Şimdi Ara

Atatürk'e Düşman Olan Herkes Türk Düşmanıdır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
8.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
509 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atatürk'e Düşman Olan Herkes Türk Değildir...

  • Bir adamı herkes seviyorsa o adamda sıkıntı vardır.

    Atatürk'ü Türkler ve barışçılar sever. Bir arabın, şeriatçının sevmemesi gayet normaldir.

  • Araplardada seven vardır Atatürkü ve ya Kemalizmi şeriatçılar sevmez seviyorum diyen yalan söyler yada ahmaktır. Sayın Aziz nesin nin. Dediği gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın az bile söylemişsin. Bence bunlar ülkeyi kutuplaştırıp bölmek isteyenler. Bölücü terör örgütü diyoruz hep o zaman bunlarda terörist.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk sevgisi milliyetçiliğin turnusoludur.

    100 yıldır böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk'e saygı duymayanlar; Türk düşmanıdır,vatan hainidir,halk düşmanıdır. Bu konu da tartışmaya kapalıdır.

    Atatürk'ü karşısına alan her kim varsa değil 100 yıl, 1000 yıl geçse dahi kaybetmeye ve ezilmeye mahkumdur.

  • Zaten biri Türkçe konuşarak ben Atatürk'ü sevmiyorum falan dese onu şişeye oturturum. O cesaret zaten çoğunda yok. Ancak toplu olarak köpek gibi havlarlar. Kanına soktuklarımın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size net bir şey söylüyorum, kimse birini sevmek zorunda değil ama bu normal ülkelerde geçerli. Bu ülkede ise Atatürk'ü sevmiyorum demekle ne demek istendiği açık ve net olarak belirtiliyor.


    Türkiyede Atatürk'ü sevmiyorum diye cümleyen başlayan herkes net olarak terör örgütü üyesidir. Bununla ilgili siyasal/dinsel/ekonomik bir çıkarı vardır, vatan hainidir. Normal bir ülkede olsaydı ona sevmeme hakkını tanırdım ama Türkiye'de hayır. Burada bu cümleye altı doldurulmadan kasıtlı olarak başlanıyor sebebi ise cumhuriyete ve onun değerlerine hakaret etme isteği, cumhuriyeti yıkma isteği, vatan hainliğidir.


    Bu anlattığıma sevmiyorum ama saygı duyuyorumcular da dahil. Ellerine imkan geçtiği an boşluğu yakaladıkları an örgüt propagandasına başlarlar. Bu kişiler de genellikle siyasal islamcıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 29 Temmuz 2020; 19:55:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Atatürk herkesin seveceği bir lider elbette değil. Hilafet yanlıları, saltanat taraftarları, ayrılıkçı Kürtler, keşke Yunan kazansaydı diyenler, Türk Ulusundan nefret eden komünistler elbet Atatürk 'ü sevmez. Ama sevmeseniz bile saygı duyacaksınız.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kurucumuz ve kurtarıcımızdır.

    Of canım yandı hocam. Genelde böyle mesaj yazanlar sadece şeriatçı tayfaya giydirip eksik yapıyorlardı siz korkmadan PKK'lı Kürtçüleri de eklemişsiniz.


    Bunların olmadığı bir Türkiye..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huzeyfe kullanıcısına yanıt

    Yanlış ve hatalı olan senin yazdıklarındır.

  • Bir de şöyle düşünün;

    Atatürk ve Silah arkadaşları hiç doğmamış olsun, şimdiki yönetim kadrosu onların yerinde ve "Kurtuluş Savaşına" onlarla katılıyoruz. Ülke ne durumda olurdu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 29 Temmuz 2020; 21:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk maalesef kendine ihanet etmiştir . Doktorların bütün uyarılarına rağmen uyku düzenine dikkat etmemiş ve alkollü içecek tüketimini azaltmamıştır . Bunun sonucu olarak karaciğerde ölümcül siroz gelişti . Bugünün teknolojisi ile kesin kurtarılabilirdi ama o zaman için bu mümkün değildi .
    Bi on yıl daha yaşasaydı ülkeye katacağı dolu şey olurdu . Nur içinde yat ulu önderim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 29 Temmuz 2020; 21:7:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın ve ''Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz'' demesi saçmalığını yapmasa belki 10 yıl daha bu ülkeye hizmet edecekti.

  • Benim şahsen Atatürk'e bir düşmanlığım yok. Atatürkçü der miyim kendime? Açıkçası demokratik bir devlet düzeni kurmakta, laiklikte, devletçilikte hem fikirim. Fakat Atatürkçüyüm diyemem çünkü benimsemediğim unsurları da var. Lakin kendisi ülkedeki anayasal düzenin kurucusu ve ülkenin kurtarıcısı durumunda, saygı görmesi, sevilmesi ve anılması da bu bağlamda gayet doğal. Minnet duyduğum çok fazla şey var benim. Evvela minnet duymak zorundayım çünkü topraklarında egemen bir devleti var etti. Bu devletin kurucu saiklerine sadık kalarak ve her daim ileri giderek topraklarına egemen kalması en büyük temennim, bu uğurda da şahsen elimden ne gelirse yaparım. Bu devletin temel prensiplerini ve hayati kurumlarını da kendi ideolojisi kurmuştur, dolayısıyla hepimizin hayatında yeri vardır. O yüzden Atatürk'e "ağzının suyunu akıtarak" saldıranlar aslında bir anlamda ülkenin kurucu ve daimi prensiplerine karşı olmalarından ötürü bu düşmanlığı güdüyorlar. Bir adam şeriatçıysa, müstakil bir Kürt devleti istiyorsa Atatürk'le anlaşması zor çünkü bu devletin anayasal bağlamda sabit bulunan niteliklerine karşı çıkıyor.


    Şimdi bir de gelelim fanatikçe Atatürkçülük yapanlara. En ufak bir eleştiriyi dahi İslamcılıkla, bölücülükle, Kürtlükle, Ermenilikle falan eşleştirenlerle de aynı safta yer almam. Konu sahibinin de demek istediğini anlıyorum fakat söylediği laf her şeye çekilir bir laf. Eminim bu konudan uzak bir yerde, Atatürk döneminde güdülen birkaç politikayı eleştirsem "Türk düşmanı" olma ihtimalim yüksekti  Türk düşmanı nedir? Etnik bir şeyden bahsediyorsak soy itibariyle Kırım Türküyüm. Etnik değildir diye tahmin ediyorum, o zaman gelelim zihniyete. Zihniyet itibariyle konuşuyorsak ben bu memleketteki her vatan evladının iyi bir hayat yaşamasını, müreffeh olmasını, medeni bir hukukla ve çağdaş bir siyasetle idare edilmesini isterim. O halde Türk düşmanı olduğumu da sanmıyorum. Atatürk'ün "Benim manevi mirasın ilim ve akıldır" sözünü unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 29 Temmuz 2020; 22:36:23 >




  • Atatürk'e muhalif olmayı düşmanlık olarak algılamak ya cahilliktir ya provakatörlüktür;
    Atatürkle birlikte omuz omuza kurtuluş mücadele veren nice üstün şahsiyet Atatürk'e muhaliftir. Kurtuluş mücadelesinin en önemli aktörleri daha sonra Atatürk ile karşıt kamplarda yer almışlardır. Ülkenin gelişmesi için farklı düşünce biçimleri için birbirine muhalif olmayı Türk düşmanlığı olarak görmek geleceği olmayan kanserli kör bir zihniyettir.

    Atatürk'ü salt Türk ırkı üzerinden kutsamak ülkenin bütünlüğüne kastetmektir ki bu vatan kavramına ihanettir
    Atatürk'ü dinsizlik üzerinden kutsamak her dine mensup dindar TC halkına hakarettir.
    Atatürk'ü Türk tarihinin merkezine koyup kutsamak şanlı Türk tarihine ihanettir. (Atatürk Türk tarihi tesbihinin imamesi değildir, tesbihin tanelerinden biridir)
    Atatürk'ü kutsamak Atatürk'e ihanettir.

    Atatürk'ü illa kutsayacaksanız doğru yol bellidir.
    Atatürk'ü birleştirici özellikleri üzerinden kutsamak.. Ama bunun yerine ısrarla ayrıştırıcı özellikleri üzerinden kutsamak için 60 yıldır ısrarla çalışılmasının nedeni nedir?
    Mesela Yavuz Sultan Selim Türk tarihinin en kritk eşiklerinden biridir. Ama adı anıldığında ayrıştırı biz özellik olarak karşımıza çıkarılıyor. Köprüye adı verildiğinde en milliyetçi Türkçü parti başkanı bile çıkıp demedi mi bu adın verilmesi yanlış. Yavuz'a düşman olmak Türk düşmanıdır diyor musunuz? Böyle demenin bizi ayrıştırmaktan başka işe yaramaz. Bu başlığın ondan farkı ne?

    Bu başlığı açarak Atatürk'ü nasıl bir birleştirici unsur olarak kutsadığınızı sanıyorsunuz? Anlatın da herkes bilsin.

    Siz hiç Amerika'da George Washington düşmanı herkes İngiliz düşmanıdır diye bir anlayışa rastladınız mı?
    Siz bu kafayla devam edin, sizin sayenizde ülke ikiye de bölünür, üçe de, yok bile olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Temmuz 2020; 23:10:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt

    Atatürk 'e muhalif olmak saygı çerçevesinde ise sorun yok. Biz Atatürk düşmanlarından bahsediyoruz. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy, İsmet İnönü ve daha nicelerine de saygıda kusur edilemez.


    Atatürk Türk ırkı üzerinden değil Türk Ulusu üzerinden yüceltiliyor.Türk Ulusu kavramını islamcılar bir türlü anlamadı. Türk Ulusu içerisinde pek çok etnik unsuru barındırır. Hani bir zamanlar Tayyip Erdoğan 'ın dediği bir üst kimliktir Türk Ulusu.


    Ayrıca lafı bu kadar uzatmaya gerek yok. Atatürk' ün neredeyse tüm devrimleri daha önceden İttihatçıların ve Jön Türklerin yapmak istedikleridir. Bu devrimler çok daha çnceleri gerçekleçmeliydi. Yani iki grup arasındaki mücadele bugüne özgü değil. Devrimleri içine sindiremeyen gruplar için Atatürk ortak payda olamaz. Yani kimse takkiye yapmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 29 Temmuz 2020; 22:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yunanlılar için doğrudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/yunan-papaz-turkler-olmasaydi-ayasofya-duserdi--144794981





    şu konuyu açan herif Atamıza hakaret edip duruyor. pislik...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.