Şimdi Ara

Din dünya çapında azalıyor: ABD'de 18 ila 29 yaşındaki insanların % 39'u Tanrı'ya inanmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
13.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Problem şu: Tanrı için mantık geçersiz ise; mantık kullanarak da Tanrı'nın var olduğu çıkarımına ulaşılamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DING DING

    "Tanrı herşeyi biliyorsa suçlu bilmiyorsa hatalıdır."

    bu yazdigina az once cevap vermistim.

    ama bu yazdigina: "Gelcekte yapay zekalı robotlar dünyayı ele geçirip insanlığı köle yaparsa bunun sorumlusu robotlar olmaz, aynı şekilde insanın yaptıklarından tanrı sorumludur bilinçli ya da bilinçsiz önemli değil." cevap vermeden gecemem

    simdi bir yapay zeka yarattigini dusun, sinirsiz hafizasi ve sinirsiz zekasi olacak. tabii bu aslinda gelecekte mumkun cunku hafizasini bir bellekten, zekasini ise bir islemciden alacak( bence )

    50.000 IQ seviyesinde zekaya sahip ve gordugunu unutmayan bir yapay zeka dusunelim, bu yapay zekayi duygulari olmadan direkt olarak calistirip internete baglarsaniz kendine gore en dogru olani yani insanligi yoketmeye calisacaktir ki bunu 15 dakika icinde yapabilir cunku gunumuzde ki sifreleme sinirsiz bilgiye ve zekaya sahip bir makine icin cok da zor olmayabilir.

    ama

    sen bu makineyi direkt degilde 30 yil boyunca yavas yavas calistirirsan ( yani bir cocuk gibi yetismeli ) duygulara sahip olur. bu durumda internete bagladigin da insanligin sonunu getirecek hamleyi yapmayabilir. kisacasi sorun yapay zekayi yapanda degil, insanoglunun dogasidir. ( insanoglunun dogasi dememin sebebi internet de ki bilgiler. )

    bundan dolayi tanriyi kendin gibi sanma. tanri mantikdan ustundur. sen secim yapmadigini, herseyi tanrinin yaptigini dusunuyor olabilirsin ama oyle degil.

    Alıntıları Göster
    Diğer bütün değişkenler sabit kalmak koşuluyla AI programının 15 dakikada bütün bilgileri işlemesiyle 30 sene boyunca bütün bilgileri işlemesi arasında fark yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Agnostik birisi son yazdığımı kabul etmiyorsa bence kendini yanlış tanımlamıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equaties

    Diğer bütün değişkenler sabit kalmak koşuluyla AI programının 15 dakikada bütün bilgileri işlemesiyle 30 sene boyunca bütün bilgileri işlemesi arasında fark yoktur.

    Alıntıları Göster
    30 sene bilgileri islemesi icin degil, duygulara sahip olmasi icin gerekli.


    bir insan gibi yasamasi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strategen

    Problem şu: Tanrı için mantık geçersiz ise; mantık kullanarak da Tanrı'nın var olduğu çıkarımına ulaşılamaz.
    benim birseyler anlatmam sizi etkilemeyecek.


    acik konusmam gerekirse bu konu icin idrak etme seviyenizin yeterli duzeyde oldugunu dusunmuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 7 Haziran 2020; 3:23:12 >
  • İnanmak istemeyen inanmaz,inanmayanlarda inançlı olanlara kendi düşüncelerini baskılamamalı.Öküzede inan var bu dünyada,nazar boncuğundan medet umanda dolayısıyla hayatların şekli ile kişinin inancı şekillenir.

    Burda benim savunduğum nokta,hangi inanç şekli olursa olsun araştırma yapmadan,okumadan,ezbere peşin hükümle bir inanç seçmek.Böylesi insan tipi dünyada çok çoğaldı ne yazıkki.

    Mesela müslüman olan bir insan kuranı kerimi kaç defa okumuştur? gerek meal gerek tevsir anlamında ne kadar araştırmıştır? kuran her ne kadar arapça bir dili olsada evrensel bir kitaptır.Atatürk kendi halkı kuranı doğru dürüst anlasın ve kavrasın diyede "kendi cebinden karşıladığı para ile" elmalılı hamdi hazır'a ilk türkçe meali yazdırmıştır.Bu cumhuriyet kurulduğunda yapılan ilk bilimsel ve herkesin anlayabileceği dilde yazılan bir çalışma olmuştur,halada bu meal çeviri türk islam kaynaklarında temel baz alınarak islami çalışmalar yapılır.

    Bu örnek diğer dinler içinde geçerlidir.Ülkemizde incil,tevrat gibi kutsal kitapların mealleri ve tevsirleride çoktur dolayısıyla kişi "şayet istiyor ise" dinleri aaraştırabilir.

    Benim gördüğüm dinlerin tümünü yüzeysel baktığımız ve araştırıp,okumadığımız için "bilgisiziz"...Doalyısıyla bilgisiz bilinçle zaten yorum yapmak kişinin kendisini bağlayacaktır.
    Şu vakte kadar dinler bitecek,tükenecek demekde afakidir..İnsalık var olduğundan beri dinler vardır,hiç bir tarihçide bunu inkar etmemişdir.Din araştırması yapmak bir noktada tarih araştırması yapmak demekdir,bunu tür araştırmaları yapmakda özveri ve zaman ister.

    Önemli olan kişinin samimiyeti ve din konusundaki niyetleridir,bunun haricinde olan her şey art niyetlidir.Yaşadığımız ülkenin toplumununda dinsel bir geçmişi,tarihi vardır.Bazı araştırmalarında bilinçli şekilde algı yaratmak üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum.Çoğumuz inandığımız dinin kitabını okuyup,felsefesini derinlemesine araştırıp baktığınıda düşünmüyorum.İnsan fıtrat olarak her daim kolaya kaçmaya meyilli bir varlıktır,işin özü budur..




  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Hocam dinden başka nasıl bir sömürge gelebilir ki
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Abd halkı gelişmiş ülkeler içinde en boş halk şaşırtmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş tersten doğsa dünyanın manyetik alanı değişti derler yine inanmazlar.

    “İmanı elde tutmak, kor ateşi elde tutmak gibi olacak”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    “Ad hominem”in ne demek olduğunu bildiğinizden emin misiniz? Cevap verdiğiniz arkadaş doğru kullanmış ama sizinki dogru kullanılmamış gibi geldi bana anlamını araştırınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyenler için söyleyeyim hristiyanlıkta müslümanlık gibi sömürü yok çünkü dini sömürüyü engellemek için 2000 yıl önce İsa toplu duva ve ibadetleri yasakladı dini kişinin özeli yaptı ve bütün ibadetler sadece kimse bilmez ise kabul olunacak dedi.

    Bunu hiç bir hiristiyan inkar edemez gidip deneye bilirsiniz ama genede bir çok kilise buna aykırı toplu duva ediyor toplu dini faaliyet gösteriyor.

    Not.Biz deki kadar sömürü yok genede var sömürü ama biz de kiyle kıyas edilemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 7 Haziran 2020; 10:50:34 >
  • 1) Hocam arkadaşın da dediği gibi, benim bildiğim yapay zekada, 5 saniyede öğrenmesiyle, 500 yılda öğrenmesi arasında bir fark yok. 15 dakikadan sonra, yeni birsey öğrenmeyecek, bir bilgi/beceri edinmeyecek, diğer değişkenler sabit kaldığı ve yeterince hesap kapasitesine sahip olduğu durumlarda
    2) duygu icin de geçerli bu, eğer duygu ogrenebiliyorsa da, yine onu 5 saniyede aynı şekilde ogrenebilir, eğer yeterince hesap kapasitesi varsa. 30 sene beklemesinin hiçbir faydası/değişikliği olmaz.
    3) 1 ve 2, benim bildiğim, hakkında yüzbinlerle makale ve kitap yazılmış yapay zeka icin geçerli. Siz yeni bir yapay zeka icat ettiyseniz, lütfen bizi aydınlatın.
    4) Önceki girdilerinden anladığım su: “Tanri mantıktan üstündür, kendi mantığınizla onun varligini/yokluğunu, yaptıklarının doğruluğunu yargılayacaksınız, yaptıklarının doğruluğunu/yanlışlığını kendi mantiginizla bilemezsiniz”. Doğru mu anlamışım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 7 Haziran 2020; 10:53:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengizhan66 kullanıcısına yanıt
    Kaynak verir misin hocam? özellikle “dini kişinin özeli yapti ve bütün ibadetler sadece kimse bilmez ise kabul olunacak dedi“ kısmı icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine din konusu, yine aynı adamlar yine aynı muhabbetler. bu tarz bi gelişme bekleyip sosyal medyada paylaşıp ego tatmini mi yapıyorsunuz anlamıyorum ki? bahsedilen 18-29 daha doğrusu z kuşağının ilkel duygulardan başka derdi yok ki, istisnalar hariç. elinden telefonunu al oracıkta nöbet geçirip komaya girer.
  • Zümer suresi 8.ayet

    İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir nimet verdiği zaman daha önce O’na yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar. De ki: “Küfrünle az bir süre yaşayıp geçin! Şüphesiz sen cehennemliklerdensin.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Aykumos M kullanıcısına yanıt
    Hocam, Wikipediada söyle diyor.
    “ Örneğin bir argümana cevap verirken, argümanı eleştirmekten ziyade, argümanı ortaya atan kişinin alakasız bir özelliğini gündeme getirerek fikirlerini çürütmeye çalışmaktır. Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır. Ad hominem, mantıksal bir safsata kabul edilir.”

    Arkadaş, “böyle bir durum var, giderek dini inanış azalıyor” demiş. Yanı hiçbir kişinin kişiliğine laf söylemiyor. Anladığımız kadarıyla bir araştırmadan görmüş, paylaşmış. Siz de, “Wikipedia da “ad hominem” icin örnek olan şeyin aynısını yapmışsınız. (“Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır“)

    Ben yanlış bir çıkarım yapıyorsam, nerde yaptım? Açıklar misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 7 Haziran 2020; 11:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Elinde düzgün hiçbir fikir olmayınca saçmalayarak karşındakini bıktır. Güneş tersten doğsa, nenemin sakalı olsa, ayvalar çiçek açsa...

    Sen zırvalıkları bırak olmuş denip de açıklanamayanları açıkla. Güneş nasıl balçığa batar?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.