Şimdi Ara

Galaxy S20+ | S20 Ultra ön siparişi verin, Galaxy Buds+ hediye fırsatını kaçırmayın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
7.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FERROKROM

    Geldi? Gördün, eline alıp inceledin mi bu kadar kesin konuşuyorsun? Bu sefer SD işlemciyle gelmiş bu 3 model. (Samsung Emaar'da telefonların eğitimini veren şahıs bu şekilde söyledi, özellikle tekrar tekrar sordum, evet bu sefer Snapdragonla geldiklerini belirtti.)
    5g ye kapalı evet ama 5g daha uzun br süre Tr'de olmayacak zaten.

    Alıntıları Göster
    S20 lerde Exynos var.Flip Z de snapdragon.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    TR fiyatını örnek olarak söyledim.
    11 Por Max 256gb Amerika fiyatı 1250 dolar. Sen Samsung olarak bunun karşısına konumlandırdığın telefonu 1300 dolara çıkarıyorsun. Hem yazılım maliyetin yok, aynı güçte işlemcin de. Apple gibi bir marka değerin de yok. Ayrıca Android dünyasında da onlarca rakibin var. Bir çoğu senin yaptığın herşeyi daha ucuza sağlayabiliyor. Bakınız Xiaomi, 1+, Oppo hatta zaman zaman Huawei.

    Şimdi bu açıdan bakınca Samsung bu şekilde devam ederse diğer çinli markalara pazarı kaptıracaktır diye düşünüyorum. En öne çıkardığı özellik 100x zoom. Ne yapalım 100x zoom'u röntgenciliğe mi başlıycaz hepimiz. Çoğumuza 3-4x optik zoom yeter artar bile. En son ne zaman zoom kullandım hatırlamıyorum hatta.

    Şimdi bu fiyata ben gider ya Iphone alırım ya da yarı fiyatına aynı özellikte bir çinli marka alırım. Beni kessen s20 falan almam.
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Zaten Türkiyeye uygun fiyatla yolluyorlar. Ekşiden alıntı.

    Daha önce başka bir arkadaş tarafından paylaşılan hesap hatalı. amerika fiyatı her zaman vergi hariç fiyattır. eyaletine göre bu fiyatın üstüne vergi eklenir. yani amerika fiyatı 1399 dolar + vergidir.

    bizdeki vergiler de vergi + verginin vergisi + verginin vergisinin vergisi şeklinde gidiyor.

    önce %10 trt bandrolü alınıyor. sonra bunun üstüne %50 ötv ekleniyor (bu fiyat için geçerli oran bu), sonra da %18 kdv ekleniyor.

    11.999tl'den %18 kdv düştüğümüzde 10.168tl.

    10.168tl'den %50 ötv'yi düştüğümüzde 6779tl,

    7263tl'den de %10 trt bandrolünü düştüğümüzde kalan rakam 6163tl'dir.

    6163tl, 6tl kur ile 1027 dolar yapar.

    yani türkiye'deki vergisiz fiyatı amerika'daki vergisiz fiyatından 372 dolar daha ucuz.

    eğer samsung amerikan fiyatını baz alıp bunun üstüne vergi uygulasaydı telefonun fiyatı 16.343tl olurdu.


    İphoneda bu olay yok üstüne Amerika fiyatının da üzerinde fiyat çıkıyor mesela.

    Özetle teknoloji çağında lanet olası vergiler yerine yine bile çok da insan gibi yüzde 18 KDVsini alıp çekilse devlet s20 ultra telefon bize 7250 civarı satışta olacaktı 12000 lira yerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apathetic -- 20 Şubat 2020; 10:46:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • apathetic kullanıcısına yanıt
    Onu yapacak bir devlet olsa, zaten dolar da normal seviyelerde olurdu max 3-4bin liraya kullanırdık merak etmeyin. Aç gözlü bir yönetim oldugu icin dolar su an bu seviyelerde...
  • FyKy kullanıcısına yanıt
    Ben iphone 11pro max'i samsung s20ye rakip olarak göstermezdim. s20 ultra şu an her alanda yoruma gerek bırakmadan dünyadaki en iyi telefon buna laf söylemek yanlış olur. Sadece kamera değil, işlemcisi da daha iyi, tasarımı çok çok daha iyi, kamerası sayesinde çok satış yapacak göreceksiniz... yazılım tartisilir, android cok yönlü bir yazılım, apple çok dar alanda yüksek performans sunabilen bir yazılım kullanıyor.

    Ayrıca yüksek zoom kötü birsey degil, seven ya da sevmeyen ihtiyacı olan olmayan olacaktır bunu tartışmak yersiz. Sonuç olarak teknoloji böyle ilerleyen bir süreçtir, birden bire oluşmadı hiçbirşey yani bu telefonlar bir süreçten geçmek durumundalar.

    Bana göre bu karşılaştırma yanlış.

    Ben de xiaomi'nin 12gblik k20 pro premium versiyonunu kullandim, gayet başarılı fiyat da ceyregi ancak yazılım konusunda çok eksikler var, samsungun sunduğu akıcılığa erişemiyor genel olarak ve gel gör ki kamera konusunda başarılı degildi. Ama şimdi mi10 pro cikarmislar 760 dolarlarda sanırım kamerada baş sıraya oturmuş bakalım s20 çıkınca kim kazanacak savaşı. Derseniz ki 760 mi 1400 mü tabiki çoğu kişi 760 diyecektir.


    Ancak tabiki 1300 dolarlar yüksek bu konuda %100 hak veriyorum. 800-1000 dolar arası olsaydı max ben direk s20ultrayi su anki teknolojide tek gecerdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 20 Şubat 2020; 11:11:12 >




  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Ben eskiden bir Iphone kullanıcısıydım. 4s,5s,6s plus, 7 plus kullandıktan sonra 1+ 7T aldım. Aradaki farkları az çok biliyorum. 11 Pro Max ile S20 Ultra tam anlamıyla rakiptir. Ayrıca Apple hem marka değeri hem de prestij açısından Samsungdan 1-2 gömlek yukarıdadır. Maalesef bu böyle. Amerikalıların başarısı işte.

    11 Pro Max almamamın tek sebebi var. Fiyat. Ancak şunu söyleyeyim geçtiğim için çok memnun oldum. 7T akıcılık olarak hiç bir samsung telefondan geri kalmaz. Hatta S10 kullanan arkadaşlarımın hayran kaldığını bile söyleyebilirim. Yazılım zaten Android, üzerinde sade bir başlatıcı var. Kamerası geçen senenin iyi kameralarından. Aynı ayardaki Samsung S10+ ın yarı fiyatına sahip oldum bu telefona.

    S20 Ultra bu telefonda olmayan hangi eksikliği çözüyor. Yaklaşık 800 dolar daha fazla parayı ben hangi sebeple bu telefona vermeliyim. DXomark ta 3-5 puan daha fazla aldı diye mi? Yoksa muhteşem Exynos işlemcisi sebebiyle mi? Ya da tasarım ve dizaynındaki harika gelişim sebebiyle mi? Bırak 800 dolar farkı 200 dolar fark yaratcak bir değer katılmamış bu telefona.

    Şahsen bu sene Samsung'dan daha değişik bir atılım bekliyordum. Fark yaratmasını bekliyordum. Çinli rakiplerinden öne çıkartacak bir iki özellik bekliyordum. 800 dolar farka değer birşeyler bekliyordum. Hiç biri yok açıkçası. Kamerayı geliştirmek demek zoom performansını arttırmak değil bana kalırsa.

    Iphone X ve Xs serisinde aradığını bulamıdığı ve kullanıcıdan tokat yediği için 11 serisine kamera konusunda ve pil konusunda asıldı. Aynı tokadı Samsung'a da atmak lazım ki bir sonraki S serisinde daha güzel bir telefon ile karşılaşalım.




  • apathetic kullanıcısına yanıt
    devletin gelir kapısı oldu teknoloji de. En kötü olan ise bunun bir lüks olarak görülmesi, eskiden bir çok donanım parçası araştırırdım almak için heveslenirdim. Şimdi açıp haberini bile okumuyorum, intel kaçıcın jenerasyonda, hangi mimari var unuttum gitti. İnsanda heves bırakmadılar lanet olsun böyle düzene.

    Elindeki telefona, kullandığın bilgisayara göre sana lüks damgası koyuyorlar. Helbuki belki para biriktirip aldın ona ne yani. Arabaya biniyorsan kesin zenginsin..

    Böyle diye diye ota boka fahiş vergi getirdiler. En son da da telefonlara geldi işte. Baktılar insanlar alıyor, çünkü bu bir tüketim pazarı. 4 senede mutlaka telefon eskiyor değiştirmek zorunda kalıyorsun eğer hız istiyorsan. Devlette bizi soyma peşinde işte. Ekstradan bir telefon parası daha vermek nedir ya.

    samsung un bu seneki fiyatlandırma politikası da saçma o da ayrı bir konu tabi de. Biz deki artan vergilerle iyice alınamaz seviyeye geldi. s10e 4500'e almıştım, seneye makul bir para verip üstüne model eskimeden elden çıkartırım diyordum. Düz s20 için 5200 vermem gerekiyor üstüne.




  • FyKy kullanıcısına yanıt
    Bence iphone 11 pro max donanımsal olarak hiçbir konuda s20 ile denk degil, tasarım dedigim gibi bence samsung çok ileride kişiye göre degisir o konu,, yazılım derseniz o da bence cok kısıtlı apple sevmiyorum bu yüzden. Iphone demek 50m2 ev demek bana kalırsa, bu kısıtlamanın içinde hızlı olması beni gercekten pek memnun eden bir kıstas degil. Apple telefon dışında herseyini severek kullaniyorum bu arada, macbook ve ipadlerden cok memnunum işlerini tam anlamiyla yerine getiren cihazlar. Asla bir marka takıntım olmadı dedigim gibi yarı fiyatlı telefonlar da üzerlerine düsen görevi layigi ile yerine getiriyorlar.. Samsung cok pahali, 800 900 dolar olsa her türlü tercih sebebi olur bana kalirsa.

    Şu dediginize zaten %100 katıldım: Arada 800 dolarlık günü kurtaran bir fark var mı? Hayır bence de yok.. Tasarım + kamera biraz da yazılımdaki hataların yıllarca süren süreçte geliştirilmiş olmasının verdiği rahatlık dışında seçim değeri yaratabilecek bir etmen bence de bulunmuyor. 3 gün giden batarya konumlandırabilseydi ya da gerçekten çizilmeyen cam yapıp caprisma testleri günlük kullanım testleri ile garanti verebilseydi cok daha harika birsey olurdu. En azından günlük kullanımlarda çok önem arzeden etmenler. Bu sefer de yedek parca temini sağlayamiyor böyle de bir durum cikiyor tabi ortaya, komplike durumlar




  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Zaten farkındaysan ben Samsung'u kötüleme ya da bir markanın savunuculuğunu yapmak için yazmadım. Bu fiyat bu telefon için çok yüksek dedim. s20 Ultranın benim gözümde en yüksek fiyatının 999 dolar olması lazım.

    Yazılım konusunda da Android ile IOS arasında sadece kısıtlama farkı yok. IOS stabil çalışmanın yanında güç tüketimi, ram tüketimi, güvenlik, güncellik bakımından daha ii. Hem de sadece Iphone'a özel. Evet kısıtlamalar var ama en büyük kısıtlama korsan uygulama ve yükleme yapma konusunda. Zaten Amerika ve Avrupa'da böyle bir ihtiyaçta yok. Avrupa ve Amerika vatandaşları için korsan yok gibi bişey. CRack nedir bilmez bu adamlar. :D

    Onun için adamlara IOS bizi kısıtlıyoru anlatmak çok zor. Bu nedenle de Amerika da Apple tulum çıkartıyor. Android de bir Amerikan işletim sistemi olmasına karşın.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bu işin sonu kaçakçılık stokculuk. Hala anlamadılar vergiyi artırınca vergi geliri artmıyor. Sigarada da benzer durum var 3 milyon sigara kullanıcısı 2 milyona düştü diyor haberde. Bu 1 milyon sigara bırakmadı kaçak ve tütüne geçti. Noldu? Kaçakçı kazandı.sifir arabalarda ne oldu? Galericiler stokculuk yapmaya başladı sıfır araba almak istersen 4 5 ay sonra diyor bayiler sıfır fiyatı 120 bin olan arabayı stokcu galerici 135den kapı açıyor. Ben 2009da yurtdisindan gelirken iphone getirmiş telefoncuya Bi paket sigara almıştım kayıt yapmıştı. Ki Türkiyede de gayet alınır durumda idi telefonlar şu döneme göre. Artı olarak 12 taksit imkanı vardı. İnsanları telefon almak yormuyordu ve alışveriş olduğu için ekonomi de şu duruma göre daha canlıydı. Simdi ise yurt içi vergi fiyatları ortada. Adam mühendis, işçi, ulaşım arge şu bu derken 6 bin kazanıyor bizim devlet hiçbir şey yapmadan sadece vergi alarak o kadar kazanmaya çalışıyor her üründe böyle oldu artık. Bir kendine bir devlete. E şimdi de millet kaçak telefon alıyor ime atılıyor ediliyor. 12 bin nedir ya bir telefon için teknoloji çağında?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alanlara hayırlı olsun ama Samsung hiçbir zaman hediyelerini BEDAVA vermez. S20 serisi ile bu kulaklıkları bedava aldığını düşünen arkadaşlar kampanya bitince verdikleri paraya ve o zamanki fiyatları karşılaştırsınlar... Samsung bunu hep yapıyor.

    En son örnek M30s, 2700tl'ye çıktı. Bir sürü "hediye" vardı. Şimdiki fiyatı nedense 1900tl
  • apathetic kullanıcısına yanıt
    İktisat kuralı zaten hocam, bir malın vergisi çok fazla şekilde artarsa, insanlar o üründen vazgeçer. Hem ekonomi yavaşlar hem de devletin vergi geliri düşer. Vergi geliri düştüğü için de yanılgı içine girer ve mevcut alanları daha da zora sokacak ek vergiler gelir. Bu insanlar da alamaz, yine vergi geliri düşer ve tekrar vergi zammı gelir. Böyle böyle kurur düzen.

    Ben istesem gider s20ultra ile de değiştiririm kendimi zora sokarım. Ama ürünün fiyatı pahalı değil, fahiş vergi olduğu için almıyorum. Ne diye boşu boşuna vergi vereyim tekrardan. Geçen seneki gibi olsaydı fiyatlar, 3 sene kullanıp satamayacak duruma geleceğime değiştiririm diyordum işte. Ama gelen %50 vergi zammı ile, devlet bir kişi kaybetti. En güzel örnek :D

    Sigara konusunda da mesela. Normal tütüne geçenlerin yanında bırakan da çok oldu. Ben bıraktım mesela 5 aydır içmiyorum, anneme de bıraktırdım. Aylık 500 lira gibi bir karımız var şu anda.

    Alkol, eskiden hafta sonu 2 bira alırdım bazen. Arkadaşlarla mekana gider içerdik falan ayda bir. Hepsini bıraktık, kıytırık biralar olmuş 14 16 lira. Kalite desen zaten sigarada da alkolde de düştü. Ne diye para vereyim, onu da almıyorum.

    Benzin var bir de. Bisikletime bakım yaptım 2 sene önce, ondan önce arabaya binmeyi azaltmıştım otobüs kullanıyordum. Şimdi onu bile kullanmıyorum bisiklet kullanıyorum


    Vergi kapılarını bir bir kapattım. Bunlar kapanınca, diğer dolaylı vergi kanallarına zam geliyor tabi. Tasarruf ettiğini sanıyorsun ama yine alıyor senden o parayı hökümetimiz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Alanlara hayırlı olsun ama Samsung hiçbir zaman hediyelerini BEDAVA vermez. S20 serisi ile bu kulaklıkları bedava aldığını düşünen arkadaşlar kampanya bitince verdikleri paraya ve o zamanki fiyatları karşılaştırsınlar... Samsung bunu hep yapıyor.

    En son örnek M30s, 2700tl'ye çıktı. Bir sürü "hediye" vardı. Şimdiki fiyatı nedense 1900tl
    Tek sorun uzun teslimat süreleri 6 mart nedir allah aşkına aldık bekliyoruz hala gelsin diye halbuki cihaz türkiyede var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    devletin gelir kapısı oldu teknoloji de. En kötü olan ise bunun bir lüks olarak görülmesi, eskiden bir çok donanım parçası araştırırdım almak için heveslenirdim. Şimdi açıp haberini bile okumuyorum, intel kaçıcın jenerasyonda, hangi mimari var unuttum gitti. İnsanda heves bırakmadılar lanet olsun böyle düzene.

    Elindeki telefona, kullandığın bilgisayara göre sana lüks damgası koyuyorlar. Helbuki belki para biriktirip aldın ona ne yani. Arabaya biniyorsan kesin zenginsin..

    Böyle diye diye ota boka fahiş vergi getirdiler. En son da da telefonlara geldi işte. Baktılar insanlar alıyor, çünkü bu bir tüketim pazarı. 4 senede mutlaka telefon eskiyor değiştirmek zorunda kalıyorsun eğer hız istiyorsan. Devlette bizi soyma peşinde işte. Ekstradan bir telefon parası daha vermek nedir ya.

    samsung un bu seneki fiyatlandırma politikası da saçma o da ayrı bir konu tabi de. Biz deki artan vergilerle iyice alınamaz seviyeye geldi. s10e 4500'e almıştım, seneye makul bir para verip üstüne model eskimeden elden çıkartırım diyordum. Düz s20 için 5200 vermem gerekiyor üstüne.
    +1 bendede durum ayni eskiden tekonoloji takipten zevk alirdim son 2 senedir takip etmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ne ya ultra 12.999tl oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmrtx

    Bu ne ya ultra 12.999tl oldu
    telefonu zamdan önce aldık lakin tel icin 15 20 gün daha bekleyecegiz ne anladık ön siparişten ozaman hediyede hemen verilmiyor iyiki zamdan önce almışım ulturayı
  • Büyük telefonları sevmiyorum, mümkünse çıkan modelin en ufak olanı (ve özellik olarakta iyi olanı). S10 kullanıyorum, s20 alayım dedim değişim kampanyasında cihazıma saydıkları bedel çok düşük geldi. Bir de diğer modeller ile düz s20 arasında özellik anlamında uçurum var. Sonradan öğrendim ki s20'ye Buds+'ta verilmiyor. Zaten fiyatlar yüksek derken bir de üstüne zam geldi. Ben vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 22 Şubat 2020; 10:10:40 >
  • samsunga saldiran saldirana :)) adamlar ne telefon yapmiş..

    apple yuksek fiyata cikarinca tek kelime yok samsung bundan sonra benim fiyatlarim bu diince malum sayfalarca isyaan :))

    tr deki fiyatlsr yurtdisi fiyatlarindan daha ucuz farkindaysaniz.. kimileri hala kar etmeseler satmaz bakkal mantigindalar :)
    koskoca şirket ne yapacagini bilmiyor sen biliyorsun dimi :))

    ayrica çinli markalar ile samsungu karşilaştirmak :))) bi gidin xiaomi magazasinada karsilastirin aradaki kalite farkini

    bu arada bu kadar isyani ben araba sayfalarindaki tum araba markalari icin gormuyorum.. telefon fiyatlarindaki sacma sapan artiş araba fiyatlarindada mevcut lakin samsugun bir araba markasi yok.. :))

    sorunu markalarda degil mevcut bulundugunuz durum icerisinde arayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spencermila S kullanıcısına yanıt
    nerde var lokasyin verin gidip alayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    samsunga saldiran saldirana :)) adamlar ne telefon yapmiş..

    apple yuksek fiyata cikarinca tek kelime yok samsung bundan sonra benim fiyatlarim bu diince malum sayfalarca isyaan :))

    tr deki fiyatlsr yurtdisi fiyatlarindan daha ucuz farkindaysaniz.. kimileri hala kar etmeseler satmaz bakkal mantigindalar :)
    koskoca şirket ne yapacagini bilmiyor sen biliyorsun dimi :))

    ayrica çinli markalar ile samsungu karşilaştirmak :))) bi gidin xiaomi magazasinada karsilastirin aradaki kalite farkini

    bu arada bu kadar isyani ben araba sayfalarindaki tum araba markalari icin gormuyorum.. telefon fiyatlarindaki sacma sapan artiş araba fiyatlarindada mevcut lakin samsugun bir araba markasi yok.. :))

    sorunu markalarda degil mevcut bulundugunuz durum icerisinde arayin
    Kesinlikle katılıyorum. O kadar para verilmez dedim ben de Xiaomi Mi 9T Pro alıp geçeyim dedim... 1 ay ancak kullandım.
    Kasa ve yazılım iğrenç.

    OnePlus 7T Pro kullandım, yazılımı iyi de olsa eksikleri vardı. Elde tutuş ve kasa, o his nedense gene Samsung hissini vermedi. En son yurt dışı Note 10+ aldım. İşte kalite dedim ya. O elde duruş ve ekrandaki kalite bile bambaşka.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.