Şimdi Ara

Xbox Series S - ANA KONU - #SimplyNextGen (412. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil2 Android
5 sn
31.847
Cevap
379
Favori
1.612.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #30
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat şu anki tr standartlarına bakarsak gayet iyi duruyor. Almayanlar bence alabilir. Acaba ne kadar süre bu fiyatta kalacak
  • Red dead redemption 2 1080p 60 fps çalışıyor mu bu konsolda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersan.kuneri kullanıcısına yanıt
    RDR 2 henüz hiçbir konsolda 60 FPS çalışmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, almayı düşünen kaçırmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada ayni sekilde ikinci oyun gelmis. Ama aynen bende biraz arastirdim onceden xboxta indirip oynadiysan geliyomus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shenoma -- 22 Ocak 2021; 0:43:35 >
  • 3 aylık gamepass koduyla alan varsa bence yanında gelen kodu yabancılara satsın https://www.g2a.com/xbox-game-pass-ultimate-3-months-xbox-live-key-turkey-i10000188766028

    20 dolar veriyorlar yaklaşık


    Ayrıca fiyat daha da düşebilir yeni vergi yada kurda aşırı bir atış olmadığı sürece artık sadece fiyat düşer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 22 Ocak 2021; 0:10:43 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    2.kumanda kolunu uygun fiyatlı nasil çözebilirim yada nereden almamı önerirsiniz? Harici hard disk gerekli mi kapasitesini arttırmak için?
  • shenoma kullanıcısına yanıt

    Deneme sürümünü oynamıştım yeterli mi bu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigacan B kullanıcısına yanıt
    Ben xbox one kollarından ikinci el alarak çözdüm... Satış sayfasında ilanlar oluyor takip edebilirsin...
  • midael kullanıcısına yanıt
    Teşekkürller hocam, ilk konsolum olucak pek bilgim yok sadece tvde oyun oynamak istiyorum Gamepass 'i uygun olarak nasil alabilirim bilginiz var mi?
  • bigacan B kullanıcısına yanıt
    Forumun ilk postunu okursan her soruna cevap bulabilirsin, detaylı açıklama var orada...
  • _Yetimoğlu_ kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum ama olmaz diye dusunuyorum
  • Resident Evil Village, Mtc Games'den 380 liraya geliyor. Almayı düşünen oraya baksın.

    Ayrıca Re7 yakında Nextgen güncellemesi alacak denmiş. Geçmiş nesilde oynamayıp, ilk kez oynayacak arkadaşlar bir süre beklesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 22 Ocak 2021; 16:17:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'a güvensem, elimdeki One X'i satıp Series S almak istiyordum aslında ama cihazın gücü hakkında bir kaç sene sonra çıkacak oyunlar için endişeliyim. İki sene sonra Microsoft çıkıp cihaza oyun çıkarmıyorum diyebilir gibime geliyor. Lumia telefonları benzer bir modelle öldürdü. Rockstar RDR2 yapmasa One X'in gücünü gösterecek oyun çıkmadı. Daha önce konsolu olmayanlar için SS çok iyi bir deneyim olacaktır tabi. Ama One X sahipleri için, Microsoft'un güvenilmezliği nedeniyle, tereddüt ettiriyor.
  • fasttornado F kullanıcısına yanıt
    Kısmen haklı olduğunuz konular var. One X desteği çok erken kesildi. Sanırım cihazın işlemci ve ekran kartının eski olmasından dolayı, yeni nesil oyunlarda çözünürlük anlamında yüksek değerler verse de FPS olarak 60 veremiyor. Muhtemelen bu yüzden olabilir. S Series 3 4 sene götürür diye düşünüyorum. Ondan sonra X'e geçiş yapılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası şuan yeni nesil denen şeyin ne olduğunu, hızlı yüklenme süreleri dışında, çok anlamış değilim. Tüm karşılaştırmaları da zaten eski nesile çıkmış oyunlar üzerinden yapıyoruz mecburen. GTAV çok hızlı açılıyor, Division2 60fps gibi... Bunlar zaten eski. RDR2 tarzı üst düzey bir yeni nesil çıkarsa ben SX ve PS5 in dahi zorlanacağını düşünmeye başladım. Sanki Pro modeller beklenenden erken çıkacak gibi.
  • fasttornado F kullanıcısına yanıt
    Henüz tam anlamıyla yeni nesil diyebileceğiniz bir oyun çıkmadı. Hitman 3 hariç, ona Rt desteği eklendiğinde farkı görebiliriz. Immortals Fenyx Rising, Wrc 9 gibi oyunlar da FPS farkı var. Bir de Series konsollarının barındırdıkları yeni nesil teknolojiler var. Bunları ilk sayfaya yazdım. Ssd gerçekten çok fark yaratıyor hocam. İnanın, 60 FPS oyun oynamak gerçekten güzel fakat, oyuncular bu Ssd'yi kullandıktan sonra asla eski konsollarına dönemezler. Yakında Control Ultimate, yeni nesil desteği alacak. Onda da farkı hissedebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasttornado

    Microsoft'a güvensem, elimdeki One X'i satıp Series S almak istiyordum aslında ama cihazın gücü hakkında bir kaç sene sonra çıkacak oyunlar için endişeliyim. İki sene sonra Microsoft çıkıp cihaza oyun çıkarmıyorum diyebilir gibime geliyor. Lumia telefonları benzer bir modelle öldürdü. Rockstar RDR2 yapmasa One X'in gücünü gösterecek oyun çıkmadı. Daha önce konsolu olmayanlar için SS çok iyi bir deneyim olacaktır tabi. Ama One X sahipleri için, Microsoft'un güvenilmezliği nedeniyle, tereddüt ettiriyor.

    böyle bir tereddüt boşuna, konsolun her türden modern oyunu açabilecek yeterli işlemci gücü ve modern teknolojileri destekleyen yongaları mevcut


    konsolun grafiksel çözünürlük itme gücü geri planda kalabilir, en fazla olacak olan bu. xbox one'a oyun çıkarmayı durdurmadıysa, buna niye durdursun? xbox one 1.3 tflops bir cihaz olarak çıktı. xbox one x ise 6 tflops. xbox one x, sadece xbox one üzerine gelen bir yükseltmeydi, uzun ömür vaat etmesi imkansızdı, keza işlemcisi aşırı kötü. aynısı ps4 pro için de geçerli. yani ps4 pro ve xbox one x aynı kazanda kaynayan, lüks "4k" odaklı konsollar. 4k tvye geçiş yapanlara hitap etmeleri için çıktı, uzun ömürlü olmayacakları da belliydi. yani burada xbox one x patlamış da ps4 pro yoluna bakıyor gibi düşünemeyiz.


    bunun haricinde, xbox one ise 2013de çıkıp 7 yıl tepe tepe oyun oynattı. belki 900p ve yer yer 720pye düşmesi elbette sıkıntı, benzer bir kader series s'in başına da 3-4 yıl içerisinde gelecek (şu an 60 fps modlarında zaten 900pye düşebiliyor, buna yapacak bir şey yok).


    series s aynı xbox one gibi, çözünürlükten feragat edilerek oyun desteği sunmaya devam eder, 7-8 sene tepe tepe oyun oynatır. "oyun çıkarmıyorum" demeleri için hiçbir gerekçe yok. "oyun çıkarmıyorum" denmesi için, konsolun işlemcisinin patlaması gerek. xbox one x'de olan durum bu. grafiksel gücü çözünürlük ve görsellikten eksilterek kapatabilirsiniz, ama işlemci eksikliğini hiçbir şekilde kapatamazsınız. bu konuda da bir eksikliği olmadığına göre, series s yıllar boyu aynı xbox one gibi oyun oynatır.


    relatif güç olarak da xbox one'dan güçlü. xbox one, daha güçlü olan sürümüne göre 4.6 kat güçsüzken (1.3-6); series s daha güçlü olan sürümüne göre 3 kat güçsüz (4-12). büyük sürüm 2 kat "kağıt üstünde" tflops kazanırken, küçük konsol sürümü ise 3 kat güç kazandı. takdir edersiniz ki burada aslında microsoft'un series s'i tam olması gerektiği gibi bir güçte konumlandırdığı da ortaya çıkıyor.


    burada şimdiden 900p 720p calisiyor diyenler 60 fps modu için konuşuyorlar. konsollar için 60 fps palavradır. xbox sx alıp 1100 1300p gibi çözünürlüklerde 4k tvlerde 60 fps oyun oynayıp da "bu konsol bana vaad ettiği şeyi verdi" diyemeyeceğimiz gibi, series s alıp 1080p ekranda 60 fps modunda 720p 900pye düşünce "bu konsol bana vaad ettiği şeyi vermedi" demek iki yüzlülük olur. iki konsol da asıl çözünürlüklerde 30 fps yapabiliyor (sx, 4k; ss 1080p-1440p).


    o yüzden, 1440p 1080p ekranı olup bu çözünürlükte 60 fps almak isteyen sx alsın. bu çözünürlüklerde oynamak isteyip 30 fpsyi kabul edenler, gönül rahatlığıyla series s alabilirler. 720-1080p arasında gidip geleecek şekilde 60 fps oyun oynarım, gayet uygun fiyata bunu alternatif olarak sunuyor ben okeyim diyenler de yine series s'i gönül rahatlığıyla alabilirler


    kısacası bu konsola destek kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. olması için de bir gerekçe yok. 6 sene sonraki bir oyunda 1080p 30 fps vereceği garanti olan bir konsol. iyi kötü bir şekilde açar. xbox one 900p 30 fps de olsa red dead redemption 2'yi açtı. oynayanlar da gayet keyif aldı. sonuçta oyunun hiçbir yerinde büyük harflerle 900P 30 FPS yazmıyor. insanlar oyun oynayıp keyfine bakıyor. keyif almadım diyen de daha çok para verip one x'de 4k 30 fps oynadı. bu da böyle bir durum. ama one x de işlemcisi garabet olduğu için 1080p 60 fps modu sunamadı. bu da ayrı bir durum.


    bu konsolu 1080p bir tvye bağlıyorsanız zaten 900pye düştüğü yerler çok gözünüze batmaz. daha cihazda bulunan yapay zeka DirectML upscaler gibi teknolojiler bile kullanılmadığı hâlde insanlar memnun. valhalla 900p çalışıyor olsa da burada görüntüden şikayetçi kimseyi görmedim. oynayan tonla insan var. herkes mutlu ve memnun. k




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 22 Ocak 2021; 17:27:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sine-FİL

    Kısmen haklı olduğunuz konular var. One X desteği çok erken kesildi. Sanırım cihazın işlemci ve ekran kartının eski olmasından dolayı, yeni nesil oyunlarda çözünürlük anlamında yüksek değerler verse de FPS olarak 60 veremiyor. Muhtemelen bu yüzden olabilir. S Series 3 4 sene götürür diye düşünüyorum. Ondan sonra X'e geçiş yapılabilir.

    60 fps ile bir ilgisi yok, xbox one x'in de ps4 pro'nun da grafik yongaları gayet güçlü. eski köhne bile olsalar, iş görebilir, bir şekilde 30 fps itebilirler.


    asıl sorun, işlemci. o kadar rezalet, iğrenç bir işlemci var ki, nesil boyunca eminim her yapımcı bu konsollara oyun yaparken konsol üreticilerinin aç gözlülüğüne, pintiliğine küfretmiştir. çok kötü hocam. öyle böyle değil. aklınız almaz. çıktığı dönem bile en ucuz en rezil PC işlemcisinden bile 2 kat 3 kat güçsüz işlemcilerden bahsediyoruz. jaguar denen IPC'si kötü, aşırı verimsiz bir mimariye ait 8 çekirdek. 1.6 ghz frekans. sözde "daha yeni" olan one x ve ps4 pro denen konsolların tek yaptığı şey aynı rezalet işlemciye hafif bir overclock yapıp 2.2 ghz bandına çıkmak. hepsi bu.


    işlemcinin, çekirdek IPC performansı zaten kötü. frekans desen 1.6 2.2 gibi komik değerlerde. konsol üreticileri, ikisi de, 2 çekirdeği sistem, uygulamalar ve arkaplan işlerine ayırıyor, sadece bir yapımcı çok üstelerse 7 çekirdek veriyor. üstüne üstlük, 6-7 çekirdeği tamamiyle verimli kullanmak da o kadar kolay bir iş değil.


    hepsi bir araya geldiğinde, bazı yapımcıların aşırı zorlandığını gördük. mesela last guardian hala iğrenç çalışıyor ps4de, çünkü yapımcısı kodu çok çekirdeğe yayamamış. gta 4, aynı terane. tecrübeli yapımcılar ve sonradan bu sisteme alışan yapımcılar düzgün oyunlar çıkarsalar da, nesil boyunca hiçibr yapımcı bu rezil işlemcilere oyun yapmaktan mutlu olmadılar. daha çıkışında bile binbir şikayet vardı.


    bu yeni nesilde zaten bu kadar "güçlü" işlemci konmasının sebebi bu, yapımcılardan aldıkları inanılmaz kötü geribildirim ve on binlerince oyun yapımında çalışan insanları rezalet bir işlemciye mahkum bırakmaları. bu sefer aynı hatayı yapamazlardı, yapmadılar da. hatta tam tersine, bu ayıplarını örtmek için bizzat amd muhtemelen aşırı uygun fiyata 8 zen 2 çekirdeği sattı, nm verimi de sağ olsun, 3.5-3.8 ghz gibi frekanslarda hem de.


    kısacası, piyasaya girmiş olan 300 dolarlık series s'de bile böylesine güçlü bir işlemci varken, 60 fpsyi geçin, 30 fpsyi hedeflemelerini isteyerek bile o eski köhne işlemcili konsollara oyun yaptıramazsınız. insanlar sanıyor ki 30 fps hedefleyince o işlemcilerle de iyi iş çıkarılıyor. hiç öyle düşünmeyin. övdüğümüz ve optimizasyonunu iyi buldugumuz rdr 2 bile şehir ve kasaba bölgelerinde 24-25 fpsye düşüyordu. bunun kaçarı yok. 1.6-2.2 ghz rezil ipcli jaguar çekirdeklerinin bir limiti var, 30 fps hedeflenerek bile olsa bu işlemcilere "oyun" yapmak bir külfet. piyasaya da yeni taze güçlü işlemcili konsollar girmişken artık her oyun yapımcısının sorumluluk alabileceği bir külfet değil bu. bakın, cyberpunk'ta gördük. oyunun yapımı sırasında yeni konsolların işlemci gücünden cesaret alıp eski konsolları boşlayınca ne gibi facialar olduğunu gördük. değil 30 fps, 10-20 fps gibi realiteler gördük. burada suç cdpr'nin olduğu kadar, gerçekten rezil işlemcinin de payı var. yapımcıların bu 7 yıllık süreçte bu konsollarda ittire kaktıra 30 fps oyun oynatmak için ne kadar zorlandığı belli. ps4 pro god of war'da fps modu var ama, 35-45 fps, stutter ata ata kıvranıyor. arada bazı yerlerde sabit 60 55 falan görüyor, hepsi bu. 2.2 ghz bile olsa bu işlemcilerin ne kadar kötü olduğunu bunlar hep ortaya koyuyor


    kısacası one x'in durumu çok farklı. ps4 pronun da desteği kesilir, yeni nesil aaa oyunlar iki konsola da çıkmaz. burada microsoftun bu açıdan bir suçu yok, ama hem sony hem amd hen de microsoft genel olarak bu nesilde yapımcıları ve oyuncuları bu kötü işlemcilere maruz bıraktığı için suçlu. yeni nesilde de 300 dolar konsola bile 3.5 8 zen 2 çekirdeği koyarak bunu bir nebze kapattılar. series s asla aynı sebepten ötürü oyun çıkarmamazlık edebilecekleri bir konsol değil.





  • Doğrudur hocam işin teknik boyutuna sizin kadar hakim değilim. S Series şimdiye kadar verdiği performanslarla uzun süre 1080P-2K 60 FPS götürebilecegini kanıtladı. Üstelik henüz neslin çok başındayız, zamanla daha iyi optimizasyonlu oyunlar gelecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.