Şimdi Ara

DSG şanzıman Türkiye gibi ülkelere uygun değil, şanzıman sorunlu değil. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomatik şanzıman manuel şanzıman gibi kullanılması "zamanla öğrenilen" bir şey değil. Sürekli debriyaj a basmak istemeyenler, arabanın kendi kendisine vites atmasını isteyenler için üretilen bir şey, D ye tak gitsin P ye tak dursun. Basit, manuel gibi kavrama noktası vs yok. O yüzden otomatik şanzıman kullanmayı bilmek gibi bir şey yok.

    Avrupada da trafik var.

    Katıldığım tek nokta, ilk üretilen DSGlerdeki yağın "Avrupa sıcaklığına" uygun üretilmiş olduğu, çünkü ilk serideki yağlar sıcak ülkelerde buharlaştı.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Çift kavrama şanzıman koyduklarını bilmiyordum teşekkür ederim. Yazdıklarınıza katılmakla birlikte ABD'de yaşayan akrabalardan (memletimin yarısı kaçak köçek ABD'de yaşıyor) ve internetten edindiğim izlenim ABD'de toplu taşıma olayının çok az olması nedeniyle çok fazla km yapiyorlar. Bakım ve işçilik fiyatları çok yüksek. Nerdeyse Arabaların periyodik bakımını bile sorun olarak goruyorlar. Sorun çıkaran arabaları sevmiyorlar ve satın almıyorlar. Uzakdoğu arabalarının ucuz ve sorunsuz olması nedeniyle tercih ediyorlar. Kısaca çift kavrama şanzımanı satın alarak bile bile lades olmuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, sorun çıkaran otomobilleri tercih etmezler ancak çift kavramadan ABD'de vazgeçen yalnızca VW değil. En başta Ford vazgeçti, Meksika'ya 2008'de çift kavrama fabrikası kurmayı planlayan Crysler bundan vazgeçti. Honda Acura'nın bazı modelleri hariç. vazgeçti. Kia ve Hyundai vazgeçti. BMW 1-2 modeli hariç vazgeçti vs. vs.

    Yapılan pazar araştırmaları ABD'li tüketicinin çift kavramanın vites geçişine alışamadığını ve şanzımanı sorunlu sandığını gösteriyor. Hatta bir grup tüketici sorunlu olmadığı halde Ford'a powershift şanzımanları sorunlu sanarak dava açmıştı. ABD'li tüketici bakım gideri yüksek şanzımanı sevmiyor. ABD'li tüketiciye 40-60 bin km'de kavrama değiştirmen gerek dersen otomobili almaktan vazgeçer. O çünkü 60k km'de bir şanzıman yağını değiştirip devam etmeye alışmış. Onun için şanzıman demek bu demek. Onun için şanzıman demek yumuşak sarsıntısız vites geçişi demek. DSG yokuşta 4'ten 3'e ya da 2'ye alırken aracı şöyle bir sallar, sarsar. Bu vites geçişi ABD'li tüketiciye garip geliyor, buna alışamadılar çünkü hayatları boyunca hiç manuel vites kullanmamışlar.




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    heh bravo bunu demek istiyorum iste

    ust segmente koymus. hani diger ucuz markalarda? hondada toyotada mesela? acura zaten bildigin honda. hondaya niye koymuyor mesela?

    demek ki cift kavrama sorun demek degilmis. mesele maliyetmis. japon ucuzcu diyorum bu kadar basit. sorunsuzluk falan hikaye
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    sen ne kadar medeni, ben o kadar. varsa bir hakaretim sikayet edersin.

    adam 10 bin dolarlik fatura da koyabilirdi. ne olup ne bittigini biliyor muyuz o sanzimanla ilgili? yeterli veri var mi? arkadasim 530 un altini vurdu 30 bin zf sanziman ucreti cikti.

    yani yazdigin sey yeterli degil. sanzimanin 10 kati kazaniyormus dersen bu direk atiyorsun demektir. bilanco mu var elinde?

    cvt ariza vermiyor mu? yaz cvt problems diye bakalim neler cikacak karsina. asil ilginc olan bir kayis bir kasnaktan ibaret sistemin bu kadar sorun verebilmesi degil mi?

    turkiyede garanti, iyi niyet vs anlaminda en anlayisli markalardan biri vw. hatasini biliyor, kabulleniyor, sen yaptin diyip gondermiyor. reno da oyledir mesela.

    sen benim soruma cevap versen once? sorumu kalabaliga getirmesen? sorum yukarda yaziyor

    sanziman bir arabanin herseyidir, bu sadece benim gorusum degil. teknik olarak boyle. su anda teknoloji trendi cift kavramadan yana. ilerde baska bisey cikar belki. hizli, purussuz, zevkli, guc kaybi minimum. cvtler arabayi a noktasindan b noktasina gitmek icin kullanir. cift kavrama ve otomatik sahipleri ayni isi yaparken bir de zevk alir araba kullanmaktan.

    gelmis gecmis en sikici, en ruhsuz, en hissiz sanzimandir cvt. bozulacak birseyi pek olmadigi icin daha az ariza yuzdesi var, hepsi bu.

    amerikada 3 sene yasadim, kullanici profilini senden iyi tanidigimi dusunuyorum, senin yasamadigini varsayarak tabi. cok ayri bir dunya amerika. o konuya da geliriz sen beni cevapladiktan sonra. kaldi ki yukarida detayli aciklama yapmis bir arkadas.




  • Abiler almayın madem bukadar basit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum. Ben ilk başta vw Grubu eleştirmedim. Ben çift kavrama şanzımanın yapısı gereği sorunlu olduğunu söylüyorum. Ama çift kavrama deyince vw sahipleri atarlaniyor. Motor ömrü=sanziman ömrünü savunan birisiyim sadece...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozuk işte!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman abd de sattıkları tam otomatik vitesle satsınlar bize de. Ya da diğer markalar gibi tam otomatiğe geçsinler. Parça satmak hoş geliyor tabi. Mesela ford powershiftte her 10 ünitede 2 şikayet varsa dsg de 6 şikayet var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var, Accord ve CR-V bir dönem ABD'de DCT şanzımanla satıldı. Mesele maliyet değil. Tam otomatik şanzımanlar çift kavramalardan daha ucuz değil. Öyle olsa VW Polo'ya DSG koymazdı. Öyle olsa Honda motosikletlerine koymazdı.

    Mesela 9 vites DCT'li bir CR-V:

    https://www.youtube.com/watch?v=Sd-a1wRsk_k

    Demek ki Honda modellerinde de DCT kullanılmış.

    Verdiğim Acura modelleri spor otomobil sınıfında. O nedenle Acura'da varlar çünkü spor otomobil + çift kavrama iyi bir kombinasyon.

    Mesele şu: ABD'li tüketiciye çift kavrama şanzıman bir avantaj sağlamıyor ama dezavantajları mevcut. Ortada dezavantajı dengeleyecek bir avantaj olmadığı için ABD'li tüketici çift kavrama şanzımanı tercih etmiyor.

    Sorunsuz desen değil, bakım maliyeti düşük desen değil, sürüşü ABD'li tüketicinin alışık olduğu sürüş hissine yakın desen değil. Peki ne avantaj sunuyor karşılığında?

    Çok hızlı vites değiştirme ve bir miktar da yakıt tasarrufu. Bunlar da ABD'li tüketiciyi cezbetmiyor. Adam yakıtı düşünse zaten 2,5-3 litre motor hacimli araba almaz. Ee, hızlı vites değişimi de pistte değilsen bir şey ifade etmiyor.

    O zaman ABD'li tüketici neden çift kavrama alsın?

    Adamlar bizim gibi apartmanlarda değil müstakil evlerde yaşıyorlar ve bu nedenle her gün en az 80-100 km yol yapıyorlar. Yani senede ortalama 25-30 bin km yol yapıyorlar. Böyle bir kullanıcı profili daima en az sorun çıkaran ve en az bakım gerektiren modellere yönelir. İşte çift kavramadan kaçmalarının sebeplerinden biri bu. Diğeri de çift kavramayı sarsıntılı buluyorlar.

    Yani maliyet değil mesele. Öyle olsa Audi'nin bütün ABD modellerinde DSG olurdu ama hepsinde yok.
    https://www.audiusa.com/models/audi-q7/2019/trims-and-specs




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    e iyi ya iste bildigin satilmis

    niye amerikada yok diyenler duyar belki :)
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    aydin honda satis temsilcisi de gelmis hemen :) gel aman eksik kalma

    500 degil 550 tl, yalan soyleme. mesajimi bulursun orda yaziyor. yag+filtre

    aracim israrla stok. ispata hazirim da sen hazir degilsin :) cunku korkuyorsun

    acik hava filtresi yazdigimi ispatlamzsan hemen ozur dile ve sil hesabini. hodri meydan. bakalim ne kadar delikanlisin :)

    evet komik bi iscilik vererek iyi niyetten yaptirdim. zoruna gitmesin. hondaya benzemez vw. gocuk icin top gelmistir diyip gondermez adami.

    konu acanlar adina cevap veremem, onlara sor bi zahmet.
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Evet çift kavrama kesinlikle daha sorunlu bir şanzıman tipidir. Üstelik bakım maliyeti de daha yüksektir. Çift kavramanın Avrupa piyasasında olmasının esas nedeni AB'nin emisyon regülasyonlarıdır. AB Emisyon regülasyonları filo bazında ölçümlenir. Bu nedenle Avrupa'ya otomobil satan çoğu üretici toplam emisyonu düşürmek için çift kavramaya yöneldi ama satış sonrası garanti giderlerini artırdığını görünce yavaş yavaş vazgeçmeye başladılar. Doğan emisyon boşluğunu da filodaki hibrit ve elektriklilerle kapatıyor görünüyorlar.
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    VW ABD'de DSG'den vazgeçiyor ama bunun esas nedeni şanzımanın sorunları değil. Bu da bir etken olmakla birlikte esas neden ABD'li tüketicinin DSG şanzımanı sevmeyişi. Zaten VW ABD'de DSG'den tümüyle vazgeçmedi. Mesela Audi Q5 ve A4 ve bir kaç model daha ABD'de hala DSG'li satılıyor.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    hocam kisaca adamlar cok muhafazakar, yenilige acik degiller. hepsi bu olayin
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    allahtan amerikayi, daha dogrusu amerikaliyi bilen biri varmis.

    tesekkurler

    yok diyenler de okusun simdi

    aslinda amerika konusu beni ilgilendirmiyor. daha kimse yapmazken motosikletlere koyuyordu japonlar dedi eleman.

    diyorum ki simdi niye kullannmiyorlar araclarinda? ama cevap yok iste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 8 Aralık 2019; 17:40:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    aydin honda satis temsilcisi de gelmis hemen :) gel aman eksik kalma

    500 degil 550 tl, yalan soyleme. mesajimi bulursun orda yaziyor. yag+filtre

    aracim israrla stok. ispata hazirim da sen hazir degilsin :) cunku korkuyorsun

    acik hava filtresi yazdigimi ispatlamzsan hemen ozur dile ve sil hesabini. hodri meydan. bakalim ne kadar delikanlisin :)

    evet komik bi iscilik vererek iyi niyetten yaptirdim. zoruna gitmesin. hondaya benzemez vw. gocuk icin top gelmistir diyip gondermez adami.

    konu acanlar adina cevap veremem, onlara sor bi zahmet.
    DSG şanzıman Türkiye gibi ülkelere uygun değil, şanzıman sorunlu değil.

    Ne zamandan beri BMW 3 serisi fabrikadan k&n performans filtresi ile çıkıyor?

    Senin mesnetsiz iddiaların hakkında konuşmak bile vakit kaybı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Aralık 2019; 17:41:22 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.