Şimdi Ara

BTK, 11 farklı telefon ve telsiz modelinin yasaklanmasına karar verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 11 farklı akıllı telefon ve telsiz modelinin yasaklanması konusunda karar aldı. Söz konusu modellerinin satışı yasaklandı ve piyasadan toplatılmasına karar verdi.



    BTK, yasağın nedeni olarak bu modellerin “güvensiz” olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Yasaklanan modeller:




    • Xiaomi Mi 5S (2015711-A7)

    • Kaan N1

    • Concord C5

    • BB Mobile B1280

    • Quatro Q11

    • Boafeng UV-5R

    • Boafeng BF-888S

    • SFE S780

    • Yanton T-328PMR

    • Ritera M-446

    • Mars Pro-446



    Ayrıca Bkz.Netflix, The Witcher dizisinden bir dövüş sahnesi paylaştı



    BTK, telefonların tam olarak hangi kriterlerden dolayı “güvensiz” olduğunu açıklamadı. Ayrıca bu modelleri satın alan vatandaşın ne yapması gerektiğiyle ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. BTK’nın açıklamasında şu sözlere yer verildi:



    “Kurumumuz tarafından 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliği ile Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri sonucunda; aşağıda yer alan listede sayılan üreticilere ait olan ve aynı listede türü/markası/modeli belirtilen ürünlerin güvensiz olduğu tespit edilmiştir.



    Güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verilmiştir.



    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”








  • Sar değerinden dolayı yasaklandı demişsiniz ama bununla ilgili bir kanıtınız var mı? BTK ne olduğunu açıklamadı siz nereden öğrendiniz?

    Cihazda yüklü gelen bir uygulamadaki yazılımsal açık, bataryasındaki bir hata, konuşmaların dinlenmesinin kolay olması gibi spesifik nedenler de olabilir
    Editör keşke zahmet edip "güvenlik" derken neyi kastettiklerini açıklasaymış. Neyse ben açıklayayım bu cihazların Sar değeri olması gerekenden fazlaymış. Xiaomi`nin olması açıkca beni şaşırtmadı. Elimde Xiaomi A2 Lite var, telefonu 10 dakika falan kullanınca elim uyuşup karıncalanıyor. Ama LG V30+ telefonumu saatlerce kullansam bile böyle bir şey olmuyor. Zaten bakarsanız Xiaomi`nin Sar değerleri diğer markalardan daha yüksek özelliklede Samsung ve LGye bakarsanız daha net belli oluyor.
    Haberleri aceleyle mi çıkarıyorsunuz yoksa hakikaten mi araştırma yapmayı bilmiyorsunuz?



    Birincisi olamaz çünkü bu ürünler açıklanalı 10 günden fazla oldu.



    Açıklama son kullanıcı için yetersiz olsa da her ürün için açıklama girilmiş.http://guvensizurun.gov.tr/Bildirim/KurumBazli?KurumTipi=9



    Sizin işiniz açıklamayı inceleyip ilgili yönetmeliğe aykırılık teşkil eden durum nedir diye araştırıp sunmak değil mi zaten? Üstüne yanlış bilgi vermeyin bari.
  • diğerlerini bilmemde xiaomi 5s çıkalı ne oldu, kullanan kullandı, eskitti yenisini aldı, oda ömrünü yarıladı. btk şimdi gelmiş satışı yasaklamış, piyasadakileri toplatıcakmış. şaka mı bu yoksa direk dalga mı geçmişler ?

  • Listede Xiaomi'nin de bir modelinin olması çok enteresan

  • Editör keşke zahmet edip "güvenlik" derken neyi kastettiklerini açıklasaymış. Neyse ben açıklayayım bu cihazların Sar değeri olması gerekenden fazlaymış. Xiaomi`nin olması açıkca beni şaşırtmadı. Elimde Xiaomi A2 Lite var, telefonu 10 dakika falan kullanınca elim uyuşup karıncalanıyor. Ama LG V30+ telefonumu saatlerce kullansam bile böyle bir şey olmuyor. Zaten bakarsanız Xiaomi`nin Sar değerleri diğer markalardan daha yüksek özelliklede Samsung ve LGye bakarsanız daha net belli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestel, casper ve preo'lar neden yok listede.

  • Concord Bi ara dava açmıştı Bi kanala bilenler bilir nolmuş acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bune arkadaş markaların yarısını bilmiyorum bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Sar değerinden dolayı yasaklandı demişsiniz ama bununla ilgili bir kanıtınız var mı? BTK ne olduğunu açıklamadı siz nereden öğrendiniz?

    Cihazda yüklü gelen bir uygulamadaki yazılımsal açık, bataryasındaki bir hata, konuşmaların dinlenmesinin kolay olması gibi spesifik nedenler de olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmei değişimine izin veren telefonlar mı acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buna 'lobi gücü' denir. Xiaomi'nin hangi modelinin toplatıldığı önemli değil. Önemli olan, Xiaomi markasının 'tehlikeli' olduğu için toplatılması. Diğerleri sadece hedef şaşırtma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük ihtimalle imeı değiştirmesi çok basit modeller imeı her ban yediğinde 1 dk da hurda telefonun imeisini geçirebiliyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mi5s kullanıyorum, çöpemi atıcam şimdi 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlevel -- 5 Aralık 2019; 21:8:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyelim bu cihazlardan birine sahibiz. Ne yapmamız gerekiyor? Ürünü aldığımız firma yada distrübitöre iade edip paramızı geri alabiliyor muyuz? Yoksa hurdaya mı ayırıyoruz?

  • 20 tane firmaya ithalat iznini ver 5 yıl sonra aynı model için o firmanınki güvenli değil bunun ki güvenli değil. Nedir lan bu ülkeyi muz cumhutiyetine çevirdiniz.İş bilmeyen, basiretsiz adamlar ürünler ülkeye girerken niye kontrol etmiyorsunuz? Tabi vergileri, ötvleri peşin al sonra artık her nasılsa bir icat çıkar milletin ağzına sıçılsın uğraşsın dursun.Devlet hastanelerinde 6 ay sonrasına MR randevusu veriliyor adamlar bunları halletmek yerine telefonların zararlılarını buluyor bak bak bak kafaya bak.Yani insanın telefon kadar değeri yok.Ayrıca yasaklanan tek ülke Türkiye, onca ülkedeki denetim kuruluşları yetersiz, bizim BTK bigbang etkisi yapan bir tespitte bulunmuş vay vay vay. Allah'ım "bu idarenin cezasını ne zaman vereceksin?"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 7 Aralık 2019; 10:15:6 >
  • Ne şiş yansın ne kebap. Üreticilerinin bile elinde olmayan eski modeller üzerinden piyasa tekellerine ayar verip "şirketler sizi takip ediyorum, aklınızı başınıza alın, mangırları zamanında ödeyin" uyarısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle modellerde mi vardı 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşin ilginç yanı bu ürünlerin piyasaya girip satılmasına izin veren de aynı kurum. Bu minvalde; TR' de satılan ürünlerin hangi standartlarda test edilip satışına izin verdiği düşündürücü. Demek ki yok böyle bir test ya da bu güne kadar yoktu...

  • Xiaomi 5s kullanıyorum cihazımın arkasında 2015711 yazıyor fakat IMEI kaydı 2015711-A7 şeklinde yapılmış. Telefonun kutusunda da 2015711 yazıyor yalnızca, diğer Mi 5s sahiplerinde durum nedir? Bildiğim kadarıyla cihaz üstünde 2015711-A7 yazıyor A7 modelinde fakat IMEI kaydına göre toplama yapılırsa yandık... Yasaklanma sebebi ise GÜBİS web sitesinde bir yönetmeliğe yönlendirilmiş. Yönetmelik kapsamı ise "Bu Yönetmelik; alternatif akım için 50 volt - 1000 volt arasında, doğru akım için 75 volt - 1500 volt arasında değişen anma gerilimlerinde kullanılmak üzere tasarımlanan elektrikli teçhizatı kapsar."; anladığım kadarıyla şarj aleti ile ilgili bir durum diye düşünüyorum.

    Güvensiz ürünler için GÜBİS'de yer alan bilgilendirmeye göre:
    "Güvensiz olarak ilan edilen ürünlerden birini almış iseniz üretici/ithalatçı firmaya başvurarak haklarınızı (değişim, para iadesi gibi) kullanabilirsiniz. Talebinizin kabul görmemesi halinde ise genel hukuk yollarına başvurabilirsiniz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 5 Aralık 2019; 23:26:24 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.