Şimdi Ara

Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
5
Favori
45.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
489 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    ALLAH'ü Teala isyan edenleri hoş karşılamaz. Bir mümin yine yanlışlarda. Dua sabır her şeyin çözümüdür.
    Yabancı doğsan %99.2 müslüman olamazdın araştırırım falan deme kendini kandırırsın anca.
    nerden biliyon müslüman olmayacağımı Avrupa'da doğup müslüman olan yok mu ?
  • Dostum türkiye de memurdum. Bir günde hain ilan ettiler, emniyetten aradılar gel teslim ol dediler. Gittim teslim oldum. 22 ay hapis yatirdilar. 14 kişilik yerde 50 küsur kişi... (ayrıntıları anlatmıyorum) çıktım, herkes numaramı engellemiş, her gün konuştuğum insanlar, akrabalar vs. Kimse iş vermedi, askere gittim üstüne. Terörist olarak. Asker bitti. Baktım ülke bok... Hayatımı riske atıp çıktım. Şimdi medeniyet, insanlık, maddi manevi güç görüyorum... Pişman miyim. Asla. Keşke o ülkede bir gün bile yasamasaydim. Bize bunu yasatanlarin allah belasını versin. Bize FETO yaftası vuran RETÖ cuların allah belasını versin. Hapisteki 864 bebegin, onbinlerce masum kadının hatırına, bu namussuzlari allah belasını versin. AKP geri dönülemez bir yolsuzluk, darbe, hırsızlık, din sömürüsü üzerine düşen kurmuş vaziyette. Demokrasiye dönme imkanı yok. Unutmayın, nasıl isterseniz öyle yönetilirsiniz, Darbe denilen şey ise cadı avı ise cadı avı deyip yıllardır inlerine gireceğiz diyen RETO'cularin vatanını gerçekten seven insanlara darbesiydi. Darbe kime yaradı? Cemaate mi yoksa 15 temmuz allahın bir lütfü deyip, cemaatin yurdundaki aşçıyı bile tutuklarken, kilit isim adil öksüzun elini kolunu sallaya sallaya, hatta gps cihazını sonradan geri gidip alarak sonra gitmesine izin verenler mı? Unutmayın o gece RETÖ'nun uçağını uçuran uçak pilotu, o gece onu koruyan F16 pilotu, akınciyi bombalayan f16 pilotları, önce gazi ilan edilip sonra feto cü ilan edilen yüzbaşı burak akin( şimdiki genelkurmay başkanının koruması) tayyibin yaveri ali yazıcı, tayyibin korumaları... Bu kadar yakınında bu kadar insan varken. Başka hiçbir askeri müdahaleye gerek yokken.. Bu adam elini kolunu sallayarak televizyona çıkıyorsa, 15 temmuz a da allahın lütfü diyorsa sizi düşünmeye ve araştırmaya davet ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • TR de gençlerin durumu içler acısı,bu vaziyet ile bunlar mı ülkeyi ileri götürecek.yemin ederim 30 sene önce daha insani çalışma şartları vardı.
  • Fakir heryerde fakirdir. Sorun fakir olmakta Türkiye'de veya başka ülkede doğmakla alakalı değil. Ülkeyi suçlayacağıza bu durumdan nasıl kurtulursunuz onu düşünün. Çalışan adam Türkiye gibi bir ülkede aç kalmaz ama vaktinde çalışıp geleceğine yatırım yapıcaksın. Burda sözüm genç kardeşlerime eğer ilerde sıkıntı çekmek istemiyorsanız şimdiden çalışmaya başlayın kendinize düzgün bir meslek edinin, bir işte usta olun. Yoksa sonunuz pek iyi değil haberiniz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vatanı kötülemiyor ki, ben okuduğum yazıda ekonomik olarak çöken bir ülkenin genç , sorgulayan bir vatandaşını görüyorum.

    Adaletsiz , hak yenen sömürülen bir ortama isyan var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Kendini kandırma boşu boşuna ağlayıp sızlanacağına forumda bir şeyler için çabala .İyice ağlama duvarı oldu forum.
  • Afrika'nın balta girmemiş ormanında yaşayan bir ailenin çocuğu olsaydın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğduğun ulke kaderin malesef.
  • JeamBeam kullanıcısına yanıt
    Farklı şeylerden bahsediyoruz. 80 ve 90'lar yokluk dönemiydi, hem de sadece ülkemizde değil çoğu gelişmekte olan ülkede öyleydi. Gizli ambargolar, gelişime ayak uyduramayan coğrafyalar vs. Bahsettiğim yıllarda, ki yaşınız bana biraz yakın hatırlarsınız, paranız olsa dahi ürüne ulaşılamıyordu. Çünkü ürün yoktu, dünya bu kadar globalleşmemiş, teknoloji bu kadar ilerlememişti. Kullandığınız bir ürün, mont, ayakkabı her ne ise hemrçen atılmaz, tamir yönetimyle düzeltilmeye çalışılırdı. Yani henüz tüketim toplumu değildik. İşte bu dönemi göremeyen ve tüketim çağında doğan konu sahibi arkadaşımız ve onun nesli bu yönden şanssız.

    Alıntı yaptığınız yorumumda da açıkça belirttiğim gibi, enflasyon ve hayat pahalılığını iliklerimize kadar hepimiz hissediyoruz. Hiçbir cümlede adaletsiz vergileri ya da fiyatları savunmadım. Benim savunduğum, işaret ettiğim ve yerdiğim nokta yine tüketim toplumu bilinciyle yapılan isyandı. Bir eşya ya da giyimin kullanım süresi, konu sahibi arkadaşımızın bahsettiği gibi gelir durumuna orantılı değildir. Kendi kullandığım marka ve kullanım süresini özellikle belirtmemin de sebebi buydu. Marka ve kullanım süresi tamamen tercihe ve dünya görüşüne bağlı meselelerdir.

    Sonuç: Ülkemizdeki gelir adaletsizliği, ağır vergiler, ekonomik konulardaki rahatsızlıklarımız sizinle ortak, zaten aksini iddia etmek için kör olmak lazım ya da para karışılığı gözlerini kapamak. Fakat ben ilk konudaki gibi arkadaşın "Tüketim toplumu" mantığı isyanına hâla karşıyım. Ayrıca "ya şartlarına göre yaşa ya da daha iyisi için çabala" temizi hâla savunuyorum. Konu sahibi arkadaşı bu noktadan sonra tenzi ederek şunları da söylemek isterim. Hayatında bir işte ustalaşmak için çabalamamış, eğitime önem vermemiş insanların asgari ücretten yakınması samami gelmiyor bana. Yaşamın(hangi ülke ya da toplumda olursa olsun) Eğitim/İş=Para hiyerarşisi vardır, yıllarca emek verip doktor, Avukat ya da vs meslek sahibi olanlarla, eğitime önem vermeyip sonrasında bir markette kasiyer olan bir insanla aynı geliri elde etmesi zaten beklenemez. Aynı kendini geliştirmeyi bırakıp pratisyen kalan bir hekimle, bir cerrahın aynı geliri elde etmesi imkansız olduğu gibi. Bu arada her insan değerlidir ve meslekler bizim gömleğimizdir, hiçbir meslek grubumu aşığılamak ya da yüceltmek gibi bir maksadım yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    dostum bir yandan haklısın ama dediklerin eskidendi. artık 2020'ye giriyoruz insanlar internetten her yerden teknoloji sayesinde her şeyi araştırıyor ataştırıp müslüman olmam için önce o ülkelerden birinde müslüman tanıdıkların olmalı varsa onlarla iletişim kurup İslam hakkında bilgi alıp araştırıp olurdum. ama eğer hiç tanıdığım müslüman yoksa belki olamazdım. ve buna Allah'ın vesile olması lazım. belki en ufak bir ezan sesinde etkilenip aceba bu ne diye araştırır olurdum. biliyorsun ezandan bile etkilenip müslüman olanlar var.

    Alıntıları Göster
    Ezandan dolayı ateist olan daha çoktur. Günde 5 kere arapça çağrı yapilıyor diye kimse müslüman olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonelizm

    Ezandan dolayı ateist olan daha çoktur. Günde 5 kere arapça çağrı yapilıyor diye kimse müslüman olmaz.

    Alıntıları Göster
    Youtube'ye ezan ve Kuran dinletme sosyal deneyi yaz gör insanın kalbine işliyor.
  • Fakir doğmak sizin suçunuz değil ancak fakir kalmak sizin suçunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varsa hayatta bir vasfın dil ögren yolunu bul git. sanki adamlar edirne sınırına kîzgın lav dökmüşler geleni indiriyorlar. amma agliyorsunuz. kolay mi avrupada yaşamak. genç olupta eli iş tutan herkes bir şekilde gidebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Youtube'ye ezan ve Kuran dinletme sosyal deneyi yaz gör insanın kalbine işliyor.

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam sen devam et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşini bilen krallar gibi kazanıyor vallahi, hataları kendinizde arayın biraz da. Sokağa çıkıp bakıyorsun her yerde son model araba var, herkesin elinde son model telefonlarda, AVM'lerde kasa kuyrukları almış başını gitmiş lakin foruma girip baksan Afrika ülkesi gibi yorumlardan geçilmiyor. Fark yaratan ve rakiplerinden ötede olan herkes gayet iyi kazanıyor ve yaşıyor. Siz bu kafayla Avrupa'da da olsaydınız yine sürünerek hayatta kalacaktınız.

    Biraz olsun dürüst davranıp kendinizi objektif değerlendirmeyi becerseniz aslında kendinizi anlamış olacaksınız ama kolayı tercih etmek işinize geliyor. Boş beleş kuru kalabalık insan topluluğu da ancak forumda gelir kendini avutur.
  • Doğduğun coğrafya kaderinmiş derler orda yaşamak senin suçun derler suriyeliler bile o beğendiğin
    ülkelere kaçak gidiyor sen de git zekanı oraya götürmeyi başaramazsan burdan çok farkın olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de her gün lanet ediyorum. Sadece ekonomik değil ama özellikle insanları berbat. Şehirler ve belediyeler çok kötü. Yabancı gruplar sadece İstanbul'a geliyor vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Bu mesaj silindi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.