Şimdi Ara

1.000 Mbps’ye kadar Hızlı İnternet TurkNet GigaFiber 399,90 TL! (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.438
Cevap
120
Favori
549.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylife_

    Gece gündüz kendilerini mi bekleyeceğiz. Çalışıyorum hocam arayacaklar randevu alacaklar mecburen.
    Aynen gece gündüz onları bekleyecek halimiz yok arayıp randevu almaları gerekiyor ben çalışıyorum ama eşim evde gelseler zaten evde bulamama gibi bir durum olmaz ama maksat süreyi uzatmak adam gibi deseler 10 günde bağlayacaz bizde ona göre ayarlarız kendimizi böyle oyunlara gerek yok
  • Turknet bireysel İnternet hattı devir oluyor mu?

    Devir sebebi: Bölge de altyapı çalışması gözüktüğü için yeni internet başvurusu alınmıyor, mevcut internet üyelikleri sorunsuz çalışıyor. Eve yeni taşınacak olan kişiye devir etmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Cihazı iki kere sıfırladım kurulum yaptım daha sonra sabaha karşı 5.30 düzeldi

    fotoğraflarda gördüğünüz gibi kırmızı ışık yanıyor ama uygulamadan bakıldığında hiç bir arıza görünmüyor 3 gündür açık görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahimEsad -- 2 Ekim 2020; 12:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekederelit T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydınızı arıza üzerinden modem buluşması gereken hız da buluşmuyor statüsünde destek kaydı açarak iletebilirsiniz.
  • skylife_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon süreci abonelik başvurusu alındıktan itibaren başlatılmaktadır. Bu süreyi aşmanız durumunda PM üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Merhaba, hizmetinizin aktif olduğu tarihten itibaren faturalandırma süreci başlamaktadır.
  • tuncaygoksel T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arızanın çözüm sürecinin uzaması üzerine önceliğini ilgili teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım yerleşik operatör saha ekiplerinden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • İnterStyle kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon işlemleri 3 ila 6 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süreyi aşması durumunda PM üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Frank Slade kullanıcısına yanıt
    Merhaba, nakil işlemi yapmaktan vazgeçtiğinizi arkadaşlarıma ilettim. Nakil kaydı kısa süre içerisinde iptal edilecektir.
  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bireysel hizmetlerimizde devir işlemi yapılmamaktadır. Hizmetinizi 6 ay dondurabilirsiniz.
  • İbrahimEsad kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şu an sorun yaşıyor musunuz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler eski net geldi sıkıntı yok şu an.
  • 1 hafta oldu başvuru biteli henüz ne gelen var ne giden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, arızanın çözüm sürecinin uzaması üzerine önceliğini ilgili teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım yerleşik operatör saha ekiplerinden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
    Zaten sorunumuz yerleşik operatörün doğru düzgün iş yapmadan sorun kullanıcıda diyerek işin içinden sıyrılması siz hala saha ekiplerinden güncel bilgi almaktan bahsediyorsunuz aynı şeyleri ayın 27 'sinden beri tekrar tekrar yaşıyorum ben hep aynı cümleler kaç gündür giderilmedi mağruriyetim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Hayır düzeldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.haftadır nakil yapamıyorlar 4.haftaya gireceğiz ama Türkiye'nin en hızlı en düşük pingli internet sağlayıcısı yerseniz.

  • Merhaba,


    Oturduğum apartmana fiber hat çekildi, evimin içerisine fiber hat çekildi, Turknetten bağlantı hızını sorguladığımda Fiber internet paketi çıkıyor fakat Turknet yaklaşık 30 gündür mevcut bağlantımı fiber hatta geçirmiyor ve sebebini bilmiyorum. Müşteri hizmetleri önce fiber hizmetimiz yok dedi, sorgulama yaptığımı yazınca, çalışmalarımız devam ediyor dedi.


    Anlamadığım nokta şu evimin içerisinde bir fiber kablosu modem ile buluşmak üzere bekliyor ben neden fiber internete geçemiyorum?

  • Alt yapı sorgusunda fiber alt yapıda olduğum için 100 mbt hız alacağımı gördüm türkneti aradım onlarda doğruladı bunu. Onlara fiber kullanmadığımı binaya yeni geldiğini evde fiber hattın olmadığını sadece binanin girişinde fiber kutu olduğu belirttim ve ordan eve kadar bsğlantının çekilmesi gerektiğini söyledim bana tamam eve kadar çekilecek modeminiz kurulacak bağlantı aktif edilip size teslim edilecek denildi. Bugun telekomdan kurulum için geldiler ama eve kadar hat olmadığı için kurulum yapamayacaklarını bina olarak kabloyu eve kadar çektirmemiz gerektiğini söyledi. Bunları ben yaptırırsam onlara ne gerek var ki? Modemi bende kurabilirim okadar teknik bilgim var. Ayrıca kutuda sinyalde yokmuş kurulumu yapsa bile internet olmazmış. Ben mersinde 10 yıl önce 2 defa fiber kullandım ikisin de de evime kadar bina girişindeki kutudan kablo çektiler modemi kurup interneti aktif edip gittiler. Ben 100 tl ücreti modemi 2 dskikada kursun diyemi verecem? Kablo çektirmeyeceğimi soyledim ve kurulumdan vazgeçtiğimi söyleyip gönderdim. Sizde iptalini sağlayın@TurkNetDestek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Frank Slade kullanıcısına yanıt

    Ben teşekkür ederim. Keyifli kullanımlar dilerim  

  • Webesen W kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.