Şimdi Ara

çamaşır makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, uzun süredir kullandığım (20 yıl) Arçelik 5500E çamaşır makinama elveda deme zamanı geldi. Sizden ricam aşağıda sıraladığım çamaşır makinelerinden hangilerini önerirsiniz (kendi önerilerizi de beklerim), vaktiniz varsa eğer neden önerdiğinizi yazarsanız sevinirim. Makinelerin fiyatları 2.000 ile 2.750 arası.
    Önceliklerim,
    1- Küçük çocuğum olduğu için çamaşırlar hem hijyen olmalı hem de gün içinde az miktarda (ufaklık yüzünden) çamaşır yıkanması gerektiğinden hızlı yıkama ve leke çıkarma seçeneğinin olması,
    2- Kapasitenin 9 kg veya üzeri olması,
    3- Kazan kapasitesinin yüksek olması (yorgan, perde için falan)
    4- Sessiz olması,
    gibi gibi…

    BHS GRUBU
    PROFİLO

    CMG120DTR 2.000 TL
    CMS140DTR 2.750 TL
    CMI122DTR 2.599 TL

    SİEMENS
    WM12T480TR 2.419 TL
    WM12T581TR 2.738 TL

    ELEKTROLÜX
    EW6F4923EB 2.549 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nqs -- 30 Eylül 2019; 0:25:53 >







  • Merhabalar

    Fiyat performans olarak yeni cikan bu modeli öneririm size diğer samsung modellerine gore başarılı bir cihaz
    10 kg
    Su jetli
    Köpük motorlu

    https://www.akakce.com/camasir-makinesi/en-ucuz-samsung-ww10n644rbw-ah-a-1400-devir-10-kg-fiyati,289741919.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 30 Eylül 2019; 1:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirlediğiniz modeller arasından CMS140DTR modeli ihtiyaçlarınıza uygun bir model. Özellikle durulama sayısının 3 kademe yükseltilebiliyor olması çocuklu aileler ve hassas ciltler için çok büyük avantaj. Günlük çamaşırları yıkayabileceğiniz kısa program mevcut. Normal programların da nerdeyse hepsine program kısaltma fonksiyonu uygulanabiliyor. Kalite olarak da bildiğimiz bosch ve siemens’in denk modelleri kalitesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • videodaki makineyi aldım.9kg ve oldukça memnunum. indirim ile 2800tl ye mal oldu.https://www.youtube.com/watch?v=mOuMx2XlAd4&feature=youtu.be
  • Selam arkadaşlar konu sahibinin belirttiği gibi aynı özelliklere sahip bir çamaşır makinesi arıyorum. Forumdaki tavsiyeleri okudum ancak aklımda net bir makine oluşmadı. Sevgili üstadlar bu konuda yardımcı olabilir misiniz? @Lazpanyol@candogan62@kerimcem@glacier67

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece86 G kullanıcısına yanıt
    CMG120DTR al dostum 2 bine internette satiliyor guzel makine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece86 G kullanıcısına yanıt
    Genelin önerisini göz önünde bulundurarak ve çevremde kullanan insanların tecrübelerine de dayanarak (meşhur indirimli 11.11 olayında 2.300 TL/9 ay taksitli) tercihimi PROFİLO CMG140DTR’den yana kullandım. Doğru tercih yaptığımı düşünüyorum, çünkü 1400 deviri de kullanıyorum, programların neredeyse her adımına müdahil olabiliyorum, yıkama esnasında ses diye bir şey nerede ise yok gibi (49 dB), şehir su şebekesinden kaynaklı su alırken ses yapıyor (rahatsız olmadım), makine içine koyduğunuz çamaşır miktarına göre değişkenlik gösteren çamaşır sesi var (eski makine ile kıyaslayınca rahatsız değilim), çamaşırlarım temiz ve mis gibi parfüm kokulu çıkıyor. Eski makinemde aynı deterjan ve yumuşatıcı kullanmama rağmen çamaşırlar nem kokulu olarak rahatsız edecek derecede kötü kokulu çıkıyordu. Eski makinemde çocuğun elbiseleri ve bazen bizim giysilerde lekeler çıkmıyordu ama bu makinede öyle bir sorun yaşamadım. Yorgan yıkama, hassas yıkama, hızlı yıkama olayını daha denemedim o yüzden o konularda bir şey diyemem. Eski makinem bulunduğu yerde volta atmasını sevmesine rağmen bu makine 1400 devirde bile gram oynamıyor (tabii bunda su terazisi ile yerine yerleştirmekte önemli). Yani kısacası tavsiye ederim




  • Bu model güncel olarak üretiliyor mu? Çok az satış seçeneği var nette

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum çok sağolun onu alacağım o halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Hayır 1200 devirlisi üretiliyor. Ben de aldım ancak daha kurulum yapılmadı.
  • İyi günler.
    Ben de 2500 3000 civarı bir makine arıyorum. Genel olarak Profilo tercihim. 8~9 kg yeter sanırım Var mıdır önerileriniz.
    Şimdiden çok teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only_younus -- 1 Aralık 2020; 22:36:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • only_younus O kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel makineler ancak leke çıkarma konusunda vasatlar. Beyazları beyazlık olarak güzel beyazlatsa da leke çıkarması iyi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Bosch'un çekilişine katılmıştım 11 aralikta açıklanıyor eğer buzdolabi ya da çamaşır makinesi çıkarsa şansıma hem evde ki profiloyu hemde hediyeyi satip düzgün bir makine almayı planlıyorum belli mi olur belki sansima cikar :D

    Boschun leke cikarmamasinin sebebi tambur hareketlerinin yavaşlığı ve az su almasi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 2 Aralık 2020; 12:17:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah çıkar hayırlısı. Arçelik grubunun orta segment bir makinesini alabilirsiniz garantisini de uzatınca kesinlikle işinizi görür.


    Electrolux de iyi ancak servisi dediğiniz gibi sıkıntılı. Büyük şehirlerde yaşasanız dahi parça gelme süresi 10 günü bulabiliyor.


    Bende evdeki Bosch u postalayıp yerine en üst model Home professional serisi su jetli ya da Electrolux almayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

    Insallah.Annemde aeg dolap var aslinda electroluxe karsi değilim ancak dolap ariza yapinca izmirde bile 4 gunde zor geldi servis.Boschtan ise tamamen soğudum ben variosoft tambur cok iyiydi wavedurum bana gore iyi değil pedal tasarimi da kötü bosch çamaşırları cok yıpratıyor özellikle siyahlari yeni aldığım kiyafetleri dusuk derecede sivi deterjanla yikamama rağmen aşırı yipratti az suyla yikamasi sürtünmeyi arttırıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç tavsiye etmem servisi çok kötü. Ben de AEG Lavamat 75270 modeli çamaşır makinesi vardı çok da memnundum. Bir arıza yaptı, pir arıza yaptı. Servise haber verdim ertesi gün geldiler. Eşimin ameliyatı sebebiyle evde olmayacağım için servise kayıt açtırırken eve geldiklerinde beni bilgilendirmelerini söylemiştim. Ama hiç bir şekilde tenezzül edip beni aramadılar ve bilgilendirmediler. Benim hiç onayımı almadan makinemi alıp evden götürmüşler. Aynı gün aradım cevap veremediler, ertesi gün iki defa aradıktan sonra akşamüstü bana makinenin Inverter kartının arızalı olduğunu, ellerinde bulunmadığını, yurtdışından gelmesi gerektiğini ve bunun 1ayı bulabileceğini ilave olarakta ücretinin 1150 TL olduğunu söylediler. Servis kayıt açtırırken bana arıza tespiti için 75 TL ücret olduğunu, eğer makineyi tamir ettirmek istemesem bunu talep edeceklerini söylemediler rağmen, Benim hiç onayımı almadan makineyi götürdüklerinden dolayı hem getirme hem de götürme olmak üzere 2 kere servis ücreti yazacaklarını 150 tl ödemem gerekeceğini söylediler. Eğer tamir ettirmeyi düşünmezsem. Tabii ben hakkımı hukukumu bildiğim için itiraz ettiğimde mecburen geri vitese takıp tek servis ücretiyle makinamı geri bırakabileceklerini söylediler. İşin ilginç tarafı Electrolux’ün başka bir yetkili servisine konuyu anlattığımda bana o arıza tespitinin evde de yapılabileceğini servise makineyi götürmelerine gerek olmadığını, ilave olarak benim iznim alınmadan makinamı da evden götürmemeleri gerektiğini söylediler. Servis protokolü bu şekildeymiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doguyusuf -- 6 Aralık 2020; 15:3:34 >




  • doguyusuf kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun sizinki epey bir talihsizlik olmuş diyeceğim ama Electrolux servisleri ciddi anlamda sıkıntılı tek ya da 2 3 kişi değil servisleri ile sorun yaşayan forumda okuduğum kadarıyla en az 10 15 kişiden servis şikayeti duydum.


    Servis olarak servis ağı yedek parça gelme süresi olarak kesinlikle yetersiz ve zayıflar.


    Ancak ürün kaliteleri donanımı Bosch grubundan iyi olduğu için ben tavsiye ediyorum. Ürün alırken tercihim bol servis ağı olup da sürekli servislerle muhatap olmak yerine kaliteli ürün olup da servis ağını önemsemiyorum mantığım bu şekilde. Kaliteli ürünler alınca da defalarca değil servise işiniz sadece uzun yıllar sonra bir kere düşüyor.


    Türkiye'de kim ne derse desin Arçelik grubundan daha iyi yaygın hizmet olarak iyi servis ağı ben görmedim. Ürün kaliteleri tartışılır ancak insanı insan yerine koyan beyfendi hanımefendi diyorlar en azından kestirip atmıyorlar. Yedek parçaları garanti bitiminde bile epey uygun fiyat anlamında.


    Ancak yaygın olduğu kadar tabii ki gelen servis grubuna göre de hizmet kalitesi değişiyor. Gelen servis grubu değişim yapılacak yerine ısrarla tamir ediyorsa hakkınızı gerekli yerlerde aramaktan başka çare kalmıyor maalesef bu her marka için geçerlidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.