Şimdi Ara

[Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (2939. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86.923
Cevap
110
Favori
443.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29372938293929402941
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mabovski

    Adebayor yarım sezon bizde iş yapar mı acaba? Falcao ve andone'nin yokluğunda...
    Yok hocam, 5-6 maçını izledim Kayseri'nin ahı gitmiş vahı kalmış Adebayor'un. Bam güm vuruyor kafasına göre toplara, çok harcıyor. Ki bizim sıkıntımız forvet değil gerisi, hareketlilik yok top oralara gelse tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu iddia oranları bile çok şey anlatıyor. Trabzon maçında ilk defa mücadele sinyali verdik, ilk devre kalan 4 maçın 3ü de evimizde. Hem Fener hem Beşiktaş'ın üstünde bitirebiliriz devreyi. Ondan sonra da Linnes, 1-2 takviye ve Falcao'nun dönmesi ile çok daha iyi hale geleceğimize inanıyorum. Ligi alıp götürebilecek bir takım yok şu an.


    [Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 4 Aralık 2019; 0:8:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicosia

    Şu iddia oranları bile çok şey anlatıyor. Trabzon maçında ilk defa mücadele sinyali verdik, ilk devre kalan 4 maçın 3ü de evimizde. Hem Fener hem Beşiktaş'ın üstünde bitirebiliriz devreyi. Ondan sonra da Linnes, 1-2 takviye ve Falcao'nun dönmesi ile çok daha iyi hale geleceğimize inanıyorum. Ligi alıp götürebilecek bir takım yok şu an.


    Bence Başakşehir çok net bir şekilde Trabzon ve Bjk'nin üstünde bitirecek ligi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicosia

    Şu iddia oranları bile çok şey anlatıyor. Trabzon maçında ilk defa mücadele sinyali verdik, ilk devre kalan 4 maçın 3ü de evimizde. Hem Fener hem Beşiktaş'ın üstünde bitirebiliriz devreyi. Ondan sonra da Linnes, 1-2 takviye ve Falcao'nun dönmesi ile çok daha iyi hale geleceğimize inanıyorum. Ligi alıp götürebilecek bir takım yok şu an.


    Allahtan biz Avrupa'dan dönene kadar Fener farkı açamadı yoksa bu oranlar farklı olabilirdi. Beşiktaş'ın mali yapısının oturmasına ve kadro yapılanmasına daha var. Fener desen şampiyon olamazsa yine iyice bocalayacak ve ekonomik haneye - yazacak. Trabzon'un her şeyi tamam da şampiyonluk havası hala esmiyor. İpler yine bizim elimizde, şöyle 5 maçta 12 puan falan alırsak yarıya çok avantajlı başlayacağız. Zaten mayısa doğru şampiyonluk yarışına kalırsak cemiyette hazırlıklar başlar




  • Bugün oynanacak maçı normal lig maçından daha çok merak ediyorum. Taşdemiri belki Atalayı taylanı izleyeceğiz keşke altyapıdan bi sağ bekte koyabilse teknik ekip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt
    Fenerbahçe ara transfer dönemini en iyi geçirecek takım olacaktır. Kesinlikle bu sene şampiyon olmaları gerekiyor çünkü.
  • Bir de sanki Terim gidince yerine Klopp falan gelecek sananlar var. Geleceğini düşünen yabancı hoca gelir de Diagne, Belhanda falan satılsın da transfer yapayım diye bekler mi hiç. Adama gelir hoca gençleri oynat şampiyon yapma desen bile senden isteyecek 2-3 sezon mühlet. E sen 2-3 sezon Avrupa'ya gidemezsen geliri nasıl elde edeceksin? Hangi futbolcunu ŞL sahnesinde gösterip satacaksın.

    Yolla Terim'i getir Mancini'yi eee sonra? Hoca al takım bunu oynat. Bizim millet o kadar alışmış ki yaşlı yabancıların takımı idare etmesine sanki her hoca her takımı çalıştırabilir sanıyorlar. Her hocanın kafasına bir sistem vardır kimi adam gelir ben hızlı oyun oynarım seri adamlar alın der kimi adam top bende kalsın der pas yapan adamı ister kimi hoca var pres futbolu oynatır ciğersiz adam ister. E kadroya bakıyorsun bu şartların hangisini sağlayacak adam var. Çorba gibi takım, her gelen hoca farklı teknik disiplinle gelmeye çalışıyor bana onu alın bunu alın derken çorba gibi takım oluyor. E sonra bu takımı kurtarsa kurtarsa Terim kurtarır hocam gel. Sen Guardiola'yı getirdin ama adama pas yapamayan takımı verdikten sonra 11 tane Kante dizsen bile adam napabilir ki? Bizim milletin ilk önce sistem denilen şeyin öğrenmesi gerek ama öyle genç topçu çıkaracağız deyip 32 yaşındaki adamlarla oynaması değil gerçekten bi sistem.

    Tudor'un senesi mesela. Adam dedi ki ben pres yapıcam koşucam ileride aldığım topla işi bitiricem. İyi tamam denip ona göre takım kuruldu. Lato bile o sebeple alındı ve görüldü ki bu olay cidden yararlı. ilk 7-8 maç benim belki de her hafta sonunu beklediğim son seneydi. Mükemmel top oynuyorduk ama büyük maçlarda bocalıyorduk. İşte bu da bizim ligin sıkıntısı. Top oyunda olacak ki bas pres yap ileride al topu rakibi dengesiz yakala. E ligde 90 Dakikada top sahada 60 dk falan anca kalıyor. Her kendini yere bırakana faul çalınıyor. Bir kale vuruşu bile 2 dakikada kullanılıyor. O takıma nasıl basıp da dengesiz yakalayacaksın ki. E rakip TDlerde bunu çözdü ve kullandı ve Tudor'un oyunu bozulmaya başladı.

    Terim'in geldiği seneye bakıyorsun Engin, Melo, Elmander, Eboue'yi alınmış. Bu bile takımın ne oynayacağı hakkında bi bilgi veriyor. O zamanın parasıyle 20 küsür milyon para harcamışsın ve 2011'de o para baya ciddi rakamlar. E niye ? Çünkü bir önceki sene Rijkaard'a çorba gibi takımı emanet etmişsin. E o da adam almış bir dünya haklı olarak. E onu yolladın bambaşka oyun oynatan birini getirdin başa sonra mecbur takımı yenilemen gerekiyor. Bunu neden kimse anlamıyor ? Rijkaard'ın Mancini'nin falan ne işi var bu takımda ya. Kötü hoca değiller ama Gs ruhuyla alakasız oyun oynatıyorlar ve gittiklerinde hep bir enkaz ortaya bırakıyorlar.

    Şimdiki hesap da öyle. Sen Terim'i yolladın tamam. E yerine en azından Terim'in yapamadığı şeyleri yapan birini getirmelisin ki adam bu kadroya takviyelerle bir şeyler katsın. Tudor-Terim olayı tam da böyleydi. Tudorla Terim oyun olarak birbirlerine benzer oyunu oynatıyorlar ama Tudor büyük maçlarda bocalıyordu Terim de büyük maçları taraftarla baskıyla bir şekilde alıyordu ve deplasmanda Fenerle berabere kalıp içerideki bütün derbileri alıp şampiyon oldu. Bu doğru bi girişim. E şimdi Terim'i yollayıp öyle birini alacaksın ki hem bu kadroyla bir üst seviye oyun oynatsın hem de mali yapının nazını çeksin. Kim var piyasada?

    İki seçeneğin var. Ya Advocaat gibi takıma danışmanlık yapacak yaşlı hoca getireceksin ya da Okan-Sergen gibi gelişime açık hocaları. İlk seçeneği mümkünse artık hiçbir takım yapmamalı. Onlarca yıl denendi, ekonomik durumun kötüyse olmuyor işte. Diğer seçeneğe bakıyorsun bu kumara değer mi. Ersun'a veya Avcı'ya bakıyorsun hemen. Avcı'nın bi stili var adamımın oynadığı oyun belli işte. Sen adama verdin Şenol hocanın bıraktığı kadroyu. İkisinin oynadığı oyun arasında farklar var. E adam yapamıyor işte kendi oyunu oynattıkça ligin sonlarına gitti. E ne değişti de geldiğinden beri Başakşehir 3 sene şampiyonluk yarışında kalmış diğer iki sene de ilk 4te bitirmiş. Başakşehir'i Fenerden daha üst seviyeye çıkarmış tabloda. Adam Beşiktaş'a geçince ligin sonuna yuvarlandı, niye? Gittiği takımla bıraktığı takımın arasındaki farklı oyuncu grubu ile alakalı olabilir mi acaba. Kendi oyununu oynatmak istedikçe takım bunu kaldırmadı ve sonra ne yaptı? Kendini takıma doğru oymaya başladı. Kendi oyunu ile 6 maç 1 galibiyet. Kendi oyununu bırakıp BJK oynuna geçince 7 maç 6 galibiyet. Ligde GS veya FB iyi olsaydı bu sene şampiyonluk hayaldi. Gitti bir sene. Avcı yine akıllı adam ki kendi oyunundan feragat edip sistemin zorladığı oyuna döndü. Okan veya Sergen bunu yapabilecek mi bilmiyoruz.

    Ersun'a bakıyoruz adam çorba gibi takıma gelmiş. Her sene farklı adam gelmiş neredeyse. Aynı sezonda 3. TD olmuş adam. Nasıl olacak şimdi. Vitor bambaşka oynatıyor Dick bambaşka oynatıyor Aykut bambaşka oynatıyor Cocu bambaşka oynatıyor geliyor çorba takım Ersun'a. Taktiği tutar veya tutmaz bu başka bir mevzu ama adama oynatmak istediği futbolu bile oynatmaya imkan veremiyorsun. Sonra gel de başarı bekle. Ersun da Avcı'nın düştüğü duruma düşmeye başlıyor işte. Oynatmak istediği oyunu takım kaldırmamaya başladı artık. Ya kendi oyunundan feraget edip takımın oynamak istediği oyunu oynatmak zorunda kalacak ya da kendi oyununda ısrar edip kumara devam edecek. Ersun'un futbolunda suç olabilir ama yönetimlerin hiç mi suçu yok da kelle hep TDlere kesiliyor. Oyunu kaldıramayan futbolcuların kellesi gitmiyor da hep TDlere patlıyor olay.

    İşte acaba bu esnekliği sağlayabilecek mi Okan-Sergen. Ersun'a Avcı'ya Okan'a Sergen'e de kızamasın çünkü takımların eline para geçince ruslara gider gibi direkt yabancılara gidiyorlar, onlar da mecbur böyle derme çatma takımları kabul etmek zorunda kalıyorlar çünkü bu fırsat başka ele geçmiyor. Büyük takıma geçip aslında işler senin sistemine göre işlememeye başlayınca takımın oyununa geçebilecek taktik-teknik esnekliği sağlayabilecekler mi? Yani üstteki yazılarda şöyle bir sonuç çıkmasın, kendi oyununu oynatamazsan takımın istediği oyuna geç o zaman başarılı olursun. Bunu demiyorum ama kontra atak oynatan bir hocanın pas oyunu oynayan bir futbolcu grubunu harmanlayıp iki işi götürecek mentalite-taktik bilgisi-adam idaresi var mı? Bu da artık yönetimin ve takım idarecilerinin bilgisine kalmış. Gözlemleyip bir karara varacaklardır.

    Bu kadar uzun uzun yazdım ki artık Terim'in gidişinin eğer hem mali yapının nazını çekecek hem yönetimin son gün transferlerini kabullenecek hem de çorba gibi takımı kabul edecek bir adam bulmadıkça hiçbir şeyin çözümü olmayacak. İlla bir kelle aranıyorsa bu oyunu oynayamayan futbolcuların veya yönetimin kellesi alınabilir. Bu şartları kaldırabilecek en net Türk hoca Şenol hocadır o da milli takımda. He bu şartları sağlayan yabancı var mıdır bilemem ama hiç sanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

    Fenerbahçe ara transfer dönemini en iyi geçirecek takım olacaktır. Kesinlikle bu sene şampiyon olmaları gerekiyor çünkü.
    Şampiyon olmaları gerekmesi bu dönemi iyi geçirebileceği anlamına gelmiyor. Ölüm kalım maçında çok ölen takım var.

    Ben Ersun'da tam Tudor havası seziyorum. Güzel başladı ama Başakşehir dışında her ölüm kalım maçında öldüler. Tudor da aynı böyleydi işte. O sebeple Ersun hem taraftarın söylenmeye başlaması hem yönetimin Ersun'un arkasında durmaması ile ligin sonunu göremeyecek gibi. Dünyada bu kadar sıkıntılı duruma düşüp şampiyon olabilen kaç TD var ki Ersun bu durumu kaldırabilsin. Önündeki 4 maçın üçünü kazanamayıp Gs ya da BJK kazanırsa yerine başkasının gelmesini an meselesi. Zaten başkan Ersun'un gelmesini hiç istemiyordu ama taraftar baskısı ile getirdi bunu o da biliyor. E taraftar da kazan kaldırmaya başladı. Bu durumda sağlıklı düşünüp karar vermesi çok zor çünkü açıkça panik halinde.Dua etsin yerine birisinin ismi geçmiyor. Şöyle gazetelerde Aykut'un Zico'nun falan adı geçecek olsa o panik halinde aynı Cocu gibi bayır aşağı yuvarlamaya başlar takımı. He maçlarını kazanıp düzlüğe çıkabilir mi tabi ki çıkabilir ama baya bir zor gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDemirbas14 -- 4 Aralık 2019; 2:15:52 >




  • Muslera

    Linnes Donk Marcao Transfer

    Lemina

    Seri Ömer

    Onyekuru Falcao Babel


    Ekonomik durumu da düşünürsek ideal kadro bu olmalı 2. yarı. Belhanda-Mariano-Nagatomo gönderilir. Duruma göre yaratıcı orta saha da alınabilir. Minimum kayıpla kapatırsak ilk yarıyı umutluyum ben 2.yarıdan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _conscript_

    Hocam nasil yani şimdi futbol topunun ne olduğunu mu tartışıyoruz cidden? Tabi ki aşağıdaki gibi




    Alıntıları Göster
    Ha ha ha ne komik




  • hopali08 kullanıcısına yanıt
    Bunun için özel bir yazı programı mı kulllanıyorsunuz.Bu şekilde yazmak için özel bir gayret gerekir, gerçekten merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Petyr Baelish

    Muslera

    Linnes Donk Marcao Transfer

    Lemina

    Seri Ömer

    Onyekuru Falcao Babel


    Ekonomik durumu da düşünürsek ideal kadro bu olmalı 2. yarı. Belhanda-Mariano-Nagatomo gönderilir. Duruma göre yaratıcı orta saha da alınabilir. Minimum kayıpla kapatırsak ilk yarıyı umutluyum ben 2.yarıdan.
    Bu taktikle olmaaaazz. Biz çift 8 le oynayamıyoruz. City değiliz Liverpool değiliz. teknik ekipte hep aynı hataya düşüyor. Bu takımın elinde iki yönlü(6/8) dos var 2 tane. 4-2-3-1 en doğru taktik bizim takım için.

    Ortada Nzonzi,Seri önlerinde 10 numara pozisyonunda Lemina olması lazım. Lemina hem hızlı hem hep dikine giden bir oyuncu hem diğer tüm ortasahalardan daha teknik. Ayrıca 1 tane iç kanat oyuncusu GS'de herzaman iş yapmıştır.

    SAĞBEK - Marcao - Luyindama - Linnes
    Nzonzi , Seri
    Onyekuru - Lemina - Ömer
    Falcao

    Benim görüşüm bu takım en iyi bu taktikle oynar. Tabi taktik sadece dizilişten ibaret olmaması lazım. "top bende kalsın gerisi önemli değil" mantalitesinden "belirli periyotlarla sürekli baskılı hücum" sistemine geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. GS şuan her atağında rakibin defansa gelmesini bekleyip set hücumu yapıyor. Sol açığa giden topa basan feghouli veya mariano geriye pas atıyor. La karşında 5 tane adam var çizgiye inip orta açsana adamları az yakalamışken. Ama yok illa o top rakibin sağ ceza sahasına yakın kısımdan geri GS DOS bölgesine oradanda marcaoya geri dönecek öyle hücum yapacağız.




  • Fenerbahçe’nin böyle rezalet oyunuyla asla ama asla şampiyon olma şansı yok. Başakşehir şampiyonluğu denenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdhakan

    Bunun için özel bir yazı programı mı kulllanıyorsunuz.Bu şekilde yazmak için özel bir gayret gerekir, gerçekten merak ettim.
    Program Kullanmıyorum. Telefonda, Pc de Farketmez. Elim Otomatik Bu Şekilde Yazmaya Gidiyor. Hatta Kalemle Yazacağım Zaman Bile Elim Buna Gidiyor. Sizler Gibi Yazmak İstediğimde EKstra Gayret Göstermem Gerekiyor. Koşullanma ve Sonrasında Oluşan Öğrenilen Davranış Özümsemesi Sanırım. Ayrıca Epey Hızlı Yazıyorum. 10 Parmak Olmasa da Yavaş Konuşanın Sözlerini Yazabilirim
  • Ligin en temposuz ve ne oynadığı belli olmayan takımı Galatasaray. Ama taraftarına bakarsan Liverpool gibi oynuyorlar. Şampiyonluk için Başakşehir ile çekişiyorlar. Beşiktaş zaten bitmiş, Fenerbahçe çöp. SEzon başından beri ben Mozambik ligi izliyorum herhalde.

    Ben Beşiktaş 16. sırada iken de söylüyordum. Beşiktaş kötü ama Galatasaray Beşiktaş tan daha da kötü bunuda göreceğiz diye. Beşiktaş kötü den eh işte idare edere geçti. Galatasaray kötü den berbata düştü ama sorsan rakipleri çöp kendileri Liverpool. Enteresan.

    Yarın bu ülkeye birşey olsa yemin ediyorum bu ülkeyi Galatasaray taraftarı kurtarı. Sizde ki azim ve inanç kimsede yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 4 Aralık 2019; 10:22:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roberto Baggio

    Ligin en temposuz ve ne oynadığı belli olmayan takımı Galatasaray. Ama taraftarına bakarsan Liverpool gibi oynuyorlar. Şampiyonluk için Başakşehir ile çekişiyorlar. Beşiktaş zaten bitmiş, Fenerbahçe çöp. SEzon başından beri ben Mozambik ligi izliyorum herhalde.

    Ben Beşiktaş 16. sırada iken de söylüyordum. Beşiktaş kötü ama Galatasaray Beşiktaş tan daha da kötü bunuda göreceğiz diye. Beşiktaş kötü den eh işte idare edere geçti. Galatasaray kötü den berbata düştü ama sorsan rakipleri çöp kendileri Liverpool. Enteresan.

    Yarın bu ülkeye birşey olsa yemin ediyorum bu ülkeyi Galatasaray taraftarı kurtarı. Sizde ki azim ve inanç kimsede yok.
    Galatasaray zaten şampiyon olduğu her sezona böyle başlıyor şaka mı bu yorum?
    Galatasaray'ın başında Fatih Terim varken şampiyonluğu başka takımın alacağına olan inanç asıl beni hayretler içerisine düşürüyor.

    Terim varken ciddi ciddi başka bir takımın şampiyon olabileceğini düşünüyor musunuz, çok ilginç gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

    Galatasaray zaten şampiyon olduğu her sezona böyle başlıyor şaka mı bu yorum?
    Galatasaray'ın başında Fatih Terim varken şampiyonluğu başka takımın alacağına olan inanç asıl beni hayretler içerisine düşürüyor.

    Terim varken ciddi ciddi başka bir takımın şampiyon olabileceğini düşünüyor musunuz, çok ilginç gerçekten.

    Alıntıları Göster
    Fatih Terim varken başka takımın şampiyon olabileceğini düşünmeyelim demek.

    Çok fazla değil 5 sayfa geriye gidelim, görelim Fatih Terim hakkında neler yazmışsınız.

    Tamam neyse, şampiyonsunuz. Bu sene de şampiyon olursunuz ama seneye direk UCL yok haberiniz olsun. Öyle bedavadan puan almadan dönsen bile para verecekleri bir lig yok. Çok sevinmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roberto Baggio

    Ligin en temposuz ve ne oynadığı belli olmayan takımı Galatasaray. Ama taraftarına bakarsan Liverpool gibi oynuyorlar. Şampiyonluk için Başakşehir ile çekişiyorlar. Beşiktaş zaten bitmiş, Fenerbahçe çöp. SEzon başından beri ben Mozambik ligi izliyorum herhalde.

    Ben Beşiktaş 16. sırada iken de söylüyordum. Beşiktaş kötü ama Galatasaray Beşiktaş tan daha da kötü bunuda göreceğiz diye. Beşiktaş kötü den eh işte idare edere geçti. Galatasaray kötü den berbata düştü ama sorsan rakipleri çöp kendileri Liverpool. Enteresan.

    Yarın bu ülkeye birşey olsa yemin ediyorum bu ülkeyi Galatasaray taraftarı kurtarı. Sizde ki azim ve inanç kimsede yok.
    Ama fark şu Galatasaray kötü oynasa bile şampiyon olabiliyor. Bunu daha önce Mehmet Demirkol da dile getirmişti: “Fenerbahçe ve Beşiktaş mükemmel oyunlarla şampiyon oluyor. Galatasaray sadece ortalama oyun oynarken de şampiyon olabiliyor. Galatasaray açısından son 20 senenin farkı bu. O yüzden Galatasaray yarışın içinde olduğu sürece bitti diyemiyorum.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.McNulty

    Bugün oynanacak maçı normal lig maçından daha çok merak ediyorum. Taşdemiri belki Atalayı taylanı izleyeceğiz keşke altyapıdan bi sağ bekte koyabilse teknik ekip.
    Taylan oynayacak mı acaba o da bir merak konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roberto Baggio

    Fatih Terim varken başka takımın şampiyon olabileceğini düşünmeyelim demek.

    Çok fazla değil 5 sayfa geriye gidelim, görelim Fatih Terim hakkında neler yazmışsınız.

    Tamam neyse, şampiyonsunuz. Bu sene de şampiyon olursunuz ama seneye direk UCL yok haberiniz olsun. Öyle bedavadan puan almadan dönsen bile para verecekleri bir lig yok. Çok sevinmeyin.

    Alıntıları Göster
    Dedi 2 senelik dev çınar, avrupa fatihi beşiktaşspor taraftarı. Yahu sen koca çınarsın, hayatında 1 kere gruptan çıktın, havalara bak sanki her sene çeyrek final oynuyolar ŞL'de. O gruptan çıktığınız sene öncesini hatırla, hiçbir iddiası olmayan kievden 6 yiyip dönmüştünüz tıpış tıpış evinize. neyse böyle devam :)




  • 
Sayfa: önceki 29372938293929402941
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.