Şimdi Ara

AMD Radeon VII tanıtıldı! 100$ daha ucuza RTX 2080'den daha iyi performans! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Ben Guru3d incelemesine baktım hemen hepsinde Rtx 2080'nin önünde sen baktığın oyunları bir göster hele bakalım yav.

    Alıntıları Göster
    Ben AnandTech, Tech Report, Guru3d, Tech Power Up gibi sitelerin inceleme sonuçlarına bakarak bunu söyledim. Ayrıca 3dcenter'ın 23-27 farklı siteden derlediği ortalamayı da hesaba kattım. Sizim neyi referans aldığınız bile belli değil.

    Guru3d'de de sizin söylediğiniz gibi bir durum yok. Mesela Wolfenstein II'de rtx2080, 82 fps verdi diye VII önde diyemezsiniz. Çünkü Amd, VII'yi Vega 64'le karşılaştırmış. Ve kendi sonuçlarında Vega 64'ün 74 fps verdiği testte, VII 93 fps veriyor demiş. Ancak Guru3d'nin testinde Vega 64'ün sonucu 54 fps. Onun %26 fazlasını hesaplarsak, VII de 68 fps civarı bir sonuç verecek demektir.

    Amd'nin hangi sahnede hangi ayarlarla test yaptığını bilmiyoruz. O yüzden eldeki yegane veri olan Vega 64 vs VII durumuna bakabiliriz. Burada da Amd'nin verdiği sonuç, average fark olarak %28,5 kadar. Vega 64'ten %28,5 hızlı bir kart da tam olarak 2070'in biraz önünde, 2080'in biraz gerisinde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big-K -- 11 Ocak 2019; 12:53:12 >




  • Bazı oyunlarda önde bazı oyunlarda hafif geride kalmış ama genel olarak Amd'nin verdiği sonuçlara göre Rtx 2080'den daha iyi bir kart olduğu ortada. Burada sorgulanması gereken kendisinden daha pahalı bir kart olan Rtx 2080 neden bazı oyunlarda rakibinden daha geride kaldığıdır. Tam test sonuçları çıksın görürüz ben bu kısır tartışmayı devam ettirmeyeceğim. Kolay gelsin.
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Rx vega var mıydı gerçekten. Samimiyetle söylüyorum var mıydı. Rx vega 56 ve 64 kartların adam akıllı stoklara girmesiyle rtx serisi kartların çıkışı aynı zamana denk geldi hemen hemen. Şuanda hala mantıklı bir fiyata vega64 alamıyorsun. Vega 56 fiyatları da yeni yeni oturmaya başladı. Bildiğin piyasaya uzun bir süre vega serisi aib partner üretimi mal sürülmedi. Vega belki mevcut performansıyla hayal kırıklığı olmasada çıkışından günümüze kadar müşteri beklentisini en azından tr piyasasında karşılayamadı. Şu anda tam vega alınabilir diyeceğim zamanlarda ise rtx2060 çıktı. Niye vega satılsın ki? Şuanda da aynı süreç vega 7 ile yaşanırsa şaşırmam.
    Not: konu başlığındaki +%25 performans kısmı da hiçbir gerçeği yansıtmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 11 Ocak 2019; 14:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Radeon VII'de kullanılan GPU'lar AI, sunucu, bulut işlem vb. görevler için geliştirilen dünyanın ilk 7nm GPU'su olan Radeon Instinct MI50'ye ait olabilir. MI50'nin donanımsal özelliklerine baktığımızda işlemci ve bellek özelliklerinde birebir aynı olduğu görülüyor:

    AMD Radeon VII tanıtıldı! 100$ daha ucuza RTX 2080'den daha iyi performans!


    Aslında MI50 çiplerinin, kendisinin bir üst versiyonu olan ve 64 CU, 4096 SP barındıran 32gb HBM2 bellekli MI60'ın üretim esnasında çıkan ve bu özellikleri tam karşılamayan çiplerin kırpılmasıyla elde edildiği söylenmekte. Çip üretimi esnasında istenilen özellikleri tam karşılamayan çiplerin imha edilmek yerine kırpılarak daha alt seviye donanımlarda kullanılarak değerlendirilmesi sektörde oldukça bilinen bir yöntem ve firmaların üretim maliyetlerindeki zararlarını önemli ölçüde azaltmakta. Radeon VII GPU'su da 7nm gibi oldukça zor ve maliyetli bir üretim sürecine sahip MI60'lardan elde ediliyor olabilir. Aslında bu durum, AMD'nin VII'yi, performans olarak eşit gördüğü 2080'nin fiyatına göre konumlandırmasını da açıklayabilir.

    https://www.amd.com/system/files/documents/radeon-instinct-mi50-datasheet.pdf
    https://www.tomshardware.com/news/amd-radeon-instinct-mi60-mi50-7nm-gpus,38031.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Bazı oyunlarda önde bazı oyunlarda hafif geride kalmış ama genel olarak Amd'nin verdiği sonuçlara göre Rtx 2080'den daha iyi bir kart olduğu ortada. Burada sorgulanması gereken kendisinden daha pahalı bir kart olan Rtx 2080 neden bazı oyunlarda rakibinden daha geride kaldığıdır. Tam test sonuçları çıksın görürüz ben bu kısır tartışmayı devam ettirmeyeceğim. Kolay gelsin.
    İşte Amd'nin verdiğim sonuçlardan bahsediyoruz ve Amd, Vega 64'ten %28,5 hızlı diyor. Rtx2080 ise Vega 64'ten %40 kadar hızlı. Yine Amd'nin açıklamalarına göre VII ile Vega 64'ün güç tüketimi benzer olacak. Ve yine Amd'nin açıklamalarından anlıyoruz ki Ray-Tracing'e bir yanıt yok. Sırf 16 gb HBM2 bellek kullandığı için iyi diyorsanız, daha önceki HBM maceralarına bakın derim. Şuan için VII, Rtx2080'den daha iyi bir kart iddiasını bir kenara bıraklım, Gtx1080'den bile iyi mi, belli değil. Bildiğimiz tek şey, bize daha fazla bellek sunduğu. 16 gb bellek de şuan ne kadar gerekli veya gerçekçi, tartışmalı. Ha ama kötü mü, hayır. Olması tabi ki daha iyidir.

    Burada olursam, incelemeler çıktığında da yazarım.




  • Anladım Amd'nin yaptığı hiçbir şey iyi değil! Amd'nin verdiği sonuçlara göre çıkarsa kart ki Amd zamanla sürücülerle daha da üstüne koyduğunu da eklersek ortada bir Rtx 2080 kalmayacaktır zaten, sizde Ray Tracing diye kendinizi avutursunuz. 16 gb Hbm bellek koymasına bile takmışsınız. Buram buram Nvidia sever kokuları alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Ocak 2019; 16:25:48 >
  • 16gb vramiyle kesinlikle omru 8gb rtx 2080den uzun olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Wow, eğer bu dedikleriniz gibi olursa bu kartın neler yapabileceğini şu an tam olarak kestiremiyor olabiliriz. Açıklamasında gördüğümüzden daha fazla özellik ve kapasite ile gelebilir mi?
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Bence çok zor çünkü başından beri bu bir oyun kartı değil. Aslında kimse 2-3 gün önce CES'te AMD'nin yeni bir oyun kartı tanıtmasını beklemiyordu, herkese büyük bir sürpriz oldu. Anlaşılan AMD son derece pahalı özel kartlara ait elindeki standartları sağlamayan bazı çipleri kırparak bir oyun kartı sunayım, en azından 2080Ti hariç NVidia'nın tüm kartlarına rakip çıkarmış olurum diye düşünmüş olabilir. Ama bu çiplerin oldukça pahalı olduğunu da düşünürsek çok az sayıda piyasaya sunulması bile muhtemel.
  • Şu forumda özellikle Rx 480 konusunda ne yaşandığını bilenler biliyor, mesaj sildin diyerek atılan iftralardan, edilen hakaretleri biliyor, hatta bazılarına dava açsaydım baya bir şeyler alabilirdim ama insanlar fikirlerini özgürce söyleyebilmeli. Senin gibi düşünmeyen insanlar düşman değildir sadece seninle aynı fikirde değildir.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bu da mı gol değil :(
  • arkadaşlar anlamıyorsunuz herhalde, biri içi boş bir ekran kartı, diğeri DLSS ve ray tracing destekli. nvidia freesync monitörlere de gsync desteği vermeye başladı ve rtx 2080 şu anda 670 dolara düştü. ve amd daha çok güç tüketiyor 7nm olmasına rağmen. nvidia yı günahım kadar sevmem ama yapmayın ya, apaçık ortada hangisinin daha iyi bir satın alım kararı olduğu fanboyluğunuzu navi gelince yaparsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikososyal

    arkadaşlar anlamıyorsunuz herhalde, biri içi boş bir ekran kartı, diğeri DLSS ve ray tracing destekli. nvidia freesync monitörlere de gsync desteği vermeye başladı ve rtx 2080 şu anda 670 dolara düştü. ve amd daha çok güç tüketiyor 7nm olmasına rağmen. nvidia yı günahım kadar sevmem ama yapmayın ya, apaçık ortada hangisinin daha iyi bir satın alım kararı olduğu fanboyluğunuzu navi gelince yaparsınız.
    Bir zamanlar da Physx muhabbeti vardı aynı o muhabbete benziyor bu da. Muhtemelen bu Ray Tracing'le alakalı ve performans kaybı yaşamayacağımız bir teknoloji gelecektir, gelmezse bile ortada Ray Tracing destkeli doğru düzgüün oyun yok olsa bile o ayarı açınca düşen inanılmaz performans da oyunun oynanabilirliğine balta vuruyor. Muhtemelen Ray Tracing destekli oyunların iyice yaygınlaşması ve düzgün performanslı oynayabileceğimiz hale gelmeleri zaman alacaktır o zaman da piyasada 2000 serisi olacak mı?

    Nvidia'nın Freesync desteğine Gsync desteği getirmesinin bir lütuf gibi yazmışsın ama zamanında G-Sync destkeli monitörlerin fiyatlarını yazmamışsın. Nvidia'nın bunu getirmesinin nedeni baktı piyasada Freesync monitörler iyice yaygınlaştı ve Amd kartları zorunlu oradan pazarı kurtarmak için yapıyor, zaten yapması gerekeni yaptı diye övülecek bir durum yok.

    Bu seviyede kart alan adamın zaten hayvan gibi güç tüketen bir sistemi vardır 40-50 watt'a bakıyorsa zaten geç abi bu işleri.

    Sonuç olarak ortada daha kart yok ama gözüken o ki bazıları rahatsız olmuş biraz. Rekabet herkes için iyi, rekabetin desteklenmesi ürünleri daha ucuza almamız herkesin faydasına. Neyse bir çıksın daha detaylı yazarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 12 Ocak 2019; 2:4:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Bir zamanlar da Physx muhabbeti vardı aynı o muhabbete benziyor bu da. Muhtemelen bu Ray Tracing'le alakalı ve performans kaybı yaşamayacağımız bir teknoloji gelecektir, gelmezse bile ortada Ray Tracing destkeli doğru düzgüün oyun yok olsa bile o ayarı açınca düşen inanılmaz performans da oyunun oynanabilirliğine balta vuruyor. Muhtemelen Ray Tracing destekli oyunların iyice yaygınlaşması ve düzgün performanslı oynayabileceğimiz hale gelmeleri zaman alacaktır o zaman da piyasada 2000 serisi olacak mı?

    Nvidia'nın Freesync desteğine Gsync desteği getirmesinin bir lütuf gibi yazmışsın ama zamanında G-Sync destkeli monitörlerin fiyatlarını yazmamışsın. Nvidia'nın bunu getirmesinin nedeni baktı piyasada Freesync monitörler iyice yaygınlaştı ve Amd kartları zorunlu oradan pazarı kurtarmak için yapıyor, zaten yapması gerekeni yaptı diye övülecek bir durum yok.

    Bu seviyede kart alan adamın zaten hayvan gibi güç tüketen bir sistemi vardır 40-50 watt'a bakıyorsa zaten geç abi bu işleri.

    Sonuç olarak ortada daha kart yok ama gözüken o ki bazıları rahatsız olmuş biraz. Rekabet herkes için iyi, rekabetin desteklenmesi ürünleri daha ucuza almamız herkesin faydasına. Neyse bir çıksın daha detaylı yazarız.

    Alıntıları Göster
    bu kartı rekabet açısından destekleyebilmem için 400-500 dolar fiyat bandında çıkmış olması gerekir. amd sütün kaymağını sıyırma derdinde. nvidia ile aynı fiyatta çıkıyor ve daha az özelliğe sahipse yüzüne bile bakmam kullanıcı olarak. amd ryzen ile yaptığını radeon departmanında yapamadı şunu kabullenin lütfen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikososyal

    bu kartı rekabet açısından destekleyebilmem için 400-500 dolar fiyat bandında çıkmış olması gerekir. amd sütün kaymağını sıyırma derdinde. nvidia ile aynı fiyatta çıkıyor ve daha az özelliğe sahipse yüzüne bile bakmam kullanıcı olarak. amd ryzen ile yaptığını radeon departmanında yapamadı şunu kabullenin lütfen

    Alıntıları Göster
    Bu kart ayrıca rakibinden daha ucuza çıktı onu da ekleyeyim gözümden kaçmış o yorumunuz, birde Amd'nin bir huyu var zamanla kartlarına verdiği sürücülerle performansı artırmasıdır bunun bir sürü örneği var. Amd güzel bir hamle yaptı ne kadar kabul etmesenizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu nasıl bir sinerji şu forumdaki user sıfatındaki kişi ile yöneticiler arasındaki anlamıyorum.

    Tutmuş yazdığım mesajı sildirmiş. Sıfır değerindeki prestijin mi düşüyor gerçekleri yazınca?

    Kos koca DH donanım bölümü senin ne tarz bir AMD sempatizanı olduğunu ezberledi. Hala bir oyana bir buyana laf geveliyorsun.

    Rx480 konusunda ne derece rezil olduğunu herkes gördü evet. Sözde sende blokluyum ama ne hikmetse yazdığımı görüyorsun. Artık kaç tane yan hesabın yada haberci kuşların varsa bilemiyorum.



    Rekabeti destekleyen adam, rekabetin ortağı olan diğer firmayı ve o firmanın ürünlerini alan kişileri küçümsemez, sürekli atıp tutmaz.! Her alanda her mesajında intel ve Nvidia kötü ama AMD ortalığa etse her zaman en iyisi. Yahu bunu böyle gören bir sen misin? Yada hangi açıdan bakıyorsun?

    Evet haklısın.! Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Ama sen sürekli ona buna çatıp laf giydirmeye çalışırsan bu düşünceden çıkar artık art niyete girer.

    Daha düne kadar fiyatları eleştirip AMD daha uyguna aynı performansı veren kartları çıkartır diyordun ve kartları alanlara keriz muamelesi yapıyordun. Al sana 700 USD fiyat. Bu ucuz mu peki? Neymiş RT fos, DLSS işe yaramaz oyun yok vs. Geç bunları arkadaşım.

    Bu kartlar ile gelecek 16 GB bellek çok cesur bir hamle olmuş. Yakın süreçte 8-11 GB gayette yeterli iken şimdiden belleklere bu yatırım ne derece doğru bakalım? Herkesin bir tek ortak fikri ve beklentisi var. CPU da yakalanan başarının GPU kısmında da kendini göstermesi. Bu hamleler ne rekabet getirir nede piyasaya etki eder. Ancak sen gibilerin çenesini yorar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu forumda rekabeti destekleyen kesimin büyük çoğunluğu daha ucuza Nvidia alabilmek için destekliyor. 100 dolar ucuza çıkarmış olması yetmiyor arkadaşlara rekabet konusunda. Cillop gibi kart olmuş, kapasitesi de kapı gibi ortada, geleceğe dönük teknolojiden bahsediyorsak da 16gb hbm belleği ne olduğu belirsiz RT ve DLSS’ye tercih ederim. RT ve DLSS tam physx vol 2 konumundalar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensor ve rt core cikarilmis bir 1180 dedikodusu var galiba arkadaslar. Boyle olur daha ucuza gelirse 1.si amd grafik bolumu batar.

    2.si rt ve dlss yerine 16gb tercih ederim diyenlere bakmayiniz. Dlss ile ayni karti yer yer 2 kata yakin daha performansli gorebiliyorsunuz. 16gb vram ise o kartin omru hayati boyunca hic bir ise yaramaz. Daha 4gb vram ancak doluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 12 Ocak 2019; 11:46:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.