Şimdi Ara

SoL HG255s routerı Bridge modunda kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
12.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 25 Eylül 2018; 21:54:58 >



  • kendi routerin var ve hg255s ip tv ve tel için kullanmak için:
    gpon kendi routerine wandan tak int şifreni girkullan. kendi routerinin lançıkışından birini hg255s wana gir ama önce WAN_INTERNET düzenle , bağlantı tipini PPOE den IPyönlendirme (ip) alın TR069 tik lerini kaldırın kaydedin.

    şu konuda yazmıştım denenmemiştir.
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-huawei-hg255s-5ghz-router-ana-konu--106322365-79

    quote:

    zaq999 bunu beğendi gecikme lag olayının bu dandik hg255 den kaynaklandığına emindim zaten bu da kanıtı oldu.
    bian önce kurtulmak lazım bu hg lerden de dalır $ pahalı elinde routeri olan değerlendirsin
    ax routerler tanıtılıyor raflarda yerini alınca kapmak lazım bitane bu hg eziyetinden kurtulmak lazım darısı tüm hg kullanıcılarının başına.

    ----------------------------------------

    zyxel de ip tv ayarları mevcutsa Vlan id 103, 802.1p 4 girmelisin ocihaz için ip tv ayarlarını araştır.

    olmassa hg255s i iptv için kullanabiliriz sanırım denemek lazım.

    int, iptv ve voip (telfon) varsa: ilk önce normal bişekide sol yaptığı gibi hg 255s açılacak sol voip ayarlarını yaptıktan sonra telf kont edin çalıştığından emin olun voip şifresini alamadığımız için sonra zyxel lan portan hg255s wan portuna kablo bağlanacak tabi önce ayarları yapın.

    opera 12 kurun kaynak kodu düzenleyip geri gönderecez. 

    opera12 le hg255s admin girişi yapın internet memüsüne geçin boşbir yere sağ tık kaynak kodu yeni sekmede açılan sayfada

    var g_userLevel = 1; değerini var g_userLevel = 2; yapın sekmenin enüstünde değişikleri uygulayın.

    gizli menüler için[gizli menüler için var g_Menus altındaki false olanları true yapın (f3 basıp false ararata bilirsiniz)]


    WAN_INTERNET düzenle , bağlantı tipini PPOE den IPyönlendirme (ip) alın TR069 tik lerini kaldırın kaydedin resimdeki gibi.

    WAN_IPTV ve WAN_INTERNET Bağlantıyı etkinleştir: tik açık olduğunu kontrol edin kaydenin.

    sadece int ve iptv varsa: hg255s wan kablosunu sökün int gelmesin arkadan reset tuşuyla sıfırlayın (15-20sn basılı tut ledler sönünce yeniden başlayınca bırak)

    root şifresiyle giriş yap [ Root / fbr_2015_Hua ] root şifresini değiştir TR069 kapat.
    WAN_INTERNET düzenle , bağlantı tipini PPOE den IPyönlendirme (ip) alın TR069 tik lerini kaldırın kaydedin resimdeki gibi.
    WAN_IPTV ve WAN_INTERNET Bağlantıyı etkinleştir: tik açık olduğunu kontrol edin kaydenin.

    önerilen ayarlar
    isteğe bağlı wifi kapat , telf ayarından dect baz kapat,
    Ağ Güvenliği altında ACL sekmesinde wan erişimlerini sil, yeni wan erişimieklenebilir diğer cihazın ip girersen hg255s e wandan erişebilirsin.

    tüm işer bitince
    zyxel lan portan hg255s wan portuna kablo bağlanacak
    çalışması lazım,
    not: denenmemiştir kobay lazım

    SoL HG255s routerı Bridge modunda kullanma

    SoL HG255s routerı Bridge modunda kullanma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Hocam sizin mesajdaki yöntemden hiçbir şey anlamadım. Ayarlar nasıl yapılacak, özellikle telefon ayarları önemli. İnternet ve TV+ bir şekilde çalıştırılıyor. Ama Telefon çalıştırabilen henüz yok. Çünkü VoIP hesap ayarlarındaki kullanıcı adını görebilsek de parola nasıl alınacak? KabloNet modeminde Bridge moda alınca telefonu yine KabloNet modemi üzerinden kullanmaya devam edebiliyorduk. Ama HG255s'de Bridge modda VoIP seçeneğini iptal etmek zorundayız, aksi takdirde bağlantıyı bridge moda alamıyoruz.

    Anladığım kadarıyla voip kullanıcı adına gerek yok. Örnek olarak superonline'ın fiber şifresini bilmeseniz ama kendi router'ınızı kullanmak isteseniz ne yapardınız? Superonline'ın router'ının kablosuz özelliğini kapatır, kendi router'ınızın dhcp sunucusunu kapatıp wan portundan superonline'ın lan portuna ethernet kablosuyla bağlardınız. Bu sayede kablosuzu kendi router'ınız üzerinden kullanabilirdiniz. (Çoğu kişi kendi router'ını huawei'nin kablosuzunu beğenmediği için kullanmak istiyor, o yüzden bu şekilde anlattım.) Bu şekilde kullanmaya access point de deniyor.

    Yukarıdaki mesajda anlatılan olay da buna benzer. Kendi router'ınızı kuruyorsunuz, superonline'ın routerını mesajda anlatıldığı gibi ayarlayıp kendi router'ınızın ethernet portundan, superonline'ın wan portuna ethernet kablosu ile bağlıyorsunuz. Superonline'ın router'ı kendi router'ınızdan ip alıyor ve internet erişimi kazanıyor. Böylece iptv ve voip ayarlarına dokunmadan superonline'ın router'ı üzerinden kullanabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Eylül 2018; 21:43:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Yazdığım yöntemde HG255s doğrudan ONT'ye bağlanıyor. Bridge moduna alınıyor. Kendi routerımız HG255s'in LAN protuna takılıyor. Anlattığınızın tam tersi pozisyondalar yani. Kablo modemi birdge moda almak gibi... HG255s VoIP menüsünde VoIP hesabı diye bir bölüm var. Orada kullanıcı adı ve parola var. Parola görünmüyor tabi ki. Ayrıca VoIP sunucu ayarları vs.nin girildiği ayrı bir bölüm var. Oradaki bilgiler açık olduğundan o ayarları yapmak sorun değil. Sorun parola...
    Ama sizin anlattığınız gibi yapılırsa ne olur denemek lazım. Yani önce kendi routerımızı bağlayıp hg255s'i routerımızın LAN portuna bağlayıp kablosuzunu kapatarak kullandığımızda IPTV ve Telefon sorunsuz çalışır mı acaba?


    Bir aksilik çıkmazsa (Superonline'ın uzaktan müdahalesi gibi) sorunsuz çalışması lazım. Mantık olarak superonline'ın router'ına internet gitmesi yeterli. Ont zaten bridge moduna alınmış modem görevi görüyor. (Sadece pppoe doğrulaması yapmıyor.) Hiç router kullanmadan, direkt ont'den çıkan kabloyu bilgisayara bağlayıp pppoe doğrulaması yaparak internete girebilmek mümkün (Tabi böyle kullanmayın, 5-10 dk kullandıktan sonra superonline ont'nin portunu kilitliyor ve servis gelip bir yerleri aramadan düzelmiyor. Forumda bu sorunu yaşayan kullanıcılar vardı.)

    Dolayısı ile router'a bir şekilde internetin gitmesi yeterli. Yukarıda anlatıldığı gibi ip yönlendirme moduna alındığında kendi router'ınızdan ip'yi alacak ve internet erişimi olduğundan iptv/voip kullanılabiliyor olacak. (En azından teoride.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Eylül 2018; 22:43:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam müdahale pek sorun değil. Ne zaman müdahale ettikleri belli olmuyor. Port kitleme olayını sadece direkt pc'ye bağlayanlar yaşadı. Başka router'a bağlayanlar yaşamadı. İsteseler onu da yapabilirler ama şimdiye kadar başka router kullananlarda bir sorun olmadı. Yıllardır sorunsuz kullananlar var.

    Yukarıda iptv ayarları var. Kendi router'ınıza bu iptv ayarlarını girdiğinizde de superonline'ın router'ına gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. (Vlan id = 103, priority 4) Iptv'de son zamanlarda sorun yaşayanlar da olmuş, eksik kanal gösterme gibi ama uzun süredir sorunsuz kullananlar da var. Superonline'ın iptv'de neyi kontrol ettiği bilinmiyor.

    TR-069'u kapatın. Bakım kısmından uzaktan yönetimi kapatın. Uzaktan müdahale edemez superonline. Bunları yaptıktan sonra yukarıdaki şekilde bağlayınca sıkıntısız çalışacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Eylül 2018; 23:46:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. Sol'un sitesinde kampanyaları ayırmışlar. Eskiden internet kampanyalarına girince telefon, televizyon vs hepsi dahil kampanyalar da çıkıyordu. Şimdi sadece internet kampanyaları çıkıyor. Telefon, televizyon ile birlikte olan kampanyalar çıkmıyor. Acaba ayrı mı satıyorlar, yoksa satmaktan vaz mı geçtiler derken telefon ve tv kampanyalarına girince hepsi dahil kampanyaları gördüm. Eskiden hepsi internet kampanyaları kısmında olurdu. Kullanıcıların kafasını karıştırmamak için böyle bir yola gitmişler herhalde.

    Sol dediğiniz gibi vanaları çok kıstı. Eskiden 25 mbit kullanıcıları 26-30 mbit, 100 mbit kullanıcıları 104-110 mbit görürken, şimdi 94 mbit'i geçemiyormuş. Kablonet'in 100 mbit'teki kaybından da fazla bir kayıp var. Ttnet'te de 94 mbit civarında alıyor fiber kullanıcıları. İyice ttnet'e bağlamışlar dediğiniz gibi. Vodafone bol keseden dağıtıyor şuan, 100 mbit tarifede 120 mbit gören bile var. (Tabi 3-5 mbit gibi dipleri gören kullanıcılar da var. Niye bu kadar değişiyor durum bilmiyorum.)

    TR069 ve uzaktan erişimi opera ile userlevel'le girilen root modu için söyledim. Voip için bu şekilde girmeniz gerekecek. O şekilde girince root hesabının şifresi değişebiliyor muydu bilmiyorum. Öyle girince bazı ayarlar eksik-boş gözükebiliyor. Root şifresi değiştirilemiyorsa TR069 ve uzaktan erişimi kapatmak yeterli olacaktır diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Eylül 2018; 0:24:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    opera ile erişilen root menüsünde root şifresi değiştirilemiyor.

    vodafone ile tek avantajı ping… oyuncular için en önemlisi de o malum. 8mbps hızın olsun ama pingin düşük olsun.... bu arada hala outlook istemcisi ile gmail'de klasör güncellemesi ve mail gönderiminde ara ara sorun yaşıyorum. ont veya router sertifikası ile ilgili sorun var gibi görünüyor. router sertifikası sorunlu diye düşünüyorum çünkü kendi routerim takılıyken normale dönüyor her şey...

    Anladım. Bu arada voip için superonline'dan yeni numara mı aldınız? Yoksa kabloses'teki numarayı mı taşıdınız? Taşıdıysanız kolayca taşıyabildiler mi? Yoksa önce türk telekom'a taşıyın, ordan bize taşıyın muhabbeti mi oldu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım hocam. Bu numara taşıma sıkıntısını çözebilseler çok iyi olacak. Türk telekom'dan eve gelen bakır kablosu ile alınan telefon hizmetine PSTN deniyor. Kabloses gibi internet/modem üzerinden alınan hizmete ise Voip deniyor. Bütün sağlayıcılar PSTN'den Voip'e taşıma yapabiliyor ama voip'ten voip'e ve Voip'ten PSTN'e taşıma yapamıyorlar. Bu yüzden zamanında biz numaranızı taşırız deyip, numarayı taşıyamadığından telefon numarasını kaybeden çok oldu. Neyse ki size yanlış bilgi vermemişler.

    Voip'ten PSTN'e taşımayı sadece türk telekom yapabiliyor. Dolayısı ile bir voip sağlayıcıdan başka bir voip sağlayıcıya taşıma yapılacaksa önce türk telekom'a taşınarak numaranın PSTN'e dönüştürülmesi gerekiyor. Sonra voip'e taşıma yapılabiliyor. Sistem neden böyle ben de bilmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalar peki hg 525s i accespoint olarak kullanmak istiyorum. Hali hazırda çalışan airties modem alt katta sinyal zayıf geldiği için kablo ile huawei modeme köprülerle istiyorum ama başaramadan bir türlü airties sen ip alamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Ustalar peki hg 525s i accespoint olarak kullanmak istiyorum. Hali hazırda çalışan airties modem alt katta sinyal zayıf geldiği için kablo ile huawei modeme köprülerle istiyorum ama başaramadan bir türlü airties sen ip alamadım
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=135102682 Bu mesajdaki "sadece int ve iptv varsa:" Kısmından sonrası adımların işe yarıyor olması lazım. Orda yazılanlar karışık geldiyse şu şekilde anlatayım. Hg255s prize takılıyken reset tuşuna 15-20 saniye basılı tutarak sıfırlayın. Daha sonra hg255s'i ethernet kablosu ile bilgisayara bağlayın. Modem arayüzüne kullanıcı adı "Root" Şifre "fbr_2015_Hua" olarak (tırnaklar olmadan) giriş yapın.



    Bakım - Uzaktan yönetim kısmından uzaktan yönetimi kapatın. İnternet kısmından "WAN_INTERNET"'i düzenleyin. "Bağlantı tipi"'ni IP yönlendirme (Ip) olarak değiştirin. TR-069 tikini kaldırın, kaydedin. Sadece internet için kullanacağımızdan iptv kısımları ile işimiz yok. Kaydettikten sonra Airties'dan gelen ethernet kablosunu, hg255s'in wan(mavi) portuna takın. İnternetin gelmiş olması lazım. Gelmediyse hg255s'i kapatıp açın. Artık internetin gelmiş olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlgin için teşekkür ederim. Maalesef yine ip almadı cihaz. Yalnız şöyle bir durum var airties in ipsi 2.1 ilken Huawei nin ise 1.1 aynı ip havuzunda olması gerekmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wan girişinden bağladığımız için aynı ip havuzda olması gerekmiyor. WAN_INTERNET kısmındaki Bağlantı tipindeki diğer seçenekleri (IP yönlendirme (PPP), köprü) deneyin. Galiba orası yanlış oldu. Onun dışında düzelmezse normal ethernet portları üzerinden aynı ip havuzuna getirerek kurmayı deneyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 25 Ocak 2019; 0:00:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.