Şimdi Ara

NETSPEED BAĞLANTI SIKINTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 13.08 tarihinde akşam 8 civarında internet çat diye gitti, son ödeme tarihi 11.08 olan fatura aklıma geldi anında ödemeyi yaptım ancak internet açılmadı; normaldir dedim yarın sabaha kadar bekledim, 14.08 de değişen bir şey olmadı. Arıza kaydı açıldı telekom yetkilisi geldi bizzat aşağıda kontrol etti bekledim, 127down 32up şeklinde hızlar ankastreye kadar geldi, sıkıntı yok yani.

    Ankastreden eve gelen kabloyu kontrol ettirdik, onda da bir sıkıntı yok, modem zaten yeni ona rağmen tamamen resetleyip yeniden kurdum, değişmedi. 16.08 çok nadir günde 1 saat geliyor 50 mbit şeklinde güncellenmiş biçimde ancak 75e çıkmak istediğimizde tamamen gidiyor. Aynı apartmanda 5 tane bağlantı var hiç birinde sıkıntı yok ama bizde var. Cidden anlamak zor. Müşteri hizmetleri sürekli ekip göndericez diyor ancak gelenler sadece porta takıp hız testi yapıyor sorun yok diyip kaçıyorlar, zaten 3 kere çağırdık 1 kere geldi ekip.

    Bu durum ile karşılaşan oldu mu, ne yapmam lazım tavsiyeleriniz neler?

    (bu arada 2.5 aydır 75mbit ile sıkıntısız kullanabiliyordum ancak şimdi zaten bağlanmıyor, bağlansa bile ancak 50 mbitte 1 saat stabil kalıyor.)

    NETSPEED BAĞLANTI SIKINTISI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilmaybad -- 16 Ağustos 2018; 18:52:57 >







  • Modeme gelen kablo direk ankestreden falan mı geliyor yoksa duvardan mı? Evdeki telefon kablosu dandik olabilir, benim işyerimde yaşadığım olaydır.

    Bir de başka modemle deneme yaptınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Modeme gelen kablo direk ankestreden falan mı geliyor yoksa duvardan mı? Evdeki telefon kablosu dandik olabilir, benim işyerimde yaşadığım olaydır.

    Bir de başka modemle deneme yaptınız mı?
    Duvardan geliyor kablolar da dandik değil cat5 kablolar hepsi 2.5 aydır sıfır sıkıntı kullandım şimdi mi bozulmak geldi aklına bu kabloların. Ayrıca modemi tüm gün açık bırakıyorum günün içinde bi anda bağlanıyor eğer kapatmazsak 50mbit ve mükemmel değerler ile kullanıyorum interneti. Kesinlikle port veya iss kaynaklı bir durum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netspeed'den port değiştirmesini isteyin o zaman tabi yaparlar mı bilemeyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.