Şimdi Ara

ios'un başına gelenleri keyifle izliyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
30.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Musteri silkeleme nedir? Adamlar zorla ya da 3TL'ye sattiklari bir sey icin 993883TL'lik masraf yaptirmiyor. Zaten fiyatlari ortada. Isteyen alir, isteyen almaz. Ama fiyatlari bile bile kendi rizanizla aldiktan sonra da sikayet etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu kadar sığ insanlardan bıktım. Düşünelim Biz Amerika'nın şuanki yerindeyiz ve Amerika'ya ambargo koyucaz ve Applestore üzerinden İranlı uygulama üreticileri çatır çatır para kazanacak biz ne yapardık o Apple'ı

    Ayrıca şua açık işletim sitemi olayına da uyuz oluyorum sanırsın çok kullanıyor bunu Android kullanıcılar. Herkes kod yazıyor herkes süper bir yazılımcı da sistem onu kısıtlıyor. Lan yaptığını whatsapp'ta yazışmak. instagramda karıya kıza yürümek iki siteye girmek. Apple çok kısıtlayıcı diyor

    Standart bir kullanıcı için (pazarın bence en az %90'ı böyle) deneyim kesinlikle böyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 17 Ağustos 2018; 22:19:31 >




  • Konunun tamamını okumadım o yüzden yazan oldumu bilmiyorum. Olayı aynı zamanda DH üyesi de olan Ayhan Tarakçı nın videosundan öğrendim. Yabancı kaynaklarda var bu konuda. Yani sallamasyon değil. Olay , google ın cep telefonlarının mikrofonlarından (Sistem boştayken , yani hiç bir program açık değilken) sizi dinlemesi ve gün içinde yaptığınız konuşmalarda bahsettiğiniz metalarla ilgili size reklam göstermesi. Google ın Android üzerinden şahsi bilgileri izinsiz topladığını ve sattığını zaten biliyorduk ta bu resmen skandal. Üreticilerin derhal başka sistemler üzerine yoğunlaşıp (Tizen olur Symbian olur , her ne olursa farketmez) Androidi terketmelerini temenni ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

    Bu mesaj silindi.
    Neyi dikkat çekecek. Milyonlarca kişide iphone var türkiyede. Duyan da ferrari arabadan bahsediyosun sanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arghh

    Konunun tamamını okumadım o yüzden yazan oldumu bilmiyorum. Olayı aynı zamanda DH üyesi de olan Ayhan Tarakçı nın videosundan öğrendim. Yabancı kaynaklarda var bu konuda. Yani sallamasyon değil. Olay , google ın cep telefonlarının mikrofonlarından (Sistem boştayken , yani hiç bir program açık değilken) sizi dinlemesi ve gün içinde yaptığınız konuşmalarda bahsettiğiniz metalarla ilgili size reklam göstermesi. Google ın Android üzerinden şahsi bilgileri izinsiz topladığını ve sattığını zaten biliyorduk ta bu resmen skandal. Üreticilerin derhal başka sistemler üzerine yoğunlaşıp (Tizen olur Symbian olur , her ne olursa farketmez) Androidi terketmelerini temenni ediyorum.
    Öyle bir şey yok. Ayakkabı ararsan ayakkabı reklamı pırlanta ararsan googleda, pırlanta reklamı çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BKR-C

    Android’de basit bir apk’yı yanlışlıkla oyun zannederek yüklersin, telefonun bütün hafızasını Rusya’nın bilmem ne şehrindeki hacker’a kaptırırsın. iPhone’da böyle sıkıntılar yok, kapalı sistem, kafan rahat. Bilgisayarda da MacBook kullanmaya başladığımdan beri Windows’ta binbir zorlukla anti virüs, firewall vesaire yükleyip bilgisayara 6 ayda bir format attığım zamanlar aklıma geliyor, ne zormuş diyorum.
    Google playde milyonlarca uygulama varken apk yüklemenin bir manası yok. Yükleyen riski bilerek alıyor demektir. İphonecular elle tutulur hiç bir şey yazamıyorsunuz. Lg v30 plus iphone x in neredeyse yarı fiyatına ama hoparlör ve kulaklık sesi (hifi çip) arka kamera, oled ekran, görüntü kalitesi hepsinde lg v30 plus iphone u tokatlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En saçma salak şeyler için homepage hazırlayıp bir zamanlar ülkemizde kutladığımız veya üzüldüğümüz olaylar için bir homepage düzenlememiş çıkarları doğrultusunda sürekli hareket eden Google firmasının ürettiği ürünlerimi kullanalım o zaman?
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    07:20 den itibaren seyredebilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=0wFlh1RbeWM

    Bu da yabancısı
    https://www.youtube.com/watch?v=zBnDWSvaQ1I

    "google listening to you" diye aratırsanız birçok video var
  • Burdaki birçok kişi android diyince akıllarına sadece samsung geliyor Samsung androidin adını lekelemekten başka birşey yapmıyor

    800 liraya mi aldım 3 senedir kullanıyorum play storeda calistiramiyacagi uygulama yok gayet hızlı kasma gibi bir olayı yok hatla abimde iphone 6s vardı karsilastirdik benim telefonumda uygulamalar daha hızlı açıldı. 2 side yaklaşık aynı zamanda çıkan telefon olmasina rağmen mi daha hızlı fiyat olarak da çok daha ucuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jailbreak peki androidteki custom rom olayi gibi mi ? Yapinca Sarji daha uzun gidiyor mu ? Bilgi guvenligi acisindan riskli mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    O zaman bir de update edilmeyen cihazların da neden sürekli yavaşladığını öğrenelim. Tam olsun.

    Alındığı günden beri update görmemiş bir HTC m9 var elimde. Verizon m9 olduğu için Türkiye'de, Türk simkartı takılı iken update edilemiyor. İllaha Verizon hattı ile update istiyor. Diğer m9'lardan farklı olarak s-off yapmak da uzun süre mümkün olmadı. Dolayısı ile çok geç root imkanı doğdu. Custom rom yükleyene kadar telefon durmadan yavaşladı. Daha da gıcık olduğum şey: güncellemezseniz çalışmayan uygulamalar. Facebook, massenger ve whatsapp özellikle... En gıcık olduğum şey: 2 hafta önce güncellediğim bir uygulamaya tekrar güncelleme gelmesi... Bilgisayarlarımızda bu kadar sık güncelleme alan bir yazılım var mı? Bende yok. Garibime gidiyor. Ne bileyim, Spotify, Skype, Opera, Chrome, utorrent, Inkscape, KiCad, Fritzing, Sketchup, VLC Player, Teamviewer, Altium, Hotspotshield, Arduino, Office en çok kullandığım programlar. Office hariç, yılda bir update uyarısı belki gelir. Belki gelmez. Hiçbirinde de, "Update etmezsen kullanamiycaksın yiohahahaha!" gibi bir uyarı almadım.

    Bir de son olarak 2 yıldır update edilmemiş bir iphone 5s var. Annemde. An itibari ile kağnı gibi bir telefon.

    Enteresandır, babamdaki x86 (intel) işlemcili telefon yavaşlamıyor. Sanıyorum bu işlemci grubu tam bir satış ve kullanım (yük altında aşırı ısınan ve deli gibi pil tüketen verimsiz işlemci) başarısızlığı olduğu için, kimse bu zavallılarla ilgilenmemiş. Telefon olması gerektiği gibi, bir ofis bilgisayarı ne sürede günümüz hız ihtiyacının gerisinde kalıyorsa, o sürede oluyor herşey. 6 yıldır kullanılıyor. Yavaşlaması asap bozucu seviyede değil. 3-4 yıl daha rahatça kullanılabilir.

    Bu işte bir gariplik yok mu?

    Bir de, Allah aşkına, her yeni firmware'de ne kadarlık bir görsel değişiklikten bahsediyoruz? GPU'ya binen yük, sanal ve aslen gereksiz bir yük olmasın?

    Gene, bir dandik işletim sisteminin setup dosyasını 1.4gb yapan şey nedir? Her bilgisayarda, envai çeşit farklı donanımla çalışabilmek için tasarlanmış, ihtiyacınız olmayan binlerce özelliği ve donanım uyumluluğunu tek yazılım altında toplayabilmek için son derece şişirilmiş olan windows'un kurulumu kabaca zaten bu büyüklükte.

    Teorik olarak, çok daha basit bir işletim sistemi ve muhtemelen telefonu bozulana kadar yavaşlamadan kullanabileceğiniz bir işletim sistemi de gayet mümkün. Ancak sanırım bu kimsenin işine gelmiyor. Herkes yenisini almak zorunda kalmazsa, o kadar telefonu kime satacaklar?

    ---------------------

    Sonuçta benim söylediğim belli. Kaynak sömürücüsü konumunda olan Windows tabanlı, sefil bir işlemci olan intel atom'a sahip, 2gb ramli bir tablet 4 yıldır koçlar gibi çalışıyor. Çok daha güçlü işlemci, ram'e sahip telefonlarımız bunu yapamıyor. Enteresan. O zaman Android, İos ve uygulama geliştiricileri topyekün beceriksiz midir? Hayır tabii ki. O zaman olay ne abi? sayfa değiştirme efekti için telefonumu mu kasıyorsun? O dandik görsel için? Yihihihiihi! Kim inanır buna?

    Özetle bu işte bir iş olduğu açık. O yüzden, elimdeki Asusları inceliyorum. Teknolojinin gerisinde kalmanın dışında olan, anormal bir yavaşlama sezersem, Asus'u da şerefsizler listeme ekleyeceğim. Ve muhtemelen telefon markası kalmadığı için, aptal telefon + windows tablet'e geçeceğim. Tabi, windows tablete düzgün bir gps çözümü gerekiyor. Whatsapp'ı ise ne olsa hallederim. O iş kolay.

    ---------------------

    Özetle sıkıldım. 10 yıldır, akıllı telefonlardan beklentim aynı. Whatsapp, GPS, Internet Browser ve Mail. Önünde de 3 megapiksel bir kamera bana yeter. Bu kadar ha! Başka bir beklentim yok. Facebook, instagram falan çok önemli değil. Dert olacaksa olmasın. Neyse, sonuçta bu dandik işleri bir DANDİK Raspberry Pi, bir dokunmatik ekran ve bir telefon ve modem özelliği verecek gsm modülü ile yapabilirim. Ama amiral gemisi telefonlar 3 yıl sonra yavaşlıyor... Gene, yersen... Raspberry Pi ile karşılaştırdım. Artık aşağılamanın ne kadar dibindeyim, matematiğini sen yap.

    Bu yazılım işini külliyen patlatacak bir çözüm lazım. Custom rom gibi değil. Komple yeni, universal ve gerçekten opensource bir yazılım gibi. Daha az oyuncak, daha çok işlev. Daha namuslu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ağustos 2018; 0:7:58 >




  • Angelica kullanıcısına yanıt
    herşey hazır geliyor bunamı takıldınız
    turk telekom vdsl portları cihazlar windows ekran kartlar
  • Ha bir de, ben artık telefonları Türkiye'den almıyorum. Yurtdışından ikinci el alıyorum. Gelecek arkadaşa yolluyorum. Gelirken getiriyor. Yılda 1-2 yurtdışına çıkıyorum. Çıktığımda pasaportuma işletiyorum bitti gitti.

    Özellikle ABD'de Iphone çok tercih edildiği için, bazı Android markaları ikinci elde bayağı ucuz oluyor. Paketlerine ek, çok düşük fiyatla aldıkları telefonları zaten telefonları olduğu için satanlar da oluyor. Ancak araştırmanızı iyi yapın. Verizon, Sprint gibi firmaların dağıttığı telefonlar daha belalı mesela. Sim kartsız modeller var. Ancak, işinizi görebileceğini keşfetti iseniz (araştırma ile), bunlardan almak daha da ucuza geliyor. Ben M9'u HTC'de daha üst model bir şey yokken 190 dolara aldım. 5 ay kullanılmıştı. Dolar 3.5TL idi. Gerçi fark etmez, 5.7'den hesapla işte 1090TL falan. Pasaport kayıt ücretini de koy üstüne. Amiral gemisi için bedava.

    Telefona çok para vermeye karşıyım, bilmem belli oluyor mu?

    Bazen iyi fırsatlar denk geliyor. Takipte olmak lazım.




  • Güncelleme almayan telefonların yavaşlama nedeni depolama belleklerinin ömürünün dolmasıdır. sürekli yaz sil yaz sil yapa yapa (en ufak uygulama güncellemesi bile bunu yapar) bellekleri yıpratır ve hızları düşer.Tıpkı ssdler gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Jailbreak peki androidteki custom rom olayi gibi mi ? Yapinca Sarji daha uzun gidiyor mu ? Bilgi guvenligi acisindan riskli mi ?
    Custom rom baya farklı bir şey telefonun android güncelleme desteği kesildiği zaman eğer modeline uygun custom rom var ise onun ile android sürümü güncelleyebiliyorsun.

    Jailbreak iphone için geçerli android'deki root atmaya çok benzer jailbreak'ın asıl işlevi cihaza progam kurup kısıtlı olarak sisteme ulaşmana izin veriyor şarj konusunda hiçbir şey fayda etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

    Güncelleme almayan telefonların yavaşlama nedeni depolama belleklerinin ömürünün dolmasıdır. sürekli yaz sil yaz sil yapa yapa (en ufak uygulama güncellemesi bile bunu yapar) bellekleri yıpratır ve hızları düşer.Tıpkı ssdler gibi
    Hocam format atmak sonra verileri geri yüklemek cihazın ömrünü azaltıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben artık iPhone kullanan gördüğümde dikkatimi " kim bilir kaç ay taksitle aldı bunu " diye çekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala ayfon diyorlar bak hele..yok stabilmis ,yok güvenliymis, yok kaliteliymis..haa ama havalı bak..ona itiraz edemem..soyle koyuyosunuz masaya gittiginiz mekanda off..hava 1500..ama pahalı bir caka satma yontemi tabii ki..5 6 bin liracik feda etmek gerekiyor..nee o kadar da mi yetmiyor? 7 8 bin mi ?o kadar oldu mu yav..bende 1100 liralik redmi 5 plus var..aldigimda o fiyattı gerçi artti son günlerde epeyce..aksama kadar canini cikartip kanirta kanirta kullanıyorum..eve geldiğimde yine rahat birakmiyorum.. oyun kitap muzik internet,tv ye görüntü aktarıp film izleme, radyo dinleme, arada muzik indirip otg ile flash bellege yedekleme ,hatta arada evdeki cihazlarin kumandası olarak kullanma derken şarjını anca %40 a indirebiiliyorum..tonla para soguslendigi halde yukarida saydiklarimin cogunu yapamayan ,yapabildiklerine de sarj dayandiramayan bicare ayfon kullanicilarini duyar gibiyim:"camcung da o fiyata nerdeyse yav,ucuz mu sanki android artık" diye itiraz edeceklerdir..pahalisi var elbet,ama alternatifi de var.. samsung alamiyorsan xiaomu alir gecersin..bir cihaza 7000 lira veremem..verebilsem de vermem..etmez o kadar arkadasim..atla deve degil,koskoca canavar gibi o
    Pcler laptoplar bunun yarı fiyatına satiliyor..tmm herşey yanimda olsun iyisi olsun diyebilirsiniz ama bu fiyata degmez size verilen teknoloji..imaj meselesi var ona girmek bile istemiyorum.. güvenlik konusuna gelince..icloud hack hadiselerinden haberim yok demeyim,yemezler..hem cloud nedir lan,somurulmenin teknolojik versiyonu..benim datam bende olmali arkadaş, yaban illerdeki serverlarda degil..256 lik karti takar ayda bir yedeklerim pc me gerekenleri..lazim olunca internet falan aramam,hem vakit hem nakit israfindan yırtarım..ayrica aklima geldi simdi trajikomik bir hadise, ondan da bahsetmemek olmaz;vakti zamanında hatali uretim nedeniyle iyi cekmeyen bir ayfon modeli vardı hatirlasaniz..bicare kullanicilar telefonu servislere götürmeye kalkmislardi da bunlara"yanlis tutuyonuz lan,anten kismina dokanmayacaniz,oyle degil bak cocuum beeyle tutacaniz,tutmasini bilmiyonuz,saheserimize bok atiyonuz !! yörün la daalin keranacilar!!" diye atarlanmislar ve çil yavrusu gibi geriye puskurtmuslerdi..
    Hala gülerim akllima geldikçe..heyallaam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • arghh kullanıcısına yanıt
    Google bile mevcut teknolojisi ile bahsettiğiniz dozda veriyi işleyip , reklam ve pazarlama konusunda verimli olamaz. Evet deniyor olabilirler fakat dinlenen ve işlenen veri boyutu muazzam. Hem işlem hem de yapay zeka teknolojisinin bunun için biraz daha yolu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Jailbreak yaparak sistem dosyalarına erişim yetkisi sağlarsınız.



    Custom rom gibi değildir, android de ki root yapmayla aynı şey diyebiliriz. Jailbreak yaparak root yetkisi alırsınız.



    Jailbreak in faydası saymakla bitmez, ben ilk başta jb ye ihtiyaç duymuyordum youtube da reklamları engellemek için jb yaptım ondan sonra gerisi geliyor mesela youtube da sevdiğim şarkıları müzik olarak indirip ios un kendi muzik çalarına aktarabiliyorum, aynı şekilde videoları indirirp galerime atabiliyorum, ana ekrana geçince video durmuyor, ekran kapalıyken YouTube durmuyor bunu sadece tek bir tweak sayesinde yapabiliyorum gerisini siz düşünün şarj konusunda şöyle bir artısı olabilir siz kullanmadıgınız uygulamaları arkaplanda çalışmasını engellersiniz şarjınız daha az gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.