Şimdi Ara

Damada tuzlu kahve içirmek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hırsız kendi hırsız olduğundan herkesi de hırsız sanar.. şimdi sen, kendin beyinsizsin karşındakinide öyle sanıyorsun galiba.. kombinaya git uygun bir beyin taktır kafa ölçülerine göre..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Leş..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun uğraşlar sonucu tuzsuz geldi kahvem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ae2096

    bence güzel bir gelenek. o tuzlu kahveyi içmek, "elinden zehir olsa içerim" anlamı taşır. aynı zamanda damat kahveyi içtikten sonra da bunun tuzlu olduğunu çaktırmamalı aksine çok güzel olduğunu söylemelidir ki bu da "ben senin kusurlarını örterim" anlamı taşır.
    hayat müşterek ise kızda o kahveden kendine bir fincan yapıp içmeli veya damat da kıza hazırlamalı bu tarz bir şey. Sadece erkek mi sınanıyor arkadaş
  • Sanki içsen ne olacak,hayatında 1 kez içiyorsun onuda sevdiğin kız için içmeye calış,içemiyorsun tekme atıp evden kovmuyorlar ya,ne bu herşeye itiraz herşeye tepki.Tepkikolik oldunuz iyice.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bahargünesi

    Ben erkek olsam bende türk kızla evlenmem bu ne ya aşırı sacmalıklar var
    Hacı sen bı kız olarak ne yapmayı düşünüyorsun yabancıya mı gideceksin sende ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence saçma olan senin düşünce tarzın. Düğün ve kız isteme nasıl saçmalık oluyor kadının ve erkeğin hayatındaki en önemli günler ve o günler bu insanların hayatını değiştirecek basit bir nikahla evlenmekmi yoksa en azından evliyken hayırlayacakları bir gün mü? Birdaha düşün istersen yazdığın hiç mantıklı değil birde beğenmişler ne diyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam nasıl insanlar olduk böyle güzel şeylere bile tahammül edemez olduk artık şu lanet sosyal medya bizi mahfetti bir ekran görüntüsü ama insanlar hayatını ona göre şekillendiriyor. İnsanların hayatını değiştirecek bir gün kız isteme günüdür bari hatırlatacakları ilerde hatırlayıp gülecekleri bir anı olur en azından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün gelenek ve adetlerden nefret ediyorum. şahsi görüşümdür kimseye hakaret etmeden söylüyorum 2018 yılında hala

    kına gecesi
    davulla zurnayla sokağın ortasında insanları rahatsız ede ede evden kız alma
    çeyiz
    "zorunlu" takı takma muhabbeti gibi şeylerin hepsi aptalca ve gereksiz bana göre.

    damadın 4000 lira maaşı var, 2 senelik ilişkisi var diyelim. önündeki tek adım resmi bir nikah ve bir imza iken, sırf salak salak yok kına gecesi yok düğün yemeği yok bohça bilmem ne için +2 yıl daha para biriktirip üzerine bir de 20-30 milyar kredi çekip evlendikten sonra kredi ödemesi kadar çağ dışı bir şey olamaz.

    hepsinden nefret ediyorum.

    edit:

    konu başlığına gelirsek, kız isteme olayı mantıksız değil ailelerin formalite icabı bile olsa buluşup tanışmalarında bir sakınca görmüyorum. tuzlu kahve olayı yine komik değil ve saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 16 Ağustos 2018; 15:3:11 >
  • Yapana saygı duyuyorum fakat düğünlerin ve çevresindeki adetlerin parasal, şov tarafı coşarken çifti düşünen ve rahatlatan hiç bir adetin olmaması nedir ? Yada günümüze gelmemesi ?

    Dikkat edin evlenecek çifte dayatılan adet saçmalıkları, para tuzağından başka bir şey değil...Evlenip sevdiğiyle mutlu hayatının başlangıcını yapacak çifte, borç yüklü bir hayat sunuyorlar :) Düğünden önce adet adet diye koşturanlar düğün masrafının hiç bir noktasında olmayanlar oluyor.

    Tuzlu kahve maddi değil fakat işin şov tarafında, fakat yapana yapmayana saygım var. En fazla damadın ağız tadı bozulur, o da bir gece... Bence diğer adetler daha tehlikeli :)
  • Bu ülkede düğün yapmak en büyük israftır. Aksini iddaa eden var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim milletin bu zamana kadar en anlam veremediğim geleneği. bir an önce bitsin lütfen.
  • "Bunlar geçmişin tozlu sayfalarından adetler" diye laf olsun, eğlence olsun, yaşatılsın diye yaparsan kral oluyor.

    8 yıldır tanıdığım, 5 yıl çıktığım şu anda 4 yıllık eşim olan insana evlenme teklif ettim. Bir de tam curcuna oldu. Cümbür cemaat gezmeye Kıbrıs'a gittik. Hatun kişi hariç herkes evlenme teklif edeceğimi biliyor. Neyse, evlenme teklif ettim. Kabul etti, bizimkiler tepemizden aşağı iki şişe şampanya döktü. AYILAR. Neyse, Üstümüz başımız batmış vaziyette, bir balık restoranına oturduk. Şok içinde annesini, anneannesini, babaannesini aradı. Babaanne çok cool kadındır. anneannesi "Evlen evlen evlen neden evlenmiyorsun, evlen. Tek erkek Hüseyin mi evlen" iken, babaannesi tek kelime etmezdi. Kadın haberi duyunca iç çekerek: "Şükür, eş dost soruyordu, ne diyeceğimizi bilemiyorduk!" Hahahahaha! Çok gülmüştük.

    Ben evlenme teklif etmişim, hatun kabul etmiş. İsteme formalite. Ailecek gittik istemeye. Bu arada bu kadar yıllık ilişki, birlikte mezun olduk, mezuniyet töreninde bütün aile birbiri ile tanıştı zaten. Zaten tanıyorlar birbirlerini... Ama laf olsun diye istendi. Laf olsun diye onlar da kızı bize "verdi". Ne demekse? Neyse, sonuçta, herkes nasıl kahve içti ise, ben de öyle kahve içtim. Tuzlu falan değildi.

    Adet şudur: Geleneksel Türk evinde kıza pek bir şey söylemek düşmez. Kız çoğu çoğu anasına mıkır zıkır eder, ana da gider babaya mıkır zıkır eder, kız gönlü olmayan birine mümkünse verilmez. Ama söz babadadır. Kızın elinde bir koz daha vardır. Damada tuzlu kahve vermek. "Benim gönlüm yok sende" demek. Aslında bu adet, geçmiş zaman kızlarımızın ne kadar çaresiz olduklarının kanıtı gibidir. Ancak dünya adil değil. Kadınlara hiç adil değil. Benzer mallıklar dünyanın her yerinde vardır.

    Kan emici sülük karılardan da uzak durun. Küçük dağları da siz yaratmadınız. Haddinizi de bilin. Ayağı yere basan, tuttuğunu koparan, size ihtiyacı olmayan, sizi sevdiği için yanınızda olan hatunlardan şaşmayın. Hepinize eşitlikçi, özgürlükçü, adaletli bir ilişki temenni ederim. O zaman her şey eğlenceli, keyifli. Düğün hazırlığı bile keyifli. Ev düzmek bile keyifli.




  • Pek emin değilim ama tuzlu kahve olayı Osmanlı döneminden kalan bir adet olduğunu duymuştum tabi günümüzde değiştirilmiş versiyonunu görüyoruz biz o zamanlarda eğer kız seviyorsa damadın kahvesini şekerli sevmiyorsa tuzlu yapıldığını duymuştum ne kadar doğru tabi bilemem, ama isteyen yapar isteyen yapmaz bu kadar takılmayın bence bu olaya.
  • Neden devam ediyor biliyor musunzu? Çünkü şu yukarıda mesaj yazanların hepsi bu şekilde evleniyor evlendi veya evlenecek. Delikanlı gibi ben böyle şaklabanlıklara gelemem diyip tavrınızı koyamıyorsanız bu işler böyle devam eder. Bir tanesini böyle saçma sapan kına gecesi bilmemne adetleri sebebiyle şutladım. Düğün vs de yok belediyenin nikah sarayında düğün yapılır gelen gelir gelmeyen gelmez. Çıkarcı boş tiplerin benim paramla şempanze gibi sahnede tepinmesini izleyecek kadar geniş yapıda değilim. Adam olun 150 gram kuku için karakterinizi değiştirip kız tarafının her dediğine he demeyin sonra böyle devam eder.
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık,hem şikayet edip hem de kuzu kuzu bunları yapmakla olmaz bu iş.

    Bende, 2 sevgilimden bu yüzden ayrılmıştım.

    Ayrıca,benim için hayattaki amaç sadece evlenmekten ibaret değil.Evlilik mecburi,olması gereken bir şey değil.Birini gerçekten severim ve saçma bazı adetleri benden yapmamı istemezse o zaman evlenirim.Yoksa umrumda değil, düşüncelerimden taviz vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenmiyorum ulan..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir sürü saçma sapan gelenekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

    Kusura bakma ama arkadaş bu konuda haklı, Adamın yazdığından bu saçma şeyleri mi çıkardın.
    Kız istemek yerine ailelerin tanışması için dışarıda yemek gibi bir buluşma düzenlenir, orada aileler birbirlerini tanır, eğer kız veya erkek daha önce aile ye tanıştırılmadıysa bu tanışma da gerçekleşir Kız ve erkek birbirlerini sevdiklerini, evlenmek istediklerini ve bu konuda desteklerini esirgememelerini ailelere söylerler,vb. Konular konuşulur.Sonra bir nikah töreni düzenlenir, oraya gelen davetliler, gönüllerinden kopan neyse para veya altın , isimleri yazılı bir zarf içinde girişte bu iş için ayrılan kısma bırakırlar, sonra nikah töreni , konuşma vb düzenlenir, isteyen yemekli bir nikah töreni de yapabilir.
    Ama biz ne yapıyoruz,kızla rahat gezemiyorsun, ailesi ile tanışamıyorsun sonra kız isteme merasimi, sonra kına gecesi saçmalığı sonra düğün, düğünde oynama, halay çekme vs vs ben oynamak zorunda mıyım, sırf bu sevmediğim bana göre saçma olan şeyler yüzünden evlenemiyorum. İki kız arkadaşımdan bu yüzden ayrılmak zorunda kaldım.Mümkünse anası babası olmayan bir kız denk gelsin ya da yabancı bir kızla evleneceğim.
    Aynen ben de nişanı attım "size de adetinize de, ne haliniz varsa görün" deyip dayanamayıp, belki bomboş şeylere yüzbin lira harcadım ama nişanı attıktan sonra benim kafam daha rahat, ha sonra kız 50bine alınan yüzüğü de geri gönderdi, altın fiyatları artmasına rağmen 20bine zor sattım, dediğim gibi düğün salonu, davetiye falan feşmejkan derken 80bin zarardayım ama kafam rahat. Ha o zaman kuyumcuya gidip 50binlik yüzüğü zorla aldırırken "kız alıyorsun" diyorlardı, artık onlar düşünsün "biz bu kıza bir daha kimseye veremeyiz" diye. Bu saatten sonra ölsem almam heralde o kızı da o aileden herhangi bir kızı da. Bir süre annemler de benle konuşmadı çat diye kimseye sormadan nişanı attım diye ama günler sonra onlar da sevindi, "iyi ki atmışsın, yoksa ömrün çürürdü" dediler. Ha ailem bana yeni kızlar bakıyor ama ben de eğer illa evleneceksem yabancı uyruklu bir kız almayı düşünüyorum. Onlar da böyle saçma sapan adetler yok. Adetlerini.... seveyim....




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.