Şimdi Ara

Türkiye’nin Türk Bayraklı ilk F-35’inden heyecan uyandıran video ve görüntüler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
5.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhtemelen hic bir zaman teslim edilmeyecek ucak. Amerikanlar F-35 teslimatlarini engellemeye calismiyor muydu? Bunlar pek sever parayi alip malin uzerine yatmayi. Daha once yapmadiklari is degil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluepower

    Bu mesaj silindi.
    Ya müdür çokmu abarttiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoldaşNapolyon Y kullanıcısına yanıt
    Kendi düşen ağlamaz. Yıllar önce yazmıştım rusyadan alsınlar diye. O zamanlar yok mühimmatı uymuyor, natodayız falan filan saydılar bir sürü şey. O zamanlar sipariş verilseydi şimdiye kadar uçaklar gelmiş uçuyordu.
    15 temmuzda sana açık açık düşmanlığını belli etmiş bir ülkeye karşı bu projeden çekileceklerdi. Açıkça dost değilim diyor büyükelçilik kapatıyor açıyor sana uçak verir mi?
  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Uçak fabrikasını CHP kurmadı. Nuri Demirağ bin emekle kurdu, tam tersi CHP kapattı. Erdoğan ise ilk yerli Eğitim ve yakın hava destek uçağı olan Hurkuş ve Hurkuş C'yi yaptıran adam. Üstelik Aynı adam Türkiyenin ilk 5.Nesil savaş uçağının geliştirilmesi için çalışmalar başlattı, ayrıca yine jet eğitim ve hafif avcı görevi görecek olan Hürjet projesini başlattı. boş boş cahilce kendi cahil kitlenizin yutacağı palavraları atın anca yüzsüzler.
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Nuri Demirağ'in başına gelenler bu ülkenin nasıl bir yer olduğunu göstermesi açısından mühim.

    Menderes döneminde de natoya uyum bahane edilerek eldeki uçak ve tank üretmeye çalışan tesislerden olduk.

    Devrim arabasının akıbeti de maalesef aynı oldu. Pendik Sulzer motor fabrikası da



    Hatta bugün gurur duyduğumuz Baykar Makina bile bu işte önüne .engellerin çıkarıldığından bahsetmişti.



    Belli ki her dönem bürokrasi içinde milli menfaatleri değil de kendi cebini düşünen, elini taşın altına sokmaktan geri duran şahıslar mevcut.

    Bugün içinde aynısı geçerli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işte bile kendi devletini hükümetini suçlayan sığ beyinli zavallılar var. böyle vatanseverlik olmaz olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RichesMen

    Bu mesaj silindi.
    Daha okuduğunu anlayacak kapasiten yok. Adam, namaz kılmaya laf etmiyor zaten, "6.filoya doğru namaz kılmaya" laf ediyor. Tabi 8 bit kapasiteli işlemciye, 64 bit gönderirsen o yine 8 bitini anlar.

    Ne kadar meraklısınız mağdur olmaya! "Namaz dedi saldırın aşgaigja!!!" Tek bildiğiniz bu.

    USD tüm dünyada değer kazanıyor ama dolara karşı en çok değer kaybedenler arasında TL var. Üstelik TL'nin değeri yalnızca USD'ye kıyasla düşmüyor, diğer paralara kıyasla da düşüyor. Daha geçen, Suriye'nin parası karşısında değer kaybettiğinin konusu vardı. Hani şu yıllardır iç savaşta olan Suriye. Suriye Lirasının da tüm dünyada değer kazanmasıyla ilgili bir kitap yazda aydınlanalım madem!

    USD'nin yükselmesi bahane. Asıl sorun TL'nin değer kaybetmesi.

    Ayrıca, hep söylemişimdir: Tartışmalarda kullanılan smiley sayısı ile kendini zeki zannetme arasında doğru orantılı bir ilişki vardır. bkz. Dunning-Kruger etkisi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Bu mesaj silindi.
    Noktalama işareti kullanırsanız ne dediğiniz daha iyi anlaşılır. Mesela bu ne demek:

    "Alman G3 A5 Allah muhafaza Asker heran tutukluk yapacak
    diye korkarak kullanırdı 7,62 5,56 kalibre silahlar devletimize Almanın
    bir kazığıydı"

    7,62 mi kazık, 5,56 mı? ikisi de mi? Ne biçim bir cümle bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badboy3304

    sizde amerika bu uçaklarla üzüerinize bomba,füze fırlattığı zaman onlara bulgur pilavı atarsınız herhaalde.
    Bu uçakları ABD'ye karşı kullanabileceğimizi mi düşünüyorsun? Bize kaynak kodlarını vermediler, yani yazılımını değiştiremiyoruz. Adamlar bir tuşla kilitler sistemini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadjimurat

    Forumda cehalet pacalardan akiyor yanliz hakketen inanamadim

    F-35 projesi 1999 yilinda donemin hukumeti tarafindan imzalanmis bir protokol ile hayata gecirilmistir bunun akp ile ilgisi yoktur.

    Ayrica bu projede turkiye cok kucuk bir pay girisimde bulunmustur ancak lookhead martin firmasi zamanla olusan fazla maliyetten oturu dahil olan ulkelerden daha fazla para toplamistir. Bu savas ucagi uretimlerinde olagan bir durumdur.

    Ayrica f-35 ucaklari havadan havaya degil havadan karaya taaruzda kullanilmasi planlanmistir zaten radarda gorunmektedir.

    Uretim amacida odur.dizayni nedeniyle radarda iz birakmaktadir.

    Ayrica dunyanin en gelismis savas ucagi falanda degildir.

    Dunyanin suan hali hazirda ucan en gelismis savas ucagi f-22 raptordur zaten amerika haricinde baska ulkelerde bulunmamaktadir.

    F-35 ler f4 lerin yerini alacaktir turkiye icin konusuyorum

    Buarada turkiye nato uyesi oldugu icin ve yaptigi anlasma geregi rusyadan ucak aliminda natonun izin vermesi gerekmektedir.

    Suan mevcut hukumetin rusyadan bir ucak almak gibi bir niyeti yoktur.

    Tfx projesinin herseyin olumlu gitmesi ile beraber ilk prototipin 2030 yilinda ucurulmasi planlanmaktadir. Bir arkadas 5 yil falan demis sacmalamis ona itafen yazdim

    Ayrica japonya milli ucak uretiminden maliyetin yuksekligi ve satisin ikameler yuzunden zor olmasi sebebi ile atd-x projesini rafa kaldirdigini duyurdu.

    Yani tfx projesini bizim yapma sansimiz cok cok dusuk bir ihtimal

    Bugun 5. Nesil bir savas ucaginin amerika gibi bie ulkeye maliyeti 150 milyon dolar civarinda bakin amerika gibi bu sektorde nerdeyse tek olan ulke icin konusuyorum.

    Hatta rusya pakfa projesi ise 5 adet uretimde kaldi ve devami gelmedi cunku maliyet korkunc boyutlarda

    Oyuzden milli muharebe ucagi isi ole basit bir is degil

    İyi forumlar
    İki noktaya katılmıyorum:

    - F-35 çoklu rol için tasarlanmıştır, yalnızca havadan-karaya için değil.

    - F-35, F-22'den genel olarak üstündür.

    Ayrıca şunu da ekleyeyim, radarda görünme düzeyi bir spektrumdur, yani ya radarda gözükür ya gözükmez gibi bir durum yok. İki uçağın da radar izdüşümü çok az olmakla beraber, F-22 biraz daha iyidir bu konuda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: transverse

    Beni bilen bilir şu yazdıklarına gece gece güldüm ama cevap vermeden de edemedim, komik geldi, sadece sen değil senin gibi görüşe sahip olanlar için genel bir mesaj atayım o halde :)

    Çok maksatlı uçak tanımının sadece hava-hava avcısı ile alakası olmamakla birlikte benim böyle bir iddiam da olmadı. Çok maksatlı savaş uçağı, A2A, A2G, CAS, SEAD, EW gibi görevleri tek bir platformda yerine getirebilen uçak olarak tanımlanır. F-16 bu anlamda çok maksatlı bir savaş uçağıdır. Hafif, idamesi kolay, maliyeti düşük, aviyonikleri görece yeterli, güncel tutulabilen deyim yerindeyse tam bir f/p platformu. Fakat F-16 hiçbir zaman ana görevi "hava üstülüğü" olan bir uçak olmadı ve bunun için de dizayn edilmedi. Eğer olsa idi F-15, F-14 gibi safkan hava üstünlüğü uçakları olmazdı değil mi ?

    F-35 ise 5. nesil çok maksatlı savaş uçağıdır, her ne kadar 5. nesil hava üstünlüğü uçağı olan F-22 kadar hava-hava muharebesi yeteneği olmasa dahi, selefi 4. nesil uçakların hepsinden gerek görev yükü, gerek aviyonik yeterliliği açısından çok daha üstün durumdadır. Mesela 2017 Red Flag tatbikatında F-35, 4. nesil aggresorler olan F-16 ve F-15'lere karşı 20:1 gibi korkunç bir kill mark yakaladı. Şimdi sen bu uçağı "hava-hava avcısı" olarak kullanamazsın dersen sana kıçıyla gülerler, zira bu uçağın en temel görevi, düşman radarlarına yakalanmadan hava alan sahasını kontrol etmektir. Bugun F-16, üstündeki APG-77v9 radarı ile F-35 gibi -30 dbsm radar izine sahip bir uçağı izleyebilmesi afedersin ama kör ebe oynaması gibi bir şeydir. Alttaki radar denklemlerince hazırlanmış tabloya bakarsan, F-16'nın F-35'i etkin takip etme mesafesi neredeyse 10 deniz mili, F-35'in ise F-16 yı takip etme mesafesi yaklaşık 100 deniz mili :) Komedi gibi bir olay aslında. Şimdi F-16 hava hava uçağı olacak ama F-35 hava hava avcısı olarak kullanılmayacak yani öyle mi ? :)




    Bu yüzdendir ki görev tanımlarını iyi okumakta, uçakları karşılaştırmadan önce kabiliyetlerini analiz etmekte fayda var. Kimse kabul etmese de yetenek olarak F-22'den sonra en iyi ikinci, aviyonik güncelliği olarak ise Dünya'nın en iyi uçağı konumunda olan uçak F-35'dir.


    Yabancı kaynakları oku, yayınları takip et, bilgi birikimi fazla olan insanların yazdığı askeri forumlarda dolan ki kafanda konseptler daha çok oturabilsin.

    Alıntıları Göster
    "Yetenek olarak ikinci" derken?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Madem o kadar iyi neden bunu alan devletler hava hava için başka uçak bakıyolar boşuna çabalıyosun bu uçak hava avcısı diğil sen onlardan daha iyi biliyosun yoksa

    Alıntıları Göster
    Sıvama kısmına geçmişsin bakıyorum.

    Ayrıca sondaki smileyler, tartışmada smiley kullanımının, Dunning Kruger etkisiyle olan ilişkisinde doğru orantılı olduğu hakkındaki tespitimin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: strategen

    Sıvama kısmına geçmişsin bakıyorum.

    Ayrıca sondaki smileyler, tartışmada smiley kullanımının, Dunning Kruger etkisiyle olan ilişkisinde doğru orantılı olduğu hakkındaki tespitimin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

    Alıntıları Göster
    evet haklısın bebeğim lan video verdik videoda anlatıyo adam sana neyin ne oldugunu daha ne çabalıyosun onu bunu geçtik türkiyede bile f-4 lerin yerine geçecegini bas bas bagırıyolar sende hala daha artislik yapmaya şaçmalamaya devam ediyosun ne şaçma sapan boş bi adamsın sen kusura bakmada o söledigin sey tamda bana seni anlatıyo arkadaş malmısın sen hala çözemedim seni artis artis tuhaf tuaf çümleler aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış seninkisi o hesap sen nesinde ben neyi sıvıcam herkesim bildigi şeyi kalkıyosun yok o öle digil diyosun bu nasıl bi salaklıkdır çözemedim hala lan dünya kullanıyo bunu sen daha iyimi biliyosun diyorum tuah tuah imalı kelimeler kullanıyo daha ne diyim sana ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 29 Mayıs 2018; 12:57:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    evet haklısın bebeğim lan video verdik videoda anlatıyo adam sana neyin ne oldugunu daha ne çabalıyosun onu bunu geçtik türkiyede bile f-4 lerin yerine geçecegini bas bas bagırıyolar sende hala daha artislik yapmaya şaçmalamaya devam ediyosun ne şaçma sapan boş bi adamsın sen kusura bakmada o söledigin sey tamda bana seni anlatıyo arkadaş malmısın sen hala çözemedim seni artis artis tuhaf tuaf çümleler aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış seninkisi o hesap sen nesinde ben neyi sıvıcam herkesim bildigi şeyi kalkıyosun yok o öle digil diyosun bu nasıl bi salaklıkdır çözemedim hala lan dünya kullanıyo bunu sen daha iyimi biliyosun diyorum tuah tuah imalı kelimeler kullanıyo daha ne diyim sana ben

    Alıntıları Göster
    Ya, gelmiş bana bir youtube videosunu kanıt diye sunuyorsun. O videoyu yapan kişiyi neden otorite olarak kabul edeyim ben?

    Otorite istiyosan Lockheed-Martin var. Bak resmi sitesinden alıntı:

    "The supersonic, multi-role F-35 represents a quantum leap in air dominance capability with enhanced lethality and survivability in hostile, anti-access airspace environments."

    Multi-role: Çok amaçlı

    Air dominance: Hava üstünlüğü

    Bu ne demek? F-4 ün de yerini alabilir, F-16'nın da F bilmem kaçın da.

    Şimdi daha fazla sıvama istersen.

    Kaynak:https://www.f35.com/about/capabilities




  • quote:

    Orijinalden alıntı: strategen

    Ya, gelmiş bana bir youtube videosunu kanıt diye sunuyorsun. O videoyu yapan kişiyi neden otorite olarak kabul edeyim ben?

    Otorite istiyosan Lockheed-Martin var. Bak resmi sitesinden alıntı:

    "The supersonic, multi-role F-35 represents a quantum leap in air dominance capability with enhanced lethality and survivability in hostile, anti-access airspace environments."

    Multi-role: Çok amaçlı

    Air dominance: Hava üstünlüğü

    Bu ne demek? F-4 ün de yerini alabilir, F-16'nın da F bilmem kaçın da.

    Şimdi daha fazla sıvama istersen.

    Kaynak:https://www.f35.com/about/capabilities

    Alıntıları Göster
    Türkiye F-35 projesine 2002’de katıldı. Lockheed Martin liderliğindeki uluslararası konsorsiyumda uçağın orta gövdesindeki bazı komponentlerinin üretimini TAİ/TUSAŞ üstlendi. Ömrünü tamamlamaya hazırlanan F-4 savaş uçaklarının yerini alması planlanan F-35’ler için 100 + adet alım taahhüdü verildi ve bir kısmı da ödenen 11.5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.
    Kaynak:https://www.yenisafak.com/gundem/f-35ler-olmasa-da-olur-2841581
    Anladınmı orda ne diyo F-4 diyo gözüne sokmakla lazım bunu. Amerika da ise ismini hatırlamadıgım bi kaç uçagı devreden çıkarıp yerine F-35 koyuçaklar ve F-18 lerin yanına avcı uçak olarak diğil yani sonra Almanya Eurofither lerin yanına ingilterede aynı şekilde yani bu uçak hava üstünlük uçagı amaçıyla yapılmadı hala neyi ispat etmeye çalıyosun anlamış diyilim. F-16 ile F-35 farklı amaçlı uçaklar şaçmaladıkça sapmalıyosun be arkadaş. O inanmadıgın begenmediğin videodaki herşey kelime kelime gerçek kusura bakma yanlış dersen küfrederler sana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 29 Mayıs 2018; 13:46:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Türkiye F-35 projesine 2002’de katıldı. Lockheed Martin liderliğindeki uluslararası konsorsiyumda uçağın orta gövdesindeki bazı komponentlerinin üretimini TAİ/TUSAŞ üstlendi. Ömrünü tamamlamaya hazırlanan F-4 savaş uçaklarının yerini alması planlanan F-35’ler için 100 + adet alım taahhüdü verildi ve bir kısmı da ödenen 11.5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.
    Kaynak:https://www.yenisafak.com/gundem/f-35ler-olmasa-da-olur-2841581
    Anladınmı orda ne diyo F-4 diyo gözüne sokmakla lazım bunu. Amerika da ise ismini hatırlamadıgım bi kaç uçagı devreden çıkarıp yerine F-35 koyuçaklar ve F-18 lerin yanına avcı uçak olarak diğil yani sonra Almanya Eurofither lerin yanına ingilterede aynı şekilde yani bu uçak hava üstünlük uçagı amaçıyla yapılmadı hala neyi ispat etmeye çalıyosun anlamış diyilim. F-16 ile F-35 farklı amaçlı uçaklar şaçmaladıkça sapmalıyosun be arkadaş. O inanmadıgın begenmediğin videodaki herşey kelime kelime gerçek kusura bakma yanlış dersen küfrederler sana

    Alıntıları Göster
    Ya tamam, F-35'in üreticisi Lockheed-Martin yalan söylüyor, sen haklısın. Bu kafayla devam et.




  • strategen kullanıcısına yanıt
    Aynı şey f16 lar içinde geçerliydi ama yazılımı kırıldı.Türkiyenin f35 yapımında yer alan sekiz ülkeden biri olduğunu biliyorum. Ama dediğiniz gibi kaynak kodları alabilir mi veya başka birşey yapabilir mi o konu hakkında herhangi bir bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoldaşNapolyon

    Nuri Demirağ'in başına gelenler bu ülkenin nasıl bir yer olduğunu göstermesi açısından mühim.

    Menderes döneminde de natoya uyum bahane edilerek eldeki uçak ve tank üretmeye çalışan tesislerden olduk.

    Devrim arabasının akıbeti de maalesef aynı oldu. Pendik Sulzer motor fabrikası da



    Hatta bugün gurur duyduğumuz Baykar Makina bile bu işte önüne .engellerin çıkarıldığından bahsetmişti.



    Belli ki her dönem bürokrasi içinde milli menfaatleri değil de kendi cebini düşünen, elini taşın altına sokmaktan geri duran şahıslar mevcut.

    Bugün içinde aynısı geçerli
    Biz o fabrikalardan Menderes döneminde değil İnönü döneminde olduk, 1950 de Menderes geldiğinde o iş çoktan bitmişti buyurun aşağıda evrakı mevcut.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133032613



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 2 Haziran 2018; 15:55:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    Bu mesaj silindi.
    Tmm krdsim lockeed martin de oyle diyodu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok gereksiz kimse korkusundan birbirine savaş açmıyor o nedenle gayet gereksiz yere İsraftır.Bunları milletin üç kuruş maaşından kesip gidip teröristlerin dağlarına bomba yağdırmak için alacaklar yazık günah...

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.