Şimdi Ara

Volvo s40 almak istiyorum yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar volvo araç almak istiyorum ama bütçeme göre biraz zor gibi görünüyor ama bir araç buldum çok değerli yorumlarınızı bekliyorum bilgi ve öneri sunarsanız sevinirim.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2001-model-s40-lpg-li-full-528310498/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfmon -- 18 Şubat 2018; 0:23:38 >



  • Hocam 20 bin liraya sunroof'lu s40. Bence arabada bir iş var. Ya motor bitik durumda, ya da ciddi bir kazası var.
    Şimdi analizini yapalım


    Kapı panellerinin döşemesi değişmiş. Düzgün yapılmadıysa tıkırtı yapabilir buralar. Daha kötüsü, direksiyonun altındaki harita gözünün sağ tarafı aşağı sarkıyor. Büyük ihtimalle kırık.
    Arabaya göre sol far ile tampon arasında boşluk var. Ayrıyeten kaput ile sol çamurluk arasında da öbür tarafa göre daha fazla boşluk var. Kesin kaza yapmış önden.
    Şoför kapısındaki ayna ve cam kontrolleri içeri çökmüş durumda.
    Orijinal teybi yok.
    Normalde aşağıdaki resimde, B sütununu kapatan plastik parçanın kırmızı ile yuvarlak içine aldığım ufak siyah parçası taban halısının iç kısmında kalır, dışarıdan gözükmez. Bu arabanın B sütunu açılmış. Bu sütunda sadece hava yastığı sensörü ve emniyet kemeri ve kemerin ateşleme tertibatı bulunur. Açılması için başka bir sebep yok. Ve açan kişi işini üstün körü yapmış, o parçayı halının içine sokmayı unutmuş.
    Hava yastığının/emniyet kemeri ateşleyicisinin iptal edilmiş olma ihtimali çok yüksek. Çünkü bunlar pahalı parçalar. Düzgün şekilde yaptırıp bu kadar ucuza vermez bu arabayı kimse.
    Ön yolcu tarafının kapı fitili sarkmış. Bugüne kadar fitilleri kendi kendine sarkan s40 görmedim.
    Arabanın sağ ön tarafında, A sütunu ile çamurluğun birleştiği yere bakarsanız A sütunu çamurluktan daha dışarıda duruyor.
    Arabanın tavanı farklı bir renkte.
    Sol arka kapının duruşu hiç hoşuma gitmedi.
    Ayrıca ön koltuklar komple kaplanmış. 2001 model ve sonrasında ön koltukların kapılara bakan tarafında göğüs koruması için hava yastığı vardır. Koltuğun üzerine sonradan kaplama yaparsanız kaza anında hava yastığının düzgün şekilde açılabileceğine kimse garanti veremez.
    Volvo s40 almak istiyorum yardım
    Volvo s40 almak istiyorum yardım

    Bana sorarsanız bu araba ya takla atmış, ya da iki arabanın arasında sıkışmış. Tabii bunlar dışardan gözüken şeyler. Belki önden falan da çarpmıştır. Kaput altının resimlerini koymamışlar.
    Hatta arabanın yürüyeni de büyük ihtimalle darbelidir.

    Hocam bu bütçe ile s40 almanızı hiç önermem. Bu fiyatlardaki bütün s40'lar aşağı yukarı bu haldedir. Ortada volvo güvenliği kalmamış, eşek niyetine binilmiş s40'lar satılıyor bu fiyatlara. Onlar da size volvo keyfi yaşatmazlar.
    Ve gerçek anlamda son sahibi olursunuz. Aldığınıza pişman olma ihtimaliniz çok yüksek.

    Bu durumda 2 seçenek kalıyor. Ya bütçenizi artırıp kazasız, bakımlı bir tane bakacaksınız veya mevcut bütçenizle farklı araçlara bakacaksınız.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Valla fotoğraflardan bu kadar çıkarıma bayıldım.

    NAcker çok haklı bu araba çokta iyi bir arabaya benzemiyor. Falarında orjinal olmadığını söyleyebiliriz. Ne sebep ile değiştiğini yazmamışlar. ayrıca kapı içleri sanki farklı bir renk, fotoğraf yada pc ekranı aldatmıyorsa. Araba zaten komplede boyalı. Muhtemelen tavanı boyatmamak için kaplama yaptılar.
    Birde bu araba sunroof hariç çokta dolu değil. Full yazmışlar ama araba boş. Öncesinde deri koltuk bile yok muhtemelen.
    Koltuk ısıtma yok.
    Dsa yok.
    Otomatik klima yok.
    Yol bilgisayarı yok.
    Ön far sileceklerini iptal etmişler.
    Üzerine yapıştırılmış ahşap plastik kaplamanın altı ise meçhul.
    Ön sağ lastikte diğerine göre biraz dışarıda duruyor gibi.

    Benim gözümün gördükleride bunlar.

    Daha temiz sizi uğraştırmayacak bir Volvo'ya bakmanızı öneririm.
  • Az önce diğer s40 ilanlarına da baktım. Çoğu satıcı arabanın sunroof'una dayanarak full olduğunu söylüyor ama ne ön sis farı, cd'li teyp, ne DSA, koltuk ısıtma ya da yol bilgisayarı hiç bir şey yok.

    Buradan bu mesajı okuyan başka volvo düşünenlere de seslenelim, gerçekten full bir s40'ta yukarıda yazılan donanımların her biri olur.
    Ayrıca bir s40 şayet bütün donanımlar mevcutsa bugün piyasada orta sınıfta alabileceğiniz hiç bir aracı aratmaz. Bunu da yeni fark ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Şubat 2018; 18:4:36 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Eski s40 lar efsane araclardir tek dezavantaji kismen dar olmasi ve yalitimi onun disinda malzeme kalitesi direksiyon hissiyati yol tutusu olarak 2000 lerin d sinifi araclarinda basi oynar ki bence yeni nesil volvolar bile s40 1 kadar malzeme kalitesine sahip degiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Evet özellikle enlemesine biraz daha geniş olsaydı daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok.



    Hiç yeni kasa s40'a binme şansım olmadı ama eski kasanın da ses yalıtımı bakımından ortalama üzeri olduğunu düşünüyorum. En büyük problem çamurluk-kapı arasında bence. Davlumbaz üzerinde yalıtım yok. Çamurluk ile kapının ön kısmı arasında da tek bir parça strafor benzeri bir şey var. Benim gözlemlediğim kadarıyla en çok ses buradan geliyor. Bir de lastik sesli bir lastikse ve pürüzlü asfaltta gidiyorsanız bayağı fark ediyor. Ben yazlık Lassa lastiklerden kışlık nokian'a geçince bunu hemen fark ettim. Kötü asfaltta gelen ses hissedilir derecede azaldı.



    Ben bu ses yalıtım işine bayağı merak sardım. Taban halısını şoför tarafından sıyırıp altını kontrol ettim ve arabanın tabanında, tabanın kendisinin üzerinde, piyasada sanırım ses yalıtım levhası diye geçen malzemeye benzer kalın, sert bir şey var, tabii arabanın renginde.

    Ayrıca bazı markaların bugün bile yapmadığı bir şey; taban halısı arka koltukların altını tamamen kapatıyor, burada da bir sorun yok. İlave olarak aynı yalıtım levhalarından burada da mevcut.

    Geriye sadece kapılar ve davlumbazlar kalıyor.

    Müsait bir zamanda kapı iç saçlarını bitümlü bant ile kaplayıp, üzerine suya dayanıklı yalıtım süngeri; kapı panelinin iç kısmına da yoğun keçe tarzı bir sünger yapıştıracağım. Daha sonra aynı işlemi davlumbazın iç kısmı ve stepne boşluğuna yapınca herhalde artık ses sorunu kalmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Şubat 2018; 20:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Yeni s40 in ici daha genis yalitimi cok iyi koltuklari daha rahat ve yol tutusu birazdaha iyi ama malzeme kalitesi s40 1 in kiyisindan kosesinden gecemez ayriyetten yine s40 1 in motorlari 2001-2004 arasi modellerde daha verimli onun disinda Enlemesine dar s40 lar malesef ses yalitimi focus civic e36 gibi araclardan iyi e46 seviyesinde falan eger cidden bu ise kafa yoruyorsaniz malum para yetmiyor hicbiseye sonax ta putur attirip alt tarafi kismen bituselfle kapladiginizda sonuc inanilmaz olur bi kac yerede firex sunger oldumu tadindan yenmez son olarak birde androidli navigasyon olunca s40 in yeni nesil araclardan pekte bi eksigi kalmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Arabanın altı şu şekilde. Bu pütür mü oluyor emin olamadım. Ama egzoz, yürüyen aksam ve benzin deposu hariç komple bununla kaplı alt taraf:
    Volvo s40 almak istiyorum yardım


    Havalar ısınınca kolları sıvayıp girişeceğim bu işe. Önce kapı içleri ardından davlumbaz ve bagaj, sonrasında dediğiniz gibi taban halısını mümkün olduğu kadar kaldırıp, özellikle ön koltukların ayak kısımlarındaki yalıtımı iyileştireceğim. Yaptığım zaman burayı fotoğraflar ve anlatımlarla zenginleştiririm




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Haklısın.
    Yaptığım iş seyahatlarinde kiraladığım yeni megane ve civic üzerinden değerlendirip karşılaştırırsam bizim arabalar daha rahat ve sağlam. Birde 2.0 T den sonra motorlarıçok güçsüz geliyor.
    Şirkette 1.4 tsi passat var o bile biyerden sonra sarmıyor. 1.4 olduğunu hissediyorsun. Bide koltukları çok sert. Bizim koltuklarda ayrı bir rahat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.