Şimdi Ara

Kardiyo Nedir Nasıl Yapılır Açıklama Yapacak olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bunu bana açıklayacak var mı ? kardiyo dedikleri koşu bandı yada bisiklet üzerinde yapılan şeye mi deniyor ?

    bunun yararı nedir ? misal emir ilbay her antreman sonrası 20 dk felan yapıyor ? faydaları nelerdir yani ağırlık antremanı sonrası yapabilirmiyiz faydası olur mu ? özellikle kaslarda oluşan laktik asit vb şeylerin dagılmasını sağlar mı ? koşu bandında mı yapmalıyız düşük tempoda 10 15 dk civarı antreman sonları uygunmudur bu konuya cidden yabancıyım sadece



  • Kardiyo Nedir Nasıl Yapılır Açıklama Yapacak olan var mı ?
    Şu resimdeki sisteme kardiyo vasküler sistem denir.

    Yani kalbin pompaladığı kanın dolaştığı yol.

    Bu sistemin güçlendirilmesi demek, dolaşım bozuklukları-tıkanıklıkların ve damar çeperlerindeki atıkların temizlenmesi demektir. Kanın daha verimli oksijen ve glikojen taşıması, dolayılı olarak: daha yüksek performans, daha yüksek güç ve daha yüksek sağlık demektir.

    Kardiyo yapabilmek için, kabli belli bir atım hızında sabit tutup sürekli olarak nefes almak ve aktif dolaşım sağlamak gerekir. Bunuda en iyi yapan kas grupları bacak kaslarıdır. (Sebebi vücuttaki diğer kas gruplarından daha büyük olmaları ve ek olarak kas lif yapısından kaynaklı: daha geç yorulmalarıdır)

    Bu yüzden hep bacak hareketleri içeren kardiyo sistemleri yapılır tüm dünyada. Spor öncesi ya da sonrası yapılmasının kişinin seviyesi-motivasyonu ve farklı tekniklerden kaynaklı olarak değiştirilebilir.

    Spor sonrası yapılması hakkında: VG esnasında kandaki glikojen tüketildiği için, hem oksidatif yanma olan liflerinde çalıştırılması hemde düşen kan şekerinden kaynaklı olarak karaciğerin yağ depolarına yakma emri ile hormon salgılaması sebebiyle spor sonrası verimli olduğu düşünülmektedir.

    Sabahta yapılabilir, spor öncesi de sonrası da. Hiç yapılmayabilir de. Misal ben bu sıralar pek yapmıyorum çünkü spor performansımı hızlı icra ettiğim için zaten çalışırken bile bazen başka taraflarımdan soluduğum oluyor. Enerji yakmak ve kalori/kg kaybetmek gibi özel amaçlara yönelmiyorsanız, haftada bir sefer yarım saat-1 saat yapmak optimum verimdir.

    Son zamanlarda 2 şekilde yapılıyor genellikle, hiit denen bir depar, bir hafif şekilde kısa süreli. Diğer yöntemde direk düşük efor ile uzun süreli.
    Kimisi belli bir nabzı geçmemesi gerektiğini hiddetli bir şekilde savunur,sebebi de kortizol arttığı için fakat fazla abartılır bu. Bahsettikleri gibi kortizolun %1 artışı bizi geri götürseydi dünyada şişman ve kaslı insan kalmazdı. Herkes kemik olarak gezerdi arada bir depar arada bir düşük efor gayet verimli ve yorucudur. Düşük efor uzun sürede en kolay ve zevkli olanıdır.

    Bazı arkadaşlarda çok yüksek eforlu çalışmalar yaparlar. İnanılmaz yağ yakar fakat gerçekten yorucudur. Kardiyoluktan çıkıp bildiğin ayrı bir performanstır oda. Misal macfitlerde GFX'ler gibi, vücut kütlesi düşük ve performansa uzak değilsenir haftadabir yapabilirsiniz. Fakat kilolu insanlara ve kadınlara yaptırdıkları gibi sürekli ve şiddetli girmek ani kan şekeri düşüşlerine ve bayılma/kusmalara yol açabilir.

    Herşey kararında olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 17 Şubat 2018; 18:2:24 >




  • Tskler cvp icin 1 yil geckindir fitnes icindeyim ama kardiyo cok duydugumdan hic bilgim yoktu ordaki hocalarada danisayim bir deniyeyim bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.