Şimdi Ara

Ekran Kartı fiyatları akıllara zarar artık oyun konsolda oynanır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam ve Origin kütüphanemde yığınla satın aldığım oyun olmasaydı ben de kesinlikle PS4 geçerdim. Fakat gel gelelim o kadar para bağlayıp pc'ye tonla oyun alınca aynılarını tekrar PS4'e almak olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Steam ve Origin kütüphanemde yığınla satın aldığım oyun olmasaydı ben de kesinlikle PS4 geçerdim. Fakat gel gelelim o kadar para bağlayıp pc'ye tonla oyun alınca aynılarını tekrar PS4'e almak olmuyor.

    Aynen steam, origin, uplay okadar oyun olduki konsola geçmek istesen bile bu imkansız aynı oyunları konsola toplamak için küçük bir servet lazım. Allah' tan elimde ekran kartım var. Gtx 1060'ı gittiği yere kadar kullanacağım yaşta ilerledi zaten büyük ihtimal bu topladığım son sistem olacak. Donanım fiyatları hele de böyle astronomik fiyatlarda seyretmeye devam ederse pc oyunculuğu en azından Türkiye'de hem büyük zarar görür hemde çok büyük lüks haline gelir. Orta halli bir sistem toplamak için bile 5 - 6 bin liralardan bahsediliyor çok yazık şu paralara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle katılıyorum sözleriniz çok doğru, ama hesabı oyunlarla birlikte satma imkanınız her daim var. Ama sizde benim gibi yaş kaç olursa olsun oyun oynamaktan vazgeçemezsiniz :). Oynama süresi kısalıp arası uzayabilir ama o oyun oynanacak



    Burada kesinlikle bu işi gerçekten sevenler olarak ortak tepki göstermek gerek diye düşünüyorum, gerekirse İnternet ortamında tepkimizi dile getirelim, boykot edelim ne olacak tek başımıza mı değiştireceğiz demeyelim birşeyler yazalım en azından ben yazıyorum NVIDIA ve AMD ye şahsen ürünlerini de almıyacağım makul seviyelere dönünceye kadar. Oyun açlığımı her türlü gideriyorum konsolda zaten bakalım bekleyelim sonuç ne yönde verilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 4 Şubat 2018; 21:7:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    2200 tl ye sıfır gtx1050 li masaüstü sistem varsa ben burdayım. hemen alıcıyım, adres ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidian -- 4 Şubat 2018; 21:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilidian

    2200 tl ye sıfır gtx1050 li masaüstü sistem varsa ben burdayım. hemen alıcıyım, adres ver.

    https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-tv-intel-kaby-lake-g4600-3-6-ghz-gtx1050ti-4gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html



    almanızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil oyunları yüksek grafiklerde oynamak hayal oldu. Dandik sistemlere de o kadar para bayılmaya değmez. Steam vs kütüphaneleri dolu olan ve bu yüzden PC'den vazgeçemeyenler de PC bileşenleri düzgün fiyatlara inmediği sürece oyun kütüphanelerine daha fazla eklemeler yapmasınlar. Malum sistem cortlayınca yenisini toplamak hayal olacak bari oyunlara daha fazla bayılarak boşa para harcamanın önü kapanmalı. Normalde konsol dedin mi PS4 Exclusive'leriyle birlikte rakipsiz gibi bir şey. Hani PC bileşenleri normal fiyatlarda olsa PS4 yine bir alternatif olmayı sürdürüyor Xbox One'a göre. Lakin artık PC toplanamıyorsa Xbox One'ın albenisi de artıyor. PC oyunlarını PC'de oynayamıyorsan daha ucuz yolla onun konsolunda oynarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Yeni nesil oyunları yüksek grafiklerde oynamak hayal oldu. Dandik sistemlere de o kadar para bayılmaya değmez. Steam vs kütüphaneleri dolu olan ve bu yüzden PC'den vazgeçemeyenler de PC bileşenleri düzgün fiyatlara inmediği sürece oyun kütüphanelerine daha fazla eklemeler yapmasınlar. Malum sistem cortlayınca yenisini toplamak hayal olacak bari oyunlara daha fazla bayılarak boşa para harcamanın önü kapanmalı. Normalde konsol dedin mi PS4 Exclusive'leriyle birlikte rakipsiz gibi bir şey. Hani PC bileşenleri normal fiyatlarda olsa PS4 yine bir alternatif olmayı sürdürüyor Xbox One'a göre. Lakin artık PC toplanamıyorsa Xbox One'ın albenisi de artıyor. PC oyunlarını PC'de oynayamıyorsan daha ucuz yolla onun konsolunda oynarsın.

    XBOX'un gamepass sistemi çok gelecek vadediyor. Yeni oyunları bile bu sisteme getireceklerini söylüyorlar. Sırf bu sistem için bile XBOX alınabilir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Veletlik hayali tabii.. Süper bi pc dizcem büyyünceh
    Neo Geo menüsü göz açıp kapayana kadar açılmış olcakkk.
    Okul bitti iş bulduk çalıştık o hayal gerçek oldu. (2012)
    Geçen yıl (2017 Ağustos-Eylül) en baba şekilde son kez parça yenileme işine girdim. ram, anakart, işlemci, sıvı soğutma..
    Ondan önce 2017 ilk aylarında alınmış çiçek gibi 1080ti ooh.. (Temmuz 2016'da 1070 alacaktım param yetmemişti. Kısmet buna oldu)
    Hayaller 2. kez gerçek oldu oh dedim ne güzel vs vs..

    2012'de dizdiğim pc ile fiyat karşılaştırması yaptım kendimce. Yaptığıma pişman oldum... Aradaki fiyat farkı uçurum değil annesinin söz yüzzzüğü.
    Parçaları aldığıma pişman oldum ve en az 2 yıl boyunca en ufak şey almamaya karar verdim.
    Bu kararı verdiğimde şerefsiz ssd bozuldu. Gidip yenisini aldım. 3000mb okuma 2000mb yazma (sanki oyun yapacam anasını satim)
    O ara PSN'de süper indirim yapmıştı EXC'leri çerez fiyata 29-59 tl arası falandı şans eseri konusunu gördüm.
    Açtım baktım ps3 hesabı ile girişi yaptım..
    Sonra vay kredi kartı sorun çıkarıyor vay x derdi şu bu o haberleri, yorumları.
    Denedim 30TL ye GoW 3R almayı. Sorunsuz aldı.
    Hesaba para eklemeyi denedim sorunsuz ekledi.
    Az biraz PS4 Pro özelliklerini ve 4K tv siz artı-eksilerini öğrendim. Grafik olarak artılarını öğrendim.
    Fiyatı da öğrenince hiç düşünmeden aldım konsolu 400-500TL oyun için bütçe ayarladım topladım indirimden neredeyse tüm exc'leri..
    Artık kafam rahat.
    Bunu yapma sebebim de şu:
    Piyasadaki yokluktan ilk kez malımın esiri olduğumu fark ettim. Ulan 1080ti var, oyun açmaya tırsar oldum ya bir şey olursa diye. Ülkemizde Garanti durumu malum..
    Artık bi korkum yok. Çatır çatır hem konsolda hem PC'de oyunumu oynuyorum.
    PC de en eski parçam 5 yıllık PSU'm. O hariç en eski parça ekran kartım 2017 ilk aylarında alınmış. Özetle akarı kokarı yok.
    PSU hariç 2 yıl içinde en ufak parçası tık etsin düşünmeden tüm donanımı tek tek satacağım, ortalama bi dizüstü alıp yoluma bakacağım.

    Fiyatlar zaten madencilik ayağına uçtu. Lan geçen yıl bu zamanlar aldığım ekran kartı 5 bine dayanmış bu neyin kafası?

    Evet yaştan ötürü konsol değil pc kafasındayım. tamam ps1 ve 2'im oldu zamanında ama pc her zaman başkaydı benim için ama yeter artık.
    Doların ineceği falanda yok yani.. Bu günleri mumla aramaktan cidden tırsıyorum. Konsol şimdilik en mantıklısı duruyor. Girin konularına sorun istediğinizi ki çok yardımsever arkadaşlar var konsol konularında. Size hangisi daha yakınsa onu alın keyfinize bakın.

    Dünya genelinde Oyun oynamak bir hobidir, bizim ülkemizde lükstür bunu da unutmayın derim..




  • PC oyunculuğu bitmez. Türkiye'de bitebilir ama dünyada bitmez. Üreticiler de 1-2 ülkede bitti diye zarar görmez. Doğal olarak ülkemizdeki fiyatları baz alarak böyle düşünüyoruz. Zaten konu sahibi de değinmiş bu noktaya.

    Ama yurt dışında 800 Euro 1000 Dolar ekran kartı için yüksek kabul edilmiyor.

    Ülkede asgari ücret kabaca 1600 TL. İyi bir ekran kartı 3200 TL diyelim. Yani bazı insanlar için 2 aylık maaş demek. Yemeyip, içmezse ancak alınabilir demek.

    Yurt dışında özellikle de gelişmiş ülkelerde asgari ücret 1600 Euro veya 1600 Dolar değil. Daha yüksek. Ama biz 1600 Euro kabul edelim iyimser olarak. En iyi ekran kartları adamların yarı maaşı. Kaldı ki dediğim gibi çoğu 1600 Euro'dan fazlasını rahat rahat kazanıyor.

    Bu her parça için böyle. Adamlar rahatça alıyorlar istediklerini.

    Ama Türkiye için maalesef iş bu noktaya gidiyor. Gerçi konsolun da kendisi ucuz oyunları ateş pahası. Her türlü bir şekilde kazıklanıyoruz.

    Ve işin kötüsü tüketici, tepki koysa da düzelecek cinsten değil mesele. Çünkü öncelikle ülkenin parasının değer kazanması gerekiyor. Üretim olmayınca, işsizlik tavan yapınca, şundan bundan %75 vergi alınınca da bu iş olmaz. Vergi kalemi ülkenin ana gelir kaynağı haline gelmişse, üretici-tüketici korunmuyorsa yakın zamanda konsol veya iyi bir TV almak da iyice güçleşecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 5 Şubat 2018; 6:20:11 >




  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    patron, 80$ lık işlemciye 8gb en ucuz mhz ram, gtx 1500ti takınca sistem mi olmuş oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilidian

    patron, 80$ lık işlemciye 8gb en ucuz mhz ram, gtx 1500ti takınca sistem mi olmuş oluyor ?

    siz sifir 1050 ti li sistem istediniz bende attim. 2133 mhz ramin nesi var. h110m ye uygun iste. o - bu sistem mi diye yadirgamaya gerek var mi ? illa milyarlar dokunce mi sistem oluyo ?

    edit : bunu yadirgamissiniz ama a320m almissiniz 1500x e. en az b350 falan alsaydiniz. ryzende 3000 mhz sart olabilir ama intele yetiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texassm0ke -- 5 Şubat 2018; 9:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Vatan Bilgisayar'da 3.875 Tl olan 1080ti mini, bugün sabah itibariyle 5.120 Tl olmuş. Bu nasıl olabiliyor Allah, peygamber aşkına yahu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen fiyatlar bu seviyede seyrederse türkiye'de pc oyunculuğu biter yani 1060 bile 2000 tl fiyat bandını geçmiş yani şu saatten sonra yeni sistem toplayacak olan varsa bence direk ps4, xbox falan almalı, allahtan zamanında ucuza aldığım 1060 6g x+ var bu kartla gittiği yere kadar kullanırım ardından ps4 pro yada o zamana ps5'mi çıkar bilemiyorum ama konsol'a geçerim herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 5 Şubat 2018; 10:58:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Evet dostum, tam da bu günlerde; Ryzen 1500x ve 16gb 3000mhz ram, gtx1050, wd 120ssd ve wd 1tb kadran, fps85-500 psu, Lg22 IPS panel moitör ile bu sistemi topladım. Biraz da nüfusum vardı, onu kullandım, amazonun da altına piyasada bulamayacağın fiyatlara bu parçalar bana geldi. Buna rahmen 3000 tl yi geçti, 2200 nasıl sistem topluyormuşsunuz onu merak etmiştim. Beni aydınlatmışsınız teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz makina benim işime yaramaz, almak isteyene de mani olmam.

    3230m pro anakartın da laf arasında neyini beğenmediniz anlamadım, b350 olsaydı uzaya mı gidiyordu? m2 slotu var sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilidian

    Evet dostum, tam da bu günlerde; Ryzen 1500x ve 16gb 3000mhz ram, gtx1050, wd 120ssd ve wd 1tb kadran, fps85-500 psu, Lg22 IPS panel moitör ile bu sistemi topladım. Biraz da nüfusum vardı, onu kullandım, amazonun da altına piyasada bulamayacağın fiyatlara bu parçalar bana geldi. Buna rahmen 3000 tl yi geçti, 2200 nasıl sistem topluyormuşsunuz onu merak etmiştim. Beni aydınlatmışsınız teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz makina benim işime yaramaz, almak isteyene de mani olmam.

    3230m pro anakartın da laf arasında neyini beğenmediniz anlamadım, b350 olsaydı uzaya mı gidiyordu? m2 slotu var sadece.

    hayırlı olsun güzel " sistem ".

    a320m ile b350 arası oc farkı da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustBoxing J kullanıcısına yanıt
    Şöyle oluyor, direk ülke sınırlarına sokan firmadan cuma günü gtx1060 4gb ayırtmıştım, ctesi sabahı almak istedim, gitti, başka yok dediler. Şu anda talep, arzı geçmiş durumda, 10k da olur. Alıcısı varsa herşey olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidian -- 5 Şubat 2018; 15:6:42 >
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Thank-yo!
  • Valla geçen sene 1800 tl ye gtx1080 aldım vatandan iyi zamanda toplamışım hiç bu kadar beklemezdim fiyatların %300 zamlanacağını. vatanda asus 1080 gördüm 4800 tl olmuş çıldırmış bunlar
  • Aslında konsol vs PC karşılaştırmasında hangisinin kişiye uygun olduğu korsan mı yoksa orijinal oyun mu oynadığına göre değişir.

    PS4 veya Xbox One rahatlıkla 1000 liraya bulunabilir. Fakat yeni çıkan oyunları 250 TL civarında biraz eskimiş ikinci el oyunlarının tanesi de 100 lira civarında.

    1050 Ti ve ileri dönemlerde de rahatlıkla idare edebilecek i5 kasalı bir PC'yi 3000 liraya topladık diyelim. Ekranla birlikte 3500'e ulaşabilir tabii bu rakam. Korsan oynadığımızı varsayarsak ve 4 sene sonra sadece ekran kartını ve belki de RAM'i upgrade edebileceğimizi düşünürsek PC'de başka hiç maliyet yok gibi.

    Diyelim ki her ay 5 adet oyun alacağız. 3'ü yeni çıkan oyun 2'si de 5-6 ay önce çıkmış oyun. Konsol için hepsini ikinci el aldığımızı düşünelim. Yeni çıkmış oyunlar 200 liraya bulunuyor. 3x200 + 2x100 = 800 TL. Bunları bitirip satacağımızı düşünelim. Tabii ki zaman geçtiği için yeni çıkan oyunları aldığımız fiyata satamayız. 600 liraya bitirdiğimiz oyunları tekrar satarsak veya yeni oyunlarla takasa girersek konsolun aylık oyun maliyeti 200 lira oluyor. Tabii ilk başta oyunları sıfırdan almak için para lazım.

    PC'de korsan oynayacağımızı, eski yeni her oyunu torrentten çekeceğimizi varsayarsak kasayı 3500-3700 liraya 5 yıl idare edecek bir kasa ve ekran toplanabilir ve PC'de sıkıntı çıkmazsa 5 yıl hiç para harcamayabiliriz oyun veya PC için.


    Her ay konsola oyun/PSN/Xbox Live için 200 lira harcarsak 5 yılda 12000 lira yapar. Tabi yeni oyun almazsak, biraz bekleyip ikinci el piyasasında fiyatı düşüp alırsak ve hemen bitirirsek aldığımız fiyata oyunu satabiliyoruz. Yani sabırlı oyuncular konsolda da para harcamadan rahatça oyun oynayabilir, sadece oyunu çıkar çıkmaz oynamamayı kabul ederse.

    Maddi durumu iyi olan, tüm oyunları orijinal alan biri zaten hem konsol hem PC ya da güzel bir toplama PC almıştır bile.
    Maddi durumu o kadar iyi olmayan, korsancı ve ikinci elci tayfa için ise yine bence konsol mantıklı bir seçim olacaktır. Dediğim gibi sadece her oyunu çıkar çıkmaz oynamamak lazım konsolda çok para harcamak istenmiyorsa.

    Not: PS4 + Ortalama bir laptop var bende. Yeni oyunların bazılarını low ayarlarda PC'de oynayabiliyorum bazılarını hiç oynayamıyorum. Biraz bekleyip PS4'e alıp hemen bitirip satıyorum aynı paraya. Şimdiye kadar hiç zarar ettiğim olmadı ikinci el oyundan. Hatta ucuza alıp biraz daha pahalıya sattığım oyunlar bile oldu tuhaf bir şekilde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 5 Şubat 2018; 18:13:28 >




  • Konsol oyunları pahalı olduğu konusunda çok yanlış bilgiye sahipsin. Kardeşlik sistemi ile çok makul konsolda ayrıca oyun takaslıyarak maliyet hiçde absürt rakamlara ulaşmıyor hatta psn pus üyeliği bile kardeşlik yapılabiliyor. Mevcut duruma göre pc oyunculuğu an itibari ile TR de bitmiştir bence bu rakamlar inanılmaz abartı, çok rahat 4k oyun keyfi sürebileceğiniz konsol+TV pc den ucuza alınır ve keyfini çıkartarak oynanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.