Şimdi Ara

ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
8
Favori
6.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam izliyorum onu. Glenn öldüğünden beri soğudum ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    @serhatwxe, doğru söylüyorsun bizim açımızdan olmayacak şeylere kafa yormaya gerek yok. Şirket kurulacakta oyun yapılacakta sektör ilerleyecekte, teknoloji treni kaçtı dediğin gibi. Daha bi cacık olmaz. Ben bu işlerden para kazanıyorum zaten sadece hiçbir yere bağlı değilim freelance. 3D'den çok görsel efekt ve motion graphic'den kazanıyorum. Diziler, filmler, klipler, reklamlar vesaire görsel efekt ve montaj işinden gelirim var. 3D işi daha nadir buluyorum ama bulunca da tek seferde iyi gelir elde ediyorum. Turbo'da özenli modellerin fiyatları 100 dolardan falan başlıyor baktığın zaman iyi bir gelir yeri gibi görünüyor ama alıcı bulmak zor sanırım. Elimde değerlenebilir çalışmalar var bu konuda çok tavsiye alıyorum. CS Go'ya içerik üret, Turbo'da satışa koy gibisinden. Kazancım olduğu için çok üstüne düşmedim ama hareketleniyorum bu konuda da bakalım nasıl bir getirisi olacak bana.

    @JuMaN, hocam bunun için söyleyebileceğim net bir şey emin ol ki yok. Ben set satın almadım, kaynağım her zaman google oldu, oradan keşfettiğim onlarca site ve onlarca geliştirici oldu. Ne bilim Andrew Kramer var, Allan McKay var, Sergei proknevskiy var onlarcasıyla karşılaşıp takip ettim sadece. Kendi kendine geliyor zaten google'a yaz yeter. Unreal Engine 4 indirip epic games arayüzünü takip edebilirsin orada da çok güzel canlı yayınlar falan oluyor onları da takip ediyorum bazen yeni şeyler öğretiyor. Net bir şey yok yani hepsi aramanla alakalı. İngilizce olarak eğitimler ara, Türkçe ararsan sandalye çizmekten öteye bişe çıkmıyor. Profesyonel eğitimler hep ingilizce.

    Hocam izninle sana özelden bir kaç soru sormak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah rızası için şunu pc oyununa çevirin ya çok güzel görünüyor :D
  • Donanım Haber'de ki reklamları katletmek için de bir araca ihtiyacımız var gibi gözüküyor
  • Hocam fark ettim ki ben size 2 yıl önce pm atmışım :D. O günlerde size oyun geliştirmek istediğimi söylemişim ve sizin bi ps4 modelleriyle ilgili bi shooter tarzı demo yapmışsınız onunla ilgili sorular sormuşum. Valla görünce çok garip oldum ya, nereden nereye. Neyse olayı sulandırmayayım, ben ve 2 arkadaşım daha, o günden beri çoook şeyler öğrendik yaptık bi mobil oyun. Geçen hafta yayınladık. Foruma da konu açtım. Konuda da dönmüş yok türkiyede oyun geliştirme işi olmaz yatırım yok falan denmiş. Doğruluk payı var. Biz de geçimimizi başka işlerden sağlarken bu işi öğrendik yapıyoruz. Zevkli iş bizden gençleri bilinçlendirmek lazım. Öğrensinler böyle böyle biz de bu işi profesyonel yapacak paralar görürüz belki. Bakın siz kaliteli modelleme yapıyorsunuz. Tamam belki bugün için bu işi geçim kaynağı olarak alamıyoruz ancak yarı profesyonel bakıyorum ben. Şimdi polycounta giriyorum orada takılıyorum ama dhde kaliteli iş yapan birini görünce irtibata geçmek istedim açıkçası. İleride bi proje olur, bi oyun ekibi toplanır, belki bu topluluk kurulur diye. Şimdi biz 3 kişi bi ekibiz mobil oyunumuzu bitirdik pc'de bi title üstünde çalışmaya başladık. Valla yapıyoruz bi şeyler. Kaliteli iş yapmak istiyoruz. Öyle yerli diye vasat altı iş yapacaklar zaten girmesin bu işi. Steamde görüyorum da hırs kaplıyor içimi. Toplama objelerle ziyan bi oyun Milli diye şişirilmiş. Biz bunlardan iyisine muktediriz. Kaliteli oyun yapmak parayla olmuyor aslında. Para kaliteyi değil kaliteli elemanın hayatını kazanması için lazım. Velhasıl yazmak istedim görünce. Biz iki yılda bi yerlere geldik daha da gidecek yolumuz var inşallah. Arkadaşlara da bi örnek olur. Şimdi referans vermeden boş konuşmuş oluruz. Konuda reklam yapıp ayıp etmiş olurum diye düşündüm oyunun linkini yazmıyorum. Siz uygun görürseniz cevap olarak oyunun linkini de atarım ama model için bi örnek koymam o kadar laf ettik, gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

    ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li]




  • mypsnpr kullanıcısına yanıt
    Koy kanka koy link ne olacak +1 fazladan kişiye ulaştırsan yaptığın oyunu o bile iyi sıkıntı yok benim için. O toplama modellerle oyun yapma olayından bende muzdaribim. Bir oyun geliştirirken, oyunun yapım sürecinin %70'i oyun motorunun dışında gelişiyor. Animasyonları, modelleri, kaplamaları, konseptleri, hikayeyi ve daha pek çok ıvır zıvırı oyun motorunun dışında geliştiriyorsun, motor sadece birleştirme ve programlama yeri + birde render ediyor.

    Eline hazır objeyi, hazır riglenmiş karakteri alıp motorun içine sürükleyip bırakan ben oyun yaptım diye kibirlenmeye başlıyor, yapmasın demiyorum yapsın da kibirlenmesin. Kibir seviyesi çok yüksek bazen bunu görüyorum. Sorsan kabul edilebilir standartlarda oyun elementi oluşturmak hakkında hiçbir bilgisi yoktur pek çoğunun.

    Ben oyun yaptım, ya da biz oyun geliştiriyoruz diyen adam bana "oyun motorunun dışında" yapabildiklerini göstersin canımı yesin. Sen bir zbursh örneği koymuşsun, katı yüzey modellemişsin tamamını zbrush ile yaptıysan sculp tabanlı bir ortama göre bence çok başarılı. Max + Zbrush çalıştıysan yine güzel ben genelde katı yüzeyi Max ile modeller Z'den de çiziğini bozuğunu detayını sculpt ederim. Sonrası map generation ile geliyor zaten.

    Konu muhabbet konusudur kafanıza göre elinizdekileri paylaşın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 8 Şubat 2018; 17:36:57 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinde çok haklısın. Valla tüm terminolojiyi de Türkçe kullanıyorsun o da takdire şayan. Yapılabilecek, öğrenilebilecek çok şey var. Bağlantıda olalım, rutinde ne işler yapıyorsun, ne kadar zaman ayırıyorsun bu işe tabi bilemiyorum ama sırf cgi sohbetine bile varım. Belki ortaya bi şeyler koyarız. Dediğin gibi motor dediğimiz realtime renderer ve editörden ibaret. Tabi motorun da incelikleri var ışıklandırması, shaderları vesaire. Ama motora gelene kadar ben 3-4 yazılımdan geçip geliyorum. O attığım iş de tamamen zbrush hocam, ben çevre modellemesi ve katı yüzey çalışıyorum genelde. Zbrush ana yazılımım geleneksel box modelling yazılımlarından geçtim geldim , zbrushta rahatım şimdi. Tabi her yazılımda benzer işler yapıyoruz. Modellemenin temeli hepsinde aynı, benzer araçlar içeriyorlar. Zbrush biraz farklı tabi yaklaşımı farklı, teorisi farklı. Çalışma prensibi farklı olduğu için bi de arayüz yabancı hissettirdiği için max kullanıcıları box modelling çalışmıyor kolay kolay zmodellerla. Ben seviyorum beni çeken özellikleri var, şimdi çok detaya girip bulandırmayım konuyu.

    Steamde görüyorum türk yapımlarını, üzüyor durum beni, kızdırıyor da. Yapım kalitesiz diye değil, çoğu vasat altı olsa da sorun farklı. Milletin ilgisi var bakıyorum türk genci arıyor yerli yapımı. Olsun istiyor. Destek veriyor bunlara ama işte mütahit yaklaşımıyla asset toplayıp bu ilgiyi sömürenler var, suistimal edenler var. Zamanla oyuncunun da güvenini kıracaklar küstürecekler insanları. Nasıl komedi sinemasına küstürdüler, onun gibi. Şimdi bi projemiz var çalışıyoruz. Daha yapılacak çok şeyler var. Hikaye gibi geliyor ama değil işte. Valla bu konuyu görünce çok sevindim. Çok teşekkür ederim linki de paylaşmama izin vermişsin.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.BartuCemGames.TheFightWithin .Bu oyun da bize büyük tecrübe oldu. Daha iyilerine vesile olur inşallah. Tekrardan teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mypsnpr kullanıcısına yanıt
    Genelde bu işlerle meşgulüm, oyun yapmıyorum o tarz uzun sürecek olan bir şeyle uğraşmıyorum ama oyun assetleri yapıyorum sık sık. Görsel efekt ve motion graphic tabanım da var, hatta geçenlerde açtığım bir konu:

    https://forum.donanimhaber.com/metro-exodus-benzeri-intro-3a-oyunlara-yonelik-motion-graphics-konusu--130876844#130876844

    Bunlarla alakalı freelance işlerle meşgulüm. Assets mevzusunu hem zevkine hem de daha fazla şey öğrenmek için yapıyorum. Şu anda mesela 20 Nisan'da çıkacak olan God of War oyununun resmi bir konsept çizimini gördüm. O konsept üzerinden oyunun çevresini 3 boyutlu olarak yapmakla meşgulüm. Bu iş oyun yapımcılığında environment art olarak geçiyor, 2d konseptleri inceleyip 3d oyun ortamı oluşturmak en favorimlerimden. Daha detaylandırmam gereken çok yeri var ama yarısı bitti.

    ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li]


    ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li]


    Referans aldığım orijinal konsept tasarımda bu:

    ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li]


    İncelediğim kadarıyla resmin bütününü oluşturan 12 civarı farklı asset var, yani 3D'ye döküldüğünde 12 modelden oluşması lazım, gerisi kopya alınarak halledilebilir. Ağaçlar ve büyük kaya geçidini hazırlamak işin büyük bölümünü oluşturuyor.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de environment modelling ile uğraşıyorum. Kendi oyunumuzu yaptığımız için genelde concept çalışmaları da kendimiz yapıyoruz. 3 kişiyiz şu an. Birbirimize alıştık bi iş akışı kurduk, çalışıyoruz o şekilde. Ben environment çalışıyorum, diğer arkadaşım character modelling ve animasyon işlerini yapıyor, bir diğer arkadaşımız da programcı. Az kişi olduğumuz için projeleri bitirmek tabi zaman alıyor ama tatmini fazla. Senin yaptığın işler çok güzel, tamamen bi scene oluşturuyorsun. Ben VFX kısmına daha hiç bulaşmadım. Zaten öğrenmeye başlama sebebim oyunlardı, VFX ilgimi çekmedi ki zaten ikisini beraber öğrenip uygulayacak zaman da bulamam. Sen benden tecrübelisin, benim için mentorsün yani :D. Ben de Zbrush ve 3dsMax kullanıyorum. Genelde baştan sona tüm high poly modelimi Zbrush'ta yaparım. Dediğim gibi ben zbrushta daha rahat ediyorum. Geleneksel bi 3D uygulamaya ihtiyacım olduğunda da Max kullanıyorum. Retopo, Uv, smoothing group kısmını Maxte hallediyorum. Blenderla başladım öğrenmeye ama bi süre sonra add-on eklemekten bıktım, max daha komple bi paket ve endüstride lider. Texture işlerimi substanceta yapıyorum. Gerek gerçekçi modeller gerek stylized çalışırken her ihtiyacımı gördü. Şimdi substance designerda biraz tecrübe kazanmaya çalışıyorum, paintera alıştıkça insanı kendi substancelarını yapmaya itiyor. Motor olarak unity ile başladık, ona alıştık. Şimdi Unreala alışmaktansa unityde kalalım dedik. Yaptığın sahne de çok hoş, özenli, sonunu bekliyorum. En güzeli de bitince içinde bi dolaşmak oluyor bence. Belki ileride ortak bi şeyler yaparız, olursa çok hoşuma gider. Ortaya iyi bi şeyler çıkması için donanımlı insanlar lazım. Forumda aktif değilim bu konuya denk gelmem büyük şans oldu.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Basarilarının ve Motivasyon daimi olsun. eline saglık
  • Serkan Murat Yıldırım kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sağolasın.
  • Elektrikle çalışan kıyamet arabası var mı, hocam?


    Mazot epey pahalı şimdi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.