Şimdi Ara

Vdsl saha dolabı hakkında.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi doping ve vadafonu aradım. Bir adres verdim onlara. Bu adrss emen bizim alt cadde. Bizim alt caddede oturan no 1 daire 1 olan yere max ulaşılabilir hız olarak 82 mb görünüyor. Bu durumda 50mb verebiliyorlarmış. Nedenini sormadım. Ben duymak istediğimi duydum. Şimdi yarın başka bir telefon ile Türknet'i arayacağım, ve aynı adresi sorgulatacağım. Bakalım kaç mb diyecekler :) Şu an kıçımla gülüyorum. Çünkü aynı santrali kullanıyoruz ve 82mb hız alabiliyor bizim evin altındaki cadde....Cevredeki bütün kabinlere baktım ve bütün kabinlerin elektiriği çalışmıyor. Yani hepsi santralden alıyor bağlantıyı, kiiiiii telekom çalışanını ben aradım, ve bana kendiside söylemişti "biz vdsl santral uzerınden verıyoruz"
    Esas bomba ne peki ? Ben bu sorgulamayı yaparken şu şekilde konuştum; "ben bir tanıdığım için internet hızları ve fiyatları hakkında bilgi alıyorum. Firmaları arıyorum, şimdi sizi aradım" diye...
    Daha sonra bana 82mb diyince, benim gözler fal taşı gibi açıldı tabi :) Sonra kendi altyapımı sordum SYSTEM ERROR SYSTEM ERROR SYSTEM ERROR!!!!
    Kadın bana ne derse beğenirsiniz ? Beyfendi sizin altyapınız vdsl desteklemiyor
    Yarın farklı bir telefondan Türknet'i arayıp vadafondan 82mb hız alan yeri sorgulayacağım. Bakalım ne diyecekler bana :) Umarım 75 derler. O zaman kıyamet nasıl kopuyor görürüm ben onları...

    Not: bu arada değişkenlik gösteren hızların en büyük sorunu port sorunuymuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 3 Temmuz 2017; 19:28:10 >




  • Senin evin hattını yeni kabinlere aktarmamışlar o Zaman



    Genel müdürlüğe git bence

    Mevzu cok karışık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana olabilecek ihtimalleri Yaziyorum ben

    Araştırmayı yapacak olan sensin

    Heryere hipernet gelir sizin sokağı atlarlar

    Turk Telekom bu hiç bir işi düzgün yapmaz

    Benim hattım 130mbps destekliyor en fazla 59 alabilirsin diyorlardı bana senelerdir

    Kendi altyapılarından haberleri yok

    Baska firmalar ne yapsın bu durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meaninglessname


    quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    Görsel de yanlış hesaplamışsın . Farklı yerlerden ölçmüşsün . Kontrol edermisin

    Yer altındaki kabloların mesafesini bilemezsin, bir sürü yerlerden dolaşıyor kablolar

    50mbps hız aldığını söylediğin ev belki baska bir dslam dan sinyal alıyor

    Bunları bilmeden ezbere konuşmamak lazım

    550 metre mesafe ye göre aldığın hız normal

    Portlardaki yoğunluktan snr düşer

    Bende tp link ve Zyxel modem var . Snr Zyxel de 1-2db daha yüksek

    Modemden modeme bile fark ediyor yani



    Hızın akk sonrası 16 ya düşüyor zaten

    Çokta kotu degil aldığın hizmet

    Yakınındaki kabinlerin faaliyete geçince hat değerlerin düzelecek zaten

    Abi anlaşıldı. Sen ya Türknet müşteri hizmetlerinde çalışıyorsun, ya da telekom'da...

    Mantığın süper kardeş. Bana diyorsun ki "50mbps hız aldığını söylediğin ev belki baska bir dslam dan sinyal alıyor" öyle birşey mümkün değil. Çünkü oradaki saha dolaplarına baktım, ve onlarda aktif değiller, yani santralden alıyorlar.

    İkinci kurduğun mantığa gel; Yer altındaki kabloların mesafesini bilemezsin, bir sürü yerlerden dolaşıyor kablolar. Bunları bilmeden ezbere konuşmamak lazım..
    Yani senin mantığına göre ben bilmiyorum, ama yer altından geçen kabloları Türknet biliyor, ona göre 550 metre diyor, ve sende buna inanıp, onlar gibi bana "550 metre mesafeye göre aldığın hız normal" demeye çalışıyorsun. Dostum bu başlık burada dursun. Ben bu hızı en aşşağı 50mb yapmazsam insan değilim :) Sende göreceksin o zaman. Bakalım bana o zaman ne diyeceksin...Yer altından geçen kablolar bir sürü yerden dolaşıyor diyorsun, ama uydu görüntüsüne baksan, ne kadar düz yoldan geldiğini anlarsın. Yani ezber konuşan bu konumda sen oluyorsun. Lütfen bende suç aramak yerine, benim uğraşımı bozup, onlar gibi beni tribe sokmaya çalışmaktan vazgeç.


    turk telekomu ara sor onlarda 550 metre der.
    aynı veri tabanını kullanıyorlar.
    150 metre yakınında olsa fiber kabinin 100mbps hız alırdın zaten.
    olay bu kadar basit
    dsl teknolojisi malesef çok sıkıntı kablolarda veya eklerde problem yaşanabiliyor.

    turknete 2.aboneliğini açtır bakalım farklı portta hız değişecek mi ?
    şuan bağlı olduğun porttada sıkıntı var gibi 50db hat zayıflaması anormal.




  • Benim hat 140 mbps destekliyor 57 alablirsiniz diyorlar bunların işine güven olmaz
  • Konuya yeni rastladım ne oldu acaba sonuç öğrenebilir miyim ? Bende istanbul beykoz çengeldere mahallesi şehzade caddesinde 7mbps adsl alabiliyorum, yaklaşık 200 mt yanımızdaki mahallede 75 mbps üstü hızlar görülüyor hızımı 75 olmasada artık vdsl 35 mbps çıkarmak istiyorum nasıl bir rota izlemeliyim?
  • Crane61 kullanıcısına yanıt
    Dostum vdsl kutusuna taşıdılar beni. Bu konuyu açtığım zaman ADSL kutusu yani eski saha dolabıydı. Yenisine geçtiğim ilk zamanlar 35 rahat alabiliodum. Su an 100 MB oldu. Bu konuyu en iyisi saglayıcınız ile gorusmek olur. Gereken bilgiyi onlar verecektir. Ben zamanında ADSL kutusu seklinde cok uğraştım ama yeni altyapı gelince zaten kendiliginden oldu hersey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Dostum vdsl kutusuna taşıdılar beni. Bu konuyu açtığım zaman ADSL kutusu yani eski saha dolabıydı. Yenisine geçtiğim ilk zamanlar 35 rahat alabiliodum. Su an 100 MB oldu. Bu konuyu en iyisi saglayıcınız ile gorusmek olur. Gereken bilgiyi onlar verecektir. Ben zamanında ADSL kutusu seklinde cok uğraştım ama yeni altyapı gelince zaten kendiliginden oldu hersey
    kardeşim adsl kullanıcısı olarak turknet kullanıyorum ancak vdsl hizmetine geçemiyorum. alt yapının geliştirilmesi için ne yapacağım bilmiyorum@lautream0nt
  • Fantastik66 F kullanıcısına yanıt
    Dostum senin yapabileceğin hicbir sey yok. Telekom altyapı doserse şanslısın. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    Santrale 146metre uzakta olduğunu nereden biliyorsun

    Evimden santral'e yürüdüğüm zaman, ki çarşının içinde santral, bu yere yürüme mesafesi olarak 4-5 dakkada orada oluyorum. Buyu uydu görüntüsü ve harita görüntüsü, mesafe de yazıyor. 146 değilmiş, 221 imiş. Dostum sen hala zorluyorsun, anlamış değilim. Ben şunu vurgulamak istiyorum sana; atıyorum 221 değilde 10km uzaklıkta oturuyorum. Ve bu uzaklıktan 26mb alıyorum. Peki 11km oturan kişi nasıl 50 mb alıyor ? Umarım bu resimin üzerine hala santral ile aramın uzak oldugunu solemezsin. Şimdi Türknet ile yine görüşüp arıza kaydı yaptım. Ve yine bana dönüp dedi ki, beyfendi santral ile aranızda yaklaşık 550metre bir mesafe var En azından şunu yap anlarsın mesafenin kaç oldugunu. Kendi sokağının google earth üzerinden uydu görüntüsüne bak, ve şu kadar mesafeli olan yolu sonra bir yürü, hiç 550 metreye benziyor mu ?


    Alıntıları Göster
    Selam hocam konu eski ama merak ettim ölçtüm evinizle santral arası 420 ila 440 metre zaten 4-5 dakika yürümenin karşılığı da ortalama yürüyüş hızı ile 400-500 metre saygılar.




  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Şu an santral daha uzağa taşındı. Ama hala ulaşılabilir hızım 145mbps
    Konuyu hiç hatırlamıyorum ama lanet olası Türknetten kurtuldum. Bir daha da asla bulaşmam. Bu zamana kadar öğrendim bir kaç şey işte...Sonunda şunu anladım. ADSL vs VDSL bağlantı türü için kesinlikle TTnetten şaşmayacaksınız. O kadar sağlayıcı değiştirdim. Sonuçta bunlar aynı fiziksel altyapıyı kullanıyorlar, üstelik hop noktaları da alayı yine ttnet e ait. TTnet kendi müşterisi olmadığı için yapıyor işte bir şeyler :) Son 4 aydır ttnet abonesiyim ve diğer sağlayıcılarda yaşadığım paket kaybı sorunum ortadan kalktı.
  • Hocam film gibi bir konuydu gerçekten...
    Benim de evimin dibinde VDSL saha dolabı var ama altyapı sorgulamaya bakınca 1300 metre öteden hattımın geldiğini öğrendim. Bana ADSL veriyorlar yani. Bunu nasıl kapıma yakın olan VDSL saha dolabına nasıl taşıyabilirim? Telekom müdürlüğüne gidip sordum yapacak bir şey yok dediler...
    Şu an da herhangi bir internet veya sabit telefon üyeliğim de yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Ben saha dolabının kenarından evine hat çekeni bile gördüm :D adam camdan uzatmış 0.9mm bakır kabloyu ucunu dolabın kapağının üstüne sıkıştıp sokmuş dolaba internet alıyor, siz de böyle yapabilirsiniz eğer adamları ikna edebilirseniz
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

    Mümkünse google haritalardan ss alıp hizmet aldığınız ve almak istediğiniz dolabın tahmini yeri ile evinize uzaklığını gösterme imkanınız var mı?

    Bir diğeride sokağınızda telefon direkleri varsa bu direklerde numaralar yazar örneğin 721 F 2 şeklinde (ya kutu üzeri yada direğe metal levha çakılı olarak) bunlardan evinize en yakın olan yada telefon kablosu size gelen direğin kodunu söylerseniz size imkanı olup olmadığını söyleyebilirim. Başımdan çok benzeri geçti iki ay uğraştım özel proje ile çözdük.
  • bende konuya denk gelip okudum benimde şöyle bir durumum var, 12mb adsl hat açtırdım 1 ay mükemmeldi 2. ayda dsl bağlantısı gidip geldi. 1 2 gün ve şuan hat sinyalim düşmüş ve hızım 8e sabitlenmiş olarak buldum. ttnettende mesaj olarak arıza için bu ayki faturada indirime gidilecek tarzı dönüş aldım.Daha sonra altyapı sorgularken beni 500mtlik porttan 250e aldıklarını farkettim büyük ihtimal bu transfer sonucunda arızam oluştu.

    Şimdi altyapı sorgularken alabileceğim hız 60 mb görünüyor ama hattım çok kötü vdsl geçmeye korkuyorum diyebilirim snr değerlerim 15-20 lerden 8-7e düştü hat zayıflamam 17-18lerde ne yapabilirim karar veremiyorum.
  • son fiber bükücü

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    son fiber bükücü

     

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.