Şimdi Ara

Xcom 2 Türkçe Yama istek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage]
    Xcom 2 Türkçe Yama istek[/simage]


    Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce Xcom 2 nin türkçe yaması başlamış ve 3 ay gibi bir süre içerisinde 2-3 kişilik ekip ile %65 gibi değerlere ulaşmışlardı.Fakat sonrasında çevirmenlerin sağlık-ailevi problemleri yüzünden çeviri iptal edildi fakat kendi başlıklarında bunu belirtmediler.Ekibin programcısına ulaştım ve maalesef çevirinin iptal edildiğini söyledi.Acaba yapmak isteyen çıkarmı?Hazır ağustos ta kapsamlı bir dlc gelmeden yamaya başlansa çok güzel olurdu.21 yıllık tarihi olan bir seri ve yapmak isteyen çıkarsa ve bağış sistemi oluşturulursa öğrenci olarak 50 tl gibi bir bağış seve seve yaparım.Sadece bağış değil ücretli yapılması problem teşkil etmemeli diye düşünüyorum çünkü son yıllarda çıkan büyük yapımların maalesef türkçe yamaları yok (Batman Arkham knight,MGS5,Dragon Age inquisition vs)haklı olarak emeklerinin karşılıklarını almalılar diye düşünüyorum.Bu yöntem bir nebze olsun onları da motive eder.

    bu arada iptal edilen çeviri SQUAD-TR ekibinin çevirisidir ve maalesef başka çeviren yok..henüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purrfect -- 24 Haziran 2017; 2:23:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ne yazıkki türkçe çeviri yapan ekipler azaldı. Grup kuruluyor ama millet çeviricem deyip umursamıyor sonra dağılıyorlar. Tek başına çevirenlerde anca az diyaloglu oyunları çevirebiliyor.
  • Çokta zor bir ingilizcesi yok. Bence oynamaya başla aşağı yukarı anlarsın hikayenin gidişatını.
  • Eksik kalan noktalar oluyor maalesef.Halbuki zor bir çeviri olduğunu sanmıyorum çünkü yapan ekip 2-3 kişiden oluşup tecrübeli olmamalarına karşın 2-3 ay içerisinde %65 gibi değerleri görmüşlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden söyledim eğer ücretli olacaksa olsun yeter ki çeviren birileri çıksın çünkü diğer oyunlar gibi zahmetli değil.😧

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • purrfect kullanıcısına yanıt
    Sen ücretli olacaksa olsun diyebilirsin ama birisi tutupta ücretli olarak bunun yamasına başladığı anda bir ton işsiz güçsüz serseri dünyayı koparmaya hazır şekilde bekliyor. O yüzden ücretli olsun yeterki olsun sözü artık çevirmenlere bir anlam ifade etmiyor.
  • lennon54 kullanıcısına yanıt
    Maalesef türkçe oyun çevirileri en ölü çağını yaşıyor.Büyük yapımların bir çoğunun türkçe yaması yok.Sadece yama olmaması da değil bu çevirmenler işi gönüllü yaptıklarında da bir ton laf yiyorlar.Taner saydam yaptığı bazı yamaları ücretli olarak sundu ve kimse herhangi bir platform da bunları paylaşmadı ki bir oyunun orjinal alınması taraftarı iseniz türkçe yamanın ücretli olmasını tuhaf bulmanız bana mantıklı gelmiyor.Üstelik bir oyunun yama parası bu işi paralı olarak yapan birini örnek gösteriyorum 15-17 lira ve bütün bir oyun zevki için bu para bir hiç.Orjinal alacak parası olan varsa 15 lira yama için vermek zor olmamalı ki kimse kimseyi zorlamıyor.Keşke gönüllü yapanlar çıksa ama ücretli yapılırsa da bu çevirmenin hakkıdır çünkü ortada büyük emek var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • purrfect kullanıcısına yanıt
    Sen olayı anlamışın ona lafım yok ama öyle insanlar var ki oyun bile oynamazken gidipde ****lik olsun diye firmaya ücretli yama satıyorlar diye şikayet ediyorlar. 144 milyon nüfuslu Rusya da ücretli yama işi gayet sıradan bir şeyken ve şikayet eden yokken 80 milyon nüfuslu bir ülkede bu kadar **** insan nasıl oluyor o da ayrı bir konu. Bu ülkede tek bir iş yeri bile olmayan bir firmanın çıkarını bu kadar koruyan ama kendi insanına düşmanlık eden çok bu ülkede o yüzden ücretli bekleme derim ben. Anca gönüllü belki yapan çıkar.
  • lennon54 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.Firma ne hakla dava açabilir?Türkçe dil seçeneği olmayan bir oyuna türkçe yama yapmak ta yasaklanmalı ozaman..Orjinal satışları bahane etmesin kimse.Ev kirasina oyun sattıkları müddetçe kimse kolay kolay orjinal almaz.He şu tipler "dikkatlice takip et sende filan filan indirim oluyor"..Sabah akşam 3-5 kuruş için piyango oynayan tipler gibi orayı burayı arşınlamak bunlara çanak tutmaktan başka birşey değil.Bu konu forumda gündeme getirilmeli diye düşünüyorum ve keşke bir çeviri ekibi oluşturulsa en iddialı çevirmenlerden oluşan ama neyse.😧

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iptal olmadı. Sadece tek başıma devam ediyorum. Ve bu gidişle 1 aylık bi çevirmen tutucam belli bir ücerete ona çevire bildiğim kadar çevirtim sonra kendim devam edicem ama 2 aydan fazla sürer. Bende oynamak istiyorum bu oyun çok sevdiğim için çekiyorum küfürleri aşşağılamaları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAT_Ccommander -- 25 Haziran 2017; 8:0:4 >
  • Şu oyunun türkçe yamasını görsem artık deve kesicem 😂Bu arada iyi bayramlar :) Ve lütfen sana inanıyorum 2 aydan fazla olsun yeter ki çıksın 😧



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purrfect -- 25 Haziran 2017; 8:19:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • purrfect kullanıcısına yanıt
    Bi şekilde halledicem hocam. Sanada iyi Bayramlar hocam :)
  • purrfect kullanıcısına yanıt
    Ekibi kurdum hocam çevirmeye başlıcaz en kısa sürede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANLADIMHOCAMS:A

    Ekibi kurdum hocam çevirmeye başlıcaz en kısa sürede

    Anladım hocams

    Kolay gelsin o zaman tez zamanda kavuşuruz inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obasar84 -- 27 Haziran 2017; 13:54:20 >
  • Allahım bundan güzel haber mi olur? :) Çifte bayram artı doğum günü hediyem oldu bu haber!Çok teşekkür ederim inşallah en kısa sürede tamamlarsınız :) takipçiniz olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ekiple birleştik sayızımız 11 kişiyi buldu. En yakın sürede Xcom 2'ye geçip bitireceğiz...
  • Allahım hâlâ inanamıyorum! :) Çok ama çok mutlu ettiniz beni.Sabırsızlıkla bekliyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu güzel bir gelişme oldu. Yamanın terk edilmediğini hala çalışmasının sürdüğünü görmek benim için de sürpriz oldu. Kolay gelsin arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.