Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.677
Cevap
138
Favori
357.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba :
    2. sistem olarak Gigabyte X570 AORUS ELITE ile RYZEN 7 3700x ekleyebilirseniz...
  • İntelin yeni i7 serisi ve amd ryzeni karşılaştırır mısınız? İntel kullanan biri olarak amdnin intele göre daha problemli olduğunu düşünüyorum.
  • Merhaba, geçtiğimiz günlerde v3.5 killer aldım, üzerinde r5 2600 + asrock b450m-hdv r4.0 var. bios güncellemesi yapmak için siteye girdiğimde "pinnacle serisi bir işlemci kullanıyorsanız güncelleme yapmanız tavsiye edilmez" yazıyordu. ancak devamındaki metinde yer alan desteği kesilecek işlemciler listesinde doğal olarak benim işlemcim yok, athlonlar falan var. Sizce niye tavsiye etmiyor olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burgamer

    İntelin yeni i7 serisi ve amd ryzeni karşılaştırır mısınız? İntel kullanan biri olarak amdnin intele göre daha problemli olduğunu düşünüyorum.
    problemli işlemci yoktur az bilgili kullanıcı vardır.
  • Çok iyi geçikme değeri elde etmişsin. Nasıl x570_e den memnun musun? Yurtdışı fiyatına göre normalde C8h ya yakın fiyatı var ama tr piyasasında çok fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci bozulunca ne yapıyorsunuz hocam? nanometre düzeyindeki transistörleri elle değiştiriyor musunuz?
  • 3900x için stok sıkıntısı çok can sıkıcı durumda. 2700x kullanıyorum ancak bu işlemcinin olduğu sistemi kardeşimin okulu için ona verme durumum var. Yeni bir sistem toplayalım dedik 3700x almakta istemiyorum açıkçası 2700x ile arasında pek bi performans farkı yok gibi geldi bana. Ancak 3900x için bu gidişle bi 5-6 ay bekleriz gibi duruyor.
  • biosta chipset fanı için auto stop ayarı yok, fan hızı ayarı yok, fan sesli çalışıyor diyorlardı düzelttilermi onu strix X570-E'de?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    Çok iyi geçikme değeri elde etmişsin. Nasıl x570_e den memnun musun? Yurtdışı fiyatına göre normalde C8h ya yakın fiyatı var ama tr piyasasında çok fark var.
    aslında çok iyi değil ama bu işlemciler için iyi.2700x'te 64 çok kolay alabiliyordum 3466 cl16'da ama onda ram kontrolcü işlemci içindeydi bunda değil fclk falan ayarlıyoruz temas kursun diye.2700x ile aynı ramler max 3466 cl16 çalışırken şimdi 4000 falan bana mısın demiyor ötesini denemedim.4000'e 1866 fclk yetmediği için para etmiyor ayrı.yani birinin bir tarafı ötekinin öteki tarafı güzel şöyle hepsi bir arada bir şey düşünseler 4000 serisinde iyi olur bence.fclk'nin çipset kalitesine göre değişmesi saçmalık voltaj moltaj bişi yemesi lazım o zaman ihtiyacı olan olmayanın iyi çipset diye 3900x alması gerekir ucuz satış numaraları bunlar 3700x'in de 3800x'in de kaliteli çip olması gerekir.7nm'ye yeni geçtikleri için böyle olmuştur umarım.

    570'ten memnunum çipset fanı bi ses yapmadı 67 diye hwinfo açınca gördüm oy bu ne diye ama su soğutma taksan 55 oluyormuş ses yapmadığı sürece ki yapmıyor 60 70 olabilir takılmam.gen4 m2'ler çeşitlenir ilerde takarız.5700xt'nin yeni nesli çıkar alırız ama ben bu kartı vrm aksamı iyi diye aldım bir de asusun bios desteği amd'de iyi oluyor netekim bir bios çıkardı adamlar dünya varmış dedim buradan daha kötüye gitmez.ben alırken ch8 3200 benimki 2200 idi 1000 lira farka değmez dedim ama şimdi 2550 miymiş neymiş ch8 yani ikisi de olur kötü değil e olan.f olan biraz daha kötü sadece wifi bt değil fark.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burgamer

    İşlemci bozulunca ne yapıyorsunuz hocam? nanometre düzeyindeki transistörleri elle değiştiriyor musunuz?
    ilk iki kelimede syntax error verdim işlemci bozulmaz ben bozamadım 23 senedir.bir kere işlemci yaktım o da ram slotu kilitlerine elim çarpmış ramler gevşemiş btx kasa ters olunca ramler aşağıda.gittim anlattım 65nm yeni çıkmıştı dediler bravo ve yenisini verdiler.tanka keleş mermisi geçmesi gibi bir şey yani bir işlemcinin intel amd bozulması.delid yaparken çizersin soğutucu takmazsın ya da ramleri gevşetirsin ama bunlar hep kullanıcı hatası yine de intel olsun amd olsun müşteriyi mağdur etmemeye çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    biosta chipset fanı için auto stop ayarı yok, fan hızı ayarı yok, fan sesli çalışıyor diyorlardı düzelttilermi onu strix X570-E'de?
    hiç dikkat etmediğim konular bunlar.kasa çok gürültülü ya da ölü gibi sessiz olabilir bende.çipset videosunu atmıştım msi ace miydi onun gibi kafa ütülese kesin duyardım.3200 devir gördüm bir ara biosta.71 derecede uzun süre oyun oynarsan oluyor.küçücük bir fan zaten motorlu fan olsa 12cm fanlar gibi o zaman 3200'de yıkardı ortalığı.ace'deki öyle işte baya baya motor var büyük fanlardaki gibi.
  • Asus Crosshair Hero X570 anakart kullanıyorum bazen sistemi açtığımda q code 8d de kalıyor ve sistem başlamıyor fakat sistemi yeniden başlattığımda sorunsuz bir şekilde açılıyor. Biraz araştırdım ama genel de ramlerden dolayı diyorlar ramlerim G Skill Trident Z RGB 3200 C14 xmp açık. Bu sorunla karşılaşan oldu mu ? Kullandığım bios sürümü 0803.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtmnyars

    Asus Crosshair Hero X570 anakart kullanıyorum bazen sistemi açtığımda q code 8d de kalıyor ve sistem başlamıyor fakat sistemi yeniden başlattığımda sorunsuz bir şekilde açılıyor. Biraz araştırdım ama genel de ramlerden dolayı diyorlar ramlerim G Skill Trident Z RGB 3200 C14 xmp açık. Bu sorunla karşılaşan oldu mu ? Kullandığım bios sürümü 0803.
    Xmp yerine manuel girmeyi denesene değerleri belki faydası olur
  • dtmnyars kullanıcısına yanıt
    yeni biostandır, c6h'da 7304 kullanırken hiç sorun yoktu 7401'e geçtim sürekli 8 ve 04 hataları alıyorum açılışta. XMP açık kapalı farketmiyor.
  • dtmnyars kullanıcısına yanıt
    X570 ve 3200mhz cl14 samsung b die ram olmasına rağmen hala kullanıcılar sorunlar yaşıyor.

    Ne güzel pinaclepi 1006 ile herşey düzelmişti, 3000 için combopi gelmesiyle Ryzenin ilk zamanlarına geri döndük resmen, marka farketmeksizin herkes bir sorun yaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninkinin "oy bu ne" dedirtme sebebi buymuş hocam.
    https://forum.hardwareinside.de/media/asus-rog-strix-x570-e-gaming-22-jpg.89813/
  • Arkadaşlar b450 gaming plus anakartımı flas ile güncelledim, ardından montajı yaptım fakat pc yi açtığımda görüntü alamıyorum, cpu ledi yanıyor sürekli sorun nedir sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hidetaka Miyazaki

    Arkadaşlar b450 gaming plus anakartımı flas ile güncelledim, ardından montajı yaptım fakat pc yi açtığımda görüntü alamıyorum, cpu ledi yanıyor sürekli sorun nedir sizce.
    Güç fişini ve bios pilini çıkarıp 1 dk bekledikten sonra tekrar takıp deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    Seninkinin "oy bu ne" dedirtme sebebi buymuş hocam.
    https://forum.hardwareinside.de/media/asus-rog-strix-x570-e-gaming-22-jpg.89813/
    sıcaklık takıntısı aşırı vardı bende eskiden.başlangıcı pentium4 ile olmuştu artık ilk ne zaman çıktıysa çünkü asus amd anakart bulamamıştım kokain bile bulmuştum o anakart yoktu.hava soğutma uzmanı olmuştum çift fan kule falan bilinmiyordu kasanın her yerine fan takmıştım ve ağustosta 45 derece olmuştu boşta.onu bile yeterli görmeyip kasayı kapatıp komple satmıştım bir dükkana.ikinci deli eden parça msi k7n miydi nvidia çipset ve thermaltake fanlı çipset soğutucusu almıştım komple bakır 50 lira mıydı neydi sene 2007 2008 gibi.ses yapmıştı thermalright soğutucu almıştım yine o kadar para verip ve 70mm fan bulmuştum soğutucuya takmak için.alet hala 80 derece olunca kurcalarken kırdım kurtuldum.amd r9 380 kartım 83 84 çıkıp bir de kafa ütüleyince nvidia'ya geçtim ama 1060 gaming x kasayı hamam etti.sonra msi aero ekran kartları kullanmaya başlayınca ve 83 84 sabitledikleri için sallamıyorum sıcağı ama ses takıntısı devam ediyor o yüzden ses yapmadığı sürece yanabilir boşta bile 66 derece oyunda 71 çok normal ve bir foruma baktım herkeste aynı.bu sıcaklığı bir de gürültü yaparak verseydi o zaman mızlardım.işlemci sıcaklık falan dedim ama işlemcinin hareket etsek mehteri vermesi esas kızdığım nokta yoksa film izleyecem şimdi nette geziyorum ne yapayım 4.4 ghz'yi 1.47v'u ama yeni biosta 1.0'a kadar düşüyor ama hız düşmüyor hala bios istiyor.bu biosla artık sabitleyebiliyorum önceden olmuyordu.28.5 ortamda 42 diyor mesela şimdi yani daha da kaşınmamak lazım artık o pentium4 çılgınlığını yapmam ve p4 kullanan herkese sessiz fan takmıştım nereden buluyorsun falan diyorlardı netten alış veriş diye bir şey bilinmiyor o zamanlar arctic cooling güzeldi gerçekten.aero kart kullandığım için kasanın içi serin ve o p4'ten sonra bir daha intel almadım.




  • Arkadaşlar performans izleme bölümünde CPU sıcaklığını görmenin bir yolu var mı?
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.