Şimdi Ara

60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
22
Favori
42.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Esnaflığa başlamak için yanlış zaman. Alacaklar tahsil edilemiyor, esnaf borç harç içinde. Ekonominin daraldığı bir dönemde iş kurmak tehlikeli. Kriz geliyor eli kulağında bu durumda nakit para çok kıymetlenir, 70-90'na alamayacağınız evi 60 a alabilirsiniz. Sonra ekonimi düzelince tekrar 90 na satar 1 yılda esnaflıktan edeceğiniz kardan fazlasını cebinize koyar işte ozaman iş kurabilirsiniz.

    Ayrıca açacağı yer hakkında önceden deneyimi olduğu işi kurması lazım. İşi bilmeden iş yapılmaz. Daha ilk 6 ayda topu dikersiniz.

    Bu durumun elbet farkındayım.. Ama ülkede her zaman bu tarz olaylar oluyor.
    Literatürde esnaf her zaman kan ağlıyor. Üstelik ülkede kriz varken bile bunu fırsata çevirmek..
    Hayatımda gördüğüm en adi iş. Amacım siyaset yada kişisel eleştiri değil fakat, her ne olursa olsun.. haklısınız insanın kendisini de düşünmesi gerekiyor. Tabiki öyle o yüzden bildiğimiz iş için adımlar atmaktayız. Hatta şu anda olabilecek bir iş tanışıklığımız var çinli aksesuar ve cep telefonu satışı yapan bir satıcı ile..




  • kadirli'de çocuk kreşi var mı?yoksa hemen işe koyul parası güzeldir. insanların bu tip şeylere ihtiyacı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cureshutt

    Su dönemde is kurmak ne kadar mantikli bilmiyorum ama ben olsam kadinlarla alakali bir sektôre girerdim. Ki bu büyük ihtimal takici olurdu. Yanina canta ve sapkada koyarsin zamanla. Su anda sosyal medyada hep insanlar bu tarz seylere giyime kusama özendiriliyor. Benim düsüncem bu. Yadaaa saglam bir isim hakki alip kuruyemisci acardim. Bu islerden cok zengin olanlar var fakat dibi görende. Ama kadinlar icin satilan hersey satar. Yada halı kilim satardim. Perde satardim falan ;) ins pisman olmayacaginiz bir is yaparsiniz. K bakmayin yazim ve imla icin telefondan yaziyirum.

    Öyle bir fikrimiz de var..
    Ekstra bir para ile farklı bir dükkan olacak şekilde. Doğal olarak kadınlar ve istekleri her zaman süregelen bir durum olacak. Bu yüzden takı vb tarzında bir dükkan bizim içinde mantıklı. Önemli değil, çok teşekkür ederim. :)




  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Valla güzel denk gelmiş.. ama bizim orada deniz yok maalsef. O yüzden senin için sıcak bir fikir bizm için Jet-ski yerine, atv olur. :) Umarım her şey senin için yolunda gider.. Ve paranı katlayarak yoluna devam edersin.
  • ApsinteX kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Aynı iyi dilekleri ben de sizin için istiyorum hocam. Umarım her şey yolunda gider, kardeşiniz çok emek vermiş belli ki, karşılığını alması hepimizi mutlu eder (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradox08


    quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX

    Mantıklı söyledikleriniz fakat; şöyle bir durum var. İnsanlar genellikle bildiği yerlerde riske girmek isterler. Kardeşim çok ezildi ve bu konuda fazlasıyla hırslı.. Gerekirse biraz daha destek çıkarım ve onun güçlenmesine katkı sağlarım. İlçe öyle çok saçma bir yer değil. Nüfus bakımından düşük olabilir ama kültür açısından fazlaca iyi derecede. Yobaz ve her şeyi ayıplayan bir yer asla olmadı... Telefoncu fazlaca var ama herkes kendi tanıdığından ve kısmetinden kazanır.. Ben inanıyorum ki kardeşim böyle bir yer açtığı zaman tüm arkadaşları ve diğer çevresi.. Öbür telefoncuları es geçecektir güven konusunda.

    Eğer cep telefonu,bilgisayar işlerinden iyi anlıyorsa tamirden de ufak telefek anlıyorsa açsın bi cep merkezi, aksesurları bi şekilde yurtdışından temin edin ilk etapta örnek verecek olursam kırılmaz cam eğer fiyasada 15liraysa kampanya yapıp 10 liradan sürün hatta 9.90 psikolojik sınır malum ki örnek verecek olursak aliexpresste ortalama bir kırılmaz cam 4-5 liraya tekabül ediyor perakende aldığında toplu alımda fiyat daha da düşer burdan ilk etepta tanınır daha sonra eğer yolunu bulurda yurtdışından Meizu,OnePlus tarzı fiyat performans ürünlerinide piyasaya sokarsa çok iyi paralar kazanır.

    Anladığı ve her şeye hakim olduğu en güzel iş bu zaten. Hatta dün bizim için mucize sayılabilecek bir olay gerçekleşti.. Bilgisayar mühendisi bir akrabamız sayesinde.. Çinli bir toptancı ile tanıştık. Aksesuar, cep telefonu, diğer tüm her şeyin toptan satışını yapan ve uzun zamandır kuzenimle çalışan birisiydi. Toparlamak gerekirse aksesuarları iyi kalitede olup tüm modeller için mevcuttu. Keza Xiomi, One Plus, Meizu vb tüm cihazlar elinde olup fiyatları iyi seviyedeydi.. Hatta ben tüm bu cihazlar için DH ahalisi ile çalışmak istiyorum. Çünkü herkes bu cihazları bilmiyor ve çin malı diyerek uzak duruyor. Umarım güzel bir çalışmaya başlayacağız.




  • Hazır kalıp mezar işi yapsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le7els

    3 senelik esnaf olarak mevki çok önemli bu işlerde,vede iyi mevkilerin kirası çok yüksek bu yüzden kesinlikle veresiyesi olmayan bir iş tercih edin.

    Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.. Zaten bizim gireceğimiz sektörde veresiye olmaz.
    Çünkü ne sattığımız ve nasıl alındığı belli.. Tabi ki bazı bölgelerde ve işlek caddelerde kiralar uçuk olabilir.. fakat bizim burası mantık ötesi fiyatlar ile kiralamıyor. Örnek vermek gerekirse 100-120 m2 bir dükkanın yıllık kirası işlek bir cadde de 8 ile 10 bin TL arasında değişiyor.
  • 60 bin lira iş açılmaz hangi devirde yaşıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    iş hayatından zerre kadar anlamayan çoluk çocuğun fikirleriyle youtuber vs. olmasın da, en önemlisi o

    cebindeki paraya dokunmadan önce gitsin kosgeb'in temel girişimcilik eğitimine katılsın, sertifikasını alsın ve işini mutlaka oraya kabul ettirerek kursun, kriz dönemi paraya ihtiyacı olur bankalar yeni işletme diye burnundan getirir kredi verene kadar hatta vermezler, kosgeb olursa 2-3 ay gecikmeli de olsa 30 bin tl hibesini de kullanır ihtiyacı olunca 2 yıl geri ödemesiz 70 bin tl veriyorlar onu da kullanır

    herşey bitince min giriş maliyetli ve stok bulundurma zorunluluğu olmayan işlere yönelsin, o bölgede en temiz satabileceği şeyi söyleyeyim, mevcutta hiç olmadığı için kale güvenlik osmaniye bayisi olsun ve il genelinde kontratlı alarm sistemi satsın, parasını sözleşme adedine göre kale'den komisyon olarak alacağı için gecikme alamama vs. durumu olmaz, müşteri aylık parasını ödedi ödemedi vs. dertleri olmaz, ama buna iyi asılsın çünkü ayda 10-15 bin tl kılçıksız para bıracak hale gelir kısa sürede ve tek masrafı ulaşım gideri ve gelir vergisi olur, montajı vs. de kale karşılıyor malum, bir sürü inşaat santral ıvır zıvır var, bir sürü suriyelilerin sıkıntı yarattığı yerler var, bir sürü de pronet gibi çoğu müşterinin lanet ettiği bitse de kurtulsak dediği firmaların eline düşmüş insan var, bunlarla gider güzelce ilgilenirse bunları da kazanır sadece sıfırdan müşteri edinmesine gerek de olmaz

    ek gelir olarak alarm sattığı yerlere ya da görüştüğü iş yerlerine baksın, yaptıkları işe ve bulundukları bölgeye bakarak, mevcut güvenlik sistemi olan yerlerin de görüntü kalitelerine dikkat ederek güvenlik kamerası ve nvr satabilir, müşteriden kaporasını alır sipariş verir stok tutmadan 2 günde elinde olur cihazlar, alarm tarafındaki ekibi ile ya da kendisi montajını yapar çıkar tertemiz para bırakır, ekstra müşteri aramasına gerek bile kalmaz, ama kaleyi mutlaka ön planda tutsun bunu 2. plana atsın sonra çok üzülür

    bu dediklerimi araştırın, abi olarak madem memuriyet var cumartesi izin gününde öveçlere gidin 4. caddede trilyon tane güvenlik sistemi satan yer var onlarla konuşun, hepsi çinden getirir rebrand yaparak kendi markasını yazdırır çoğu dahua ürünüdür kötü değildir

    aklınıza yatıyorsa genel olarak yaparsınız, ama gidip de şu şartlarda hosting şirketi, emlakçı, internet kafe falan açıp da boş yere üzülmeyin, 60 bin tl sobada yakılırsa hiç olmazsa kış günü içinizi ısıtır batırmaktansa ya da fakir fukaraya dağıtın yani

    Öncelikle güzel düşünceleriniz ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum.. Kendsinin montajını dahil yapabileceği iş. Daha öncesinde güvenlik sistemleri kurulumunda çalışıyordu zaten. Üstelik bizim kuzenimizin bir tanesi de buranın ünlü inşaatçılarından ve gerçekten yaptığı işler çok temiz. Hatta zamanında oda bize önermişti. Pronet onunda başını çok ağrıttı... Üstelik adamları biraz cepci sürekli aşırma yapıyorlar. O yüzden güvenebileceği kişileri çevresinde tutmak istiyor. Kale marka kitlesi ve kalitesi belli bir oluşum. Güven konusunda sorun yaratacağını düşünmüyorum. Hosting, net kafe, emlakçı belki çünkü potansiyel çok yüksek ve şu anda bizim orada ki en iyileri içerde. Sobada neden yakayım hiç bir şey olmazsa fakirler sebeplenir. :)




  • Theumit kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi insanlara sinirlenmek bile istemiyorum. Çünkü neden biliyormusun?.
    Konuyu iyi bir şekilde okumadan, üstün körü sadece yorum yapayım kafasında olmanız dünyada ki en abes eylem.. İstersin bir dön ve bak bakalım sadece telefoncuda mı çalışmış?. Hasbinallah..
  • LecAss kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim benim.. Yer Kadirli olunca durup, düşüyorsun. Bilmezmiyim.. Kadirli milleti sever gösterişi. Ama inan yapabilsem Adana da sucuk ekmekçi açardım inan. Çok sağol kardeşim.. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: numb83

    6 ay daha beklesin telefoncuda çalışıp 10bin tl daha biriktirsin. Ülkenin hali belli değil zaten. şimdi iş kurayım dersen birde batarsan ömrün vergi borcu devlete olan borcları ödemekle geçer. 60k parayla gibirp 120k borçla çıkarsın. hem kış mevsimi de geldi. havalar soğuk olacağından kimse evinden dışarı da çıkmak istemez gezmek istemez. Yaz ayını bekleyin. hem iyi düşünüp hem iyi analizler yaparsınız.

    Hocam şu an telefoncuda çalışmıyor.. Bazı arkadaşlar bu tüm parayı orada biriktirdi sanmışlar ama öyle değil. Başka işlerde de çalıştı benimde katkım var. Vergi ve geri ödeme konusunda haklısınız.. Ama mavsimsel olarak bizim orada sorun olmaz. Çünkü kışları gayet ılımandır. Gün içinde güneşle birlikte dışarıda oturabilir ve sorun yaşamadan işlerinizi halledersiniz. Misal şu an Ankara güneşli olsada çok soğuk.. Özellikle gece hiç çekilmiyor soğuk havası.




  • Kuaför veya fotoğrafçı
  • dolar al yadında 4 lira olacak
  • farklılık her zaman ilgi çeker. hızlı tüketimi olan aldığın verdiğin belli olmalı. malzeme israfın da az.

    sizin oraların yeme içmesi meşhur ( Allah var, çok güzel de kebap vs. yapılıyor). bu kadar yemeğin üstüne özellikle sıcak havalarda soğuk içecek, kokteyl tarzı iyi gidebilir. smoothie tarzı farklı içecekler tutabilir. baskin&robbins tarzı bir dondurma, içecek yapılabilir. pastane gibi olmasın. büyük mekana gerek yok. işlek bir yer olsun yeter.
  • Gençlere yönelik spor ayakkabı satın. Kazancı iyi olan işlerdendir.
    Çok fazla büyük bir dükkana da ihtiyaç yok..
    Toptancısından alıp seyyar bile satanlar iyi para kazanıyor.
    Markalı kaliteli olan spor ayakkabı bayiliği değil, değişik markalarda çok gösterişli ucuz spor ayakkabılar var. Her zaman müşterisi boldur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caens

    Sıfırdan bir işe para yatırırken her zaman sağlam bir risk var. Konudaki en baba fikri bile uygularken ciddi risk alırsınız. Bu açıdan şimdiye kadar çalıştığı ve deneyim kazandığı sektörlere yönelse daha iyi olur. Deneyim riski azaltır. Ben 4 sene üniversite okudum, işimi düzgün öğrenmek için okulda en çok çabalayanlardan biriydim. Okuldan mezun olur olmaz iş kuracak birikimim ve desteğim vardı ama atışımı ıskalamamak için hala deneyim kazanmak istiyorum ve bekliyorum.

    Çok düşünmeden bir işe pat diye parasını yatırıp başarılı olan yok mu? Elbette var ama dediğim gibi büyük risk.

    Düşüncelerinizde haklısınız.. Her türlü sonucu göze almak gerekiyor. Her şeyin mükemmel gideceğine, hiç bir sorun çıkmayacağına inanmak aptallık olur. Elbette sıkıntılar ve sorunlar yaşanacak... Bende bunun taraftarıyım ataların lafı bildiğinden şaşma mottasına uymak lazım. Risk-risk-risk benim kafamda olan ve kardeşime söylediğim tek gerçek. Ama onu almadan da yola çıkamayız. :)




  • Bende iş kurmayı planlıyorum.
    60 bin lira ile kafamdaki 10 tane açılacak yer silindi tek 2 seçenek kalır.
    1.Çiftlik yaparsın tavuk felan yoluna yürürsün.
    2.İnek,Dana,Koyun Küçükbaş veya Büyükbaş iyi bakarsan yılda %200 kar edersin.
    1 yavru demek 8-10 bin lira ayrıca çevren felan varsa sıkıntı olmaz et her zaman kıymetlidir.
    Kurban bayramı banko iyi oluyor en kötü ihtimal eti kasaba verirsin.
    İşi biliyorsan işe girersin.İşi bilmezsen hiç girme zarar edersin.
    Türkiye'de değil Dünya'da biraz durgunluk var açıkcası pek şu anda hareket etmeni tavsiye etmem.
    60 bin TL varsa Arsa ve Konut gibi kazandıran işlere gir açıkcası zamanında 60 bin liraya ev almıştık şimdiki değeri 500 bin lira yanına araştırma hastanesi felan yapıldı katladı iyice anlıyacağın risk her işte var fakat bunu minimize etmek senin elindedir.
    Bu arada bir çok mesleği ve işi yaptım Bilişimci olarak girmediğim en yüksek holding firmasından en kötü yemek hanesine kadar bundan dolayı baya bir tecrübem var.
    Dünya'da İlaç sektörü , Yemek sektörü , Ulaşım Sektörü Sekteye uğramaz.
    2008'de ekonomik kriz vardı.Çalıştığım Franchising Fast Food firması AVM'de daha çok kar yapmıştı.
    Dediğim Franchising Fast Food firmasının Net Kar yılda 1.5 Trilyon ve Elinde net kalan miktar giderler hariç ilçemizin potansiyelinden ve sanayileşme ortamından yararlanarak iyi kar etmekteydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 6 Aralık 2016; 15:59:1 >




  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Bizde hep bu yönde yoğunlaşıyoruz zaten.. Özellikle bizim orada ki bayi hariç diğer telefoncuların hali ve kalitesi işler acısı. İnanın tavırlarından ve ürün çeşitliliği olmamasından dolayı dükkana uğrayasınız gelmez. O derece itici ve sahtekarlar. Kardeşimde kimin ne olduğunu bildiği için herkesin yaptığı iş bile olsa bu sektörde farklılık yaratmak istiyor.. Çünkü bizim oranın insanı iyi mekanları ve hoş tavırları sever problemsiz alışveriş yapmak ilk öncelikleridir. Kardeşim acayip teknoloji manyağı ve teknik bilgiye sahip kalifiye bir eleman.. O yüzden ben inanıyorum ki diğerlerinden farklı olacak. :)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.