Şimdi Ara

i3 6100 fansız çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İ3 6100 işlemcili rx 460 ekran kartlı bir sistem kurdum. Sadece yüksek kaliteli film ve dizi izliyorum. Madvr kullanıyorum. Ekran kartım 60 civarı ısınıyor. İşlemci de 40-50 derece civarı görünüyor. Gecenin sessizliğinde bilgisayarın fanları beni rahatsız ediyor. Hiç oyun oynamadığım için özel soğutmalı fanlı v.s. Soğutmalı sistemler hakkında pek bilgim yok ama bu fan sesinden kurtulmak için bazı fanları kapatsam işlemcim çok ısınır mı veya yanar mı?
    Xigmatek kasanın bir fanı var çalışınca biraz tiz bir ses çıkarıyor, fanın anakarta giren fişini çekip onu susturabilirim.
    Psu nun içinde fanı var, ona yapacak bir şey Yok.
    Ekran kartının çift fanı var, onlar da çalışmak zorunda.
    İşlemcinin de stok fanı var ve sesli bir fan, onun da fişini çeksem sustursam ses oldukça azalacak. Zaten filmleri ekran kartımın gpu su ile izliyorum işlemciyi çok zorlamıyorum, fanını durdurursam problem olur mu? İşlemci ısısına arada bakarım 65 i geçerse filmi biraz durdurur sistemi dinlendiririm böyle idare ederim diye düşündüm. Yazın da soğutucu araştırıp bir tane taktırırım diye düşündüm ama buradaki tecrübeli arkadaşlara sormadan bu denemeyi yapmak istemedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Risk etmeye değer mi kardeş, bios dan cpu fan hızını değiştir sessiz olsun ama çalışsın.
  • fanlar gayet sessiz. o kadar mı sese hassassın?
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    eskiden laptoptan seyrederdim hiç ses çıkmazdı şimdi toplam 5 fan birden çalışıyor. arada hiç ses farkı yok mu, tabii ki var. Bni de rahatsız ediyor seni etmeyebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    bende ses konusunda hassasımda senin sorunun başka,
    bende 3 fan çalışır.
    kasa fanı çalışmaz. işlemci fanı çok sessiz, aynı şekilde e.kartı da öyle. power da da ses minimal.
    duyulmuyor gibi, fanların sorunlu olabilir.
  • Sırf bu yüzden corsair 400r kasamı kardesime verdim tüm fanlarıyla ve basit bir matx casper kasa aldım içerisinde 1 adet 80mm fan var (5v ile molexe bağladım) ve zalman cnps5x var ekran kartını dahi söktüm yine sesli yine kulakları hassas biriyseniz tamamen fansız bir ortam bile oluştursanız hdd'nin sesi emin olun şuanda sistemimde en çok ses çıkaran aygıt...
  • ssd var bende, bir de harddisk sesi eklense zaten hiç çekilmez.
    anladığım kadarıyla kasanın fanını tamamen kapatıp, işlemcininkini de biostan daha sessiz çalışır hale getirecem, umarım sonuç alırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok İşlemci Fanından Ses Gelmez O Duyduğunuz Ekran Kartı Sesidir Onu Kapatın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/arctic-freezer-i32-soket-1156-1155-1151-2011-islemci-fani-P118730791

    Şu üründen kullanıyorum. Yarı pasif diye geçiyor. İşlemci 50-52 dereceye gelinceye kadar fanı çalışmıyor, pasif bir soğutma sağlıyor. Bahsedilen sıcaklıklara ulaştığında düşük devirde sessizce çalışmaya başlıyor. Yalnız oyun dışında çalıştığını görmedim fanın. Bakır borular ve alüminyum yapraklar başarılı bir pasif soğutma yapabiliyor.
  • Poison Well kullanıcısına yanıt
    kendiniz mi taktınız, kolay oldu mu? termal macun diye birşey varmış ondan almak gerekiyor mu, paketten çıkıyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    Kendim taktım tabiki. Kullanma kılavuzunda adım adım yazıyor her şey. Termal macun da dahil gereken her parça kutusundan çıkıyor.
  • Öncelikle kasada CPU fanından önce PSU ve ekran kartı ses çıkarıyordur.

    Ekran kartı fanlarını ve CPU fanını %0'a alıp sistemi yüke sokun 30-40 saniye falan eğer ses yine devam ediyorsa sorun %100 PSU kaynaklı.

    Eğer ses yoksa ilk çözüm :

    MSI Afterburner indirip ekran kartını 65 dereceye kadar %0 fan olacak şekilde 70 derece %30 ve 80 derecede %100 yaparsınız.

    Bu sayede optimum sessizliği yakalayabilirsiniz.

    Yine çözülmez ise son çözüm :
    http://www.sinerji.gen.tr/thermaltake-frio-silent-14cm-fanli-cpu-sogutucu-intel-lga2011-1366-115x-775-amd-fm2-amd-serisi-pmu71288

    Alıp fanı çıkarırsınız. Fan ile 165W TDP'ye kadar yeterli soğutma sağlarken fansız 51W TDP'li 6100'ı rahatça 60 derecenin altında tutacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 5 Aralık 2016; 21:52:8 >




  • Aynen fanlar icinde 14cm likler sessiz. Bu termaltake iyiye benziyor cfm degeride güzel. Arkadas sessiz istiyorsa kesinlikle 14 cm diyorum. tok bir sesi oluyor, rahatsiz etmiyor.
  • bende aşırı ses takıntılıyım hocam kasayı komple elden geçirdim açtım için yan taraftaki 12 cm kırmızı led fanları 12 voltan 7 volta düşürdüm işlemci fanım oldukça sesiz ((stok fan varsa sesizlik imkansızdır)) onun dışında kasa arkasında kendisi üzerinde gelen 9 cm fan sesi bile çıkmıyor zate birtek power sup kaldı onuda 7 volta düşürünce tamamdır şuan son derece sesiz oldu fazlalık fankları iptal et en sesizlerden önde 1 adet soğuk havağı içeri alıp arkada dışarı atacak bi egzoz fan tamamdır hepsini düşük voltajda çalıştırım oldukça sesiz olur işlemci fanını mutlaka değiştirn ama
  • Şu tabletten alıp, geceleri bundan indirebilirsin herşeyi.
    http://www.akakce.com/tablet/en-ucuz-casper-via-t9w-fiyati,5544472.html

    Daha ucuzları da var.
    http://www.akakce.com/tablet,1,2.html/30729



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 7 Aralık 2016; 18:42:10 >
  • Hocam benim de sürekli psudan gelen bir fan sesi var. Nasıl düşürülür 12'den 7 volta?
  • Fansız havaya yayabileceği ısı miktarı 25 watt civarında diye hatırlıyorum. Yanlış olabilir. Daha yüksek tdpli işlemcilerle en azından performans düşüşü yaşarsınız.
  • ben dün fansız çalışır mı diye deneme yaptım işlemci fanının kablosunu çıkardım. işlemci ısısın70 derecelerde gezinmeye başladı ve geri taktım. kaliteli ve sessiz bir soğutucu alana kadar stok soğutucu ile kullanmak şart yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.