Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
24
Favori
45.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 55 bin lira sınırını pek olası bulmuyorum, hatta fiyat bazlı oranlama yapacaklarına da ihtimal vermiyorum...

    An itibariyle firmalar araçlarına belli dönemlerde yüzde 1-2 oranında ufak ufak zamlar yaparak gidiyorlar, fiyat sınırlaması olduğunda

    55bin sınırına geldiklerinde mecburen bu en tepe noktada sabitlenmek zorunda kalırlar, zira sınırı bir lira aşınca değişen oranla fiyat bir anda

    18 bin lira yukarı fırlıyor...

    Örneğin 55000 * 1,45 * 1,18 = 94.105 55001 * 1,74 * 1,18 = 112.928 Fark : 112.928-94.105= 18.823

    Bu en alt sınırın örneği, yüksek meblağlarda fark daha da açılır...
  • Haber asparagas...
  • yol yapıp soymaya devam
  • besiktas kullanıcısına yanıt
    Neden erken geliyor dersen 1 ocaktan önce herkes ötv den yırtmak için araba alır onları da unutmamak içindir. 1 ocağa çok var para şimdi lazım.

    Hökümet iyi çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Niye kızıyorsunuz anlamadım. Başlıktaki yorumların 99% u sinir harbiyle yazılmış negatif yorumlar.. Birde pozitif yönden bakmayı düşünün. Ben şahsen sevindim. İyi oldu hatta SÜPER oldu. Herkes alamasın abi araba, herkes binemesin.. Parası olan gerçekten Parası olan binsin. Sonra noluyo adam araba alıyo 3-5 kuruş bulup buluşturup arabaya kış lastiği almıyo her sene binlerce kaza.. Veya alıyo 3-5 kuruş biriktirip güçlü bir araba sonra trafik gerizekalı tiplerle doluyo insanların canını hiçe sayan.. Alamasın herkes araba, herkes binemesin o yüzden.. Heleki lüks arabaya güçlü arabaya kimse binemesin bizim millete çok 1.4 , 1.6 arabalar.. Doblo ile transit ile terör estiren bi millete güçlü,lüks araba çocuğun eline silah vermek gibi oluyor bir nebze.. Saygılarımla.

    Trafikte teror estirene hukumetin bir zahmet ceza uygulasin rusyada denyo gibi surenlere ne yapiyorlar bir izle once halk sonra devlet kamciliyor sen orman kanunlari ile yonet yol yaptim diye 5 yolun 3 unden dunyanin taxini al sonra trafik oldu mu burada ukala ukala yontemlerden bahsedelim. Yokya nufusun 4te 1 i istambulda neden istihdam yok peki geldigin 15 yilda anadoluki sehirlere belediye binasi kurup sehire heykel kaldirim yapmaktan baska ne is yaptin fabrika kurdun mu oradaki insanin istanbula gelmemesini sagladin mi? Yok.

    Aksine bu topraklarin en buyuk dusmani gibi ihaleleri kendi cebini doldurmak icin imar izni bile olmayan yerleri istanbulda gokdelencilere peskes cektin ceplerini doldurttun. Acinda tv yi 5 reklamdan 4 tanesinin bilmemne kuleleri bilmemne yasam alani bilmem ne mall deniz manzaralari zart zurt igrenc ucube yapilarla nasil doldurulmaya calisildigini gorun. Amerikadaki baskanligin trdeki dolarin cikisina sebep oldugunu soyleyebilen iki yuzlu yandas ekonomistlerle dolu televizyonlar kimse kusura bakmasin bu halk her seye layik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    Onaylanmış !!!!!!

    https://www.otopark.com/2016/11/2017-otv-duzenlemesi-onaylandi/

    Gelen gideni aratır diye boşuna dememişler.
    Nasıl olsa alma şanşım yoktu, şimdi hiç yok, miras kalırsa belki bineriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loutrec_ kullanıcısına yanıt
    Sırf hükümeti savunacağım diye yorum atma. 600 liralık telefon bize yetmiyor muymuş? Hükümete Çankaya Köşkü yetmiyor muydu? Niye masraf yapıldı o kadar 1000 odalı saraya? Bunu sorgulayacak beyin yok sende sanırım!

    15 yıldır iktidarda olan hükümet, o kadar vergi aldı ama ülkede ne yapıldı bana söyler misin? İnternet altyapısı desen berbat, üretim desen o da yok. Elimizdeki firmaları da yabancılara kiralayarak daha çok yoldular milleti...

    Ha bu arada milletvekillerine veya vergilere zam yaparken +%100, emekliye, asgari ücretliye yaparken %3 zam yapıyorlar. Sen yalamaya devam et hükümeti. İyi para alıyorsun karşılığında anlaşılan.
  • yol mol yaptılar diye ironi yapanlar varda yolun köprünün parasını zaten geçmesen bile senden alıyorlar zaten

    e peki bu verdiğin % 175 e kadar vergi nereye gidiyor? valla bu millet böyle keriz olmaya devam ederse yakında gss borçlarını haciz yoluyla almaya kalkacaklar. bi kıçınızdaki don kalıcak almadıkları.
  • Gazetede haberi oldu bunun kesinligi yok. Ortalikta dolanip duruyormus bu haber.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurozer


    quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer


    quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip


    quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer

    2010 yılında yapılması gereken düzenleme 2016 kasımına anca yapıldı.

    Cebi para gören adam gitti almanı italyanı ihya etti.

    2. elde de devr işlemlerinden alınan ücreti aracın değerine göre farklı ücretlendime olacak şekilde güncellenmeli.

    alayım 10 bin km sonra satarım olayı bitmeli.

    0 alıp ötv kdv vereceğime sıfır gibi 10 bin km de alayım olayı da bitmeli.

    Sırf şekil arabaya bineceğim diye burada ahkam kesenlerin %90 ı liseli daha ehliyeti yok. Yada Dünya ekonomisinden haberi yok.

    Sadece Türkiye değil tüm dünya şuanda her konuda tasarruf tedbirleri alıyor.

    Araba markası ezberlemekte dünyadan haberiniz yok.

    Hayatta tek luksu araba olan millete bu vergiler oldukca fazla.

    Tek luks derken acikliyayim isterseniz.

    En basitinden baslayalim.

    Ev
    Mutfaga bakin;

    -Etin kilosu 50 lirayi gecmis.
    -Meyve sebze desen organik muhabbetine kilosu tek haneli olan yok. (Dogal sebze meyve yemekte luksmus pardon biz gdo lulara devam edelim)

    Esya

    -Bi koltuk takimi asgari ucretten daha pahali. (Dogru rahat bi koltukta luks sayilir asgari ucret aliyorsan minderde oturup kalkacaksin)

    Gelelim Elektronige

    -Elin oglu maasinin yarisi fiyata son model telefonu alir biz ikinci elde ucuz telefon kovalariz. Cokta hevesimiz varsa sirtimizi kazikci operatorlere dayariz ay basi faturaya yansitip anca eli yuzu duzgun bi telefon aliriz.(Dogru ya telefon sadece haberlesmek icin kullanilan bir arac arama yapsin yeter iphone samsung milletimin neyine 3310 dan devam)

    Elektronik demisken 2 yil once sifir aldigin laptopun suan ikinci elinin daha degerli oldugunu unutmamak lazim. Ama dogru diyorsun win xp yuklense yeter neymis i7 falandi filandi bi kac dakika acilmasini beklersin webde de artik acelen yok bos insanlariz en fazla dizi izleriz oda bi kac dakikaya load a duser akk yi gectiysende bi kac saat dolmasini falan beklersin ama sonucta izliyosun. ( ne gerek var akksiz 200mbit internetere oyle degil mi ? Buda luks tabi dogru)

    Ha buraya kadar ikincil ihtiyaclardan bahsettik birazda temel ihtiyaclara girelim et ornegini geciyorum pasta yoksa ekmek yesinler (spoiler:ironi icerir)

    Giyim..

    Bize adidas nike falan luks tabiki murat kunduradan sasmayacaksin paramiz yurt disina gitmesin esnaf kazansin. En kotu icine bi tabanlik koyarsin al sana air max(!)

    2 3 tane gomlek alayim diyosun markalarda geziyosun hayirdir? Bu ne luks? Kanserojen tamami polyester gomlek yeter o kadarda uzun yasamayiver. Saglikli yasamak lukstur(!)

    Ha bunlari iyi kotu hallettiysen artik insan icine cikabilirsin. Ama oyle araba falan da neymis tabanvay olacak. Yolum uzun diyorsan tofastan sasmayacaksin paramiz disari gitmesin.

    Neymis oyle 1.6 16v falan onlara zenginler biniyor lukse gerek yok. 1.2 uzerine binmicen. 2.0 motor dedigini falan duyuyorumda ^napcan ralliye mi katilcan?^

    Bi araba aliyosan onunda vergisini ver yol yapacaklar patikada mi surcen arabayi?

    - e abi alirken 1 araba parasida vergisini verdik, aldik arabayi benzin atamiyoruz icine depoyu doldursak cebimiz bosaliyor.
    +benzin ne dalga mi geciyosun lgp taktircaksin benzin lukstur yavas gel.
    - tamam abi bunada eyvallah aldik arabayi senenin 9 ayi garajda yatiyor havalar isindi iki piknige gidecez bide bayramda seyranda memlekete gidecez iste zaten ise falan arabayla gitmek luks biliyosun garajda tutuyoruz arabayi buraya kadar da tamam ama 365 gunde toplasan biz bu gavur icadina 60 gun bile binmiyoruz senelik boyuna vergisini veriyoruz. Alirken bi araba parasi vergi vermedik mi bu neyin vergisi?
    + olmaz oyle sey sen arabayi bi aliyosun belki 10 yil binecen? Degirmenin donmesi lazim bin yada binme o vergi alinir.
    - abi onada tamam dedik binsek binmesek vergiyi verdik benzinlige yanasiyoruz bi depo dolduruyosak 1.5 depo da vergi veriyoruz o nasil olacak.
    + bizim ulkede petrol mu cikiyor yegenim. Benzini 2 lira yapalimda millet israfin dibine mi vursun gezsin tozsun? Olmaz lukstur o.
    - dogru diyosun abide birde sunu anlamis degilim araba alirken bi araba parasi vergimizi verdik.
    Binsek binmesek vergimizi verdik.
    Bi depo dolduruyosak 1.5 depo vergimizide verdik.

    Bu vergiler nereye gidiyorda yapilan yollara girerken bide yol icin para aliyolar?




    Atıyorsunuz.

    Migrostan Kuşbaşı eti Money kart ile 30 TL ye alıyorum. (Not: Kurbandan önce almıştım 40 TL üstü alışverişe 10 Money hediye vermişti.)

    Mandalina 2 TL Muz 4 TL vs liste uzar gider. (GDO nun ne demek olduğunu tüm türkiye gibi sizde bilmiyorsunuz. bir çok sağlık örgütü ve dünyada yaşamın devam etmesi için çabalayan dernek GDO yu destekliyor. Evet GDO'lu ürün gamının içerisinde sizin kastettiğiniz ürünlerde var ama o bizim pazar için geçerli değil)

    Mobilya takımının asgari ücretten pahalı olması kadar doğal birşey yok. Tarihin her evresinde bu böyleydi.

    İtalyada asgari ücret ne kadar bilmiyorum ama 10-15 bin doların altında orta sınıf bir mobilya takımı bulamazsınız. (Not: İç Mimarım)

    Gelelim elektroniğe demişsiniz. Otomobil gibi elektronik eşyalarda bizim ülkemiz için lüks o yüzden ajitasyon malzemesi edilemez.

    İphone kullanma kardeşim 800-1000 TL ye ALO dedirtecek yüzlerce telefon var.

    700-800 TL ye o fiyata TV alacak aile için fazla bile sayılabilecek özellikte TV ler var.


    Araba dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaçdır. Ve kimse bizim ülkemizdeki mantık ile araba satın almaz.
    Genelde küçük park etmesi kolay ve az yakan araçları beyaz yakalılar tercih ederken bizim ülkemizde tam tersi sanki petrol bedavaymış gibi mavi yakalılar bile SUV sınıfı araba alma için kıçını yırtıyor.

    Hundai de 2 bin tl yi geçmeyen maaşla çalışan kuzenimin ix35 i var.

    Neymiş kampanya varmış 20 bin tl indirimle almış.

    Ben Clio3'e biniyorum hasar kayıtlı aldım 23 bin tl ye.

    Kuzenmin neredeyse 3 katı maaş alıyorum.

    Bu zam beni zerrece etkilemedi.

    Önümüzdeki 3-4 yılda değişiklik düşünmüyorum.

    Haliyle etkilemeyecekte.

    Akar yakıt zammından ağlıyorsunuz.

    Ben bu yaz 3 kişi full bağaj Antalya-Bodrum arasında 2.000 km yaptım. 350-400 Tl arasında yakıt masrafım oldu.

    Aynı kuzenin arabası ile koye gidip geldiğinde 200-250 km 100 TL yakıyor.

    Sonra vay efendim sende para çok geziyorsun diye artistlik yapıyor bana.

    Gezerim abi bagajımde kamp çadırım piknik tüpüm yastığım yorganım var.

    Neymiş kriz varmış otel fiyatları artmış. Hiç hissetmedim.

    NOT: 10 yıllık iç mimarlığım boyunca yaptığım işlerin büyük çoğunluğu oteldir. Bir çok otelde onaklayıp deneyimleme şansım oldu. Çaddırı hiçbir otele değişmem.

    Vay efendi 1 bardak çay 3 tl olurmuymuş.

    Dolduruyorum termosuma çayı istediğim sahil benim.

    Kocaelide seka park boydan boya bana tahsis edilmiş durumda.

    Canım nerede isterse orada bedavaya çay içiyorum.


    Lükse alıştı bu millet lükse.

    Arabaya binecekmiş.

    Binemeyeceksiniz.

    Son model telefon kullanamayacaksınız.

    Açın biraz dergi kitap okuyun belgesel izleyin.

    Küresel felaketler geliyor siz hala saçma sapan tutkuların peşinden gidiyorsunuz.

    Bide marifetmiş gibi savunuyorsunuz.

    Benzine elektroniğe tütüne alkole kılık kıyafete de benzer şekilde orantılı KDV gelmesini temenni ediyorum.



    Kari kiza gitmeyiz alkola kole olmayiz kumar yok kahve yok kopek gibi calisiyoruz eywallah ama insan 6 gun calisip bir gunde kendini odullendirmek ister.

    Yukaridaki olaylarin hicbiri bir erkekde yoksa bir tek keyfimiz var azıcık arac surmek hayalimizdeki aracla

    HAYALİMİZ

    Insanin hayalleri elinden alininca ne olur biliyor musun kendini odullendirmeyi baska yerde arar. Evet Psikolojisi duzgun bir insan robot gibi yasayamaz kendini odullendirmek icin bir sebebi olmayan insan ne calismak ister ne para kazanmak nede hayatini surdurmek.

    Ulan bizim günahımız neydi.

    Gemiye zam yap beyaz caya yap altina pirkantaya yap gemicige yap oka yaya yap luks giyime yap altin nakisli basortulerine yap tangaya kirmizi dona yap neden benim biricik keyfime ?

    Hani her zaman dilinizden dusmuyor ya Allah Peygamber. Ben hakkimi helal etmiyorum Allah da bunun bu adaletsizligin hesabini soracak elbet.

    Arkadaş o şekilde kendini tatmine devam etsin.

    O dediklerini gelişmiş ülkelerdeki insanlar hiç bilmiyor zaten. Adamların her sene 3-4 hafta izni oluyor dünyanın başka bir yerindeler. Sende bir Antalya'ya gideceksin o da "1 hafta" indirim peşinde koşuyorsun.

    Zamma sevinen adamlar var.

    Bizde bu kafa oldukça sabah 8 Akşam 6-7 çalışmaya devam ederiz. Günümüzün 2 saatini trafikte geçiririz. Cumartesi-Pazar evimizde oturmaya yada en büyük eğlencemiz olan AVM'lerde gezip 25 tllik sinemaya gidip 25 tllik mısırla eğlenmeye devam ederiz. Gerisi neki. Bizim gibi çapulcu fakir tayfanın eğlenceyle yada hayalle ne işi olur? Çalışın ulan!

    Adam en kotu 40 tl lik kararmis eti takip ediyor 10 tl lik indirim karti ile 30 tl ye alabiliyor oda ayda bir ve buna seviniyor. Demiyorki beni bu hale getirdiler buna mahkum ettiler. Bizim ruyalarimiz bile kuculdu hayallerimiz nasil olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiçbir bilgilendirici mesajı olmayan sadece siyaset amaçlı ve ideolojik içerikli yazılar yazan adamlardan hoşlanmıyorum. ÖTV artışı umurunda değil derdi başka. Banane ya senin iktidar,hükümet vb. ye gıcık olmandan? Git siyaset bölümünde konuş.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    İlk 10 yıl güzelde sonra sıkıyor be dostum.
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    siz forum kurallarını tamamen yanlış anlamışsınız. Her şikayet ettiğiniz mesaja ceza mı verildiğini sanıyorsunuz. Yazık gerçekten üzüldüm şimdi....

    O yüzden sizi kendinizle baş başa bırakıyorum ve konuyu daha fazla dağıtmadan kişisel laf savaşına çevirmemenizi rica ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    arkadaşlar bakan ve diğer yetkililer listeyi yalanlamış biraz da olsa rahatladım.

    http://www.hurriyet.com.tr/otvde-yeni-oranlar-havalarda-ucusuyor-40270380

    yalanladılarsa kesin daha büyük kazık gelecek demektir
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    tamam tamam çok korktum. susuyorum.... ama seninde susman gerek benim susmam için. bence ikimizde susalım... iyi forumlar dileyelim ve yolumuza bakalım. Al benden sana son bir adet İYİ FORUMLAR...
  • Bence donanıma ayrı fatura kesilir boşu üst dilime girmeyen araçlarda
  • florads kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Bence de bu hamleye karşılık araçlardaki pek çok özellik çıkarılıp araç fiyatı vergi altına düşürülür. Çıkarılan özellikler paket halinde opsiyonel olarak eklenir ve vergiden muhtemelen yırtılmış olunur.

    Resmen OrtaDoğu'ya, Afrika'ya yollanan arabalar gibi arabalar gelecek demektir bu. ÖTV nasıl düşer ne zaman düşer derken şaka gibi bir olay oldu gerçekten. İnsan inanmak dahi istemiyor. Olan vatandaşla üreticiye oluyor.

    15 Temmuz hediyesi (her ne dersek) olarak ÖTV yi kaldırıp gönül yapsalardı bari de insanlar biraz olsun rahat etselerdi.
  • 1 hafta sonra zamlar bu şekilde gelince nasıl kıvıracaklar izlemek için rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözlükten alıntı s7e7v7e7n;

    ford focus titanium 1.5 tdci powershift 98.320 tl’den 118.680 tl‘ye,
    ford mondeo titanium 1.6 tdci man. 113.895 tl’den 137.300 tl‘ye,
    vw golf allstar 110 ps dsg 104.700 tl’den 126.240 tl‘ye,
    vw passat comfortline 1.4 tsı manuel 97.000 tl’den 117.100 tl‘ye,
    opel astra excellence 1.6 dizel 136 hp man 99.400 tl’den 119.975 tl‘ye,
    hyundai tucson style 1.6 t-gdı 4x2 dct 99.000 tl’den 119.564 tl‘ye,
    renualt megane hb gt line 1.5 dci edc 110 bg 99.150 tl’den 119.660 tl‘ye,
    mercedes a 180 style 7g-dct 122 bg 110.100 tl’den 132.850 tl‘ye
    mercedes c 180 style 7g-tronıc 156 bg 139.400 tl’den 167.900 tl‘ye,
    bmw 118i pure 136 bg otomatik 103.000 tl’den 124.280 tl‘ye,
    bmw 520i sedan pure 170 bg otomatik 179.000 tl’den 215.448 tl‘ye çıkmış olacak.
  • Millet almasın diye mi yapılıyormuş?

    Bizim millet %45 - 90 ÖTV ödeyen, o da yetmezmiş gibi %18 de ÖTV nin KDV'sini ödeyen bir millet. Değil %168; %200 yapsa bile gidip alacaklar o araçları.

    Devlet de bunu bildiğinden, ulan nasıl olsa biz akaryakıta deli gibi zam yapıyoruz gık diyen yok, deli gibi ötv alıp ötv nin kdv sini alıyoruz gık diyen yok. Eeee ülkemiz üretim ülkesi yerine tüketim ülkesi oldu, nasılsa bu araçları her türlü alıyorlar niye yükseltmeyeyim ÖTV yi diye düşünmüşlerdir.



    Cep telefonunda da aynı şey geçerli. TRT vergisinden tut da ÖTV falan her birşey alınıyor. Ama alan insan sayısı azalıyor mu? Hayır.

    Bizim milletimiz bilgi beceri yeteneği ile böbürlenmek yerine, Mal varlığı Cep telefonu arabasıyla böbürlendiğinden gene aynı satış trajını yakalar otomotiv firmaları.



    Devletin en iyi çalışan birimi istatikleri yapan birimdir bana göre.

    Siz ya "millet almaz, yok otomotiv sektörü batar" vs. diyene kadar adamlar kişi kişi herkesin analizini yapıyorlar.

    Neden yerli otomobil üretimine geçmiyorlar hiç düşündünüz mü?

    Yerli otomobil yapsa, ÖTV almayacak. ÖTV almadığı gibi bir de bu üretimi yapan firmalara arge desteği, teşvik primi vs. verecek. Neden böyle birşey yapsın ki? Suya sabuna dokunmadan en az %50 gelir elde ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.