Şimdi Ara

Lozan Antlaşmasına neden dikkat çekmiş görmüş olduk Neden bu adamı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertreis

    arkadaş kilit :))

    Sıradaki...
    quote:

    Orijinalden alinti: sertreis

    arkadas kilit :))

    Siradaki...

    Peki.




  • ZAFER olduğunu iddia eden cevap versin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

    Lozan a, Çanakkale ye zafer değil diyenleri de gördük ilginç.
    Forumda takılan kaliteli insanların sayısında azalma var anlaşılan.

    https://forum.donanimhaber.com/m_121114443/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertreis

    Hah işte aynaya bak aynaya :))

    Canakkaleye zafer diyen de sizsiniz. Aynı sorulari ben soruyorum.

    Aha "çanakkale vatan evladını yok yere kırmaktan başka bişey değildir. 250 bin askeri cephede 150 bini de hastanede öldürmeyi becermek asla başarı değildir, yaptığın ne boğaz savunması, iki yaka da senin, ortadaki sudan gemiyle geleni geçirmeyeceksin, karaya çıkanı vuracaksın. Her türlü teçhizatın mühimmatın var, hatta havada çarpıştıyorsun. 400 bin zayiat vereceksin bi de buna askeri başarı diyeceksin çanakkale zaferi diyeceksin!"

    Hadi sen de de :))

    400 bin mi...Tamam anladık bölümün yeni trollü sensin ama yiyeceğimiz şekilde at..Genelkurmay araştırmasını git oku.Savaşta şehit düşen sayısı 60 bin civarıdır.20 binide daha sonradan hastalıktan yada yarasından dolayı ölen olarak tanımlanır.Kaçan askerler de vardır.400 bin diyorsun birde.O dönemde 400 bin adamdan bahsediyorsun ya..Orada bide her türlü techizatın var demişsin ya orasına girmiyorum bile..
    Sevre gelirsek.Sevr antlşaması zaten fiili olarak uygulamaya geçmişti ki..Meclisi kapatıp sevr imzalanmadı demek anca sizin gibi ezik islamcılara yakışır..Sevr antlaşması Fransada imzalandığında maddelerinin ne olduğunundan padişahın haberi yok muydu diyeceksiniz..Onca telgraf çekildi İstanbula görüşmeler yapılırken..Babalar gibide kabul ettiler..Sevr antlaşmasına sanki gerek kalmıştı ya..1920 de o antlaşma imzalandığında İstanbul işgal altında değil miydi diyeceksiniz ki serv imzalandığında İstanbul işgali 2. yılındaydı..Yunanlılar Egeyi işgal etmişti..Serv antlaşmasındaki işgal düzeni fiili olarak zaten gerçekleşmişti ki..Siz bu kafayla Mondros Ateşkes Anlaşmasıda imzalanmadı diyeceksiniz..

    Bak mesela..O çok övdüğünüz kızıl hakan abdülhamit döneminde yani 1.5 milyon km2 toprak kaybettiği halde çok başarılı olarak gördüğünüz abdülhamit döneminde Rus ordusu İstanbulda yeşilköy sınırlarına dayanmıştı..
     Lozan Antlaşmasına neden dikkat çekmiş görmüş olduk Neden bu adamı

    Bunlarıda yalanlayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 20 Ekim 2016; 16:57:14 >




  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    hocam anlatamıyoruz bu adamlara anlamıyorlar. Osmanlı'yı hatasız sanıyorlar. Osmanlı döneminde yaşamaya çalışıp bir yandan da özgürlüklerinden bir şey kaybetmek istemiyorlar bu tarz zihniyetler bunlar memleketin utanç kaynağıdır. Üstelik büyük bir utanç kaynağıdır. Bunlar, şeriatçılık der ortadoğu der amma velakin dönüp de bakmazlar geçmişe şuan bile din istismarı hat safha da. Adam o kadar ileri görüşlü ki yüzyıl önceden söylemiş bunları. Şuan x bir parti de başkanlık yapsam her hafta cumaya düzenli olarak gitsem ve medya bunu yayınlasa millet görse size samimiyet ile söylüyorum bir çok insan "yav bak bak hele adama bak namaz kılıyor namaz" diyerek oy vermez ise ben de adam değilim. Bu zihniyetin çook temeline inmek lazım bunun da tek kaynağı doğru eğitimdir. Ancak eğitimin hali de ortada. Bizim insanımız tarihini kabullenemiyor bu tarih hepimizin Osmanlısıyla,cumhuriyetiyle millet bunu göremiyor. Şu ülkenin taşı toprağı cennet gibi, doğası ayrı denizleri ayrı. Kıymetini bilemiyoruz. Savaşmayı o dönemin şartlarını önemini anlamakta zorluk çeken bir toplum en büyük ihaneti kendi kendine yapıyor. Kimse çıkıp demiyor ya arkadaş dünyayı gezmek benim de hakkım neden 2016 olmasına rağmen vize derdi var? Neden yurt dışına çıkmak bu kadar pahalı? Dolar niçin yüksek? Ev almak neden böyle pahalı? Dacia Loganın sıfır boş hali 50.000 neden? Adamlar işi biliyor işte millet çok afedersiniz mal olduğu için lozanla onla bunla gündem yapıyorlar.




  • Memurlugu kaptilar tabi mesai zamani daha rahat yazabiliyorlar bosverin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gEnya

    Cumhurbaşkanının lozana neden dikkat çektiğini görmüş olduk.Lozan kazandığımız bir antlaşma mıdır yoksa kaybettiğimiz bir antlaşmamıdır?Büyük taarruzun bitiş tarihi 18 eylül 1922 ve lozan GÖRÜŞMELERİNİN başladığı tarih 28 ekim 1922 yani ülkemizde son düşman kuvvetleride çekilmişken yaptığımız bir antlaşma.Şimdi ben bu yaşıma kadar(üniversite öğrencisiyim,tarihle ilgili bölüm okumuyorum)lozan barış antlaşmasını kazandığımız bir antlaşma olarak biliyordum yani çoğu öğrenciler gibi çünkü bize böyle eğitim verdiler,sorgulamadım araştırmadım,kitap da ve okulda ne gördüysem o.Cumhurbaşkanı ilk lozan açıklaması yaptığında ne diyor bu adam o kadar sorun varken ne alaka dedim ve burada yani forumun bu bölümünde çoğu insan da sordu hakaretler v.s Şimdi musul meselesi nedeniyle daha fazla gündeme gelmiş bulunmakta anlayabiliyoruz ki boşuna çıkış yapılmamış neyse.Bizim kazandığımız savaşta adaları vermemizi geçtim misak-ı milli sınırları içerisinde olan topraklarımızı kaybetmemize neden olan kişi de araştırdığım kadarıyla hiç bir savaşta başarı kaydedememiş bir komutan olan ismet paşa gizli görüşme yapıp süreci uzatarak musulu teslim etmiş.Asıl sorum şu bu adamı(cumhur başkanı) neden bu kadar kötülüyorsunuz her konuda her şeyini hor görüyorsunuz kötülüyor,ezikliyorsunuz hakaret ediyorsunuz,misak-ı milli sınırlarını bu adam çiğnemedi sonuçta ki bir harekat olsa bile burada çoğu arkadaşımız bu sefer ne işimiz var orada v.s diyecek,şimdiden çomar diyen arkadaşlarıma selam olsun.

    1. Emir: Oku

    Oku arkadaşım, oku. Okumaktan sana hiçbir zarar gelmez. Diğerleri gibi olma.

    Musluman olduğuna inanıyorsan, herşeyden önce kutsal kitabını oku; inanmıyorsan, yine de o kitabı oku, ki neye inanıp neye inanmadığını bilesin.

    Okumaya devam et. Sagciysan, solcuları oku; solcuysan sagcilari oku, senin düşüncelerin hakkında, senden farklı düşünceye sahip olanların ne düşündüğünü bilesin.

    Tarih oku. Kurtuluş Savaşı ile ilgili okurken, Anadolu'nun kuzeyi, güneyi,batısı ve dogusu ile ilgili de oku. Milyonları ilgilendiren, yüzlerce yılı kapsayacak ve içinde birçok gücün rol aldığı hiçbir tarihi olayın, tek bir güne, haftaya ya da davranışa bakarak sonuclandirilamayacagini öğren.


    Hiç durmadan oku, ama karşındakinin fikirlerini ve bilgilerini oku. Bu sayede, hiçbir zaman tüm insanlar için tek bir doğru olmadığını öğren.

    Kaldırılmak istemiyorsan, kendini ve fikirlerini bir kenara koyup, o kenarda sabırla bekle ve diğerlerini izle. Eğer bunu yaparsan, seni ne FETÖ, ne ABD, ne Rusya ne de Jet Fadıl kandırabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık insanlar akp gitsin diye ülkenin parçalanmasına fln razı geleceğini söylüyor.Herkes birbirinden nefret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irak'taki Türkmenleri ve Türkmeneli'ni bilmeyip Irak'ta ne işimiz var diyen sözde Atatürkçü kafalara hayranım. Bunlar Atatürkçü falan değil bunlar, İnönü kafasına sahip Atatürk maskesi takan kesim.
  • Bunlar hep okumamaktan büyük taarruz sadece yunanlılara karşı yapıldı halihazırda istanbul ve trakya tarafı zaten işgal halindeydi taarruzdan sonra ingilizler yeterli müttefiği bulsa zaten savaşa girecekti ama bulamadı bu sebeple lozana gidildi zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canakkaleye kurtulus savasina nasil zafer degil dersiniz ki. O savaslarda sayisiz sehidimiz oldu. Yeri geldi mermisiz , sungulerle savastilar. Bunun icinmiydi , sizler icinmiydi ?

    Kendinize yoksa , bari o gercek sehitlerimize sayginiz olsun. Bugunki ay yildiz bayragimizi kanlariyla renklendiren sehitlerimize sayginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barış antlaşması yapalım ama tüm maddeler bizim lehimize olsun, hep bizim istediğimiz olsun, hiç bizimle barışacak ülkenin lehine birşey olmasın. O ülke de "Peki tabi ki barışalım" desin. Hayat uçarken güzel...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tek kazandığımız cephe çanakkale cephesiydi ancak daha sonrasında ingiliz donanması istanbul a karadenizden geçmedi yani çanakkale boğazından 3 yıl sonrasında geçti istanbul isgal edildi diye biliyorum arkadasinda değinmek istediği şey bu sanırım Çanakkale'de bizim ecdadımız yatmakta onlar bizim için vatan için öldü ancak tekrar savaş olsa ülkemizde ne olur kimler nereye kaçar bu da ayrı bir tartışma konusu ömer halis demir é bok yoluna gitti diyen insanların düşmanla carpışacagina pek ihtimal vermiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    Bu yalan tabi. Montajcilarin isi. Hic hayatinda yesilkoye gitmemis biri yapmis. Hani oradaki binalar? Bu yalanlarla bugune kadar milleti kandirdiniz ama artik bu millet sizin bu oyununuzu bozdu.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 20 Ekim 2016; 19:50:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drakeshark

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertreis

    Sen masala devam et belki bi bebek bulursun uyutacak.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Drakeshark

    ANLAMADIĞINIZ, alınamayanın yanında alınan yerlere de bakın. İzmir ve tüm ege adaları yunanistanın olabilirdi şuanda. Trakya tarafını çoktan kaybetmiş olabilirdik. Yada doğu sınırlarının çok daha dar kalma ihtimalini düşünün, aç gibi ''omo mosolo olmodok, hono kozonmoştok'' deyip durmayın.


    Hani izmirden denize dökmüştük? Oh bari hem denize dökelim hem de şükür düşmandan temizledigimiz izmiri vermedik diye sevinelim.

    ZAFER ZAFER?

    Hangi masal ? Tarih ortada. İşine geleni okumayı bırakıp tarafsız olursan görürsün.

    Sevri imzalayanlara sesiniz çıkmaz bu kadar. Milli mücadeleyi durdurmaya çalışıp, sıvadığını anlayınca vatanı terk edenlere sesiniz çıkmaz. İki yüzlüsünüz.

    te bir cevap yazıcam, yazdığın yorumlarada cevap vermiycem.

    ne bekliyordun güzel kardeşim. arkadaşlar yazmış yüz defa orada. dört bir tarafından saldırı var. istanbulu izmiri isteyen mi dersin, 50-60 sene öncesinden ırak-suriye topraklarını kafaya takmış teknoloji araştırma olarak senden birkaç yüzyıl ileride olan ingilizler mi dersin, onun her daim yancısı olmuş fransızlar mı dersin, kuzeydoğuda kendini karı kızla, şölenlerle eğlendirmekten başka hiçbir vasfı olmayan yönetim sebebiyle bıkmış usanmış ayaklanmayı bekleyen azınlıklar mı dersin daha saymakla bitmeyecek sıkıntıya çerçeve olan bir tablo var elinde. ne bekliyorsun yani?

    ülken paramparça olmuş. insanların "allah büyüktür, allah büyüktür" demekten başka tutunacak birşeyleri yok. uğruna savaşacakları birşeyleri yok. sen hala dalga geçiyorsun.

    bütün bunlara rağmen tamamen destekli aç kurt gibi saldıran yunan ordularını yeniyorsun ve barış yapmaya zorluyorsun. yok amerika dahil oldu onlara bunlara izin vermedi vs bunlar boş laflar.

    tamamen yok olmuş, hiç olmuş, rezil rüsva olmuş, umutları pamuk ipliğine bağlı bir toplum var önünde ve sen ne diye anlatacaktın bu savaşları. ne diyecektin geleceğe umutla bakması gereken nesle; "eksi yönetici müsveddesi arkadaşların yediği haltlar yüzünden bazı şeylerden vazgeçtik, elimizde bu kaldı bununla idare edicez." mi diyecektin?

    yok olmaya, hiç olmaya yaklaşmış, diğerlerinin gözünde küçücük kalmış her milleti ayağa kaldırmak için bazı zaferler vardır. öyle büyük, öyle şanlı bir zaferdir Lozan. kimse başkasından aldığı toprakları, yapılara yabancılara satıp onu bunu yaptık diyerekten artistik yapmaya kalkmasın bu ülkede. adam olsun az adam. uzun falan da olmasın, kısa ama öz olsun ama adam olsun.




  • Soru Bankası kullanıcısına yanıt
    yanlış kişiyi alıntılamış olabilir misin ?
  • Lozan elbette kepaze bir müahede idi. Lise okuyan gençler dahi lozan'a gitseydi daha muvaffak olunabilecek bir netice elde edebilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gEnya

    Zaten tek kazandığımız cephe çanakkale cephesiydi ancak daha sonrasında ingiliz donanması istanbul a karadenizden geçmedi yani çanakkale boğazından 3 yıl sonrasında geçti istanbul isgal edildi diye biliyorum arkadasinda değinmek istediği şey bu sanırım Çanakkale'de bizim ecdadımız yatmakta onlar bizim için vatan için öldü ancak tekrar savaş olsa ülkemizde ne olur kimler nereye kaçar bu da ayrı bir tartışma konusu ömer halis demir é bok yoluna gitti diyen insanların düşmanla carpışacagina pek ihtimal vermiyorum

    Valla hocam , gerçekten vatanını seven ve gözünü kırpmadan o kadar kişi içinde o adi darbeci komutanı vuran bir yiğitten bahsediyoruz. Afedersin o b.k yoluna gitti diyenler , onun ne uğurda canını verdiğini düşünsünler. Vatanı için can verdi , şehit oldu o yiğit adam.

    Dediğin gibi , aksini söyleyenler acaba benzeri bir durumda ne yapacaktı , hangi deliğe girmeye çalışacaktı onuda varsın kendileri düşünsün.




  • Şimdi Lozan' a laf atan bazı arkadaşlara bilmedikleri çok temel bilgileri söyleyeyim. Tarihimizin en kutsal mücadelesidir Kurtuluş Savaşı. Adam gibi bir adamın arkasında birleşen halkın emperyalist köpeklere teslim olmadığı savaştır Kurtuluş Savaşı. Bir yandan emperyalistlerle, diğer bir yandanda onlara destek çıkan Osmanlı Hanedanlığı ile yapılan savaştır Kurtuluş Savaşı. 15 yaşında sübyanların şehit olduğu, saraylarda oturanların ise emperyalist gemileri ile kaçtığı savaştır Kurtuluş Savaşı. Bu halkın son nefesi ile hayata döndüğü savaştır Kurtuluş Savaşı. Şunu da asla unutmayın, vatanımızı teslim etmediysek bile çok ağır yaralar aldık o dönemde. Hiç bir şeyimiz kalmamış ama başarmıştık. Bu şartlarda imzalandı o anlaşma. Bende size bir şey söyleyeyim o zaman. Lozan'a zafer değil diyen; bilgisizdir, cahildir, kötü niyetlidir.
  • Cahil aktroller her yerde yalan yanlış uydurma yazılarla itibarsızlaştırma peşindeler.Bir de sürekli ecdadddan falan behsederler bunlar da daha ecdada saygı nedir onu da bilmezler. Baştakine bakmak yeterli genel durumlarını analiz etmek için...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.