Şimdi Ara

Yoklama Kaçağı / 15 günü bildiren tutanağı imzaladım? Şimdi ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
11.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Normalde 2018 yılına kadar yüksek lisans dolayısıyla tecilim vardı. Ancak son dönem bazı sebeplerden kayıt yenilemeyi unutunca şubeden yazı gelmişti: "Teciliniz iptal olmuştur, Ağustos 2016 celbinde sevke tabi durumdasınız" şeklinde. Ben de eylülde kaydımı tekrar yenileyeceğimden çok üstünde durmamış 3 ay gitmem diye düşünmüştüm.

    Bunun üzerine de bugün tatile giderken gbt sorgulamasına takıldım ve yoklama kaçağısınız diyerek şu meşhur 15 gün içinde askerlik şubesine gideceğimi tebliğ eden tutanağı imzalamak durumunda kaldım. Şimdi ne yapmalıyım?

    1) 15 gün içinde gerekli belgelerle şubeye gidersem ne olur? Gidip durumu izah etmeli miyim? Yeniden yükseklisansa devam edeceğim vb şeklinde
    2) Veya zaten çoğu kişi gitmeyip para cezası ödediğinden ben de mi öyle yapmalıyım?
    3) Diyelim ki gitmedim ve 6 ay sonra tekrar gbtde tespit edildim. Bu durumda 6aylık para cezasını ödediğimde hemen askere mi alıyorlar yoksa yine askerlik şubesine 15 gün içinde gitmem gerektiğine dair tutanak mı imzalatırlar?

    Bana bu durumu yaşayanların yol göstermesine acilen ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • benim bildigim su sekilde.

    simdi siz universiteden mezun oldugunuz anda 2 yillik tecil hakkiniz oluyor ancak askerlik subesine gidip ben tecil ettirmek istiyorum diyorsunuz ve tecil ediyorlar. mesela bir kisi 2015 yilinda lisanstan mezun oldu ama askerlik subesine gidip ben 2 yil tecil ettirmek istiyorum demedi. bu durumda kisinin statusu asker kacagi olur ama yakalaninca diplomasini gosterip tekrar tecil ettirwbilir. tabiki cezasini da odemek zorunda.

    simdi yuksek lisans durumuna gecelim. sizin tecilinizin nedeni yukesk lisans yapiyor olusunuz ancak yuksek lisans kaydini yenilemediginiz icin askerlik subesinde siz yukek lisans yapiyor olarak gorunmuyorsunuz. bu durumda iki secenek var.
    1) yuksek lisansa lisanstan mezun olduktan 2 yil sonra basvurduysaniz ve 15 gunluk(polisin yazdigi belgede ki sure) sure dolduktan sonra tekrar polis gbt ye bakarsa tutar goturur. baska sansiniz yok.
    2) eger yuksek lisansa lisanstan mezun okduktan iki yil gecmede basvurduysanuz ve suan hala lisanstan basvurmanizun uzerinden 2 yil gecmediyse lisans diplomanizi alin ve subeye gidin ve tecil ettireceginizi soyleyin. onlar cezayi keser ve tecil eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 yıl maalesef geçti. Peki şuan ne yapmalıyım? Sonuçta yükseklisansa devam edecğim. Direk şubeye gidip durumu mu izah edeyim yoksa gitmeyip yükseklisans kaydımı yeniledikten sora ayrıca bir tecil başvurusu mu yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum seni rahatlatmak yada korkutmak gibi bi niyetim yok, ancak bir cacik olmayacak. gideceksin subeye durum boyle boyle ben yuksek lisans kaydima devam edecegim diyeceksin tamam diyip dilekce yazdiracaklar sana. artik kac donem kalmissa o kadar tecil yapacaklar.

    ikinci mevzu ise bildigim kadariyla askere alma olayi kalkti surekli para cezasi var gibu hatirliyorum ama sen yine de yetkili kimselerden ogren bu ikincisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.