Şimdi Ara

ꕥ DEATH STRANDING ꕥ | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 | (313. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.792
Cevap
59
Favori
367.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ultratopkek U kullanıcısına yanıt
    Ben bu yorumu oyunun ilk trailer ı yayınlandığında yapmıştım. Unuttum gitti. İnsanlar oyun çıkana kadar oyunun ne olduğunu anlayamadılar şu an merak edenler bitirdiği için kargo simulatoru diyorlar ana hikaye dışında genel itibari ile kargo taşımacılığı yapıyor ana karakter ben de büyük hevesle bekledim ama genelde kargo taşıyorsun denildiği için almadım oyunu. Sağlam indirim gördüğünde alırım artık. Aynısı mgs 5 te oldu büyük hayallerle önsipariş aldığım oyun birbirinin tekrarı görevlerden oluşuyordu. Onun için kojimanın oyunların artık şüphe ile yaklaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.bölümdeyim oyun artık sinir sistemimi altüst etti bu kadar beklemiyordum kargo sim değil bildiğin hamal simi olmuş insan artık sorguluyor nereye kadar bu taşıma işi herneyse birdaha Kojima filan mı tövbeler olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her oyun eline otomatik tüfeği alıp sağa sola gelen düşmanlara şuursuzca ateş edeceksiniz demek değildir. İlle bir şeylere ateş etmek istiyorsanız TPS(Third Person Shooter) türünden oyunlar oynarsınız olur biter. Kojima size bu oyun TPS dir demedi, aynen öyle bu oyun kargo simdir, karakter ve görev yönetimidir. Farklı bir şey bekliyorsanız bu oyunu almadan önce sizin suçunuz.

    Oyuna gelirsek mantıklı ve objektif bakıldığında son derece güzel bir oyun. Bu oyunda düşmanınız insanlar değil, Dünya'nın kendisi, size verilen kargoyu varış noktasına nasıl götüreceğiniz, hangi yoldan gideceğiniz, hangi zorluklarla karşılaşıp başa çıkacağınız size kalmış. Zaman önemliyse hız exo suiti giyersiniz, Yük ağırsa güç exo suiti giyersin, Gideceğin yer dağlıksa her zemin exo suiti giyersin. Güzergahta düşmanlar ve BT ler varsa ona göre insan silahı veya BT silahı alırsın veya hiç silah almassın sadece kazık veya merdiven veya Craft cihazı alırsın.

    Daha sonra da başlarsın yolculuğa ve bu yolculuk boyunca nereden geçeceksin, nereden tırmanacaksın, nerede kazık çakacaksın veya başka oyunculara yardım edeceksin bu özgürlük tamamiyle sana kalmış olur. Bunun haricinde de oyunu oynarken son derece güzel ve eşsiz bir Bilim kurgu hikayesi izlersin.

    Eğer canım gizlilik yapmak veya düşmanlarla silahlı çatışmalara girmek ve güzel bir senaryo isteseydi Uncharted oynardım, Tomb Raider oynardım yani TPS oynardım.

    Ben Death Stranding oynarken ne oynadığımı ve oyunun türünün ne olduğunu bilerek oynadığım için kargoculuk yapmaktan, paketleri gideceği yere teslim etmekten gayet zevk aldım, yolda bir sürü zorlukla karşılaştım, ekipmanlarımı eşyalarımı geliştirdim ve harika bir senaryo izledim.

    Kargoculuk yapmak istemiyorsanız oynamayın arkadaşım, gidin TPS oynayın. Bir oyunun türü nedir, size ne vaadediyor ona bakarak oynayın konuşun, boş konuşmayın.

    Her oyun sağa sola ateş etmekle geçecek diye bir kural yok.




  • eline sağlık hocam güzel özetlemişsıniz. 110 saat oynayip platinlemiştim oyunu. kojimanin oyunlarını seviyorum. piyasada olmiyan farkli şeyler yapmayı denemeyi seviyor adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun oyunun TPS olmaması değil. Evet illa her oyun çatışma içermek zorunda da değil. Ama, çok büyük bir AMA bu oyunun "gameplay" kısmı bayıyor. Çünkü bu oyun sana farklı bir yolu tercih ettiğin için ödüllendirmiyor. Mesela dağlık bir alan var, ya orayı merdivenle geçecez ya da etrafında dolaşacağız. Diyemiyorsun ki "ya burayı merdivenle geçmek yerine etraftan dolanayım belki ilginç bir side quest filan çıkar zaman geçiririm." o merdiveni kullanıyorsun çünkü diğer yol sadece zamanı uzatacak.

    Bu sadece bir örnek, mesela birbirine yardım etme olayı var. Şimdi her yerde teleferik, yol olduktan sonra ne anlamı kaldı mücadelenin. Birinin arabasına bin yoluna git. Eğer oyun bunları kullanmadığın için ödüllendirse tamam, ama hiç bir cezası yok bu işin. Kullan başkasının alet edevatını işini hallet

    AI özürlülüğü, bossların saçma olması ve diğer bir çok şey yazıldı çizildi zaten. Cutscene izlemek için çekilecek şey değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oynanış diyince niye aklınıza sadece sağa sola ateş etmek geliyor. Oynanış kötü diye eleştiriyorlar,hatta yukarıda birisi ayrıntılı yazmış niye kötü olduğunu , ama hala ateş etmek istiyorsan git başka oyun oyna, bu mu eleştiriye karşı verdiğiniz cevap. Söyleyecek bir şeyiniz olmadığı için aynı şeyi defalarca yazıyorsunuz.

    6.bölümden sonra oynanış değişmiyor, fakat siz o kadar deneyimden sonra kargo firmasının şube müdürlüğüne atanıyorsunuz ve artık hamallık yapmıyorsunuz :)

    Farklı olmak,farklı şeyler yapabilmek önemli,ama bunu doğru ve düzgün şekilde yapabilmek ise çok daha önemli.Farklı şey yaptım oldu bu iş demekle bitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kun0s -- 17 Şubat 2020; 14:4:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum;


    • Açık Dünya: 90 saatin üstünde oynadım, henüz Higgs(9.Bölüm) bölümüne yeni geçtim. Buna rağmen eksik yaptığım bazı noktaların olduğunu hissedip, daha önce uğradığım bölgelere tekrar uğrayıp sipariş aldığım, dönem dönem teröristlere baskınlar yapıp yağmaladığım oluyor.

    • Atmosfer : Oyunun verdiği yanlızlık hissi çok güzel, çok tadında. Doğa enfes, doğa şartları ile verdiğiniz mücadele keyifli.

    • Oynanış : Yeni ekipmanları kazandıkça çeşitlenen oynanış beni hiç ama hiç sıkmadı. Oyunun başları (herkesin ortak görüşü) hariç.

    • Kikaye Anlatımı : "bazı" sekansları fazla dramatik hatta türk dizisi kıvamında bulduğumu itiraf etmeliyim. Ama bu demek değilki, hikaye anlatımı zayıf. Aksine çok kuvvetli, ama ben "aşırı" drama sevmiyorum.

    • Online: online öğeleri olmasaydı bu oyun çok eksik kalmazdı belki, ama olması ekstra güzellikler katmış, oynanışa da çok ince yedirilmiş, keyifli. Mesela; "KV" miniboslar ile kapışırken birilerinin katrandan kafayı çıkarıp üzerinize malzeme atmaları çok hoş.

    • Sonuç : Belki bir başyapıt değil ama 2A, 60-65 punalık bir oyun sdeğil benim için. Benden 8,5 dan 9 çalışır bu oyuna.





  • Bu oyuna yöneltilen "oynanış çok tekrar ediyor" eleştirilerini anlamakta zorlanıyorum. Modern FPS oyunlarındaki oynanıştan daha sıkıcı değil bana göre. Görece bir kavram ama benim fikrim, oynanışında tek çeşitlilik silah değiştirmek olan oyunları saatlerce oynayıp da, gideceğiniz yola göre, hava şartlarına göre ölümlü veyahut ölümsüz düşman seçeneklerine göre envanter oluşturup, "doğru" aracı seçip veya tabanvay gitmeyi tercih ederek, az da olsa strateji gerektiren bir yol beliryeyip yola çıktığınız, buna rağmen yolda bazen çuvalladığınız bir oyunun oynanışını "sıkıcı" demek doğru değil. Farklı, evet. Sana göre değil, kabul.
    Sana sıkıcı gelmiş çünkü bu oyunda duvarların arkasından belirip belirip geri kaçan kelleler yok. 90 saat oynadım, ilk bölüm hariç bir an bile sıkılmadım.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    iki mesajinizda da cok guzel ozetlemissiniz. Resmen ders niteligin de.
  • Dark-Samurai kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarım aklımda çok önce oluştu ama 50-60 saat oynama tecrübesi biriktirmek için bekledim. Mesela, "Kojima olmasa bu oyunun yüzüne bakılmaz" yorumu da çok yavan. Doğru ama yavan. Açı konuşmak gerekirse, bu fikirle bana gelseler ben kapıdan sokmam, "sirre" yi basarım. Ama o "Hideo Kojima", yaptıkları yapacaklarının garantisi bir yapımcı. Sony parayı akıttı projeye doğal olarak. Bu oyunu çok kısa ve en güzel şekilde CS özetledi; "AAA kalitesinde bir "Indie" oyun"..

    Şahsi fikrim; oyun gerçekten farklı, değişik, zaten o yüzden de güzel. Piyasaya bir bakın, yüksek bütçeli oyunlara bir bakın, Ubisoft'a, Activision'a, EA'a bir bakın. Birbirin kopyası oyunlar. Koskoca Bethesda bile "Destiny" çakması oyun(Anthem) yaptı. Onu bile beceremediler gerçi. Benim kutsalım Blizzard'dı mesela, bakın ne hale geldi. Mottosu "oyun bitince çıkacak" olan, TITAN gibi dev bir projeyi sırf tatmin olmadıkları için iptal eden firma WCIII'ü ne halde sürdü piyasaya. Piyasa bu halde iken, sürekli b*k pompalarken, bir gıdım nefese ihtiyaç duyuyoruz.

    Nefes veren firmalar da var Allah'tan, From Software mesela, bir oyun yapıp ekol yaratıyorlar, sonra bu ekolü yıllar sonra yine kendileri ileri taşıyor(Sekiro), piyasa o kadar kısır yani. CDPR'a deliriyoruz mesela, RE2 remake neden bu kadar başırılı? Nefes çünkü.. Bu oyunu oynarken, en azından burnumu b*k çukurundan çıkarabilmiş hissettim. RE3 bekliyorum deli gibi.

    Ama Cyberpunk2077 için yapılan yorumlar çoğunluk oyuncu grubunun durumundan çok memnun olduğunun açık kanıtı. Cyberpunk2077, DS'den daha beter olabilir, demedi demeyin.. Kazanda ısıtılan kurbağa hikayesini bilirsiniz. Hepimiz yavaş yavaş ısınan kazanın içindeki kurbağalarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 17 Şubat 2020; 16:50:24 >




  • Bu oyunda da şuursuzca kargo taşıyoruz ne yani. Rrd de oyun bu da oyun. Şu oyunu gereksiz yere övmek için düz mantık yazmayın bence artık. Sanki oyun bulmaca dolu, çok IQ istiyor da millet ağlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Yine döktür müşsünüz. aynen katiliyorum. Bu oyunu inanin benim düşüncem baskasi yapsa her yonden goty de olurdu bu kadar da elestirilmezdi. Hatta yapimcisina kojima ya daha once verilen oyun endustrisi ikonu bile verilirdi. Re3 u ben de merakla bekliyorum zaten seri icinde ki en iyi oyunlardan biri. Bir de yarin cikacak olan hunt showdown crytek in oyununu. Tabi last of us part 2 ve ghost of tsushima yida.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

    Bu oyunda da şuursuzca kargo taşıyoruz ne yani. Rrd de oyun bu da oyun. Şu oyunu gereksiz yere övmek için düz mantık yazmayın bence artık. Sanki oyun bulmaca dolu, çok IQ istiyor da millet ağlıyor.
    Gereksiz yere gömmeye ve kötülemeye calışılmasa gereksiz yere övmede olmaz. Aslında övmede değil bu sadece şuursuzca atıp tutanlara cevap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimsenin gereksiz yere övdüğü yok gereksiz gömmek de övmekte saçma beğenmediysen çabuk bir şekilde oyunu elden çıkarır takaslarsın veya satarsın sonuç olarak da oynamazsın bu kadar basit bir mevzunun sürekli temcit pilavi gibi ısıtılıp ısıtılıp tekrar gündem olmasa saçmalığın daniskası..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 17 Şubat 2020; 18:6:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Saga

    Gereksiz yere gömmeye ve kötülemeye calışılmasa gereksiz yere övmede olmaz. Aslında övmede değil bu sadece şuursuzca atıp tutanlara cevap.

    Alıntıları Göster
    Yahu oyunda ana görevlerin hepsi aynı. Yan görevlerin hepsi aynı. Ana ve yan görevlerin arasındaki tek fark araya sinematik girmesi. Buna hadi neyse deyim ama bari o kadar kargo taşımayı bari bir gelişim olsa gittikçe ama o hissi vermeyi bile atlamışlar. 5 yıldız kasıyorsun ve yine aynı şekilde sözde üsler; gram değişmiyor. Ana görevde ise en fazla olan, bölgenin açılması. Ana hikayenin ve grafiklerin hatırına oynanıyor zar zor. Grafik motoru da hazır olduğu için hikaye dışında övülecek bir tarafı yok bence. Mgs V’i yarım bıraktırdılar diye hoşgörülü davrandık ama tamamlayabildiği oyunu bu kadar olabilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    *Hayır, gereksiz övmek ne demek? İnsan bir şeyi gereksiz niye övsün? Beğenmiştir över, beğenmemiştir yerer. Beğenir, dayanağını anlatır, kabul edersin veyahut etmezsin.
    *Düz mantık yazmayalım... Peki. Ya nasıl yazalım? Düz mantık yazmaktan kasıt nedir? Anlamadım, sanırım IQ'um yetmedi... Ayrıca bu platform bunun için var, insanlar fikirlerini paylaşsın diye. Hoşuna gitmeyen yazıları görmek istemiyorsan kaynağını blokla. Rahat edersin. Ama burada insanları susturmaya çalışma, sen hükümet değilsin, sansür uygulayamazsın.

    Öte yandan; beğenmedim de, oynamam de, bana göre değil de, hatta çöp de yahu, eyvallah. Bak çöp bile tamam. Ama başkası beğenince atarlanmak nedir? Sen beğenmedin diye bu oyun kötü olmak zorunda mı? Bana bunu biri lütfen anlatsın.

    Edit: Görevlerin hepsi aynı, evet...
    Sorarım size, Witcher3'de görevler farklı mı?Anımsayın, verdiği görev ipuçları takip edip bir hedefi katletmek. Yanlışmıyım? Ama yapılış şekilleri farklıydı. her görevin bir hikayesi vardı. O yüzden W3 iyi bir oyun.. Bu oyunda da tabiiki görevler aynı, bir kargoyu bri noktadan diğerine taşımak. Ama bunun nasıl yapılacağı sana kalmış.

    Kıyas için Disco Elysium'a bak. Bazı organizasyonlarda yılın ödülüne aday gösterildi. Çoğunda ödül aldı, sağlam bir RPG oyunu. Bir bak bakalım, oynanışı nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 18 Şubat 2020; 12:42:21 >




  • Dark-Samurai kullanıcısına yanıt
    Başkası yapsa, bu kalitede yapamazdı.. Ama şahane bir indie olurdu orası kesin.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Witcher örneği vermişsin ama çok yanlış bir seçim yaptın. Witcher’da her yan görev birbirinden tamamen farklı. Kontratlar bile farklılık barındırıyor. Daha bir de görevlerin dışında, keşfetmeye teşvik eden bir dünyası var. Bir de kart oyunu var ki saatlerce sırf Gwent oynadığımı bilirim. Witcher ile en son kıyaslanacak oyun yani bu. İyi bir combat sistemi ve düşman çeşitliliği ile de sıkmayan şeyler iyice zevkli hale geliyor.
    Film eleştirince “siz de gidin recep ivedik izleyin ehü ehü” yazmakla adamın yazdığı cümle aynı seviyede. Ne yazmamı bekliyorsunuz ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Oyunun genelini kıyaslamadım, görev yapılarını tüm oyunlar çerçevesinde kıyas yapmak için kaliteli bir oyun üzerinden örneklemek istedim. W3 bir bütün olarak DS'den çok çok daha iyi bir oyun.

    Söylemek istediğim, "görev mantığı"nın tüm oyunlarda aynı olduğu. Git şunu bul, git bunu öldür gibi gibi. Oyunu farklılaştıran bunu sunum biçimi, ve o görevi yapman için sunduğu seçeneklerin çokluğu. W3 işte bu noktada farklılaşıyor. DS'de öyle. Görevin bir kargoyu taşımak evet, ama nasıl taşıyacağın sana bağlı. Yayan git, araç kullan, zip-line kullan, teröristelirn etrafından dolaş, kampa gir çatış-temizle. vs.

    Not:Aman ha, ben DS, W3 den iyidir demedim. Demem. CDPR benim yeni akım Blizzard'ım. Allah bozmasın.
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Zaten herhangi bir oyun örnek vermesi bile hata, hem kojima farklı ve özgün bir adam diyorlar, death stranding çok farklı bir oyun , denenmemeşi yapmış diyorlar, hem de birçok oyunda hep aynı görevler var,normal bu diyorlar. O zaman nerde bunun farklılığı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kun0s -- 18 Şubat 2020; 13:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.