Şimdi Ara

Led ampul mi daha fazla ışık verir ? Yoksa florasan mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
8.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "birşey biliyorsan konuş da millet ilim irfan öğrensin,
    bilmiyorsan sus da adam zannetsin"
    Atasözleri ve deyimler. Atasözlerinden her halde muhatap mana çıkarılır. Eleştirisi hak ettiğince üste alınır. Eşşekten bahsetse eşşek demez sadece izah eder. Teşbihte hata olmaz.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    anlayabilirsenhttp://forum.donanimhaber.com/m_100650768/f_//tm.htm#100650768
  • anlamak size göre değil zira...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    kimse sizin hayat hikayenizi veya ilmi fenni bilginize ihtiyaç duymuyor konu dışına açın bir konu anlatın kafanızdakileri , açılan konulara amacı dışında değil basit cevaplar verilmeli burası blog değil.
  • UstaForumcu kullanıcısına yanıt
    evet efsane wolt olmuş.
  • Çok laf ettin ve ezilince yediğin laflar için konu dışı diyorsun. Konu dışı olan sensin ve mesajları devamlı konuya çekmeme rağmen devamlı arıza çıkardın. Kısaca deforumsun düzelt kendinbi ve laf ebeliği yapma. yani mesaj yazman bi şey yazdığını göstermiyor...
    @UstaForumcu fiyatı da iyimiş.... toptanı para etmeyen ampüllere göre hele... Yani fiyatları bi taban yapsın onların..
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz aydınaltmayı floresanda 6-7 lira civarında rahatça yakalarsanız,ledde de tabiki aynı aydınlatma yakalanabilir tabi ki bu 20 lirayı bulabilir ve yarısı kadar enerji ile çözersiniz. Ledin özü vasat ledleri saymıyorum tasarrufluya göre %50 daha az enerji tüketmek ve 4-5 kat daha dayanıklı olmasıdır. Tabi bu vasat ( sahte değer) sunan ledler için geçerli değildir.
    İşin özü bu şekildedir hocam.

    Not: Mesajınızı yeni gördüğüm için yeni yanıtlıyorum.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, ben florasan kadar lümeni yüksek led ampul bulamadığım içim florasan almaya karar verdim. Henüz alamadım üşendiğim için çıkıp, kalıtelı ampouller buyuk alışveriş marketlerinde satıldıgı ıcın gıtme fırsatım olmadı henuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UstaForumcu

    Eğer Çıkamıyorsan Buradan Sipariş Verebilirsin Aynı Gün Kargo Yapıyorlar Ve Fiyatlarıda Çok Caziphttp://www.muzikbankelektronik.com/

    Teşekkur ederım hocam, gözumle gorup test edıcem buyuk avm lerde ona gore alıcam
  • Sayın @12 Angry Men lümeni yüksek olan led projektörler dahi var. Lümeni yakalarsın her türlü. Mesele enerji sarfiyatı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Sayın @12 Angry Men lümeni yüksek olan led projektörler dahi var. Lümeni yakalarsın her türlü. Mesele enerji sarfiyatı

    Teşekkur ederım hocam, gözümle görüp test ettiricem led ve florasan ampulu ona gore alıcam, led ampulu daha once kullanmadıgım ıcın gorerek karar vermem gerekıyor.
  • Rica ederiz; Başarılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Teşekkür ederim hocam, ledler heniz gelişmemiş anlaşılan. Güçlü florasan ampul alıcam şimdilik. İleride güçlü ledler çoğalırsa değişirim.

    Evde philips led kullaniyorum 11 wattlik ampulu gayet yeterli aydinlatiyor kucuk bir odayi.Tasarrufludan daha kaliteli bir ışığı var.20 wattlik tasarruflu floresan ampul ile 11 wattlik ledin aydinlatmasi ayni.Hangi led ampulleri gordunuz bilmiyorum ama kaliteli bir led ampul her turlu tasarrufluyuda akkor ampulude gömer.Hem ömür olarak hem ışık kalitesi olarak hemde elektrik tasarrufu olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • Konu biraz hort olacak ama kullanıcı yorumları çok çelişkili olduğu için sormam lazım.Led ve florasan lambalarda ışık şiddetine bakarken lumen değeri önemli olduğuna göre nasıl oluyorda bazı kullanıcılar ;atıyorum 600 lumen veren led ile 1000 lumen veren florasan lamba için led daha fazla aydınlatmaya sahip diyebiliyor..Bana 1400-1500 lumen değerini veren bir lamba lazım.Şuan ki kullandığım florasan 1450 lumen.Odayı anca aydınlatıyor.Bu değeri veren kaliteli ledler az ve pahalı..Bu durumda florasan tercih etmek daha mantıklı değil mi.Yoksa 800 lumen veren led ile 1300-1400 lumen değer veren florasan aynı aydınlatmayı mı veriyor.Teknik olarak imkansız ama bakılması gereken başka bir değerde yok gibi..Önemli olan lumen değeri değil mi.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.