Şimdi Ara

Bu kilo ve ölçülerle definasyon ne kadar mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar meraba öncelikle iyi forumlar.Yaşım 19. Boy 188. Kilo 78. Yağ oranım %13-14 civarı ve 1.5 yıldır body yapıyorum.Ama bu sürenin 7-8 ayı çok bilinçsizdi ve son 4 aydır çok bilinçli bir şekilde yapıyorum.4 ayda minimum yağ ile 72 kilodan 78 kiloya çıktım.Ölçüler ciddi bir şekilde arttı ve bu tempoda ve bilinçte uzun yıllar yapmayı düşünüyorum hedefim bu sporda iyi yerlere gelmek.Yaşım daha 19 olduğu için hiçbir şey kaybetmiş değilim.



    Ölçülerim:

    Boy:1.88
    Kilo:78
    Yağ oranı:%13-14
    Bel:75
    Kol:36-37
    Omuz:126
    Göğüs:105


    Hedefim 80 kilo olup definasyona kademeli bir şekilde girmek ve yağ oranımı %8-9a çekmek..İntermitten fasting diyetini uygulamayı düşünüyorum.Duruma göre bikaç hafta ketosis diyetini de uygulayabilirim.Sizce bu ölçülerle ve belirttiğim kiloyla definasyona girmek ne kadar mantıklı? Zaten çok iri görünmüyorum korkum çok daha incelmek.Önerileriniz neler diyet olsun antrenman şekli olsun yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dostum bence biraz daha bulk yapıp sonra definasyona girmelisin

    çünkü benim boy 1.71 kilo 70 def yapmıyorum hala :)

    kütle kazanmak benim için daha önemli olduğu için

    ama sen aç kalıp six pack çıkartıcam diyorsan sen bilirsin
  • Amacım sixpack falan değil.Daha fazla bulk yaparsam haliyle yağ oranım da artıcak ve zaten fazla olan yağ oranım daha da artacağı için estetikten uzak bir görüntü olucak en önemlisi daha önce hiç definasyon yapmadığım için ilerde vücudumu kontrol etmem daha zor olucak.Yani şuan vücudumun definasyon hızını vb. hiçbir şeyi bilmiyorum.

    Şöyle bir seçenek de var: Ramazanda bulk yapmak çok daha zor olucak.O 1 ayı intermitten fasting yaparak 1 aylık güzel bir definasyon yapabilirim.Yani ramazana kadar bulka devam edebilirim.1 ayda iyi bir sonuç alırsam en azından yağ oranımı %10a çekersem daha kontrollü minimum yağ ile bulka devam ederim.Sizce bu seçenek kulağa nasıl geliyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kesinlikle bu kulağa daha hoş geliyor

    ama bulk için ön yargını yık :) Clean bulk yaparsan o kadar da kötü bir yağ oranı ile karşılaşacağını sanmıyorum :)

    önemli olan dirty bulk yapmamak

    IF'yi bende Ramazan ayında denicem inş hayırlısı

    iyi forumlar
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Ben sporu birakali baya oldu ama boy kilo baya yakin (188-76.5)
    Yag oranim benimde 13 filan ama olculerde benim biraktigim halimin bile onundesin ki ben ince kemikli biriyim acaba yag oraninin veya kilonun yanlis olma sansi var mi?
    Dikkatimi cekti yazmak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Tüm ölçüler doğru hocam.Bende ince kemikli birisiyim.Vücudum ekto-mezo arasına benziyor.Bilek ölçüm 16-17 cm yani baya ince.Ama omuz çatım baya geniş ve belim doğuştan baya bir ince.Spor yapmıyorken bile bariz bir üçgenlik vardı.Yani hangi ölçülerden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama omuzlarım çatıdan dolayı doğuştan geniş.Kanatlar da genetik olarak hızlı gelişiyor ve göğüs ölçüsüne az biraz katkı sağlıyor mezura çevreden dolandığı için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Boyum 1.80 kilom 75 yağ oranımda 13 civarı . Hemen hemen herşey benziyo ;) Son 4 ayda nasıl 6 kilo aldın biraz bilgi verirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nehoo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle beslenmeye çok ağırlık verdim.Yediğim herşeyi tartarak hazırladım ve fatsecret adlı siteden kalori hesabı yaptım.Günlük almam gereken kaloriyi deneme yanılma ile buldum(1 hafta belirli bir kaloriyi hergün aldım ve 1 hafta sonra aynı saatte uyanır uyanmaz tartıldım kiloma göre kaloriyi arttırıp azalttım) ilk başlarda ihtiyacım olan kalorinin 250-300 üstüne çıktım ve yavaş yavaş 500e kadar çıktım.Makrolara çok ağırlık verdim.Günde ortalama 100 gr yağ,200 gr protein ve +400 gr karb. tükettim.Meyvelerden gelen şeker dışında hiçbir şey şekilde şeker almadım.Ekmeği hayatımdan çıkardım ve sadece kompleks karblara yöneldim(esmer pirinç,kepekli makarna,yulaf ezmesi,patates vb.)Yağ olarak sadece organik zeytinyağı kullandım.Diğer aldığım yağları kuruyemişlerden falan aldım yani aldığım yağlar da kaliteliydi.Haftada 1 öğünde istediğimi yedim ama bunda bile kaloriyi hesaplayıp o gün yiyeceğim diğer şeylere yansıttım.Günde ortalama 3 litre su içtim.

    Günde garanti 7.30-8 saat uyudum.Ve haftada 3 gün antrenman yaptım(Son 1 haftadır 4e çıkardım)

    Kreatin,zma,casein kullandım ve protein açığım olduğunda whey protein kullandım.




  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.