Şimdi Ara

cennet ve cehennem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
2
Favori
8.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün yaşamı boyunca iyilik yapip insanlara çok az zararı dokunan kendi halinde bir adam ölüyor ama islam dinine göre eğer müslüman değilse cehenneme gidicek ve bir müslüman ne kadar günah işlerse işlesin cennete gidicek. ömrü boyunca sayılı günah işleyen bir adamin ateşte sonsuza kadar yanması ama ortadoğuda kadına şiddet uygulayıp tecavüz eden çocuk yaştaki kızla evlenen insanların az ateşte közlendikten sonra cennete gitmesi ne kadar adildir sizce sevgili forumdaşlar?




    not : şimdi hayatında hiçbir şeyi sorgulamayan adamlar çıkıp diyecek ki sen islam a hakaret ediyosunn, efendi ben kimseye hakaret etmiyorum ben elinizi vicdanınıza koyun istiyorum sorgulamaktan çekinmeyin istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 29 Ekim 2015; 4:25:22 >



  • İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir bu konuda bir bilgi sahibi olun. Herkes hatalarının karşılığını bulacaktır. Ve sen (haşa) Allah mısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar verebiliyorsun çıkarım yapıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela hayatı boyunca insanlara zarar vermemiş,insanlara faydalı olmuş, kendi halinde yaşayan bir insan küfür içinde ise içinde sonsuz yaşayacağı cehenneme gidiyor, ama çeşitli günahlar işleyip, insanlara zarar veren, kan döken bir insan ise affedilirse ya da iman ile giderse içinde sonsuz yaşayacağı cennete giriyor. tabi ki Tanrı daha iyi bilir, ama bu tercih beni de vesveselendiriyor, bence cennet ve cehennem taksimatının yapılmasının daha öncelerde başka nedenleri olması gerek bu taksimat çok önceden yapılmış bana göre...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 29 Ekim 2015; 12:54:14 >
  • Vesvese değil o mantığın konuşması. Beynin anlamlandıramıyor. Biraz daha gayret edersen bize katılcan sende. Ha gayret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist

    Vesvese değil o mantığın konuşması. Beynin anlamlandıramıyor. Biraz daha gayret edersen bize katılcan sende. Ha gayret.

    Ne biliyim ya işte öyle bir şey
  • O kadar insana iyilik yapiyor ama kendisine en buyuk iyiligi yapan, yasama hakki veren Allah in Celle Celaluhu dinini kabullenmekten kaciniyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

    İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir bu konuda bir bilgi sahibi olun. Herkes hatalarının karşılığını bulacaktır. Ve sen (haşa) Allah mısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar verebiliyorsun çıkarım yapıyorsun?

    O zaman neden müslüman olunuyor. allah inanalım iyi bir insan olalım yeterli. Dinlerin kurallarında bir şeyde çelişmesin yahu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fikret111

    quote:

    Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

    İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir bu konuda bir bilgi sahibi olun. Herkes hatalarının karşılığını bulacaktır. Ve sen (haşa) Allah mısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar verebiliyorsun çıkarım yapıyorsun?

    O zaman neden müslüman olunuyor. allah inanalım iyi bir insan olalım yeterli. Dinlerin kurallarında bir şeyde çelişmesin yahu :)

    İslamın özüne dönüp bakarsan sorduğun her şeyin yanıtını alabilirsin. İslamı siz çok yanlış anlamışsınız. Müslüman olunmaz. Müslüman inanan ve Allah'ın emir ve buyruklarını
    uygulayan kişiye verilen isimdir. Ben müslümanım demekle müslüman olunmaz.




  • "İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir" yukarıdaki alıntıdan sana ait olan bir cümle.
    Buna göre müslüman olmama gerek yok. Allah a inancımın olması yeterli. yanlış mıyım?
  • fikret111 F kullanıcısına yanıt
    İslam'da İman'ın Şartları diye bir mevzu var. Bunlar yoksa cehenneme gidiyormuşsun. Ki bunlarda otomatik müslüman yapıyor adamı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalist -- 29 Ekim 2015; 14:41:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist

    İslam'da İman'ın Şartları diye bir mevzu var. Bunlar yoksa cehenneme gidiyormuşsun. Ki bunlarda otomatik müslüman yapıyor adamı.

    O zaman "İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir" yanlış. Zaten inancın varsa müslüman oluyorsun. Müslümanım diyenlerin ibadetlerini yapmama için böyle cümlelerle avutuyorlar kendilerini. Kitabı okumuyorlar namaz kılmıyorlar doğru sölemiyorlar vs vs. İslamın 5 şartını uygulayan var mı? Yok çünkü "İslama göre müslüman olmayan değil İNANCI olmayan azap görecektir" İnan yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikret111 -- 29 Ekim 2015; 15:06:34 >




  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Olaya gerçek pencereden değil de görmek istediğin veya sana gösterilip bu gerçektir denilen pencereden bakıyorsun ve sorguluyorum diyorsun. Sorguluyorsun eyvallah ama hakkıyla, tarafsız bir zihin yapısıyla sormuyorsun sorularını.

    Bu konuda islamın bildirdiği şeylere bir bakalım:
    1- Herkese bir uyarıcı ulaşmıştır, olur da bunun dışında kalan istisnai durumlar olursa bu kişiler bundan sorumlu tutulmayacaktır.
    2- Herkes yalnızca ve yalnızca yaptığının karşılığını bulacaktır.

    Bir müslüman ne kadar günah işlerse işlesin cennete gidecektir tezini nerden buldun bilmiyorum ancak öyle bir şey yok. Aynı şekilde bir insan müslüman değilse ne kadar iyi olursa olsun cehenneme gidecek tezinin de islam açısından bir temeli ve bağlayıcılığı yok. Devamında belirttiğin tecavüz çocukla evlenme ateşte közleme vs de gerçerli şeyler değil. Allah kuranda affedilmeyecek tek günahın şirk olduğunu belirtiyor. (Bu diğer hepsini affedecek anlamına gelmez elbette) Bu durumda şirk koşmayan her insanın cennete gitme "ihtimali" bulunmaktadır diye düşünüyorum.




  • Elbette ki Hitler'le Albert Einstein ahirette bir olmaz. Öyle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 29 Ekim 2015; 16:16:14 >
  • şimdi herkes diyor ki yok ya olurmu şey bunu sana mantığın söylüyor. ben defalarca kuranı hatim ettim hem türkçesini hem arapçasını. ilginçtir ki bilgili deistlerin birçoğu kuranı en fazla okuyanlardan oluşuyor.

    ben giremez diyorum ama trajikomik olan kur'anda bu konu bi girer bi giremez trajikomik bir durumda net bi açıklama yok gibi olsada giremez daha ağır basıyor.
    buyrun konu ile ayetler bunlar ele alalım isterim.

    Bu arada benim sorgulamam ile alakalı konuşan arkadaşların çoğu kendi fikirlerini paylaşmış sizde mantığınızla hareket ediyorsunuz rehberiniz kur'an olsa ayet paylaşırdınız


    Beyyine/6
    Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah’a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.

    Al-i İmran/85
    Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır

    Al-i İmran/19
    Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir

    Al-i İmran/32
    De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.




  • bunlarda girer diyenler buyrun cenaze namazına.

    Bakara/62
    Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).

    Maide/69
    Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ictopbasli

    Elbette ki Hitler'le Albert Einstein ahirette bir olmaz. Öyle değil mi?

    ikisi de kafir yanacaklar einstein sonsuza kadar kısık ateşte yanar :D
  • Nick-Entry uyumu geldi aklıma Atsız'ın izindeyiz herhalde
  • Şöyle düşün. İnsanlığa bir iyiliğin olmamış, kötü, cahil, acımasız birisin ama yine de bütün bu pisliklerin içinde Allah'a inancın var. Sence de cennete girmeyi hak etmez mi? (Tabi burada günahlarının da cezasını hakkıyla ödeyeceği belirtiliyor zaten.)
    Ayrıca çoğu dine inanmayan insan genellikle Hristiyanlardan çıkıyor. Burada iyi düşünürseniz çok açık bir detay var. Hristiyanlıktan dinsizliğe dönmüş bilim adamları malum ilk kendi dinlerini araştırır ve dinlerindeki insan eliyle yazılarak yapılmış hataları bulurlar. Böylece bütün dinlerin insan eliyle yazıldığı kanaatini getirip dini bırakırlar.

    Fakat biz Müslümanların dinden çıkma eğilimimiz tamamen Avrupa özentiliğinden geliyor. Bizim dinden çıkmamız için bir sebep yok. Hangi Müslümanlıktan çıkmış insan dini ön yargısız bir şekilde ayrıntılarıyla araştırıp çıkmıştır ki? Kuran'ı okudum diyenler var fakat okumuş mu göz mü atmış bilinmez.


    Allah'ın "Ne kadar günahkar olsan da inanıyorsan bir şekilde cennete girebilirsiniz." sözünü düşünün. En basit bir şeyi bile yapamıyoruz. Öyle bir Şeytan'ın kucağına düşmüşüz ki Allah'ın bizden istediği o basit şeyi, en azından inan istediğini yerine getiremiyoruz. Ön yargılarımız düşünmemizi engelliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 29 Ekim 2015; 16:21:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtsydn

    Olaya gerçek pencereden değil de görmek istediğin veya sana gösterilip bu gerçektir denilen pencereden bakıyorsun ve sorguluyorum diyorsun. Sorguluyorsun eyvallah ama hakkıyla, tarafsız bir zihin yapısıyla sormuyorsun sorularını.

    Bu konuda islamın bildirdiği şeylere bir bakalım:
    1- Herkese bir uyarıcı ulaşmıştır, olur da bunun dışında kalan istisnai durumlar olursa bu kişiler bundan sorumlu tutulmayacaktır.
    2- Herkes yalnızca ve yalnızca yaptığının karşılığını bulacaktır.

    Bir müslüman ne kadar günah işlerse işlesin cennete gidecektir tezini nerden buldun bilmiyorum ancak öyle bir şey yok. Aynı şekilde bir insan müslüman değilse ne kadar iyi olursa olsun cehenneme gidecek tezinin de islam açısından bir temeli ve bağlayıcılığı yok. Devamında belirttiğin tecavüz çocukla evlenme ateşte közleme vs de gerçerli şeyler değil. Allah kuranda affedilmeyecek tek günahın şirk olduğunu belirtiyor. (Bu diğer hepsini affedecek anlamına gelmez elbette) Bu durumda şirk koşmayan her insanın cennete gitme "ihtimali" bulunmaktadır diye düşünüyorum.

    küttübi sittede yer alan hadisler bu doğrultudar. ayetleri açıklamak için peygamberin söyledikleri.

    Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

    bu ve benzeri birçok hadiste günahı olan müminlerin bir süre azaba ugradıktan sonra cennete gidiceği yönünde eğer bu hadisten şüpheye düşersen diğer bütün hadisleri reddetmelisin keza küttübi sitte en güvenilir hadis kaynağı olup 6 büyük hadis aliminin bilgilerinin toplandığı bir eser




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ictopbasli

    Şöyle düşün. İnsanlığa bir iyiliğin olmamış, kötü, cahil, acımasız birisin ama yine de bütün bu pisliklerin içinde Allah'a inancın var. Sence de cennete girmeyi hak etmez mi? (Tabi burada günahlarının da cezasını hakkıyla ödeyeceği belirtiliyor zaten.)
    Ayrıca çoğu dine inanmayan insan genellikle Hristiyanlardan çıkıyor. Burada iyi düşünürseniz çok açık bir detay var. Hristiyanlıktan dinsizliğe dönmüş bilim adamları malum ilk kendi dinlerini araştırır ve dinlerindeki insan eliyle yazılarak yapılmış hataları bulurlar. Böylece bütün dinlerin insan eliyle yazıldığı kanaatini getirip dini bırakırlar.

    Fakat biz Müslümanların dinden çıkma eğilimimiz tamamen Avrupa özentiliğinden geliyor. Bizim dinden çıkmamız için bir sebep yok. Hangi Müslümanlıktan çıkmış insan dini ön yargısız bir şekilde ayrıntılarıyla araştırıp çıkmıştır ki? Kuran'ı okudum diyenler var fakat okumuş mu göz mü atmış bilinmez.


    Allah'ın "Bütün günahları işleyin ama bana inanırsanız bir şekilde cennete girebilirsiniz." sözünü düşünün. En basit bir şeyi bile yapamıyoruz. Öyle bir Şeytan'ın kucağına düşmüşüz ki Allah'ın bizden istediği o basit şeyi, en azından inan istediğini yerine getiremiyoruz. Ön yargılarımız düşünmemizi engelliyor...

    ortaduğunun çoğu müslüman adam Allaha ve Peygambere inancı tam ama yemediği nane kalmamış kumar zina tecavüz diğer tarafta bilim adamı bir buluş yapmış ve insanlığa faydalı olmuş, bir aşı bulmuş yada bir hastalığın tedavisini. şimdi sen bana diyosun ki kardeşim bu adamın gidişi şaibeli ama öteki azabını çekip cennete gidicek ?

    yahu arkadaşım ben sana diyorum yıllar boyunca iyi bir müslümandım araştırıp okurdum.

    Şimdi bana şunu söyle müslüman olarak doğmayı kendin mi seçtin?? hayır bu coğrafyada doğduğun için öylesin. peki başka dinler hiç araştırdınmı tabikide hayır dediğin gibi eğer araştırsan şeytanın seni yoldan çıkartıcağını düşünücektin. Eğer Hristyan yada yahudi olarak doğsan öyle ölücektin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 29 Ekim 2015; 16:24:36 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.