Şimdi Ara

Zor Seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhabalar umarım her şey sizin için yolundadır. 

    İstanbul'a taşınmam ve okulu bitirmem ile ultrabooklardan yıllardır hayalini kurduğum masaüstü bilgisayara geçiş yapacağım. Bilgisayar üzerinde online oyunlar ve twtich yayını yapmayı istiyorum. Birçok model var hepsi birbirine benzer ve çok uzun zamandır toplama bilgisayarları takip etmediğim için işin içinden çıkamadım. Çok ağır hikayeli oyunlar oynayan birisi değilim, 1080p 144 veya 165 hz monitörler kullanacağım. Daha önce birkaç kez bilgisayar topladım fakat hep anakart ve psu'dan kıstım, kaliteli tercih etmek istiyorun. Fiyat aralığım 15-16.000 Tl civarlarında. Bu fiyat aralığında ryzen 5 5600 ve yanına ekran kartlı olan sistemler var. MANTIS 6700XT, Sinerji CLAY gibi modeller var. SSD hızları ram hızları psu da hangi marka iyidir? Anakart konusunda A320-520 mi yoksa B450-550 mi tercih etmek daha iyi olur? Bunun gibi soruların cevaplarını arıyorum ve sizlerden yardım bekliyorum. Teşekkür ederim, herkese iyi forumlar dilerim!








  • Mantisi alın .Poweri iyidir. SSD ve anakrt olarak da fazla takıntı yapmayın. Toplamaya kalkarsanız, zaten bu parçalar ile bile bu fiatlara toplanmıyor .Anakartı iyi alayım,ssd yi samsung yapayım vs. demeye ka lkarsanız, bu bütçede ,işlemci ve e.kartından kısmak zorunda kalırsınız .Esas berbat durumda ,o olur .Makinanız hiç bi işe yaramaz.

  • psu ve anakart sistem performansına doğrudan etki eden parçalar değil zaten, bunların parladığı kısım ileri dönük olmaları ya da eklemeler yapmaya müsait olmaları.


    b320 ve x570 anakart arasında performans farkı yok, 550w ve 1200w psu arasında da performans farkı yok. 2,5" ssd ile nvme arasında da performans farkı yok.


    senin için en önemli iki parça, sırasıyla, ekran kartı ve işlemci. bütçenin en az yarısı ekran kartına, 1/5-1/4'ü işlemciye, kalan paraya da öbür elemanları sıkıştırmaya bak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.