Şimdi Ara

Zeytin çekirdeğinden tespih yapmak için? (Soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube'da videoları var. Herkes kendine göre zeytin çekirdeğinden tespih yapmış Kimisi matkapla delmiş, kimisi uçlarını zımparalayıp, delmek için çuvaldızdan yardım almış. Ben ise çekirdeğin temizlenmesi konusunda bilgi arıyorum. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Çekirdeği öyle doğal şekilde temizlemişler ki, taneler harika duruyor. Zımparalayanların da fotoğraflarını buldum, aynı güzellikte olmuyor. Birkaç adet çekirdeği suda kaynatayım belki yumuşar diye denedim olmadı. Fotoğrafını en alta koydum. Çekirdekler pürtüklü ve siyah. Yeşil zeytin çekirdeklerini de kaynattım ama damarlardaki siyahlar olmuyor ve aynı güzel görseli vermiyor.

    Soru: Aşağıdaki fotoğraftaki gibi olması için zeytin çekirdeğine nasıl bir uygulama yapmak gerek?

    Zeytin çekirdeğinden tespih yapmak için? (Soru)


    Soldaki iki tane evde kaynattığım zeytin çekirdekleri. Sağdaki ise hiç işleme tabi tutulmamış halleti. Bu halleriyle tespih yapmaya değmeyecek kadar pürtüklüler.

    Zeytin çekirdeğinden tespih yapmak için? (Soru)

    Sizce üst fotodaki, hiç zımpara ile aşındırmadan zeytin çeirdeklerini nasıl o hale sokabilmiş? Var mı bilen ya da fikri olan?







  • Onlarca zeytin türü var Hocam. Hepsini çekirdeği farklıdır illa ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan G.

    Onlarca zeytin türü var Hocam. Hepsini çekirdeği farklıdır illa ki
    Bunu da düşündüm. Şimdiye kadar hiç içinden çekirdeği temiz çıkan türe denk gelmedim. Bu başlığı açmadan önce iki yeşil iki de siyah zeytin çekirdeği denedim. Dördü de aynı şekilde pürtüklüydü. Geçmişte yediğim bütün zeytinlerin çekirdekleri de benzer şekildeydi. Bir yöntemini bulmuşlar ve belki de tesbihçiler daha iyi tahmin yürütür. Çünkü çok fazla malzemeye alışık olanları var.
  • Belki de çiğ zeytinden yapılıyordur. İri zeytin çekirdekleri de farklı duruyor.
  • Ben yıllar önce çocukluk gençlik dönemimde yeşil zeytin çekirdeklerinden zımparalama filan yapmadan yaklaşık aynı boyda olalanlarını seçip bildiğimiz yorgan iğnesini gazlı ocakta ısıtıp deliklerini açmıştım daha sonra tanelerini bildiğimiz bir tavada kızıllaşıncaya kadar zeytin yağı içerisinde kavurup çok güzel bir kızıl renge dönüştürdüğümü hatırlıyorum vede gerçekten aynen resimdeki gibi kızıl renkte çok güzel tesbih yapmıştım hey gidi günler hey

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.