Şimdi Ara

Zamanlayıcı yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar walkmanimi açtıktan 1 saat sonra kapatacak bir devre yapmak istiyorum. Hemen belirteyim elektronik konusundaki bilgim lehim yapmakla sınırlı, cevaplarınızı buna göre verirseniz çok sevinirim. :)
    Nette biraz araştırma yaptım, pic ile bu devre yapılabilir ancak bana fazla gelir düşüncesindeyim. sanırım 555 ile bu devre rahatça yapılabilir. Çeşitli 555 timer hesaplayıcıları buldum ama pek bişey anlamadım malesef.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim



  • Sadece 555'i kullanarak 1 Saatlik bir zamanlayıcı yapmak zaman 1 saat içersinde %5 ile %10 arası değişebileceğinden cazip olmayacaktır.


    Bu tip bir devre daha kararlı çalışacaktır.

  • quote:


    --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar walkmanimi açtıktan 1 saat sonra kapatacak bir devre yapmak istiyorum. Hemen belirteyim elektronik konusundaki bilgim lehim yapmakla sınırlı, cevaplarınızı buna göre verirseniz çok sevinirim. :)
    Nette biraz araştırma yaptım, pic ile bu devre yapılabilir ancak bana fazla gelir düşüncesindeyim. sanırım 555 ile bu devre rahatça yapılabilir. Çeşitli 555 timer hesaplayıcıları buldum ama pek bişey anlamadım malesef.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim



    Bunun neresi fazla gelir anlamıyorum.Çok basit bir pbp bilgisi bile bu istedigin devreyi yapmanı sağlar.Bul bir yerden 16F84,atla gel yakınsan yapalım
  • @tarantula, herşeyi mikrokontrolörle çözmeye çalışmak bence yanlış bir yaklaşım. Altı üstü 1 saatlik sabit bir zamanlayıcıdan bahsediyoruz.

    @Sleipnirr, bu konuda sırf bu forumda 1000000 tane, değilse en az 998000 tane başlık olduğuna eminim. Biraz araştır derim. Zaten bir milyon defa konuşulmuş birşey ile kimse ilgilenmez. Ha yok sen bişeyler yaptın da problem var, o zaman insanlar ilgilenmek ister.
  • Sevgili Liu Kang artık bunları aşmak zorundayız.Evet herşeyi mikrodenetleyicilerle yapmak lazım.Çağa ayak uydurmak lazım.Yoksa çağı seyretmekten başka yapcak bir şey kalmaz.Artık uzun ve karmaşık boşa zaman kaybettiren devreleri bir kenara bırakmalıyız.Pic 16lara 18lere dsPiclere geçmemiz lazımken herşeyi uzun yoldan yapmak bize kolay geliyor.Kimse birşey öğreneyim kendime bir şey katayım istemiyor ve kendini geliştirmiyor.Aman ne gerek var pic e ben bunu entegrelerle transistörlerle yaparım düşüncesi bizi hep olduğumuz yerde kalmaya mahkum eder.Sonra üniversitelerindeki bitirme projelerin bie yurt dışındakilere flip flop olarak gözükür.Ne yazık ki böyle...Konuya gelelim,arkadaş walkman'ini herneyse bir aleti 1 saat sonra kapatmak istiyor.Belki ilerde farklı şeylerde istiycek atıyorum ben bastıktan 1 saat sonra açılsın..Bunun içinde farklı devre icin mi topic açacak?Pic öğrense pic ile yapsa hem kendini geliştirmiş olur hemde ne isterse onu yapar.Her proje için topic açmaz.Diye düşünüyorum...Saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TarantuLa46

    Sevgili Liu Kang artık bunları aşmak zorundayız.Evet herşeyi mikrodenetleyicilerle yapmak lazım.Çağa ayak uydurmak lazım.Yoksa çağı seyretmekten başka yapcak bir şey kalmaz.Artık uzun ve karmaşık boşa zaman kaybettiren devreleri bir kenara bırakmalıyız.Pic 16lara 18lere dsPiclere geçmemiz lazımken herşeyi uzun yoldan yapmak bize kolay geliyor.Kimse birşey öğreneyim kendime bir şey katayım istemiyor ve kendini geliştirmiyor.Aman ne gerek var pic e ben bunu entegrelerle transistörlerle yaparım düşüncesi bizi hep olduğumuz yerde kalmaya mahkum eder.Sonra üniversitelerindeki bitirme projelerin bie yurt dışındakilere flip flop olarak gözükür.Ne yazık ki böyle...Konuya gelelim,arkadaş walkman'ini herneyse bir aleti 1 saat sonra kapatmak istiyor.Belki ilerde farklı şeylerde istiycek atıyorum ben bastıktan 1 saat sonra açılsın..Bunun içinde farklı devre icin mi topic açacak?Pic öğrense pic ile yapsa hem kendini geliştirmiş olur hemde ne isterse onu yapar.Her proje için topic açmaz.Diye düşünüyorum...Saygılar


    or kapılarınıda pic le yapın gün gelir devran döner nor kapısı lazım olur. napıcaz o zaman dspic lere geçicez. neden çağın gereksinimi. ayak uydurmak lazım...




  • quote:

    or kapılarınıda pic le yapın gün gelir devran döner nor kapısı lazım olur. napıcaz o zaman dspic lere geçicez. neden çağın gereksinimi. ayak uydurmak lazım...


    Evet aynen öyle yapıyorum.Mesela Devrelerimde çıkışı terslemek gerekiğinde pic ile tersliyorum.Pic yerine entegre kullanmak hamallıktan baska bsy degildir.
  • quote:


    Devrelerimde çıkışı terslemek gerekiğinde pic ile tersliyorum. Pic yerine entegre kullanmak hamallıktan baska bsy degildir.



    güzel espiriydi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.