Şimdi Ara

Yüz kişiden 70’i NİKÂHSIZ birlikteliğe karşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • A&G Araştırma Şirketi’nin, Türkiye’nin aşk ve mutluluk haritasını çizen araştırmasının ortaya çıkardığı sonuç: Evlenmeden önce beraber yaşanması fikri sorulan katılımcıların sadece yüzde 18.9’u bu fikre destek verdi. Yüzde 10.4’ün desteği ise “Kısmen katılmakta” kaldı

    A&G Araştırma Şirketi’nin Milliyet için yaptığı araştırma halkın nikâhsız birlikte yaşamaya karşı olduğunu ortaya koydu. Buna göre, yetişkin nüfusun yüzde 70.7’si evlenmeden önce çiftlerin birbirini daha iyi tanımak için nikâhsız beraber yaşamasına karşı çıkıyor. “Evlenmeden önce beraber yaşanması” konusunda fikri sorulan katılımcıların sadece yüzde 18.9’u bu fikre destek verirken, yüzde 10.4’ü ise “Kısmen katılıyorum” dedi.
    Kadınlar erkeklere nazaran daha yüksek oranda beraber yaşama fikrine karşı çıktı. Bekârlar yüzde 33.2 oranla evlilere nazaran (yüzde 13.3) birlikte yaşama fikrine daha sıcak baktığını söylerken, eğitim ve hane halkı geliri yükseldikçe beraber yaşamaya olumlu bakanların oranı arttı.



    100 kişiden 74’ü kıskanç
    “Kıskanç mısınız, kıskançsanız, ne kadar kıskançsınız?” sorusuna yetişkin her 100 kişiden 26’sı “kıskanç değilim” diye yanıt verdi. 100 kişiden 40’ı “Yerine göre kıskancım”, 34’ü ise “Evet, kıskancım” dedi.
    Sonuçlar, erkeklerin daha kıskanç olduğunu da gösterdi. Erkeklerin yüzde 40.9’u kıskanç olduğunu söylerken, yüzde 41.1’i yerine göre kıskanç olduğunu söyledi. Kadınların ise yüzde 28.3’ü kıskanç olduğunu, yüzde 39.3’ü de yerine göre kıskanç olduğunu ifade etti. Kıskanç olmadığını söyleyen erkeklerin oranı yüzde 18, kadınların oranı ise yüzde 32.4 oldu.
    Yaş yükseldikçe “Kıskancım” diyenler azaldı. 28 yaşın altındakilerin yüzde 22.8 oranında “kıskanç olmadığını” söylerken, bu oran 44 yaş ve üstünde yüzde 31.9’a yükseldi.
    Kırsal alanda kıskanç olduğunu söyleyenlerin sayısı da daha yüksek çıktı. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanlar, diğer bölgelere göre daha yüksek oranda “Kıskancım” dedi.







  • o %70 in yarısı da nikahsız takılmıstır

    laf ve icraat farklı şeyler ve ne yazık ki insanlar bunun farkında degiller.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.