Şimdi Ara

Yurtdışındayım. Bedelli başvurusu nasıl yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pera23 -- 4 Nisan 2024; 0:27:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elçilik veya konsolosluk artık hangisi oluyor bilmiyorum oraya gidip yardım alabilirsiniz.

    quote:

    Yurt dışındakilerin askerlik yoklaması sağlık muayenesi ve onay işlemleri

    MADDE 11 – (1) Yurt dışındakilerin sağlık muayeneleri Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılır.

    (2) Türk Konsolosluklarınca; herhangi bir hastalığı olmayanların sağlık muayeneleri, yükümlünün bulunduğu yabancı ülke sağlık mevzuatına uygun şekilde resmi sağlık kuruluşlarında yaptırılır ve düzenlenecek askerlik yoklaması sağlık muayene belgesi doğrudan yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu askerlik şubesine gönderilir.

    (3) Askerlik hizmetini yerine getirmeye engel sağlık sorunu olduğunu beyan edenlerin sağlık muayeneleri, bulundukları yabancı ülke sağlık mevzuatına uygun şekilde resmi sağlık kuruluşlarında yaptırılır, alacakları muayene ve tetkik sonuçları veya sağlık raporları Türkçe tercümeleri ile birlikte Türk Konsolosluklarca Bakanlığa gönderilir. Bu raporlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre incelenerek durumuna uygun sağlık kararı ile onaylanır.

    (4) Yurt dışında yoklaması yapılanların sağlık durumları hakkında beyanları alınmaz. Ancak bunlardan, yurt içindeki yetkili sağlık kuruluşlarına sevki gerekenlerin sağlık durumları hakkında beyanları alınır.

    (5) Askerlik hizmetini yapmakta olanlar ile firar, hava değişimi/izin tecavüzünde veya noksan hizmetli durumunda bulunanların yurt dışında sağlık muayeneleri yapılmaz. Yapılanların bu muayeneleri geçerli kabul edilmez.

    (6) Yükümlülerin yurt dışındaki sağlık kuruluşlarınca düzenlenmiş sağlık raporlarına ilişkin itirazları yurt içindeki yetkili sağlık kuruluşlarında sonuçlandırılır.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Bu sene bedelli başvurusu yaparsanız 2022de 1 ay askerlik için Türkiye'ye gelmeniz gerekecek diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 2 Eylül 2021; 2:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam babanız askerlik şubeye gidip detaylı öğrenebilir ya da aile hekiminiz tanıdığınız filan ise onaylamasını rica edebilirsiniz belki

  • muayene zaten e devletten oluyor. Doktor sadece imza atiyor kontrol bile ettimi hatirlamiyorum bende 2dk sürmüstü doktorun yaninda. Tanidiksa arkadasin dedigi gibi rica ile falan imza atabilir belki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.