Şimdi Ara

Yurtdışı alışveriş siteleri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda aradım ama eski bir başlık ve doyurucu olmayan cevaplar buldum.

    1) Yurtdışından türkiyeye özellikle bilgisayar bileşenleri olmak üzere, elektronik alet gönderen sitelerin isimleri
    2) Gümrük meselesi. Ne kadar tutarın altı gümrüğe tabi değil, gümrüğe tabi olma durumunda ödenen vergiler, tutarları vb.

    konularında bigi ve deneyimlerini paylaşanlar olursa müteşekkir oluruz (Ben ve bu yazıya cevap bekleyen yaklaşık 5 arkadaşım).

    kafamızdan geçen yurtdışındaki ucuz fiyatlardan yararlanarak her birimize bilgisayar oluşturmak ve de bir kaç elektronik alet getirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tapeworm -- 26 Aralık 2007; 8:39:12 >



  • getireceğn şeye ve faturaya bağlı.
    200 dolara kadar izin var diye biliyorum gumruk ödemiyorsun eğer ödemen gerekirse getiren firma fedex ups dhl vs.. sanırım seni arayıp gumruk olayı hakkında bilgi veriolar masraf vs ..
    ben 100 dolarlık kitap satın aldım direk çekildi gumrukten masraf ödemedim.
    ama laptop u bırakacaklarını sanmam gumrukten dvd yazıcı fln gibi ufak şeyler gecebiliyor gumrukteki memurun durumuna göre deişior.
    getirtirseniz toplu getirtmeyin parça parça gumruk geçme şansı daha fazla tabi kargo ucreti ne olur onu bilmem bence bura dan al pek mantık işi değil burdaki parçayı dışardan getirtmek.

    yada kendin git dönüşte valize at getir çok yukluyse.
  • Eğer ürün gönderilirken mal beyanında 100$dan fazla ise gümrük vergisi alınabilir.Memurun keyfine kalmış.Ama yasada alınacak deniyor.Bayram ve özel zamanlarda bu 300$'a çıkıyor.Eğer ki mal havayolu gümrüğünde takılırsa işin zor.Riske girmeye değmez.Vergi masrafları,beyanname,gümrük komisyoncusu komisyonu falan aldığın şey burdaki fiyatından pahalıya gelebilir.Ebay gibi sitelerden alışveriş yaparsan mal beyanını düşük göstermeye çalış.Fedexin en basitinden konşimento masrafı 150 YTL civarındaydı :) takılırsa gümrükte ilk önce bunu alman gerek.Bir de Hadımköyde merkezi oradan gidip alıyorsun.
  • Benim önereceğim siteler: bestbuy.com, circuitcity.com, bhphotovideo.com olacaktır.

    Gümrük ise bu ay ve Ocak ayında 300€'ya kadar hediye olması koşuluyla bedava. Eğer bu oran aşılıyorsa ürünün %10'u kadar vergi alınıyor ancak ürün radyo-telsiz gibi ekstra özelliklere sahipse ayrıca vergi ödeniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Herkese teşekkür.

    shadow-shooter sana özellikle teşekkür, ancak belirttiğin sitelerde ürün çeşitliliğini az gördüm. Aradığım bir çok şeyi bulamadım.

    alexey gümrük hadımköyde demiş, bir arkadaşım da topkapıda demişti ?
  • Topkapıdaki postane gümrüğü.Hadımköyü örnek verdim Fedex merkezi orada.Eşya Atatürk Havalimanı gümrüğünde takılırsa ve Fedexle gelirse,belge için Hadımköye gitmen gerek anlamında söyledim.
  • spor malzemeleri de gümrüğe tabii mi? tenis reketi , top vb..? konuyu hortlatalım..
  • Arkadaşım bu iş için en iyi yöntem ebaydir, orda istediğin ürünü bul sonra da satıcıyla görüş, çoğu satıcı ürünün faturasını 100usd altına kesmeyi kabul ediyor, ama 2000usdlık parçayı da 50 usdlık fatura ile alsan bile gümrük "bunun raic bedeli bu kadar düşük değil" diyip yine vergi alıyor. Artı bu vergi öyle %10 falan da değil. 100 doların üstünde olduğu zaman ithalat yapmış sayılıyorsun, buna göre dosya düzenlemen, harç yatırman ve vergi ödemen lazım. Bundan seneler önce bu mevzuları bilmediğim dönemde 150 dolarlık bir mal için 400lira ek masraf yapmıştım.

    Bu işin en güzel yolu gümrük memuru ile anlaşmak, alıyorsun iki gömlek hooop ortada vergi falan kalmıyor.
  • amazon da bulduk biz de raketleri. 300-400 liralık raketler 70-80-90 dolar. 15 liralık darbe emici plastikler 3 dolar. burada öyle böyle kazık yemiyoruz anlayacağanız.

    e-bay da kullanılmamış ürün var mı ki? bir de güven meselesi olacak orda. üstüne gift falan yazıp gümrükten muaf tutulabiliyormuş galiba orada.
  • o gift mevzularını yemiyorlar artık, ebayde kullanılmış üründen fazla kullanılmamış ürün var zaten, çoğu dükkan envanterlerini oraya yazıyor. Ararken new seçeneğini seçersen 0 malları çıkarır.
  • Gumruk tamamen riskli birsey,
    Hicbirsekilde guvenmeyin!
    10 dolarlik birsey takilirken 250 dolarlik seyler gecebiliyor.
    Sirf bu paketleri kontrol eden adamin insiyatifine kalmis...
  • amazon göndermiyormuş spor malzemesi.. ebaya bakalım bakalım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.