Şimdi Ara

Yurt Dışında FİZİK !!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar marmarada fizik okuyorum daha yeniyim ama şimdiden plan yapmak istiyorum, yüksek lisans için yurt dışına çıkmak istiyorum fakat gideceğim ülkenin ve okulun maliyeti düşük, verdiği eğitimin kalitesi yüksek olsun istiyorum, o kadar çok seçenek var ki ne yapacağımı şaşırdım, ekonomik durumum iyi değil ama kariyerime yurt dışında devam etmek istiyorum yada yüksek lisansı burada yapıp doktoraya mı yurt dışına gitmeliyim hangisi daha iyi bir yöntem, büyük ihtimalle teorik fizik alanına kayacağım,,,,,,,,,,



  • Ülkenin ve okulun maliyeti düşük, verdiği eğitimin kalitesi yüksek olsun demişsin ama böyle bir şey söz konusu değil. Anladığım kadarıyla bölümünü seviyorsun o zaman doğal olarak not ortalaman yüksektir. Not ortalaman 3.5 ve üstündeyse ve bu şekilde tutup mezun olursan rahatlıkla burs alabilirsin yurt dışında yüksek öğrenimine devam etmek için. Eğer 3.5 altıysa o zaman çalışıp yükseltmen lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danilo Thann

    Ülkenin ve okulun maliyeti düşük, verdiği eğitimin kalitesi yüksek olsun demişsin ama böyle bir şey söz konusu değil. Anladığım kadarıyla bölümünü seviyorsun o zaman doğal olarak not ortalaman yüksektir. Not ortalaman 3.5 ve üstündeyse ve bu şekilde tutup mezun olursan rahatlıkla burs alabilirsin yurt dışında yüksek öğrenimine devam etmek için. Eğer 3.5 altıysa o zaman çalışıp yükseltmen lazım.

    Evet haklısınız, kyk yök gibi kurumlar kredi veya burs imkanı sağlıyor mu bilginiz var mı bu konuda ?
  • TEV v.b. kurumlar burs veriyor biraz araştırırsan yerli ve yabancı olmak üzere burs veren çok fazla sayıda kurum olduğunu görebilirsin. Bu arada hem yüksek lisansı hem de doktorayı dışarıda yapmanı öneririm. Özellikle Avrupada doktora öğrencileri iyi maaşlar alıyor üniversitelerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danilo Thann

    TEV v.b. kurumlar burs veriyor biraz araştırırsan yerli ve yabancı olmak üzere burs veren çok fazla sayıda kurum olduğunu görebilirsin. Bu arada hem yüksek lisansı hem de doktorayı dışarıda yapmanı öneririm. Özellikle Avrupada doktora öğrencileri iyi maaşlar alıyor üniversitelerden.

    Avrupa dediniz, düşündümde avrupaya karşı hep önyargılı davrandım şu ana kadar, özellikle ingilterenin pahalılığından dolayı, amerika yada kanada yerine avrupa yı önerir miydiniz ?
  • Avrupada sadece İngiltere yok ki. Avrupadaki bir çok okulun senelik ücreti bir kaç bin eurodan fazla değil. Hatta önemli bir kısmı ücretsiz. Avrupanın büyük bir kısmını kendi başıma gezmiş biri olarak Avrupayı kesinlikle öneririm sana. Hem sosyal hayat hem de yaşam kalitesi olsun çok rahat edersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danilo Thann

    Avrupada sadece İngiltere yok ki. Avrupadaki bir çok okulun senelik ücreti bir kaç bin eurodan fazla değil. Hatta önemli bir kısmı ücretsiz. Avrupanın büyük bir kısmını kendi başıma gezmiş biri olarak Avrupayı kesinlikle öneririm sana. Hem sosyal hayat hem de yaşam kalitesi olsun çok rahat edersin.

    Yardımlar için gerçekten çok teşekürler, norveç avusturya finlandiya gibi birçok ülkenin ücretsiz eğitim verdiğini öğrendim an itibari. birde şöyle bir sorum olacak mesela diyelimki bu okullar bizim boğaziçi, bilkent odtü gibi okullardan iyi midir? yani yurt dışına çıkıcaz diye gidip köy okulunda okumayalım yanlışlıkla :D üniversitelerin başarı sırasını nasıl öğrenebilirim ?
  • Merak ettiğin okulların hangi alanlarda dünyada kaçıncı olduklarınahttp://www.topuniversities.com/ adresinden bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.