Şimdi Ara

YUNANİSTAN'IN İLK ELEKTRİKLİ ARACI ECOCAR YOLLARA ÇIKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk ticari Yunan elektrikli aracı iki kişilik olarak tasarlandı ve saatte 80 km hız yapabilirken, 100-120 kilometrelik bir özerk menzille sahip.

    Yunanistan'da satışa sunulan bu araç , Yunan firması Ecosun ve bir Çinli sanayi tesisi işbirliği ile tasarlandı ve üretildi.

    İlk olarak Eylül ayında 82. Selanik Uluslararası Fuarı'nda (TIF) tanıtılan aracı, Yunan şirketi Ecosun, üç yıl önce fikir olarak sundu. Daha sonra ürünü tasarladı ve elektrik sistemleri ile bataryalarını tedarik etti. Gerisi elektrikli araç üretiminde açıkça daha fazla tecrübe ve nihai ürün fiyatının rekabet gücünde önemli bir rol oynayan ve daha esnek üretim koşulları bulunan Çin'de yapıldı.

    Ecocar isimli bu araç sadece 224.5 santimetre uzunluğunda, 129 santimetre genişliğinde ve 157 santimetre yüksekliğiyle bataryalarıyla toplam 670 kilo ağırlığında. İki koltuğu sayesinde rahat bir oturuş sağlayan aracın 7.5 kW elektrik motorunu altı adet 72 voltluk batarya besliyor.

    Üreticiye göre Ecocar'ın bataryası, tam olarak şarj olma süresi kamuya açık şarj istasyonlarında 6 ila 8 saat sürecek. Ayrıca hızlı şarj istasyonlarında bataryayı bir kaç dakikada yüzde 80 oranında şarj olabileceğide açıklandı.

    Yunanistan ve Avrupa için dört tekerlekli bir şehir aracı olarak onaylanan bu Ecocar'ın sahibi Ecosun, ikinci hedefi ise 3 kW motorlu düşük hızlı bir motosiklet.

    #Carnewstr #ecocar #ecosun #ev #electricvehicle
    YUNANİSTAN'IN İLK ELEKTRİKLİ ARACI ECOCAR YOLLARA ÇIKIYOR

    YUNANİSTAN'IN İLK ELEKTRİKLİ ARACI ECOCAR YOLLARA ÇIKIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahato -- 16 Ekim 2017; 13:33:31 >







  • Ön tasarımı gayet güzel , şehir içinde iş görür. Hızlı şarj olmadanda 6 saatlik istasyondaki şarj çekilmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 20 sene once hyundainin de yuzune bakilmiyordu acentlere ucan teneke deniyordu simdi geldikleri nokta muthis..bu da bir adimdir cabalari takdire deger.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum.
    Üreticiye göre Ecocar'ın bataryası, tam olarak şarj olma süresi kamuya açık şarj istasyonlarında 6 ila 8 saat sürecek. Ayrıca hızlı şarj istasyonlarında bataryayı bir kaç dakikada yüzde 80 oranında şarj olabileceğide açıklandı.
  • zamanında, battılar bittiler diye burada halay çeken teneke kafalara gelsin.
  • skmdirik bi araba olmuş.
  • fetö oyunu abi. yoksa ilk türkiye çıkartacaktı. biz 15 temmuzlarda, köprülerde, tanklara karşı kılışdaroğluna rağmen.... biliyosun...
  • Medeniyetin araba gerektirecek kadar gelişmiş olduğu 20-25 tane ada var. Hiçbirinde de bir günde yüksek km yapma imkanı yok. Hepsinde de teferruatlı bir aracın bakımı dert. Öyle ki, Benzin 6.5 lira olmasına rağmen dizel araç kullanımı düşük.

    Bu tarz araçlar bir çok Yunan adasına ilaç gibi gelecektir dolayısı ile. Bir de kiralama muhabbeti... Aboovv! Hikko i20'nin günlüğüne 45 Euro verdim ya la!? İçime oturdu. Halbuki küçücük ada. 15 yaşında Hyundai Atos versinler. O da yeter bana. 20 Euro ateşlerim temizinden. Kanırtsan 25... ama onu da yapamıyorlar, bakım meselesi dert. Yaşlı kiralık aracın sigortası da dert. O yüzden talep yükseldiğinde dandik i20 oluyor 45 euro... Elektrikli dandik bir araç buna da ilaç gibi gelecektir.

    En basitinden 100km civarı menzili olan bir aracı ben herhangi bir Yunan adasında (Rodos hariç) düşünmeden kiralarım.




  • Jeep Renegade olmuş bu resmen. Helal olsun adamlara , bir yerden başlamışlar en azından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.