Şimdi Ara

Yunanistan gerginliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunların deli gibi silahlandığını, sürekli ihale açarak avrupa ülkelerinden modern ağır silahlar aldığını ve özellikle F35leri aldıktan sonra bi taraflarının çok kalktığını aylar önce yazdım.

    1 yıl önce önlem almaya başlasaydık şimdi atar gider yapmak zorunda kalmayacaktk. Neyse diplomasi tıkanmış gözüküyor, başka çare yoksa askeri çözüm ortaya çıkıyor fakat bişeye dikkat çekmek istiyorum.

    Ulusal çıkarlarımız söz konusu olduğunda iktidar, muhalefet gibi şeyler rafa kalkar herkes birlik olur. En azından öyle olması gerekir ama hala yüzbin senedir bitmeyen seçim, oy, iktidar muhabbetleri dönüyor.

    Milli meselelerde bu tür kavramları bırakın arkadaşlar.

    Yunanistan kim ki ya 1 avuç nufusu var demeyin. Artık savaşlarda sayıya bakılmıyor. Yunanın arkasında avrupa Birliği ve amerika var. Bizim kimsemiz yok üstelik uzun soluklu bir savaşı ekonomik olarak kaldıracak durumda değiliz.

    Lütfen durumun ciddiyetinin farkına varın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • İki ordunun bir meydanda buluşup karşılıklı birbirlerine koştuğu savaşlar ortaçağda kaldı. Artık sayının çok fazla önemi yok. Normalde 1 hafta bile dayanamayacak Ukraynanın koskoca rusyaya aylardır kafa tutmasının sebebi amerikan yüksek teknoloji ürünü ağır silahları. Bunlar kimde varsa o avantajlı oluyor ve allah korusun bi savaş anında bizde olmayacağı kesin.
  • Yunanistan nüfusu 10 milyon
    Türkiye'deki köpek nüfusu 10 milyon
    Tartışmaya bile gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtru kullanıcısına yanıt
    İki ordunun bir meydanda buluşup karşılıklı birbirlerine koştuğu savaşlar ortaçağda kaldı. Artık sayının çok fazla önemi yok. Normalde 1 hafta bile dayanamayacak Ukraynanın koskoca rusyaya aylardır kafa tutmasının sebebi amerikan yüksek teknoloji ürünü ağır silahları. Bunlar kimde varsa o avantajlı oluyor ve allah korusun bi savaş anında bizde olmayacağı kesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Para verip silah ucak aldi diye bir ulke bir ulkeden daha guclu olmaz. Sen o ucaklari Amerika izin vermeden kaldiramazsin yazilimlari oyle uzaktan kapatabilirler. Yunanistan Turkiyeyle boy olcusemez unutun onu. Bati medyasinin gazlamasi yunan guclendi fln. Kediyle kaplan dovusemez.


    Turkiye kendi silah teknolojisini uretiip dunyaya satmaya basladi ilerde ucaklar kadar etkili insansiz dronelar da uretiriz Kizilelma inanilmaz bir proje mesela. Kaldi ki Kara ordusu guclu olan alir.


    Simdi analiz yapmayayim ama yunaninstanda yetenekli 10 tane savas ucagi pilotu bile yoktur, deniz sinirindayiz denizde en az 10 kat daha ustunuz. Biz o ucaklarin inecegi yeri vururuz o ucaklar hicbir ise yaramaz, yabanci ulkeye inse kimse TR yi karsisina alamaz izin vermez.


    Yani isin cok boyutu var kisacasi Yunanistanin Turkiyeyle savasmasi mumkun degil.

  • Suriye operasyonunu engellemek için Yunanistan tehditmiş gibi algılanması isteniyor. Bir şey yapacağından değil. Dikkatimizi Ege'ye çekmeye çalışıyorlar. Akdeniz ve Suriye ilgimizi kaybetmemizi istiyorlar.

  • Türk insanı hamaseti sever. Dediğin gibi savaşların gidişatını artık insan sayısı değil başka faktörler belirliyor. Savaş esnasında sahip olunan ve tedarik edilebilen silah gücü önemli tabii, ancak kamuoyu desteği ve mücadelenizi meşru kılacak aktörlerin yanınızda yer alması daha büyük güç kaynağı. Ekonomi düzgün olsa belki bir yere kadar kendi kendimize yetebilirdik ama mevcut koşullarda reste rest demek için kartlarınızın daha sağlam olması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin şu lafını okuyun : Ulusal çıkarlarımız söz konusu olduğunda iktidar, muhalefet gibi şeyler rafa kalkar herkes birlik olur bu lafı gördü iseniz bilin ki güzel bir oyunun içindesiniz anlatayım dinleyin öncelike yunanistan sorunu ben çocuktum o zamandan beridir vardı ben koskoca adam oldum hala var ama ne var ortada savaşılacak bir durum yok, adaları gözden çıkartıp yunanistana kaydırılmış gibi gösterip sonra da tam seçim zamanı baktılar oy oranları düştü baktılar ekonomi kötü baktılar mülteci sorunu ile baş edemiyorlar hemen bu milletin milliyetçi duygularına başvurmaya başladılar oda ne yunanistan ile ağız dalaşına girmek aklını kullanmasını bilen her zeki insan durur ve şunu der bu yunanistan sorunu yıllardır var ve bu zaman kadar durdunuz durdunuz ve seçim arifesinde mi aklınıza yunanistan sorunu olduğunu hatırladınız diye sorgular eğer sorgulamıyorsanız zaten yukar da yazılan Ulusal çıkarlarımız söz konusu olduğunda iktidar, muhalefet gibi şeyler rafa kalkar herkes birlik olur gibi söylemler ile sizi kandırmaya devam ederler maksat vatan millet değil maksat seçimde kazanılacak oy sayısını arttırmaktır böyle şeylere düşmeyin biraz kafanızı kullanın


    Not: Lafım konu sahibine değil bu lafları kullanan siyasetçilere




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 1 Ekim 2022; 0:55:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.