Şimdi Ara

Yüksek lisansta devlet/özel üniversite tercihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam.

    Yıllardır yükseklisans için araştırma içindeydim. Bulunduğum yer İstanbul'a 100 km. uzakta olduğu için her dönem hevesleniyor ancak daha yol süresi ve yol masrafı konusunda cesaretim kırılıyordu. Aynı zamanda çalıştığım, evli ve iki çocuk babası olduğum için, her hafta bir kaç sefer bu yolu gitmek gelmek imkansıza yakındı benim için.

    Bu sene bir sürpriz oldu ;

    Namık kemal üniversitesi , tezsiz yüksek lisans bölümü açtı kayıt hakkı kazandım. 60 km. civarında bir yol. daha gidilir gelinir bir yer benim için. Ücreti beklentimin biraz üzerinde ama, tezsiz yüksek lisans için 7.000 tl.

    neyse yinede tam kayıt işlemleri için hazırlanıyorken bir haber aldım.

    Beykent Üniversitesi bulunduğum ilçenin üye sayısı yüksek bir sivil toplum örgütü ile anlaşarak, burada yaşadığım yerde tezsis yüksek lisans programları açıyor. Yani akşam işten çıkınca çok rahat bir şekilde gideceğim zaman açısından da süper bir rahatlık sağlayacak. Ücreti de diğerinden daha uygun 5.000 tl. civarında.

    Şimdi;
    devlet üniversitesi daha uzak ve daha pahalı, yolda harcayacağım paralarıda sayarsak iki katı gibi olacak.
    özel beykent üniversitesi hemen yanıbaşımda ve dediğim gibi daha ucuz.

    Ben yinede acaba devlet üniversitesi devlet üniversitesidir, eğitimin seviyesi, diplomanın ağırlığı daha fazladır diye düşünüyorum. Nihayetinde artık herkez bir özel üniversiteden yüksek lisans diplomasına ulaşabiliyor. Ancak devlet üniversitesinin biraz daha ağırlığı/saygınlığı olabilir diye düşünüyorum. Tabii diğer taraftan, devlet üniversitesinde hocalar biraz daha "hööyyt, hocayım ulen ben. akıllı ol, vaktinde gel valla kırarım kafanı" formatında olabilir diye çekiniyorum. nihayetinde çalışan biri olduğum için her açıdan süper bir öğrenci olma iddiasında değilim.

    Çok kararsız kaldım. çift seçenek olması sebebiyle kafam karaşık ? bunca dırdırdan sonra soracağım sorunun özeti şudur ;

    Devlet üniversitesi tezsiz yüksek lisans ile özel üniversite tezsiz yüksek lisans eğitimi arasında PİYASA KABUL EDİLEBİLİRLİĞİ VE SAYGINLIĞI AÇISINDAN bir fark var mıdır ? yoksa hangisini alırsam alayım çokta bi şey fark etmez mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realperest -- 15 Eylül 2012; 12:02:20 >







  • bu konuları memurlar.nette sorsan daha iyi
    burda genelde üniversiteye hazırlananlar var

    kendi görüşüm şu a n belli bi işin vardır
    işine kattı yapmaayacaksa yapma 10bin lira az para değil ayrıca ayıracağın zamanla çok fazla yorulacaksın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet belli bir işim var , ancak yüksek lisans her anlamda (sadece ücret değil) mutlaka CV me katkı yapacaktır.
    Memurlar.net iyi bir paylaşım noktası. öğüdünü dinleyip orada da paylaşacağım ancak oradaki arkadaşlar genellikle devlet memuru olduğu için, maaş katsayı falan gibi bakacaklar olaya.

    Buradan da faydalanırım inşallah. Teşekkürler.
  • arkadaşlar, tercih için önümde sadece 1-2 gün var.

    Yorumlarınızı bekliyorum. (çok iyi bilmenize gerek yok, bilen bilmeyen bir şeyler yorumlarsa onunda faydası olur.) Çok kararsızım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.