Şimdi Ara

yüksek lisans okul değişimi ve tecil lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar!
    ben şimdi oturduğum şehir dışında bi üniversitede tezssiz yüksek lisans yapıyorum bu sebeble askerliğimi tecil ettirdim ama onumuzdeki dönem kendi şehirimde bir üniversitenin tezli yüksek lisans programına başvuracağım eğer kabul edilirsem diğer üniversiteden kaydımı sildereceğim için tecil durumu nasıl olur yeni kayıt yaptıracağım üniversite sebei ile hala tecilli olurmuyum ?



  • benim basima gelmisti detayli ve yuzde yuz dogru olarak bilgi vereyim:

    yuksek lisans tecil konusunda 3 seye bakarlar:
    - en son mezun oldugun derece lisans olmalidir yani yuksek lisansi mezun olup bitirirsen yeni bir yuksek lisans icin tecil alamazsin. yani ilkinden mezun olmaman lazim ki kayit sildireceksin demek ki sorun yok. yani ayni seviyeye bir daha tecil verilmez lisanstan mezun olursan yuksek lisans icin tecil alirsin yuksekten mezun olursan doktora gerekir ama sen kayit sildirecegin icin sorun yok.

    - kayit esnasinda bakaya olmaman lazim, su an bakaya degilsin sorun yok

    - yasin 34 den dusuk olmali yasini bilmiyorum ama su an 34 veya ustu isen sorun olur.

    surec nasil isliyor?

    sen ilk kayit oldugun yerden kayidini sildireceksin. kayit sildigin zaman ilk kayitli oldugun yer bunu askerlik subesine 1-2 ay icinde bildirmek zorundadir ve onceden verilmis olan tecil iptal olur. burada su cok onemli bir yerden tecilli iken baska bir yerden tecil alamazsin yani yeni kayit edecegin yerin tecilinin devreye girmesi icin ilk tecilin kalkmis olmasi lazim. ilk tecil iptal olacak, yeni yere kayit yaptirinca sana yeniden 3 sene tecil verecekler. eski okudugun yerde kac sene tecilli kaldiginin onemli yok yeni bastan tecil verecekler hak kaybi olmuyor.

    senin icin en kritik olay su arada bakaya kalmaman lazim. yani diyelim sen kaydini simdi sildirdin. 1 ay sonra da eski okulun subeye bildirdi. tecilin kalkar ve ilk en yakin celp olan aralik celbine tabi olursun. senin araliga kadar bir yere kayit yaptirman lazim ki tecil al degilse gel askere derler. eger kaydi sonbaharda yapacaksana sorun yok ama ilk baharda yapacaksan aralik celbini atlatman lazim o yuzden kayit silme islemini kasim da yap, cunki

    tecili ekim sonuna kadar bitenler araliga tabidir, tecilin kasimda biterse araligi pas gecmis oluyorsun.




  • detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim
    yaşım 26 , anlatıklarınıza göre ben bu dönemi sonuna kadar okursam ve 2.dönem için kayıdımı sildirisem ve yeni başvuracağım okulun 2.yarı yılı için başvurursam çünkü arada dönemde öğrenci alımı var , bu süre içinde eğer şimdiki üniversitem askerlik şubesine benim durmumu bildirmezse sorun oluyor , bu durumda tecil hakkım yanmış mı olur?
  • tecil hakkınız yanmaz. sorun yasamayacaksınız emin olun. en kotu ihtimalde rapor ile 1 celp gecistirebilirsiniz hatta subeler de insiyatif kullanir. ama gerek yok bunlara.
    sizin yapacaginiz en guzel sey su:
    kasim veya aralik ayinda kaydinizi sildirin oklunuz da bildirsin teciliniz kalksin. boylece aralik celbini pas gectiniz. ocak subat gibi basvurun ve kaydinizi yapin.
    ogrenci durum belgesi ile zaten yeni okulunuz tecilinizi yapacaktir nisan celbi ile alakaniz kalmaz 3 sene tecili alirsiniz.
  • çok teşekkür ederim cevaplarınız için, kusura bakmazsanız son kez bişey sorucam ben eğer kayıdımı sildirisem ama okulum bunu askerlik şubesine bildirmekte geç kalırsa bu aradada yeni okula kabul edilirsem yeni okulum bu durumda ne yapacak ?
  • eger ogrenci oldugunuza ogrenim gordugununze dair bir OGRENCI DURUM belgesi alirsaniz ve bunu nisandan evvel subesine ulasirsa hic bir sorun yasamazsiniz. yasal olarak soyle der:

    tecile neden olan egitime fiilen baslama tarihi bakaya kalma tarihinden once ise hak kaybina ugrama olmaz.

    ilk kayitli oldugunuz okul icin marta kadar bildirmesi yeter zaten onlarin ogrenci isleri ile konusun yardimci olurlar.
  • çok çok teşekür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.