Şimdi Ara

Yüksek lisans ile askerlik tecili hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar..

    Bu sene haziranda mezun oldum ve okulumun dediğine göre 14 ağustosta en geç askerliğimi tecil ettirmem gerekiyor.. Fakat yüksek lisansa yine bizim okuldan kabul aldım ve kayıtlar 4-5 eylülde yani tecil ettirmem gereken tarihten sadece 3 hafta sonra..

    Soruma gelelim.. Ben yüksek lisansa kaydolana kadar askerliğimi tecil ettirmesem de kayıttan sonra öğrenci belgemle tecil ettirsem olur mu? Ya da şimdi tecil ettirirsem ne zamana kadar tecil ettirmeliyim? Malum 2 sene tecil hakkım var ama ben bu hakkı kullanmak yerine yüksek lisansla tecil ettirmeyi istiyorum (ne fark edecek bilmiyorum ama:))..

    Beni biraz aydınlatabilirseniz çok sevinirim..

    Teşekkürler..



  • subserooo kullanıcısına yanıt
    Gidip tecilini yaptır zaten senden okulun askerlik durum belgesi isteyecektir. Onuda askerlik şubesinden alacan ve gitmişken yoklamanıda yaptırmış olacaksın. 2 senelik tecilini kullan zaten yüksek lisanstan sonra 1 sene daha tecilin olacak. O 2 senelik tecilin lisanstan mezun olduğundan itibaren 2 sene geçerlidir. Yani Yüksek lisans yaptıktan sonra senin lisanstan elde ettiğin tecilin süresi bitmiş oluyor. Yüksek lisansa başlayınca üniversite 3 sene 4 ay tecilini yapıyor.
  • Tamamdır hocam çok teşekkür ederim cevap için.. Bu hafta o işi halledeyim o zaman..

    @sevecen_86
  • Benim bildiğim 2 yıl tecil ettirme hakkı Aralık'a kadar. 2-3 farklı askeri şubeyle görüşmüştüm, hepsi de aynı şeyi dediler. Ben de aynı durumdayım, bu Temmuz mezun oldum. Bu hafta içi askeriyeye gidip tecil işlemlerimi halletmeyi düşünüyordum.
  • TaKo kullanıcısına yanıt
    Benim diploma alma tarihim 29 haziran ama 14 haziranda mezun olmuşum gibi okul mezun etmiş gözüküyor ve öğrenci işlerine sorduğumda 2 ay sürem olduğunu yani 14 ağustosun son olduğunu söylemişlerdi bana.. Ne kadar doğru bilemiyorum ama riske atmak istemedim ben.. Askeri şubeyle hiç görüşmedim bu arada..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağustos ile eylül arasında celp dönemi olmadığı için bakaya kalmazsın ve herhangi bir ceza almazsın ama belki geç kaldığın için işler uzayabilir. bir de askerlik şubelerinde genellikle işler çok yavaş ilerliyor o bakımdan tenha bir zamanı denk getir ve kesinlikle son güne bırakma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.