Şimdi Ara

Yüksek Gerilim Hatları ve Sağlımıza Olan Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yüksek gerilim tellerinin insan sağlığı üzerine etkisini konu alan bir çalışmaya rastladım. Yapılan çalışmaya göre 400kV yüksek gerilim hattına tavsiye edilen uzaklık 200m'den itibaren baslıyor. 100m yakınında olmanız "1microTesla" etkiye maruz kalabilmeniz anlamına gelmekte ki bu da çocuklarda lösemi hastalığı görülmesinde %69 oranında ilave risk teskil ediyor.
    https://www.researchgate.net/publication/270706984_Study_of_the_Influence_High-voltage_Power_Lines_on_Environment_and_Human_Health_Case_Study_The_Electromagnetic_Pollution_in_Tebessa_City_Algeria

    Manyetik Alan için:
    WHO (Dünya Sağlık Örgütü)’nün manyetik alan ile ilgili sınır değeri 300-400 nT ‘dır. Üzeri değerleri kanserojen etkisi olabilir olarak tanımlamaktadırlar. Amerika US-Congress/EPA (US Environmental Protection Agency) limit değer olarak 200 nT’yı belirlemiştir.

    Elektrik Alan için:
    Amerika US-Congress/EPA (US Environmental Protection Agency) limit değer olarak 10 V/m’yı belirlemiştir.


    Manyetik alan ölçümleri bina balkonunda ve bina içinde farklılık gösterebiliyor.







  • Bilgileri bizlere aktardığınız için teşekkür ederim.
  • Evet faydalı konu. Teşekkür ederim ben de.
  • EMR (elektromanyetik Radyasyon) ölçümlerini bazı belediyeler ücretsiz sağlarken bazı belediyeler bu tür hizmetler henüz vermemektedir. Aşağıdaki linkten BTK tarafından yetkilendirilmiş belediye/özel kuruluşların iletişim bilgileri bulunmaktadır.

    Yeni bir eve taşınmayı düşünüyorsanız ve etrafında baz istasyonu, yüksek gerilim telleri varsa EMR ölçümü yaptırmanız kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmanıza yardımcı olabilir.
    https://www.btk.gov.tr/olcum-yetki-belgeli-kuruluslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 3 Aralık 2019; 9:38:59 >
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Merhaba,mahallemizde bir kaç evin üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyordu.Belediye binaların üst katının yıkılmasını istedi . Daha sonra mahkeme süreci başladı ve mahkeme direklerin yükseltilmesine karar verdi .Yani insanlar 20 senedir aynı yerde oturuyorlardı 20 sene sonra ancak farkına varılmış .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.