Şimdi Ara

YTÜ %30 İngilizce İşletme vs Marmara %100 İngilizce İşletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaşlar, Bu sene bazı üniversitelere yatay geçiş başvurusunda bulundum. YTÜ %30 İngilizce İşletme ve Marmara %100 İngilizce işletme bölümünden kayıt hakkı kazandım. Çevremdeki çoğu insan İngilizce İşletme kaçmaz diyor. Ancak Marmara Üniversitesi ile ilgili yorumlara baktığımda bazı eleştiriler görüyorum. İnsanlar memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. İngilizce İşletme bölümü okumanın önemli bir fark olacağını düşünüyorum fakat Marmara üniversitesi benim oturduğum yere çok uzak, 1:30-2 saat git gel yapmaya değer mi diye düşünüyorum. Üstüne Maltepe'ye taşınırsa yurt işleri ile uğraşacağım, açıkçası rahatıma düşkün bir insanım, o yüzden o topa da girmek istemiyorum. YTÜ ise bunun tersine yakın ve genel üniversite anlamında iyi yorumlar alıyorum ancak teknik bir üniversite ve %30 ingilizce işletme bölümüne kayıt hakkı kazandığımdan onla ilgili de şüphelerim yok değil. Ayriyeten şunu belirtmek isterim. Lisede 1 sene hazırlık eğitimi aldım. Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gidersem, %100 İngilizce İşletme bölümüne kurum içi yatay geçiş yapmayı deneyeceğim. Ancak tabi ki bu sadece bir olasılık olduğu için kumar gibi bir şey. Marmara da ise direkt olarak İngilizce İşletme fırsatım olacak.


    Sizin de bu yüzden fikirlerinizi almak istedim. Genel olarak olabildiğince veri toplamaya çalışıyorum. Marmara İngilizce İşletme cidden çok büyük bir fark mıdır? Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Düşüncelerinizi açıklarsanız sevinirim.








  • Hocam inan bana %30 olması daha iyi çünkü ingilizcesini beğenmediğin hocaların dersini türkçe alma imkanın var ayrıca ytü evime daha yakın demişsin ben olsam ytü tercih ederdim teknik olmasının bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 R kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler fikriniz için ben de öyle düşünüyorum. Dediğiniz gibi derslerde oynama yapabiliyoruz sanırım. İstersek ingilizce derslerin bazılarını %30 ingilizce şarıtını bozmamak kaydıyla türkçe ders alabliyor veya türkçeleri ingilizce olanları ile değiştirebiliyoruz sanırsam.

  • Öncelikle %30 ve %100 ingilizce bölümlerde sanıldığı kadar fark yok istersen ing ders oranını artırma imkanın var zaten. Sektörde marmara iibf ve ytü iibf arasında pek bir fark yok denk sayılırlar. Ama üni özelinde ortam, çevre, network, kampüs açısından ytü >>>>>>>> marmara. Ben bu durumda ytü seçerdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim fikriniz için. İçerik olarak ben de böyle düşünüyorum ancak diplomamda ingilizce işletme mezunu yazması güzel bir itibar olur diye arada kalmıştım.

  • JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt
    fark etmez kimse diplomanla uğraşmayacak zaten yine mülakatta geçersin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ytu de kampüste kendini oraya daha çok ait hissedersin muhtemelen öğrencilik kültürü vs cok daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KlerhFi K kullanıcısına yanıt

    Ya evet özel bir şirkete başvuru yaptığımda mutlaka zaten onlar benim ingilizce seviyemi belirlemek için sınav falan yaparlar.

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, aynen öyle. YTÜ bambaşka bir marka ve kültür yani.

  • Kimse sen ingilizce bildiğin halde tr bölüm okudun veya yüzde 30 tr okudun diye seni elemez. Sen ingilizce bilmiyorsun diye eler. Yüzde 100 ing bölümde ing öğrenmek tr bölümlerden daha kolaydır, ancak aşırı büyük bir eksi değil. Bence ytünün Marmaraya göre artıları, bu basit eksiden daha fazla. YTÜ yazardım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Ben de tam olarak bu düşünceye daha yakınım işte.

  • hydr0766 H kullanıcısına yanıt

    Ya zaten marmara ingilizce işletme bunca yıllık işletme kültüründen geliyor. Bir tık ytü den iyi olabilir ama dediğim gibi bu 1 tık, uzak mesafe, yurt gibi şeyler ile uğraşmaya değer mi bilmiyorum. Boğaziçi,ODTÜ,İTÜ olsa tabi ki değerdi ama.

  • Bro nasıl geçiş hakkı kazandın yks sıralaman ve not ortalaman nasıl? yatay geçiş hakkında detaylı bilgi verir misin
    ben de bu sene marmara ing işletme kazandım.ytü %100 ing işletmeye geçmek istiyorum.fakat 3 yarıyıl okuduktan sonra yatay geçiş yapabiliyormuşsun.ben bu sene hazırlık da okuyacağım.işler biraz sıkıntı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguz uygun kullanıcısına yanıt

    Hocam anlatayım ben de çok şaşırdım. Şimdi şöyle, Ben geçen sene hiç çalışmadan sınava girmiştim. Derslere bile girmemiştim. Keyif yapıyordum full. Yani gerçekten söylemek bile istemiyorum inanılmaz kötü bir yks sıralamam var. Hani çok fena bir yükseliş oldu bu yatay geçiş benim için neyse işin sonunda kötü bir üniversite kazandım. "Her şey bittİ galiba hayatım için." dedim ancak üniversitenin kolay olmasının da sebebi ile bu bir fırsat oldu, ortalamalarımı iyi tuttum. Dil sınavına falan girdim sonra YTÜ, İstanbul ve Marmaranın işletme bölümlerine başvurdum. "Kabul etmezler herhalde, benim gibi bir maymunu niye kabul etsinler ki?" falan diyordum. Üçü de kabul etti. Hatta öyle aşırı absürt bir ortalamam da yoktu. 3.67 ortalamam vardı ancak olay zaten ortalama değil. Yatay geçiş mantığı anladığım kadarı ile şöyle çalışıyor,  atıyorum üniversite 8/10 luk öğrenci istiyor diyelim. Başvurunun alınması için asgari şartlarda 5/10 luk öğrenci seviyesinde diyelim. Eğer ki başvurduğun bölüme adam akıllı 8/10 luk öğrenci başvurmadı ise mecburen asgari kontenjanı doldurmak için asgari başvuru şartlarını sağlayan 5/10 luk seviyedeki öğrenciyi alıyorlar. İşte bende de böyle oldu. Genel olarak türkiyede yatay geçişlerde, ingilizce bölümlere başvuru çok olmuyor. Çünkü ülkenin genel olarak bir dil sorunu var. Ben lisede bir sene hazırlık okumuştum bu çok büyük bir fırsat oldu benim için. Ben de bunu fırsata çevirip, biraz cüretkar olup, bana aşırı yüksek puanlı ingilizce bölümlere başvurdum ve gerçekten bölümlere kimse adam akıllı başvurmadığı için Marmara ve YTÜ beni almak zorunda kaldılar gibi oldu biraz :D.


    Senin işin daha da kolay. Dediğim gibi insanlar, ingilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapmaktan korkuyorlar. Şartları da genelde biraz külfetli olduğu için çok çok az başvuru oluyor. Bu sene mesela YTÜ'nün %30 ingilizce işletmesine 3 kişi başvurmuş. Başvuranlardan biri de benim. Haliyle kayıt hakkı da kazanmışım. İngilizce bölümlerin şartlarında senden dil yeterliliği istiyor. Ben bu sene içinde YDS adlı bir sınava girmiştim. Bu YDS den 60 üstü puan alınca YTÜ'nün ingilizce yeterlilik şartlarını sağlamış oluyorsun veya YTÜ'nün bizzat kendisinin yaptığı ingilizce yeterlilik sınavına da girebilirsin. Sen bu sene hazırlık okuyacağın için sanırım yatay geçiş yapamıyorsun ama şöyle yapabilirsin. Bu sene güzel bir hazırlık eğitim görüp ulusal anlamda kabul edilen YDS sınavına girersin. O sınavdan yeterli notu alırsın, seneye de genel not ortalaman 3 üstü olsun, ayriyeten hiçbir dersten kalma. Çok rahat bir şekilde geçiş yapabilirsin. Çünkü insanlar gerçekten, ingilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapmıyorlar veya ingilizce yeterliliklerini belgeleyemedikleri için başvuruları iptal oluyor. Mesela İstanbul Siyasi Bilimler Fakültesindeki türkçe işletme bölümüne 20 kişi başvurmuş. Orada 6.yedek seçilmişim ancak ingilizce belge isteyen YTÜ ve Marmara da asil kayıt hakkı kazanmışım.


    Tabi ki işin içinde bir şans faktörü de var. Başvuru sayısının az olması avantaj oluyor ama senin zaten ÖSYM puanın yüksek, not ortalamanı da yüksek tutarsan, benim gibi böyle şans faktörlerine bile bakmana gerek kalmaz. Zaten YTÜ ve Marmara arasında çok ciddi bir sıralama farkı yok. Hatta ben sana bir şey diyeyim mi ? Git ODTÜ veya Boğaziçine bile başvurmayı dene, eğer şartları uygun ise. Çünkü cidden kabul edilme şansın var. Yapman gereken, başvuracağın üniversitenin ingilizce dil yeterlilik sınavına girmen veya YDS kabul ediyorsa YDS sınavına girmen ve Not ortalamanı 3 ün üstünde, hiçbir dersten kalmadan tutmak. Bundan sonrası senin için çok kolay. Yatay geçiş çok zor yapılması imkansız falan derlerdi de, hiç öyle bir şey değil. Tamamen gereksiz bir algı. Belirli şartları karşılıyorsan "İngilizce" bir bölüme kabul edilmek gayet olası. Ben başvursam YTÜ ingilizce işletmeye bile kabul ediliyordum ama o riske giremedim. Seni hayli hayli kabul ederler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLight67 -- 17 Eylül 2023; 1:17:48 >




  • JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt

    Senin için çok iyi bir fırsat olmuş.ytüyü bulmuşken kaçırma derim.marmara hakkında adam akıllı iyi bir yorum görmedim

    bir de yeni yönetmenlikle beraber kurumlar arası yatay geçişlerde en az %40 üniversite puanına da dikkat ediliyormuş.yani boun ve odtü meselesi benim için hayalden ibaret

    bu arada kaçıncı sınıfsın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaklık ve %30 %100 farkının önemli olmadığı için ytü derdim sektörde de bence farkı olmaz üni hayatı olarak da ytü öndedir herhalde

  • oguz uygun kullanıcısına yanıt

    Hocam siz myp ile geçiş yapamıyor musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ytü

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.