Şimdi Ara

YouTube'un yeni tasarımı kullanıcı tepkileri nedeniyle geri çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube'un yeni tasarımı kullanıcı tepkileri nedeniyle geri çekildi
    Nisan ayının başlarında YouTube, masaüstü web sitesi için yeni bir tasarımı test etmeye başladı ve arayüz değişikliği kullanıcıların büyük tepkisine neden oldu. Bu nedenle de geliştiriciler tam ölçekli güncellemeyi iptal ederek durumu daha da kötüleştirmemeye karar verdiler.



    Ayrıca Bkz.YouTube'un yeni tasarımı test ediliyor: İşte görüntüleri



    Kullanıcılar yeni tasarımı sevmedi



    Yeniden tasarımın bir parçası olarak, videonun başlığı, açıklaması ve yorumları kenar çubuğuna taşınırken, önerilen videolar daha büyük hale geldi ve oynatıcı penceresinin altına taşındı. Bu düzen, dönüşümleri artırarak diğer videoları daha görünür kılmak için tasarlanmıştı. Ancak farklı ülkelerdeki kısıtlı sayıda kullanıcıya açılan yeni tasarım, olumsuz geri bildirimlerle karşılandı.



    YouTube'un yeni tasarımı kullanıcı tepkileri nedeniyle geri çekildi
    Olumsuz geri dönüşlerin çoğu, alışılmış düzende yapılan değişikliklere karşı duyulan tepkilerden oluşurken, yorumları okurken videonun ekranın dışına çıkması gibi kullanılabilirlikle ilgili de bazı şikayetler vardı. Google'ın bu yeni tasarıma bir şans daha verip vermeyeceği ise henüz belli değil.




    Kaynak:https://9to5google.com/2024/04/25/youtube-redesign-reverted-backlash/







  • Ben beğenmiştim şahsen...

  • Benim için olsa da olur olmasa da olur benim için farketmez videoyu oynatsında o bana yeter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya şuraya bir yere ekliyorum izlersiniz kadar saçma bir şey yok. İzlediğimi yarım bırakamayacağım için aklım kalıyor. Listeye de eklenmiyor sonra izleyelim. Bir işaret yok izledim mi izlemedim mi?

  • Bu tasarım zaten tabletlerde böyle. Tablet yan iken tasarım böyle zaten.

    Telefon dik iken tam ekran yapıyorsun. Direkt yatayda tam ekran.

    Tabletde hiç öyle bir şey yok. Tablet dikken tam ekran yapıyorum yatayda tam ekran olmuyor. Ekran dik altta üstte kocaman siyahlar, Yan çeviriyorum yatay açık değil. Sonra git yatayı aç. Tam ekrandan çıkınca yatayı kapat tekrar.

  • Video sol tarafta oynarken sağ tarafta yorumları görebileceğim şekilde olması benim için yeter. Bazen bir konuya alakalı video izlerken yorumlardan faydalanmak istiyorum , aşağıya kaydırınca video kayboluyor Ya da 2-3 seçenek olsun kullanıcı seçsin. Niye herkese diretiyorlar bir şeyleri.

  • Hayret genelde dayatılırdı... Öyle bir de tekel ki değiştiremiyorsun da. Ne yapıcak Cimer'e mi yazıcak millet Youtube arayüzü değişti diye

  • Elefue kullanıcısına yanıt

    Hangi tableti kullanıyorsunuz hocam, benimki öyle değil?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tasarımı yapan tasarımcı işten atılmalı

  • İnsanlar psikolojik olarak kanıksadıkları veya alıştıkları düzene bağlı. Yenilik o sebeple daha işlevsel veya değil fark etmeksizin çoğunlukla tepki çekiyor. Doğuştan muhafazakar olmaya yatkın varlıklarız yani. Gene de kullanıcı geri bildirimi önemli. İnsanlara da zorla çok büyük bir yapısal değişimi dayatamazsın. Önce rızalarını alman, değişimin gerekli olduğuna ikna etmen, en azından yatıştırman gerekir. Atatürk mesela İnkılapları böyle gerçekleştirdi. Devletin çeşitli kademelerini ve o zaman yönetime iştirak edebilecek toplumun elit kesimlerini inkılaplarının gerekliliğine ikna etti. Harf İnkılabı'nı düşünün. Bir ülkenin yazılım altyapısını değiştirmek gibi adeta. Ama Atatürk'ün insanları idare etme kabiliyeti ve Türkçeye uygun bir alfabeye geçilmesinin zaruri aciliyeti nedeniyle kolayca geçtik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri cekmeselerdi millet bir süre sonra alısırdı. Apple MacOS'da Big Sur arabirimini nasıl dayattı müritler basta küfre düstüler, biz istemeyiz dediler, yok iconlar berbat, yok köseler yuvarlak, yok dock söyle, yok MacOS cakması cin distrosu gibi diye yazdılar ettiler sonra itaat ettiler.. Kuzu gibi kullanıyorlar.. Kullanıcıyı bazen cok sallamayacaksın yoksa 99 yılından kalma UI isterler yenilik yapamazsın..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Mayıs 2024; 10:32:30 >
  • Önerilen videoları izlemediğim için boşa koyuyorlar hiç olmasa daha iyi yorumlar için yenilik olabilir mantık çerçevesinde.

  • Ben de birkaç kez karşılaştım bu arayüzle. İlk gördüğümde YouTube'a değil de TikTok'a mı girdim diye kendi içimde şüpheye düştüm. O derece kötü tasarlanmış, özgünlükten ve işlevsellikten yoksun bir arayüzdü. Allah'tan kullanıcı şikayetlerini dinlemişler de bu faciayı kalıcı hale getirmemişler.

  • Yorumları okurken sadece sağ taraf aşağı kaysın, sol tarafta video sabit kalsın ekranda.
    Öyle çok güzel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir video izlerken, altta beyaz zemin üzerine küçük siyah yazılar dikkat dağıtmıyor.


    fakat altta büyükçe video görüntüleri olması, insanın gözünü ister istemez aşağıya kaydırıyor ve insan izlediği ana videodan kısa süreli de olsa kopma yaşıyor...



    o sebepten ötürü, yukarıda bir üye arkadaşın da yazdığı üzere, bu tasarımı yapanın aklını s........ ne diim.... YouTube'un yeni tasarımı kullanıcı tepkileri nedeniyle geri çekildi 

  • yani tekel bir platformda böyle şeyleri yapamassın ya herkes kullanıyor çünkü

  • yanlıştan dönüldüğü iyi olmuş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.