Şimdi Ara

YKS 2025 SAYISAL 10K DERECE YOLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle çalışmalara başlamadan önceki son performansım YKS 2023'deki 58,5 net TYT ve 3 net AYT idi. Konudan bağımsız ama 26,75 net de YDT'de vardı ve ben bu sonuç ile taşrada kalitesiz bir üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleştim. 2023-2024 eğitim yılının yarısından fazlası bu bölümün hazırlık sınıfında İngilizce üzerine yoğun çalışmalarla geçti ve gerek şehrin olumsuz sosyoekonomik koşulları, gerekse de eğitim kalitesinin fikrimce düşük olması beni bölümü bırakmaya ve YKS'ye tekrar hazırlanmaya yöneltti.


    20 Mart 2024 tarihinde sayısal alanında YKS 2025 için hazırlanmaya TYT Matematik ve Türkçe çalışarak başladım. Bu tarihin üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçti ve bu süreçte 20 günlük hızlı okuma kampını, bir paragraf kitabının yarısını bitirdim. 70 günde TYT Matematik kampının ise anca 23. gününe ulaşabildim. Bu nispeten düşük performansın ortaya çıkmasında elimde olan ve olmayan pek çok olumsuz etken rol oynadı fakat bundan sonraki süreçte daha stabil bir ilerleme kaydedeceğimi öngörüyorum. Çünkü bu 1,5 aylık süreçte ciddi tecrübeler edindim ve bunlardan derslerimi çıkardım. Son 1 haftadır bana en çok uyan çalışma sistemini uyguluyorum ve ciddi verim alıyorum.


    Hızlı okuma konusuna ayrı bir parantez açmak istiyorum çünkü hayatınızı ne kadar kolaylaştırabileceğini tahmin bile edemezsiniz. Paragraf çözümünde performansınız hatrı sayılır bir düzeyde artış gösterecektir. YouTube'a "20 günde hızlı okuma" yazdığınızda karşınıza çıkar zaten isim vermeye gerek yok. Ha yok ben video izleyerek çalışmam derseniz de zaten bu konuda sayısız kaynak mevcut internette hem İngilizce hem Türkçe. Neyse, son 1 haftadır uyguladığım çalışma sisteminden bahsediyorduk.


    Bu sistemde haftanın 6 günü temel ihtiyaçlar hariç aralıksız ders çalışıyorum ve pazar günleri saat 16:00'dan sonrasını tamamen kendime ayırıyorum. Canım ne isterse onu yapıyorum süreci olumsuz etkilemeyecek şekilde; film izliyorum, kız arkadaşımla geziyorum, yurtta yatağımda uzanıyorum, çekirdek çitliyorum vesaire.


    Bu arada telefondaki ve bilgisayardaki oyunlardan kurtuldum, bütün sosyal medya uygulamalarını sildim, YouTube uygulamasını devre dışı bıraktım Reels batağına düşmemek için. YouTube'daki ders videolarını bilgisayardan izliyorum. Sigara dahil bütün kötü alışkanlıklarımı terk ettim. Kısacası vaktimi ve enerjimi tüketen bütün huylarımdan uzaklaştım. Uzun ve zorlayıcı bir süreç oldu fakat gençleştim resmen, sandığınız kadar zor değil. Yine saptık bak, dönelim konumuza.


    Haftanın 6 günü aralıksız bu serbest yarım günün sefası için cefa çekiyorum ve sonunda mükemmel bir tatmin hissi yaşıyorum. Bu sistemle 2025 YKS'ye kadar düzenli bir şekilde çalışırsam en az 10k derecenin kaçınılmaz olduğunu, hatta daha ilerisinin de çok uzak bir olasılık olmadığını düşünüyorum.


    Ara ara gelişmeleri buraya yazacağım, henüz TYT konularını bitirip denemelere başlamadığımdan mütevellit fazla güncelleme olmayabilir yakın gelecekte fakat bilhassa denemelere başladıktan sonra bütün sonuçları buraya yazıp düşüncelerimi paylaşacağım. 2025 yazında sonuçlar açıklanınca da buraya gelip "kazandım" yazacağım. Şimdilik bu kadar tantana yeter. Sonuçta "Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" diyor Ziya Paşa.


    Bütün yarışmacı arkadaşlara benden çok olmasın başarılar diliyorum.








  • Hocam obp kırılması ydt sınavından yerlesince oluyor mu?
  • Obp kırılması ister Ayt ister Ydt'den gir 1 sene sürüyor. Ben sınava 2023 de girip yerleştiğim için 2025'te Obp tam gelecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.