Şimdi Ara

Yıllık İzin sorunu iş fesih hakkı doğurur mu?(Hayat meselesi lütfen yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 12 senelik işyerimle problem yaşıyorum. Ne onlar beni istiyor, ne de ben onları. 12 senelik haklarımdan vazgeçmek istemediğim için istifa etmek istemiyorum. Mobing uygulayabilecek pozisyon yok.

    Ancak ücretsiz izne çıkarttılar. bu şekilde benim çıkacağımı biliyorlar.


    Sormak istediğim, benim 56 gün ( ocak ta 77 gün olacak) yıllık izin hakkım var. Son 2 senedir kullanmıyorum. Kullandıklarım da her sene parça parça. 7 gün, falan gibi..

    bu iş fesih sayılır mı? Bunla ilgili bir şeyler yapabilir miyim?

    arkadaşlar lütfen anlayan birileri cevaplar ise sevinirim, çünkü hayat mamat meselesi.. burdan okuduğumla yola çıkacağım.. aksi takdir de istifa etmek zorunda kalacağım...

    çok teşekkürler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • niye buradakiler avukat mı? Buradan okuduklarıma göre hareket edeceğim diyorsunuz. Gidin bir avukata o bulsun bir sebep. 12 yıldır çalıştığınıza göre en az 30 yaşındasınız. Burada takılan öğrencilerden hukuki bir fayda,bilgi beklemeniz çok ilginç.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ottoman's Bull

    niye buradakiler avukat mı? Buradan okuduklarıma göre hareket edeceğim diyorsunuz. Gidin bir avukata o bulsun bir sebep. 12 yıldır çalıştığınıza göre en az 30 yaşındasınız. Burada takılan öğrencilerden hukuki bir fayda,bilgi beklemeniz çok ilginç.

    ne cins bi adamsın ya,burada takılan herkesi senin gibi mi sanıyosun

  • Hocam böyle önemli bir konuda forumdan yardım istemeniz tuhaf bir avukata danışmak daha faydalı olurdu ama illa forumda çare arayacağım derseniz forumda hukuk bölümü var konuyu oraya açarsan daha yetkin kişiler cevaplar. Konu dışı bölümünde ya dalga geçerler ya da boş beleş konuşurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkında bilgim yok, yukarıda kalması için yazıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 12 yıllım alacağına karşılık olarak belki 200-300 liraya bir düzgün avukata danış. Çünkü bu manyaklar 1 yılda ücretsiz izini çok kullanıyor diye işten de atmasınlar.
    Avukata danış kafan rahat olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EienV kullanıcısına yanıt

    beni nereden tanıyorsun? Uzmanlık gerektiren bir konu buradan bilgi alamaz. Alsa da doğru olduğuna emin olamaz. Avukata git diyorum.

  • Kesinlikle istifa etmeyiniz. Geçerli bir mazeret sunmadan sizin iş akdinizi fesh edemezler. Ama işverenler o kadar çakal ki bir kılıfına uydurup 25/2 den çıkış yapabilirler. Diklenmeyin alttan alın fakat hakkınızıda yedirmeyin. İnsan kaynakları ile konuşma imkanınız varsa uzlaşma yoluna gidin. Yoksa sizi normal şartlarda kıdem ve ihbar tazminatsız işten çıkartamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.