Şimdi Ara

yesil-kart.com dolandırıcı bir site mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ekteki foto da bana bir posta yolu ile ihtarnme çekmişler tamamen kendilerinin yazıp düzenlediği bir kağıt ve kısaca 2004 yılında sitelerine kayıt yaptırmışım ve 49 tl borçluymuşum bende bu parayı yatırmamı aksi halde tehdit eder gibi icra yolu ile alacaklarını belirtmişler .
    Desk danışmanlık diye bir firmaya çıkıyor işin ucu biraz nette araştırdım epey bir şikayet var ben nasıl bir yol izlemeliyim bilgi paylaşırsanız sevinirim ekte gönderdikleri postayı koyuyorum. kişisel bilgilerimi elinde bulunduruyorlarmış ve tehdit ediyorlar.

     yesil-kart.com dolandırıcı bir site mi ?


     yesil-kart.com dolandırıcı bir site mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senturk041 -- 11 Kasım 2011; 22:23:37 >







  • vay be amma cevap almışım konu hakkında...
  • Ödeme ihtarnamesi yazmasına aldanma. "İhtarname" olamayacak kadar amatör işi birine ihtarname çekmek yazıcıdan çıktı almaya benzemez. Yani belgenin hiçbir hukuki geçerliliği/bağlayıcılığı yok merak etme.

    İhtarname süs verip, biraz da resmi dil kullanarak korkutmak amacıyla para koparmak istemişler, nasıl olsa bir zarf yollamak en fazla 50kr tutar. Adam korkar 49TL yollar diye düşünmüşler.

    Yani hiç telaşlanmana gerek yok hiç bir şey yapamazlar.
  • Ayrıca bu zaten bilinen bir numara. Mantar gibi bir sürü GC sitesi açıyorlar sonra millet bilmeden bunların formunu doldurduğunda onlardan başvuruda verdikleri adrese böyle mektuplar yolluyorlar ve para istiyorlar. Kısa yoldan köşeyi dönme hevesi... Ne koparırsak kardır diye bakıyorlar..
    Ama öyle yazıcıdan çıktı alıp kırmızı damga basmayla ancak çocukları korkutabilirler.
  • Eyvallah cevap icin bana formu gönderdiler PTT ile 2004 te kabul etmedim öyle bir istegim yoktu çünkü doldurduğun bilgileri herhalde herkese çıktı alıp gönderiyorlar
  • imzaladigin herhangi bir belge yok ise, sozlesme hicbirsey olmaz. Dolandirici bunlar. istedikleri kadar bilgilerin elinde olsun onemli degil.
  • Hani nerede bu ülkenin savcıları... Bu tarz olaylar yalnızca senin başına gelmiyor, bir çok kişi mağdur. Adamlar internet üzerinden tezgahı kurmuşlar, hiç bir hukukçu da dürtüp "hayır siz ne ayaksınız bir gelin konuşalım" demiyor. Şaka gibi bir ülke...
  • ÜLKE BAŞIBOŞ KALINCA İŞTE BÖYLE İPİNİ KOPARAN KENDİNİ BİŞEY SANAR.
    BU BELGENİN HİÇBİR RESMİ DEĞERİ YOK.
    ha ha ha ha ha !!!!!
    Kendini İcra dairesi sanmış heralde bunlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 15 Kasım 2011; 20:11:49 >
  • yıl oldu 2014 hala kagıt gönderiyorlar sana gelenin aynsı banada geldi resmen dolandırıcılık ve kimse dur demiyor savcılık göz yumuyor sanki hükümet uyuyormu kardeşim illa bizde bi forum acalım üye olan herkezden paramı isteyelim ne sacma iş bu sonuclar konusunda cevapları yazarmısınız banada geldi bi sey yapmayı düsünmüyor icra gelirse görüşürüz izmirde olsalar o yeri başlarına yıkardım istanbulda adam kalmadımı yaa uyuyormu adamlar gidip benzetin sunları kimin nesi bunlar
  • Sayın ...........................,
    Size bu e-postayı sistemizde görünen 39 TL bakiyeniz konusunda sizi uyarmak, ve herhangi bir şekilde mağduriyetinize sebep olmamak için gönderiyoruz.

    2006-08-09 tarihinde kurumumuzahttp://www.yesil-kart.com internet sitesi üzerinden başvurusu yapmış bulunmaktasınız. Ancak yapılan incelemeler neticesinde başvuru evraklarınız tarafımızca hazırlanıp başvurunuzda belirtmiş olduğunuz posta adresinize gönderildiği halde evrakları teslim almayıp, evraklarınıza ait 39 TL tutarındaki (hizmet bedeli + posta masrafı) ödemeyi de yapmadığınız tespit edilmiştir. Ayrıca evraklarınızın iade olduğu tarihten bu yana e-posta ve sms ile yaptığımız ödeme uyarılarına da karşılık vermemiş bulunmaktasınız. Bu size e-posta ile gönderilen son uyarıdır.

    İnternet üzerinden başvurunuzu gerçekleşmiş olduğunuz bilgisayara ait IP adresi kayıtları ve başvuru esnasında bize ilettiğiniz TC Kimlik No, Doğum Tarihi, Doğum Yeri gibi kişisel bilgileriniz sistemimizde mevcuttur.kayıtları, başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz tarih ve saatle birlikte başvuru esnasında bize ilettiğiniz TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Doğum Yeri gibi kişisel bilgileriniz de başvuru formunuzla birlikte sistemlerimizde kayıtlı bulunmaktadır.

    Borcunuza henüz faiz işlemeye başlamamış olup, doğabilecek mağduriyetinizi engellemek için lütfen söz konusu tutarı iş bu ihtarnamenin elinize ulaşmasını takip eden 7 iş günü içersinde aşağıda yer alan banka hesap numaralarımıza yatırınız. Aksi halde 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin “Cayma Hakkı” ile ilgili bölümlerinin kişiye özel hazırlanan ürünlerde cayma hakkının kullanılamayacağı ve cayma hakkının en geç 7 gün içinde kullanılmış olması gerektiğini içerir hükümleri uyarınca ödeme tahsilatı için aleyhinize yasal icra tahkikatının başlatılacağını, avukatlık ücretiyle birlikte, icra ve yargılama giderleri ile asıl alacağa işleyecek yasal faizi de ödemek zorunda kalacağınızı ihtaren bildiririz.

    İşlem anında web sitemize girdiğiniz bilgilerin bazıları şu şekildedir;
    Başvuru No: 1190441
    Başvuru Sahibi: ...................
    Doğum Tarihi: ..............................
    TC Kimlik No:...........................Güvenlik sebebiyle TC Kimlik numaranızın tamamını e-mail ortamında kullanamıyoruz)
    Gönderim Adresi: ......................................................

    Yapacağınız ödemelerde, açıklama olarak başvuru numaranızı belirtmeyi unutmayınız. Başvuru Numaranız: 1190441

    Daha önce ödeme yapmış olduğunuz halde bu uyarı tarafınıza ulaşmışsa, lütfen bu e-maile cevap vererek daha önce yaptığınız ödemeye dair bilgi/tarih/dekont vb bilgileri iletiniz.

    Banka Hesap Numaralarımız;
    Garanti Bankası , Gayrettepe Şubesi , Şube Kodu:236 , Hesap No:6297398 IBAN: TR250006200023600006297398 /
    İş Bankası , Şişli Şubesi , Şube Kodu:1051 , Hesap No:1698037 IBAN:TR140006400000110511698037 /
    PTT Şişli Şubesi, Posta Çeki Hesap No:5172762

    KEŞİDE EDEN:
    Desk İlet. Dan. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Posta Adresi:
    Yesil-kart.com ABD Greencard Başvuru Merkezi
    Osmanaga Mah. Kirtasiyeci Sok. No:15/13
    Kadikoy Istanbul 34714 Turkey
    Tel: 216 347 26 00 Faks: 216 347 26 03




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.